Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai - 62

user posted image

61-ąją mūsų prikalbėtą temą galima rasti čia smile.gif

iš viso Supermamose apie natūralios kosmetikos priemones, savo atradimus, nusivylimus prirašėme beveik 36,5 tūkst. žinučių lens.gif group.gif

esminė informacija:

Kenksmingiausios sudedamosios medžiagos, kurių neturėtų būti mūsų kosmetikoje:

* Butylated Hydroxythaluene (BHT)
* Butylene Glycol
* Diethanolamine (DEA)
* Dimethicone
* Dimethicone Copolyol
* Cyclomethicone
* EDTA
* Ethylparaben
* Isobutylparaben
* Laureth Sulfate
* Methylparaben
* Mineral Oil
* Paraffinum Liquidum
* Petrolatum
* Phenoxyethanol
* Polyethylene Glycol (PEG)
* Polypropylene Glycol (PPE)
* Propylene Glycol
* Propylparaben
* Triclosan
* Triethanolamine (TEA)

sąrašas nėra baigtinis! Kas neaišku, ieškome įvairiuose interneto šaltiniuose. Jei nerandame ar nesame tikros tuo, ką randame, klausiame ir tikslinamės temoje wink.gif

taip turi atrodyti ekologiškos ir natūralios kosmetikos sertifikatai:

BDIH user posted image bei
Ecocert user posted image

čia galima atsisiųsti sertifikavimo standartų palyginimą. Renkantis kosmetikos produktą verta atminti, kad sertifikatas nėra "šventa karvė" ir kad jis leidžia įvairių išimčių. Vis dėlto jie tikrai palengvina pasirinkimo procesą mirksiukas.gif

Prekybos taškai Lietuvoje:
* Sarma (Madara, Plante System, Acorelle, La Claree, sertifikuoti Dr. Scheller produktai)
* Droge (Alterra, rusiškas molis)
* KristiAna (Pure Altitude - sertifikuota linija)

Prekybos taškai Vilniuje:
* "Nimfali", PC Mada, PC Panorama (Senteurs du Sud, Feniqia, Lauralep, Ciel d'Azur, Phyt-inov, Druide, Emeraude)
* "Žalia Žalia", Stepono g. 6 (Dr.Hauschka, Weleda, Urtekram, I+M, Lakshmi, Argital). Taipogi čia dirba tik natūralią kosmetiką naudojanti kosmetologė ir masažistė Elytė wub.gif
* "Bio pasaulis", PC VCUP, PC Panorama (Logona, Sante, Florame, Madara)
* "Eko studija", PC VCUP (ECO, Sophyto, Bentley Organic)
* "Holos", Užupio g. 4, V.Gerulaičio 1, "Alfa" verslo centras (Weleda, Urtekram)
* "Baroca", Šv.Mykolo 14 (GamArde, GoodKaarma, Marius Fabre)
* "Sveiki produktai" (Aubrey Organics, Essential Care)
*"Grožio alėja" Mados, PC Gedimino 9 - Vokiečių vaistinėje (Dr.Hauschka, Argital, Pure)
*"Bioteka" Klaipėdos g.3, Vilnius (Jāsön, BioExclusive, John Masters Organics)
* Saluks vaistinė PC Ozas (Weleda, Oaskin, Natura Siberica)

Kvapų namai:
* Vilniuje: pagrindinė buveinė Čiurlionio g. 4; jogos centras „Savitri“ Augustijonų g. 2-3; „Idzumi“ Sporto g. 12; „Žalia-žalia“ Šv. Stepono g. 6;
* Kaune: „Agnum centras“;
* Klaipėdoje: "Bioeco", Šaltkalvių 3 (prie "Friedricho pasažo"), tel. 860016655, 846 214222;
* Juodkrantėje: vaistinėje tel. 860028173;
* Alytuje: kosmetologijos centras „Svaja“ tel. 860028173
* Šiauliuose: tel. 861613300.

Užsisakome internetu:

*Vokietijos internetinės parduotuvės:
*"Natractiv"
*"Biologisch24"
*Violey
*Ebay parduotuvėlė

*Didžiosios Britanijos parduotuvės:
*"Lovelula"
*"Akamuti"
*"Akoma Skin Care"
*"Materia Aromatica"

*Lenkijos parduotuvė:
*"Biolander"

*Prancūzijos parduotuvė:
*"Aroma-Zone"

Lietuvoje:
*"Biolinija"
*"Dvi širdys"
*"Ekolinija"
*"Damodara"
*"AromaNatural", jos šeimininkė - mūsų Monica thumbup.gif
*"Naturata" (Akamuti, Moom depiliacinės priemonės)
*"Naturtheca" (Florame, Pure Pai, Dr.Organic)
*kosmetikos yra "Rojaus sode"
*"Nikovita"
*"Eko jums"

