Džiugu, keliausiu ieškoti sėklų
Kažkada ir aš sėjau, tai visus apdalinau sodinukais. Tik viena įdomu, kaip kitoms pasisekė.Aš sėjau mišinį, bet visos buvo mėlynos, vienodos. O pas jus?
O auginiais dauginti irgi paprasta, įkišai ir tiek, jei drėgnesnėj vietoj,tai ir laistyti nereikia.
O auginiais dauginti irgi paprasta, įkišai ir tiek, jei drėgnesnėj vietoj,tai ir laistyti nereikia.
Sėjau mišinį, tokioje stiklinėje kolbelėje mikroskopinės sėklos buvo nors ir ne visos išsiskleidė, bet matėse kad ir baltų ir ružavų ir alyvinių yra. Bet taip dabar taip gaila pasidarė, kad neuždengiau nu gal išgyvens bent kelios po žiemos...
Man pardavėja sakė sėti visas, nes daugiausiai proc. mėlynos būna. Eisiu ieškot ar neišmečiau sėklų, jei nušalo, gal dar naujų išsiauginsiu nes man gyvai daug gražiau jos atrodo, nei ant nuotraukų
Ar visu jau budlejos atgijo? Mano viena atgijo, augusi prie shiltnamio. O dvi, augusios atviroje vietole, nerodo gyvybes dengtos visos vienodai.
Ar visu jau budlejos atgijo? Mano viena atgijo, augusi prie shiltnamio. O dvi, augusios atviroje vietole, nerodo gyvybes dengtos visos vienodai.
Mano mieste prie namo pasodinta - nedengta visai, ziema tik sniegu daugiau apkapsciau, isleido lapelius prie koto, sakos sausos, o kaime atviroje vietoje atrodo nusalo Jas tikriausiai reikia kur uzuovejoj sodinti, prie sienu
Štai sodo spalvų komentaras:
Ar reikalingas stratifikavimas budlėjos sėkloms? Ar žydi pasėtos tais pačiais metais?
Yra gan prieštaringų nuomonių. Budlėjos gali sudygti ir be jokios stratifikacijos. Bet greičiau ir vieningiau sudygsta vėsiai palaikytos sėklos. Jos pasėjamos į vazonėlius su kompostine žeme. Daiginimo vazonėlis sudrėkinamas. Uždengiamas polietileno plėvele ir 4 savaites palaikomas šaldytuve (ne šaldiklyje). Sėklos geriausiai dygsta 2024 laipsnių šilumoje, daigai pasirodo per 3-4 savaites. Pirmaisiais metais dažniausiai nežydi, nesumedėjusis viršūnes prieš žiemą reikia nukirpti. Augimo sezoną pratęsus šiltnamyje ar oranžerijoje, vėlai rudenį galima sulaukti kai kurių veislių žiedų. Jiems bus reikalingas papildomas apšvietimas.
Sveikos,
Noriu pasiteirauti kokia Jūsų patirtis su budlėjomis. Noriu gausiai jomis užsisodinti kiemo kampelį, tačiau neapsisprendžiu ar geriau pirkti paaugintas (tokias: https://www.e-shop.z...umai/budlejos),ar verta įsigyti visai mažas... Girdėjau, kad jos gan greitai auga. Gal net verta nusipirkti sėklų ir pačiai išsiauginti Ar esat kas praėjusiais metais daiginusios ir sodinusios? Peržiemojo?
Sveikos,
Noriu pasiteirauti kokia Jūsų patirtis su budlėjomis. Noriu gausiai jomis užsisodinti kiemo kampelį, tačiau neapsisprendžiu ar geriau pirkti paaugintas (tokias: https://www.e-shop.z...umai/budlejos),ar verta įsigyti visai mažas... Girdėjau, kad jos gan greitai auga. Gal net verta nusipirkti sėklų ir pačiai išsiauginti Ar esat kas praėjusiais metais daiginusios ir sodinusios? Peržiemojo?