Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

QUOTE(Undinelle @ 2010 06 22, 04:43)
Nusiteikimas yra, svarbiausia rasti tinkamas priemones.

Būtent.

Na, visų pirma, tai aš jokia ne dermatologėa ar pan., tai galiu tik iš patirties ar skaitymo patarti, turėkit tai omenyje mirksiukas.gif . Tad apsilankymas pas tikrai gerą dermatologą būtų pats teisingiausias pirmas žingsnis.

Visų antra, susiraskite labai švelnų odos prausiklį, kuriame nebūtų triklosano (dabartinis Iwostin jo turi). Triklosanas kai kada yra gerai, bet jei jau ir taip naudojat benozilo peroksidą, retinoidus, kam dar papildomai odą sausint ir dirgint.
Emulsija, vėlgi, su triklosanu, cinku- meskit lauk ar ant kokių pėdų sunaudokit.
Tas prausiklis su lipidais- per sunkus riebiai odai.
Jei matot, kad kosmetika blogina situaciją (pagal sudėtį tos Max Factor purdos jūsų odai tikrai netinka), būtinai keiskit. Beje, kaip minėjau, jei oda baisiai riebi, geriau naudoti ne skystą, o presuotą pudrą, o dar geriau- „loose powder“, ji mažiau kemša poras.
Tas Iwostin Purritin scrubas tikrai nėra geras, jei granulės didelės. Apskritai, spuoguotai odai scrubai nėra labai naudingas dalykas, didesnė tikimybė, kad dar labiau suridgins odą, o naudos praktiškai jokios, nes į poras scrubai nepatenka, tad ir jų išvalyti negali, kad ir ką ant pakuotės gamintojai rašytų. Žymiai geriau odą eksfolijuoti su rūgštimis, nei grubiais scrubais. Pėdoms, alkūnėms tą scrubą geriau sunaudokit, jei išmest gaila... Be to, norint, kad būtų efektas, odą eksfolijuoti reikia kasdien, o ne kartą per savaitę, tik su tinkamomis priemonėmis.

Jei nusipirkot Rasos toniką, parašykit sudedamąsias dalis, pabandysiu pakomentuot.
Ir to prausiklio bei gelio, jei nesunku... Atsiliepimai apie juos geri, įdomu, ar ir sudėtis gera... Tik turėkit omenyje, kad siera naikina bakterijas, bet tuo pačiu labai sausina ir dirgina odą, lygiai taip pat, kaip alkoholis.

Sakėt, kad jūsų oda yra mišri, riebios vietos spuoguotos. Pradžiai odos rutina turėtų būti tokia:
Ryte:
Švelnus prausiklis vandens pagrindu
Tonikas (nebūtinai, bet tinkamai suformuluotas tonikas riebiai oda gali pakeisti visokius papildomus drėkiklius, kurie tik skatina riebalų gamybą)
Dezinfekuojanti priemonė (pvz., benzoilo peroksidas 2.5 ar 5%, ne stipresnis), tik ant spuoguotų veido dalių (ne ant atskirų spuogų, bet ant viso spuoguoto ploto)
Lengva priemonė (skystis ar gelis) su BHA
Drėkiklis (tik sausom vietom!)
Jie kišat nosį į lauką- apsauga nuo saulės- būtinai būtinai (jei naudojate kosmetiką, idealu būtų, jei pudros turėtų SPF faktorių, išvengtumėt papildomo produkto ant veido). Naudojant BHA, retinoidus yra būtina naudoti apsaugą nuo saulės! Aišku, ir šiaip kasdien ją reikia naudoti, bet gydantis oda tai ypač svarbu.

Vakare:
Švelnus prausiklis
Tonikas (nebūtinai, bet gerai, jei norisi pašalinti paskutinius makiažo likučius)
Dezinfekuojanti priemonė (pvz., benzoilo peroksidas 2.5 ar 5%, ne stipresnis), tik ant spuoguotų veido dalių (ne ant atskirų spuogų, bet ant viso spuoguoto ploto).
Lengva priemonė (skystis ar gelis) su BHA
Drėkiklis ant sausų vietų

Jei matot, kad oda žiauriai sausėja- pradėkit BHA nudoti 1 kartą per dieną arba kas antrą dieną. Jie po poros mėnesių oda nei kiek nesitvarko- prie rutinos vakare pridėkite Differiną ant spuoguotų vietų (tik tada nenaudokit benzoilo tuo pačiu metu). Jei oda vėl sausėja, retinkit Differiną, tepkit kas antrą dieną. Svarbu- retinoidų reikia tepti labai mažai. Jei tepsite daug, nereiškia, kad tai padės greičiau ar geriau, atvirkščiai, tik išsausins odą. Tokių kremų mažo žirniuko turėtų užtekti visam veidui.
Gali būti, kad ir tai nuo spuogų nepadės arba oda per daug išsausės, tada reikia bandyti kito tipo retinoidus vietoj Differin;
arba BHA ir retinoidus pakeisti azelaino rūgštimi (Skinoren), kuri ir eksfolijuoja, ir naikina bakterijas (tada nebereikia ir benzoilo);
arba didinti benzoilo koncentraciją.
Jie ir tai nepadeda, tada galite bandyti antibiotikus, jei nepadeda tepami- bandykite geriamus. Atsiminkite, kad aknės bakterijos labai greitai išvysto imunitetą antibiotikams, tad nereiktų skubėti jų naudoti. Be reikalo jūs iškart Duac griebėtės, reiktų pirma kitus kelius išbandyt... Apskritai nesuprantu, kaip Lietuvoj tokie dalykai be recepto parduodami yra... JAV visi retinoidai, antibiotiniai kremai yra receptiniai vaistai, nes reikia išmanyt, kaip juos naudot, kad būtų teigiamas poveikis, reikia daktaro priežiūros.
Jei visa kita nesuveikia- paskutinė priemonė turėtų būti Roaccutane- izotretinoinas su labai stipriu pašaliniu poveikiu, bet jis išgydo 90% aknės atveju ir daugumai žmonių aknė nebesikartoja arba kartojasi labai švelniu pavidalu, kurį dažnai galima išgydyti pakartojus Roaccutane kursą.
Dar yra visokie hormonai, šviesos terapijos, bet čia jau tikrai reikia kalbėti su daktarais, kaip ir dėl Roaccutane.