Mūsų blogas yra ČIA su atsiliepimais apie įvairių gamintojų siūlomas priemones, receptais - konkreti informacija be paplepėjimų. Jo šeimininkė bryyla 4u.gif Virtualių mūsų "kelionių", skirtų teisingos kosmetikos atsargų papildymui, tvarkaraščiai dedami šičia cool.gif

svarbiausi sutrumpinimai: eteriniai aliejai - EA, Kvapų namai - KN, AromaNatural - AN, Aroma Zone - AZ, Daddygirl arba DG muilai mirksiukas.gif

temoje kalbame ir apie savo gamybinius eksperimentus, o bendriausi kremo gamybos principai štai čia smile.gif

smagių ir naudingų pokalbių cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 26 balandžio 2010 - 15:20
Saturai už naują temą 4u.gif

Honey, skysčių tikrai netrūksta, išgeriu apie 3 litrus ir daugiau per dieną.. Gal kuriai nors pasitaikė išbandyt tokį kremą ar losjoną, kuris tikrai gerai drėkintų (kaip jau rašiau, vieną tokį parabeninį buvau atradus, bet labai nenoriu jo), todėl ir klausiu patarimo... 4u.gif
Atsakyti
Joliee, Honey mano mintis surašė dėl odos drėkinimo iš vidaus drinks_cheers.gif Kokie tie skysčiai? Ne kava tikiuosi? biggrin.gif

tu tikriausiai viską ta tema perskaičiusi, bet va tokį straipsnelį radau kaip bent kokį pagrindimą savo mintims dėl tavo atliekamų pylingų.

Odą sausina netinkama jos priežiūra: dažnas prausimasis, ypač karštu vandeniu ir naudojant šarminės reakcijos muilus, odos trynimas šiurkščiu rankšluosčiu.

rašei dėl įaugimo, kad pylinguoji odą. Bet jeigu ji sausa, sudirgusi, ar nepadarai jai meškos paslaugos su pylingais? Mesčiau juos bent kuriam laikui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliee @ 2010 04 26, 15:30)
Saturai už naują temą  4u.gif

Honey, skysčių tikrai netrūksta, išgeriu apie 3 litrus ir daugiau per dieną.. Gal kuriai nors pasitaikė išbandyt tokį kremą ar losjoną, kuris tikrai gerai drėkintų (kaip jau rašiau, vieną tokį parabeninį buvau atradus, bet labai nenoriu jo), todėl ir klausiu patarimo... 4u.gif

mane irgi kankina sausa oda, ypac delnu. jie skilineja, negaliu liesti nenaturaliu audiniu schmoll.gif blauzdos ir rankos - sausos tiek, kad jei "istempiu" labiau ranka (ta prasme pasirazant), toks jausmas, kad oda plysta, skilineja.
Vis tik as, man, vienintele efektyvi priemone - ryte ant tuscio skrandzio valgoma sauksta aliejaus pavartoti. dar ji siek tiek palaikyti burnoj, kad per gleivine pasisavintu greiciau (ir dantenom sveika). ir siaip dienos maisto racione itraukti kuo daugiau aliejaus. p.s. actas sausina oda (cia pasakiau, kad jei salotos su aliejum ir actu)
o del losionu - nieko nesu atradus, deja g.gif
vienintelis sviesmedis - kazkiek tam kartui pagerina delnu situacija, taciau po to vel tas pats.
dar kuri laika pasidek pedkelnes i sona - aisku jei taip imanoma. nes bent jau man - erzindavo oda.
ai, dar uzbrinkintas avizas kai valgau irgi situacija geresne. Dar mergaites cia diskutavo apie avizu voneles arba prausimasi su avizom. Nebandziau, bet tikrai manau , kad labai geras dalyks
siuo metu isbandineju kokoso alieju: nors ir kaip man jis kvepia, bet oda labai sausa lieka. bandziau ir ant dregno ir ant sauso kuno. Dar galvoju, gal prausimosi priemone kalta, paziuresim kaip bus toliau
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 04 26, 16:39)
Joliee, Honey mano mintis surašė dėl odos drėkinimo iš vidaus  drinks_cheers.gif Kokie tie skysčiai? Ne kava tikiuosi? biggrin.gif

tu tikriausiai viską ta tema perskaičiusi, bet va tokį straipsnelį radau kaip bent kokį pagrindimą savo mintims dėl tavo atliekamų pylingų.

Odą sausina netinkama jos priežiūra: dažnas prausimasis, ypač karštu vandeniu ir naudojant šarminės reakcijos muilus, odos trynimas šiurkščiu rankšluosčiu.

rašei dėl įaugimo, kad pylinguoji odą. Bet jeigu ji sausa, sudirgusi, ar nepadarai jai meškos paslaugos su pylingais? Mesčiau juos bent kuriam laikui  g.gif

daugiausiai paprastas vanduo, žalia arbata, dar šviežiai spaustos sultys, dėl mitybos problemų tikrai neturiu, nebent dėl to, kad kartais per daug.. blush2.gif

Dėl pylingų gali būti, galbūt ir tai prideda sausumo g.gif Pasiskaičiau SM temukėj apie žąsies odą, kad merginom padeda dažnas pylingavimas, man praktiškai rezultato nėr. Reikia pabandyt nešveist kurį laiką, gal tikrai nebloga mintis g.gif

