Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai - 62

QUOTE(Satura @ 2010 05 05, 17:07)
vėl atsiverčiau KN puslapį - rašo, kad jei teisingai laikomas, hamamelių hidrolatas stovi 8-12 mėnesių. Bet neparašyta, kas tas teisingas laikymas biggrin.gif

Gal laikymas tam tikroje pastovioje temp g.gif Aš tai klausau Monicos nurodymų, kad rekomenduojama laikyt šaldytuve, tai ten ir laikau. AN hamameliai man perdaug vertingas daiktas, kad rizikuočiau laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 05 05, 15:07)
na, LT kaip visada tokio dalyko ir su žiburiu tikriausiai nerasi  schmoll.gif Nebent Monica kur nors miltelių rastų. Kitas klausimas, kiek toks nuoviras išsilaikytų ir kaip jį paruošti. Tikriausiai ne kaip arbatą, o kaitinant karštame vandenyje  g.gif O stovėtų gal tik kokią savaitę...

vėl atsiverčiau KN puslapį - rašo, kad jei teisingai laikomas, hamamelių hidrolatas stovi 8-12 mėnesių. Bet neparašyta, kas tas teisingas laikymas biggrin.gif

ooo, įdomu, ką atsakys  drinks_cheers.gif

tikrai daug kur maciau zieves. aisku, apie uk intern parduotuves kalbu. gaminti paprasta. kaip bet kokios zieves nuovira. negi niekad kokios azuolo zieves plaukams neruosei? man atrodo, visos paaugles ji ruosia biggrin.gif palaikai zieve vandenyje siek tiek, tada paverdi ant silpnos ugnies kokias 10-20 min, vel palaikai, nukosi. viskas. raso, kad galioja saldytuve iki 3 sav. normaliai visai, jei taip.

siandien koks bejeris - atsikeliau su istinusia viena kaklo puse ties raktikauliu blink.gif dar taip nebuvo. pasitempiau paryciais sukdama galva, atsimenu, ir vel uzmigau. atsikeliau, skauda. nu skauda ir skauda, galvoju, praeis.
kol pradejau jausti, kad kazkas ne taip. paciupineju - oho, koks minkstas didelis gumbas blink.gif cia savaime praeis ar kaip? nebuvo man dar taip mastau.gif
pagalvojau, tiktu man hamamelio kompresas dabar ax.gif smile.gif
o jei dar su spiritu siek tiek, tai isvis gerai biggrin.gif

reikia ir KN paklausti biggrin.gif, kokiu budu pagamintas ir kas atlieka konservanto vaidmeni..
sekles morkos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Honey @ 2010 05 05, 16:16)
Gal laikymas tam tikroje pastovioje temp g.gif

pagal Monicą ir aš visus hidrolatus sudėjau į šaldytuvą - dėl visa ko ax.gif Bet tarkim KN niekad jų nesiūlo į šaldytuvą dėti ir nedėdavom (maniškiai stovėdavo spintelėje kambario temperatūroje). Nepamenu, kad man būtų sugedęs bent vienas KN ar AN hidrolatas, nesvarbu, kur laikant - kambary ar šaldytuve smile.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 05, 16:17)
negi niekad kokios azuolo zieves plaukams neruosei?

neruošiau, nes šviesūs plaukai buvo ir nenorėjau patamsėti - virdavau medetkas biggrin.gif

pabandysiu susirasti užrašus iš KN seminarų, kaip ten rekomenduojama kaitinti visokias žoles - ne ant tiesioginės ugnies, o karšto vandens inde, kažkiek palikti, kad pritrauktų, o paskui naudoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 05 05, 15:23)
pagal Monicą ir aš visus hidrolatus sudėjau į šaldytuvą - dėl visa ko  ax.gif Bet tarkim KN niekad jų nesiūlo į šaldytuvą dėti ir nedėdavom (maniškiai stovėdavo spintelėje kambario temperatūroje). Nepamenu, kad man būtų sugedęs bent vienas KN ar AN hidrolatas, nesvarbu, kur laikant - kambary ar šaldytuve smile.gif
neruošiau, nes šviesūs plaukai buvo ir nenorėjau patamsėti - virdavau medetkas biggrin.gif

pabandysiu susirasti užrašus iš KN seminarų, kaip ten rekomenduojama kaitinti visokias žoles - ne ant tiesioginės ugnies, o karšto vandens inde, kažkiek palikti, kad pritrauktų, o paskui naudoti smile.gif

ai, teisingai, sviesiaplaukes, atsimenu, naudojo kiausinius, ramuneles, medetkas.. drinks_cheers.gif smile.gif biggrin.gif

paieskok, kaip siulo ruost zieves, idomu drinks_cheers.gif

as tai kiek skaicius, tai zieves siulo pavirt ant l silpnos ugnies uztengtam inde g.gif taip ir azuolo zieve, atsimenu, ruosdavau smile.gif tik mano plaukams ji per sviesi, paaiskejo..

Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 05, 16:35)
paieskok, kaip siulo ruost zieves, idomu  drinks_cheers.gif

ten buvo bendri nurodymai tokioms ištraukoms ruošti, nes taip lieka daugiau vertingų savybių ir ilgėliau laikosi. Neskirstė, ar žolės, ar žiedai, ar žievė "ištraukinėjama". Sakė pabandykit ir pajausit skirtumą nuo paprasto užplikinimo. Bet prisipažinsiu, dar man to nebuvo prireikę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 05 05, 17:07)
Nebent Monica kur nors miltelių rastų. Kitas klausimas, kiek toks nuoviras išsilaikytų ir kaip jį paruošti. Tikriausiai ne kaip arbatą, o kaitinant karštame vandenyje  g.gif O stovėtų gal tik kokią savaitę...

tai, kad yra pas Monica milteliai tik visu neipirkit, man palikit biggrin.gif nes jauciu ateinancia banga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pepkė @ 2010 05 05, 16:40)
tai, kad yra pas Monica

berods, kad žiupsnelį ir pati turiu jų kaukėms, tai tikrai neišgraibstysiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 05 05, 17:42)
berods, kad žiupsnelį ir pati turiu jų kaukėms, tai tikrai neišgraibstysiu  tongue.gif

ok.gif biggrin.gif
Atsakyti
Monica rašo:

Vandeninė hamamelio žievės ištrauka (tinka riebios odos valymui, prausimui, kojų vonelėms, saulėje nudegusios odos gaivinimui): 1 valg. šaukštą miltelių užpilti 1 puodeliu distiliuoto vandens ir leisti pamirkti ½ valandos. Tada mišinį užvirinti ir virinti apie 10 min., po to leisti dar apie 10 min. prisitraukti ir nukošti. Ištrauka šaldytuve gali būti laikoma iki 3 savaičių.
Atsakyti
Is kurios parduotuves galima pirkti BIOTRUM intymios higienos prausikli? g.gif Kai karias priemones jau susiradau ir pasizymejau, o sitos ieskau ir nerandu doh.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti