Įkraunama...
Įkraunama...

DAVIDO Budlėja

Nebijokit iš sėklų auginti, aš net galvojau, kad pamiršau kuriais metais sėjau, kai rudenį iš mažų daigelių išaugo vos ne už mane didesni krūmai bigsmile.gif o susodinau gal kas 30 cm, per karščius nenorėjau jų kasti, tai rudenį baisu kas tarp jų darėsi blink.gif viskas susipynę. Vieną šiaip ne taip iškasiau, tai vežiau su karučiu į kitą vietą, nes panešt negalima. Jei kovo mėn. pasisėsit, tai tikrai rudenį žiedus pamatysit.
Atsakyti
Dėkui visoms! Šaltinio nebenurodysiu, bet pasirodė gana rimtas, kad patikėjau biggrin.gif
Džiugu, keliausiu ieškoti sėklų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2016 02 04, 09:40)
Nebijokit iš sėklų auginti, aš net galvojau, kad pamiršau kuriais metais sėjau, kai rudenį iš mažų daigelių išaugo vos ne už mane didesni krūmai bigsmile.gif o susodinau gal kas 30 cm, per karščius nenorėjau jų kasti, tai rudenį baisu kas tarp jų darėsi  blink.gif viskas susipynę. Vieną šiaip ne taip iškasiau, tai vežiau su karučiu į kitą vietą, nes panešt negalima. Jei kovo mėn. pasisėsit, tai tikrai rudenį žiedus pamatysit.

Kažkada ir aš sėjau, tai visus apdalinau sodinukais. Tik viena įdomu, kaip kitoms pasisekė.Aš sėjau mišinį, bet visos buvo mėlynos, vienodos. O pas jus?

O auginiais dauginti irgi paprasta, įkišai ir tiek, jei drėgnesnėj vietoj,tai ir laistyti nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2016 02 04, 10:35)
Kažkada ir aš sėjau, tai visus apdalinau sodinukais. Tik viena įdomu, kaip kitoms pasisekė.Aš sėjau mišinį, bet visos buvo mėlynos, vienodos. O pas jus?

O auginiais dauginti irgi paprasta, įkišai ir tiek, jei drėgnesnėj vietoj,tai ir laistyti nereikia.

Sėjau mišinį, tokioje stiklinėje kolbelėje mikroskopinės sėklos buvo smile.gif nors ir ne visos išsiskleidė, bet matėse kad ir baltų ir ružavų ir alyvinių yra. Bet taip dabar taip gaila pasidarė, kad neuždengiau doh.gif nu gal išgyvens bent kelios po žiemos...
Man pardavėja sakė sėti visas, nes daugiausiai proc. mėlynos būna. Eisiu ieškot ar neišmečiau sėklų, jei nušalo, gal dar naujų išsiauginsiu ax.gif nes man gyvai daug gražiau jos atrodo, nei ant nuotraukų wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AuroraBO: 04 vasario 2016 - 14:01
Tik neskubėkit jų kasti ir mesti lauk. Atsprogsta labai vėlai. Pas mane pernykštė žiema be sniego buvo, neužteko kantrybės laukti, kol atžels. Kelis krūmus išmečiau, kelis pamiršau. Atžėlė ar ne birželį. Kažkada buvau net gyvatvorę iš jų užsiveisus, kas numiriojo, kas iki šiol atželia.
Atsakyti
Sveikos.
Ar visu jau budlejos atgijo? Mano viena atgijo, augusi prie shiltnamio. O dvi, augusios atviroje vietole, nerodo gyvybes sad.gif dengtos visos vienodai.
Atsakyti
QUOTE(X-iuke @ 2016 05 07, 09:22)
Sveikos.
Ar visu jau budlejos atgijo? Mano viena atgijo, augusi prie shiltnamio. O dvi, augusios atviroje vietole, nerodo gyvybes sad.gif dengtos visos vienodai.

Mano mieste prie namo pasodinta - nedengta visai, ziema tik sniegu daugiau apkapsciau, isleido lapelius prie koto, sakos sausos, o kaime atviroje vietoje atrodo nusalo verysad.gif Jas tikriausiai reikia kur uzuovejoj sodinti, prie sienu g.gif
Atsakyti
Mano drugelių medis. Skaičiau, kad budlėjas labai mėgsta drugeliai, bet kad šitaip blink30x30.png , tai tikrai nustebino. Gaila, kad nepadariau nuotraukos, kai ant kiekvieno žiedo tupėjo po drugelį, dabar apvytusių žiedų jau daug. Ką jūs darot su pusiau apvytusiais žiedais? Kažkaip gaila skinti, kol dar kažkiek žydi...

user posted image
Atsakyti
Sveikos budlėjų augintojos, skaičiau sodo spalvų puslapyje, kad budlėjų sėklas galima stratifikuoti.Gal kas bandėte?

Štai sodo spalvų komentaras:

Ar reikalingas stratifikavimas budlėjos sėkloms? Ar žydi pasėtos tais pačiais metais?

Yra gan prieštaringų nuomonių. Budlėjos gali sudygti ir be jokios stratifikacijos. Bet greičiau ir vieningiau sudygsta vėsiai palaikytos sėklos. Jos pasėjamos į vazonėlius su kompostine žeme. Daiginimo vazonėlis sudrėkinamas. Uždengiamas polietileno plėvele ir 4 savaites palaikomas šaldytuve (ne šaldiklyje). Sėklos geriausiai dygsta 20–24 laipsnių šilumoje, daigai pasirodo per 3-4 savaites. Pirmaisiais metais dažniausiai nežydi, nesumedėjusis viršūnes prieš žiemą reikia nukirpti. Augimo sezoną pratęsus šiltnamyje ar oranžerijoje, vėlai rudenį galima sulaukti kai kurių veislių žiedų. Jiems bus reikalingas papildomas apšvietimas.
Atsakyti
Nestratifikuoju. Ir taip sudygsta miškas, nes sėklos tai smulkios.
Atsakyti

Sveikos, 

Noriu pasiteirauti kokia Jūsų patirtis su budlėjomis. Noriu gausiai jomis užsisodinti kiemo kampelį, tačiau neapsisprendžiu ar geriau pirkti paaugintas (tokias: https://www.e-shop.z...umai/budlejos),ar verta įsigyti visai mažas... Girdėjau, kad jos gan greitai auga. Gal net verta nusipirkti sėklų ir pačiai išsiauginti  :hmm: Ar esat kas praėjusiais metais daiginusios ir sodinusios? Peržiemojo?  :rolleyes:  

Atsakyti

Sveikos, 

Noriu pasiteirauti kokia Jūsų patirtis su budlėjomis. Noriu gausiai jomis užsisodinti kiemo kampelį, tačiau neapsisprendžiu ar geriau pirkti paaugintas (tokias: https://www.e-shop.z...umai/budlejos),ar verta įsigyti visai mažas... Girdėjau, kad jos gan greitai auga. Gal net verta nusipirkti sėklų ir pačiai išsiauginti  :hmm: Ar esat kas praėjusiais metais daiginusios ir sodinusios? Peržiemojo?  :rolleyes:  

Atsakyti