QUOTE(bituteba @ 2010 04 26, 17:15)
mane irgi kankina sausa oda, ypac delnu. jie skilineja, negaliu liesti nenaturaliu audiniu schmoll.gif blauzdos ir rankos - sausos tiek, kad jei "istempiu" labiau ranka (ta prasme pasirazant), toks jausmas, kad oda plysta, skilineja.
Vis tik as, man, vienintele efektyvi priemone - ryte ant tuscio skrandzio valgoma sauksta aliejaus pavartoti. dar ji siek tiek palaikyti burnoj, kad per gleivine pasisavintu greiciau (ir dantenom sveika). ir siaip dienos maisto racione itraukti kuo daugiau aliejaus. p.s. actas sausina oda (cia pasakiau, kad jei salotos su aliejum ir actu)
o del losionu - nieko nesu atradus, deja  g.gif
vienintelis sviesmedis - kazkiek tam kartui pagerina delnu situacija, taciau po to vel tas pats.
dar kuri laika pasidek pedkelnes i sona - aisku jei taip imanoma. nes bent jau man - erzindavo oda.
ai, dar uzbrinkintas avizas kai valgau irgi situacija geresne. Dar mergaites cia diskutavo apie avizu voneles arba prausimasi su avizom. Nebandziau, bet tikrai manau , kad labai geras dalyks
siuo metu isbandineju kokoso alieju: nors ir kaip man jis kvepia, bet oda labai sausa lieka. bandziau ir ant dregno ir ant sauso kuno. Dar galvoju, gal prausimosi priemone kalta, paziuresim kaip bus toliau

Dėl pedkelnių irgi pastebėjau, kad labai negerai, stengiuos tik medvilnines pirkt, bet kokybiškos tokios brangios doh.gif
Aš avižinius dribsnius (paprasčiausias sutraiškytas avižas) jau nežinia, kiek metų valgau dėl kitokių sumetimų, bet odai įtakos visiškai neturi..

Šiaip labai ačiū, kad stengiatės padėt 4u.gif Jei ką nors atrasiu, būtinai parašysiu 4u.gif

Atsakyti
panos, tikrai bandykit avižas - tiek prausimosi metu, tiek nusiprausus galima odą tuo gniužulėliu "paglostyti", su aliejais nesusimuš smile.gif Nors mano oda nėra sausa, tik kartais žiemą padurniuoja, bet tikrai matėsi efektas nuo avižųsmile.gif Ir pigus variantas, kaži kiek neišsikaštuosite, o sau galit pagelbėti 4u.gif
Atsakyti
praejusioj temoj lyg adrija cinko kremo ieskojo, as turiu weledos kur kudikiu sikniukams biggrin.gif tai tikrai nesunaudosiu jei vilniete galiu pasidalinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 04 26, 12:19)
iš pradžių pabandyk vienus sezamus - pažiūrėsi, koks efektas ir kas darosi po sezamų + šilko  4u.gif

Taip ir pasidarysiu, ateisiu pasisakyti isbandziusi mirksiukas.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Satura @ 2010 04 26, 13:35)
iš ko tos bazės? Kažkaip neatkreipiau niekad dėmesio, kad apskritai toks produktas pas juos yra. Tik putoklius įvairius mačiau smile.gif

Va kaip idomu bigsmile.gif Jei iki tu priemoniu ne taip toli, kaip iki menulio (kiekiu ir finansu atzvilgiu lotuliukas.gif ) , gali buti, kad noresiu isbandyti kada bigsmile.gif
Labai laukiu dar pasisakymu sia tema, ne man vienai turbut taip idomu bigsmile.gif

Beje, merginos, pastebejau nebededate savo krepseliu, vis ivairove butu pasicekavinti lotuliukas.gif
As savo irgi idesiu sia sav. Nieko ypatingo, bet didziujuos savim, kad jau turiu sioki toki arsenala, miltuku, dumbliuku hihihi.gif
Atsakyti
Merginos, ar esat kuri bandžiusi PLANTER'S veido priežiūros priemones?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Joliee @ 2010 04 26, 20:13)
Merginos, ar esat kuri bandžiusi PLANTER'S veido priežiūros priemones?
user posted image

Esu bandziusi veido pieneli. Siaip neblogas tuo kad gerai valo akiu makiaza. Bet minusas kad galioja tik 3 menesius. Ir siaip palyginus kaina tai nebepirksiu antra karta. Man alterra turimas daug labiau patiko o kaina 6 kartus mazesne.
Atsakyti
Labai reiktu jusu patarimo, mb su tirpikliu dirbo, speju, kad nelabai jis ten tas pirstines naudojo g.gif is pradziu pabere, dabar tokiom raudonom nemazom demelem ismete, kas galetu apramint? unsure.gif
Atsakyti
Labas vakaras merginos, noreciau jungtis prie jusu ir pasiklasuti tokio dalyko. koki apsaugini kremuka nuo saules butu galima pagaminti mazyliui? vasara jau arteja, noreciau savo mazylei sukurti naturalu gera apsaugini krema... 4u.gif
Atsakyti