Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(dangerele @ 2010 04 29, 17:29)
Is anksto dekoju wink.gif
Dekui dekui, turesiu omeny. Reiks pakankinti ir saviski Nikoniuką.
Hmm. Turiu klausima, del fotografavimo pries saule.. Sakot, kad viskas cia ok, reikia tik moketi. Nu gerai o kaip su ta taisykle, kad saugoti objektyva nuo tiesioginiu saules spinduliu. Vadinasi yra tikimybe sugadinti objektyva?

objektyvo tai niekaip nesugadinsi, cia tokia kalba apie matrica. Kiek realiai tokios gresmes yra - reiktu pasiskaityt internete.
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 04 29, 19:54)

fainuolis thumbup.gif ir mes tokį auginam, tik kad jau toks vikrus- nepagaunu aš jo lotuliukas.gif

aš šiandien kankinau dukriuką- lovelėje dar niekada nebuvau jos fotografavusi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 04 29, 19:58)
fainuolis  thumbup.gif ir mes tokį auginam, tik kad jau toks vikrus- nepagaunu aš jo lotuliukas.gif

čia ji.. blush2.gif lotuliukas.gif aš saviškę irgi retai sugaudau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 04 29, 19:54)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  mane irgi... wub.gif

Fotografavau savo vieną mergą šiandien, niu vaikų neturiu,gėlių fotografuot nemėgstu lieka šunys, tikiuosi nenusibodom... doh.gif  blush2.gif

Nors suns plaukai ir plaikstosi nuo vejo, bets pats kadras man labai statiskas. Tas kamuoliukas cia nelabai tinka, nes suniukas nieko su juo nedaro. Suo sau, o kamuoliukas sau... Ir dar centravimas man asmeniskai nepatinka 4u.gif Na, bet pripazistu, kad labai mielas gyvunelis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 29 balandžio 2010 - 19:11
QUOTE(ohara @ 2010 04 29, 18:54)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  mane irgi... wub.gif

Fotografavau savo vieną mergą šiandien, niu vaikų neturiu,gėlių fotografuot nemėgstu lieka šunys, tikiuosi nenusibodom... doh.gif  blush2.gif

user posted image

Labai faina foto...Tik dėl komponavimo, kaip ir pažeistos pačios elementariausios taisyklės. Geriau būtų kad į tą pusę kur šuo žiūri būtų daugiau vietos, o kitoje mažiau. Truputį gaila viršaus, ten erdvė atsiskleidžia. Negaila būtų apatinės dalies, kur žolė, o geriau būčiau palikusi viršutinės daugiau. Čia visada taip gaunasi kai komponuojame per vidurį. Apačioje žolė mums nieko nepasako, o va viršuje visas grožis antrojo plano. Ir čia karpymas nepadės, reikia fotkinant komponuoti smile.gif Antras planas fotografijoje nemažiau svarbus nei pagrindinis objektas...
Bet tas šuniuko plaukų žaismas tikrai superinis thumbup.gif
Atsakyti
Laaabai dėkoju už pastebėjimus... wub.gif man jie tikrai lblb naudingi,patys naudingiausi norint išmokti tinkamai fotografuot.... ax.gif bet vat kaip sunku taip pagaut tobula kadrą kad būtu apačios mažiau viršaus daugiau kai ji varo kaip vijurkas... doh.gif blush2.gif

bet turiu tokia foto kur apačios mažiau kairio šono daugiau ir viršaus daugiau.. bigsmile.gif einu paieškot,tikrai tokia nufotogafavau... blush2.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ohara: 29 balandžio 2010 - 19:40
QUOTE(ohara @ 2010 04 29, 20:29)
bet turiu tokia foto kur apačios mažiau kairio šono daugiau ir viršaus daugiau..  bigsmile.gif  einu paieškot,tikrai tokia nufotogafavau... blush2.gif

Cia kompozicija geresne, tiktai suniuka dar noretusi nuleisti zemiau, nes vertikaleje suniukas dabar papuola i centra.
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 04 29, 19:59)
čia ji..  blush2.gif  lotuliukas.gif aš saviškę irgi retai sugaudau... unsure.gif

mūsų vyrukas- sunkiau fotografuoti nei mergytę 4u.gif juodai baltas į namų darbų temą 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2010 04 29, 20:37)
Cia kompozicija geresne, tiktai suniuka dar noretusi nuleisti zemiau, nes vertikaleje suniukas dabar papuola i centra.

tuojaus... pioneers.gif

user posted image

kaip db? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ohara: 29 balandžio 2010 - 19:42
QUOTE(paprasta @ 2010 04 29, 20:38)
mūsų vyrukas- sunkiau fotografuoti nei mergytę 4u.gif juodai baltas į namų darbų temą 4u.gif

Va sio suniuko foto man labiau patinka. Ir j/b geras, ir kompozicija liuks mirksiukas.gif Tik veido israiska man cia jo tokia labai pikta biggrin.gif

QUOTE(ohara @ 2010 04 29, 20:39)
tuojaus... pioneers.gif

kaip db?  unsure.gif

Dabar geriau 4u.gif Belieka tik suniuka is anos foto perkelt i sia, nes anoj tie plaukai nerealus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 29 balandžio 2010 - 19:44
QUOTE(Tiny @ 2010 04 29, 20:41)
Va sio suniuko foto man labiau patinka. Ir j/b geras, ir kompozicija liuks  mirksiukas.gif Tik veido israiska man cia jo tokia labai pikta  biggrin.gif

ačiū 4u.gif patinas grobio ieško lotuliukas.gif dieve, kiek jis man sarmatos pridarė, kai nuvykus į svečius įsisuko į vištų aptvarą... gaila tik kad fotiko neturėjau, kai vištų plunksnos plaikstėsi ore doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2010 04 29, 20:44)
Dabar geriau 4u.gif Belieka tik suniuka is anos foto perkelt i sia, nes anoj tie plaukai nerealus  biggrin.gif

čia mažiau vėjas papūtė.. lotuliukas.gif lotuliukas.gif blush2.gif

paprasta nereali foto.. wub.gif thumbup.gif
Atsakyti