Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Narajana @ 2010 04 29, 14:20)
O... tai mano dabar rengiamas kursas, būtų kaip tik tau. Žodžiu "Naujojoje fotografijos mokykloje" greit bus dviejų dienų intensyvus kursas keliaujantiems.  Fotografavimas kelionėse, visi pagrindai ką reikia žinoti keliaujant smile.gif Dabar kaip tik baiginėju rašyti programą.

wauu kaip smagu, kur daugiau apie tai info galeciau rasti.. kainas, laika, vieta..

QUOTE(antajo @ 2010 04 29, 14:23)
turi smile.gif net ir naktinej - manau visose foto turi but kazkas uz ko uzkliuna akis.. siaip ten sviesos kristu - bet trukdo tada medziai per daug vietos uzima.. na bet cia mano nuomone..
idedu ir as viena naktine.. nesakau kad ji gera, sakau kad ji kitokia  4u.gif

user posted image

man be galo patiko, bigsmile.gif tos lemputes tolumoj taip grazuuu...taip nuostabiai atrodo, kad tie zmones susilieje, sviesa graziai krenta ant slapio grindinio! kaip noriu ir as taip moketi. Koks tavo fotoaparatas? Kokie nustsatymai buvo? Trikoji tikriausiai turi? Labai sunku sutemus fotografuoti doh.gif
tik siek tiek erzina, desinej pusej tas blicas is vitrinos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangerele: 29 balandžio 2010 - 15:39
QUOTE(antajo @ 2010 04 29, 13:39)
idedu ir as i jb tema smile.gif

Olialia, kokie blikiukai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 04 29, 14:44)
Niekas nevaro taves is cia jei ka smile.gif... Komentuok  4u.gif  Kazkam tai tikrai naudos atnes... Tiesiog as pati tai nebenoriu fotiko i rankas imti po ravo pasisakymu  blush2.gif  Na gal cia tik mano beda... Gal per daug kompleksuoju, kad nesugebu meno kurti...  ax.gif  Bet kuriuo atveju  4u.gif

Na ir visai be reikalo. Viskas su jumis čia gerai. Ženkit žingsnius toliau. kas kur nueis, tai kiekvieno reikalas. Visai nebūtina būti visiems fotomenininkais ir net fotografais nebūtina. kitas gal visai pasitenkins tuo, kad savo asmeniniame albume turės puikių nuotraukų...

Tiesiog kartais ateina laikas, kai virti savose sultyse pabosta ir norisi jau kažkam pasirodyti. Tada prasideda kitas kelias.
Beje fotografija toks užkrečiamas dalykas. Pas mus į fotografijos specialybę dažnai stoja studentai jau kažkur pasimokę ir po to nusprendę tapti fotografais.
O kiek pažįstu žmonių, kurie buvo puikūs teisėjai, chirurgai, mokslininkai fizikai ir vieną dieną uždarę duris tapo fotografais ir viską pradėjo nuo nulio.
Žodžiu tai tokia nesaugi sritis, kur gali įklimpti visam gyvenimui...

Žodžiu dirbkit skleiskitės viskas su jumis gerai...
Papildyta:
tiesa gyvenime užtenka padaryti vieną gerą nuotrauką, parašyti romaną ar sukurti muziką. Pvz. kaip Oginskis parašė vieną polonezą, bet už tai kokį... Arba daina Besa me mucho.
Papildyta:
QUOTE(dangerele @ 2010 04 29, 15:35)
wauu kaip smagu, kur daugiau apie tai info galeciau rasti.. kainas, laika, vieta..

Kol kas dar niekas neaišku, kai ką sužinosiu parašysiu į AŽ smile.gif
Atsakyti
chameleon, grybukai tavo tiesiog grybukai. Žolėje smile.gif Neįdomus kadras blush2.gif O alyvos jau kelia kažkokias mintis - ką jos turi bendro su knyga, kaip ten atsidūrė. Fonas pirmoje nuotraukoje nemaišo, išplautas gerai. Man abu kadrai gerai žiūrisi

QUOTE(Narajana @ 2010 04 29, 12:27)
gerai gerai viskas tyliu... kad nenumuščiau, neužgrūsčiau... tiesiog pamačiau pas kai kuriuos tą slypinčią potenciją, vat ir parašiau. Bet iš tiesų čia ne tokiam skyreliui skirta...

Narajana, tavo pastebėjimai tikrai reikalingi, nes iš kito kampo komentuoji. Mes gi čia visos savamokslės, smagu pasiskaityt profesionalo žodžius.

QUOTE(Akasha @ 2010 04 29, 13:44)
Tiesiog as pati tai nebenoriu fotiko i rankas imti po ravo pasisakymu  blush2.gif  Na gal cia tik mano beda... Gal per daug kompleksuoju, kad nesugebu meno kurti...  ax.gif 

Akasha, gi niekad nebus taip, kad tavo nuotraukos visiems patiks! Jokių kompleksų čia neturėtų būti!

