Įkraunama...
Įkraunama...

DAVIDO Budlėja

Mano atsigavo , ir jau krauna žiedynus ax.gif
Ir užaugo tokio pat aksčio kaip pernai , o kaip pas jus reikalai ?
dar vieną pirkau raudonos spalvos , per mugę Kairėnuose, tai tos tokie stambūs lapai g.gif , visai kitokia ji man ir žiedų dar nesimato, o ir pavadinimo tikslaus pardavėja nežinojo ... žiūrėsiu kas iš jos bus. Tik pasodinau šalia vieną kitos, kaži nesupanašės. Nes man jau taip buvo, susodinau du oliandrus baltą ir ružavą - žydi abu ružavai lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu ne,mano dar žiedynų nekrauna.Didžiausias krūmas tai pietinėje pusėje prie namo.Ankščiausiai ir po žiemos nubudo. bigsmile.gif Pas mane visis mėlynai židintys. bigsmile.gif
Atsakyti
Noriu pasidžiaugti savo Davido budlėjomis. Tik pirmus metus auginu, pasėjau iš sėklyčių ir dygo, ir auga puikiai, o dar ir rudenį pražydo. Žiedai labai kvapnūs ir gražūs .
Tikiuosi išsaugosiu per žiemą, o dar internete nusižiūrėjau ir kitokių spalvų budlėjos sėklų, reiks įsigyti.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Mano antrametės,bet jau krūmai ir nemaži. thumbup.gif
Aš irgi sėjau iš sėklų,sudygo gal 100 procentų,atrodo visos peržiemojo,nes buvau daug prisisodinųsi. ax.gif
Atsakyti
Ši žiema žadama šalta. Budlėjas reiks kruopščiau uždengti. Mes visada iš miško vežam daug nukritusių lapų. Tad storas sluoksnis jų. Vėliau eglišakių eilė arba dar kokių aukštų astrų žabai. Kad ir daug apdengtos, būna, kad koks kampas apšąla.
Mūsų viena labai didelė, apie 2m aukščio. Kerpam, trumpinam, kad būtų galima apdengti. Per vasarą užauga. Bet koks grožis, kai toks krūmas apsipila žiedais.
Atsakyti
Sveikos mamytes, as vis bandau pasiseti budlejas bet man jos vis nedygsta, kazin kodel man taip nesiseka doh.gif gal ka ne taip darau? jei vel nesudigs gal kas turesit jaunu augaliuku pasidalinti? 4u.gif
Atsakyti
Kaip peržiemojo jūsų Budlėjos?Įtariu,kad maniškės nušąlo po paskutinių šalnų.Nes matosi,per pirmą atšilimą,buvo pradėję leisti lapelius ir jie dabar sudžiuvę.Nes žiemai mažesnius krūmus buvau uždengųsi žiemai.Ko gero per anksti atidengiau. g.gif
Atsakyti
Manoji šiemet pasodinta Davido budlėja per vasarą šauniai paaugo, džiugino žiedais. Perskaičiusi temą susidariau nuomonę, kad šis augalas sunkiai žiemoja mūsų klimato sąlygomis. Bet visdėlto kai kam peržiemoja smile.gif Planuoju savąją palikti žiemoti lauke, jau sodindama parinkau jai šiltesnę vietą. Kaip ir kada dengiate ar paliekate visą augalą, ar reikia nugenėti ?
Atsakyti
Turiu kelias budlėjas gal 8 metų. Jų tai nedengiu, ten sniego pripusto ir biesas jų neima. Buvo metų, kai tikrai turėjo iššalti, po -20 plikos atstovėjo.
Turėjau kitoj vietoj labai trąšioj žemėj milžinišką dvimetį krūmą iš kokių 6 augalų, ėmė pernykštę žiemą ir nusibaigė. Nors toj vietoj pusnis milžiniška buvo g.gif Šiaip prieš žiemą nukerpu maždaug pusmetri iki žemės ir kokių lapų prigrėbiu tarp šakelių, kartais šiaudų. Šiaip atsprogsta jos labai vėlai, net jei įtartina, neskubėti rauti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 10 27, 16:04)
Turiu kelias budlėjas gal 8 metų. Jų tai nedengiu, ten sniego pripusto ir biesas jų neima. Buvo metų, kai tikrai turėjo iššalti, po -20 plikos atstovėjo.
Turėjau kitoj vietoj labai trąšioj žemėj milžinišką dvimetį krūmą iš kokių 6 augalų, ėmė pernykštę žiemą ir nusibaigė. Nors toj vietoj pusnis milžiniška buvo g.gif  Šiaip prieš žiemą nukerpu maždaug pusmetri iki žemės ir kokių lapų prigrėbiu tarp šakelių, kartais šiaudų. Šiaip atsprogsta jos labai vėlai, net jei įtartina, neskubėti rauti.

Ačiū už pasidalinimą patirtimi 4u.gif Bandysiu ir aš panašiai daryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 10 26, 21:18)
Manoji šiemet pasodinta Davido budlėja per vasarą šauniai paaugo, džiugino žiedais. Perskaičiusi temą susidariau nuomonę, kad šis augalas sunkiai žiemoja mūsų klimato sąlygomis. Bet visdėlto kai kam peržiemoja  smile.gif Planuoju savąją palikti žiemoti lauke, jau sodindama parinkau jai šiltesnę vietą. Kaip ir kada dengiate ar paliekate visą augalą,  ar reikia nugenėti ?

Kaip laikosi budlejos 4u.gif As nepasiskaiciusi ju seklu prisipirkau, isdygo nemazai, auga puikiai, gaila bus jei nusals.
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2015 07 28, 17:08)
Kaip laikosi budlejos 4u.gif As nepasiskaiciusi ju seklu prisipirkau, isdygo nemazai, auga puikiai, gaila bus jei nusals.

O kokios spalvos Jusiskes zada buti? Gal turite koki atliekama daigeli? ax.gif
Atsakyti