Dėkui už komentarus mano berniukui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 04 29, 11:31)
Tik žinau, kad prieš saulę jau niekad nefotkinsiu  doh.gif , geriau šiek tiek pavėsyje. O daugiau apie tai nieko nesusimanau.  blush2.gif

Kartais fotkinant prieš saulę - aišku ne vidurdienį, galima gauti nuostabių rezultattų wub.gif
Matei tikriausiai, brumbrumai augaliukus - kur saulės spinduliai sušildo nuotrauką. wub.gif Patinka man tokios nuotraukos, anksčiau ir aš sakiau - nea tik ne prieš saulę. Bet vieną kartą netikėtai nukreipiau fotoaparatą į tekančios saulės pusę ir tai ką pamačiau vaizdo ieškiklyje mane sužavėjo.
g.gif Kaškaip nesinori kelti nuotraukos, kitų dorai nepakomentavus.
Tos dienos atradimas: cia
Nuo to laiko stengiuosi žaisti su saulės spinduliais. Kartais pasiseka, kartais ne.

Akasha, 4u.gif visiems būna tokių dienų - nenuleisk rankų. mirksiukas.gif Nesvarbu ką kiti mąsto, svarbu ką tu jauti vienai ar kitai nuotraukai.

Narajana, tikrai tavo komentarai yra naudingi ir jose yra tiesos. Aš manau, kad kiekvienas turėtų atsirinkti kas jam teisinga ir kas ne.

Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 04 29, 15:35)
man be galo patiko,  bigsmile.gif  tos lemputes tolumoj taip grazuuu...taip nuostabiai atrodo, kad tie zmones susilieje, sviesa graziai krenta ant slapio grindinio! kaip noriu ir as taip  moketi. Koks tavo fotoaparatas? Kokie nustsatymai buvo? Trikoji tikriausiai turi? Labai sunku sutemus fotografuoti  doh.gif
tik siek tiek erzina, desinej pusej tas blicas is vitrinos blush2.gif

jo, fotkinta su trikoju smile.gif
Camera: Nikon D200
Exposure: 1
Aperture: f/13.0
Focal Length: 50 mm
ISO Speed: 250
Exposure Bias: 0 EV
Flash: No Flash

QUOTE(Narajana @ 2010 04 29, 16:35)

O kiek pažįstu žmonių, kurie buvo puikūs teisėjai, chirurgai, mokslininkai fizikai ir vieną dieną uždarę duris tapo fotografais ir viską pradėjo nuo nulio.

baisiausia tai kad tai kad domino dbr jau nebe ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 29, 17:35)

Kol kas dar niekas neaišku, kai ką sužinosiu parašysiu į AŽ smile.gif

Is anksto dekoju wink.gif

QUOTE(antajo @ 2010 04 29, 18:11)
jo, fotkinta su trikoju smile.gif
Camera:  Nikon D200
Exposure:  1
Aperture:  f/13.0
Focal Length:  50 mm
ISO Speed:  250
Exposure Bias:  0 EV
Flash:  No Flash

Dekui dekui, turesiu omeny. Reiks pakankinti ir saviski Nikoniuką.
Hmm. Turiu klausima, del fotografavimo pries saule.. Sakot, kad viskas cia ok, reikia tik moketi. Nu gerai o kaip su ta taisykle, kad saugoti objektyva nuo tiesioginiu saules spinduliu. Vadinasi yra tikimybe sugadinti objektyva?
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 04 29, 17:29)
Hmm. Turiu klausima, del fotografavimo pries saule.. Sakot, kad viskas cia ok, reikia tik moketi. Nu gerai o kaip su ta taisykle, kad saugoti objektyva nuo tiesioginiu saules spinduliu. Vadinasi yra tikimybe sugadinti objektyva?

tikrai yra smile.gif
bet as negaliu atsispirt ax.gif be galo megstu fotkint preis saule.. labai patinka tas rukas.. ta sviesa rolleyes.gif
idedu pora pzv.. vienas ir i ND tinka smile.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 04 29, 18:29)

Yra, manau neintensyvūs spinduliai, tiesiogiai nepatenkantys į kadrą - nieko blogo... Aplamai reiktų daugiau pasiieškoti darbų ir aprašymų apie tai internete. Bet visada turi saugotis, ypač kai gerai dar nemoki.

Viena nuoroda

Tiny, iš manęs ir nekokia biologė - bet kiek suprantu tos gėlės, tai vėdrynai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 29 balandžio 2010 - 17:57
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 29, 18:07)
Kartais fotkinant prieš saulę - aišku ne vidurdienį, galima gauti nuostabių rezultattų  wub.gif
Matei tikriausiai, brumbrumai augaliukus - kur saulės spinduliai sušildo nuotrauką.  wub.gif Patinka man tokios nuotraukos, anksčiau ir aš sakiau - nea tik ne prieš saulę. Bet vieną kartą netikėtai nukreipiau fotoaparatą į tekančios saulės pusę ir tai ką pamačiau vaizdo ieškiklyje mane sužavėjo.

aciu biggrin.gif faina rast save kazkur pamineta biggrin.gif

man tavo moliugeliai labai faini. reikejo deti iskart cia wink.gif gal tik pirmo moliugo noretusi ryskesnio. o sviesos oranziskumas man labai labai cia smile.gif

siaip del saules kenkimo as tai nzn.. reiktu daugiau paskaityt. o saule man tai tikrai nera priesas. tik nepatinka kai peizams nublankina spalvas. o visai kitais atvejais galima rast kaip ja panaudot.
Atsakyti
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 29, 18:07)

mane tokios šiltos spalvos tiesiog žavi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 04 29, 19:46)
mane tokios šiltos spalvos tiesiog žavi wub.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mane irgi... wub.gif

Fotografavau savo vieną mergą šiandien, niu vaikų neturiu,gėlių fotografuot nemėgstu lieka šunys, tikiuosi nenusibodom... doh.gif blush2.gif

user posted image
Atsakyti