Ir atsiminkit, kad viskam reikia kantrybės ir laiko. Net ir geriausi vaistai per savaitę nepadeda, dažniausiai reikia bent poros mėnesių, kad pasimatytų rezultatas. Žiūrėkit į aknę kaip į lėtinę ligą- gydytis reikia nuolat ir aktyviai, tada matysis rezultatas.

QUOTE(Dine @ 2010 06 22, 05:17)
himalaia man paterei krema su AHA rugstimis. Koks tai galetu buti kremas?


Negaliu pasakyti, ko Lietuvoj yra, aš galiu parekomenduoti tik užsieninius produktus, pagal atsiliepimus ir sudėtį, tačiau nežinau, ar Lietuvoje jie parduodami... Iš Lietuvoj esančių Neostrata, La Roche- Posay turi neblogų priemonių su AHA, bet jos brangios, iš vos pigensių būtų Avene. Yra dabar nauja lietuviškos kosmetikos linija O.D.A. su rūgštimis, tik aš jos sudėties nemačius, nežinau, ar tikrai gera, galit pabandyt.

QUOTE(Vasariss @ 2010 06 22, 06:10)
Labas. Ar esi bandžiusi Imex ?

Na, kam taip iškart ant atibiotikų šokt... Juolab, kad neaišku, ar ten spuogai, ar tik balti inkštyrai. Reiktų pirma pradėt nuo švelnesnių priemonių, AHA, BHA, sutvarkyt odos priežiūros rutiną, jei spuogai- benzoilo peroksidą pabandyt. O jei tai nepadeda, tada jau sunkiąją artileriją- retinoidus bandyt, tada antibiotikus.

QUOTE(kamius @ 2010 06 22, 14:59)
negalima sakyt :nenaudok to,jis man nepadėjo..kažkam gal padės. o ,akd sausina odą tai nemanau,akd gerai.. Gal reiktų paieškot kitokio kremuko smile.gif

Tikrai tiesa... Vienam sausina, kitam ne, dėl to ir yra pilna visokių skirtingu retinoidų, skirtingų koncentracijų ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 23 birželio 2010 - 22:05
Dar pamiršau parašyti...

Jei oda labai "plaukia" nuo riebalų, galima prie rutinos vakare pridėt sebumą sugeriančias kaukes (paprasto molio. JAV dar populiaru "milk of magnesia", t.y. magnio hidroksidas, tik nežinau, ar ir Lietuvoj jo yra). Paula Begoun rekomenduoja dieną po makiažu truputį pasitepti to magnio hidroksido, jis gerai suberia riebalus ir tada makiažas nenuteka, oda neblizga.
Papildyta:
QUOTE(himalaia @ 2010 06 23, 15:29)
Jei matot, kad oda žiauriai sausėja- pradėkit BHA nudoti 1 kartą per dieną arba kas antrą dieną. Jie po poros mėnesių oda nei kiek nesitvarko- prie rutinos vakare pridėkite Differiną ant spuoguotų vietų (tik tada nenaudokit benzoilo tuo pačiu metu).


Patikslinsiu- retinoidas, naudojamas būtent Differin'e (adapalenas) yra atsparus benzoilo peroksidui, tad benzoilas nepanaikina jo veikimo, reiškias juos galima naudoti kartu. Bet kiti retinoidai benzoilui neatsparūs, reiktų turėti omenyje naudojant...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 23 birželio 2010 - 22:26
"Duac" pas mus taip pat su receptu parduodamas smile.gif O "La Roche Posay", deja, neturim.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 06 23, 20:29)
Ryte:
Švelnus prausiklis vandens pagrindu
Tonikas (nebūtinai, bet tinkamai suformuluotas tonikas riebiai oda gali pakeisti visokius papildomus drėkiklius, kurie tik skatina riebalų gamybą)


Gal pasufleruotumėte kokį prausiklį bei toniką riebiai odai Jūs naudojate? 4u.gif Koks turėtų būti tinkamai suformuluotas tonikas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 06 23, 22:29)
Jei nusipirkot Rasos toniką, parašykit sudedamąsias dalis, pabandysiu pakomentuot.
Ir to prausiklio bei gelio, jei nesunku...



Viena forumiete, kuri turi Rasos problematiskai odai skirtas priemones nepatingejo nurasyt sudeti, tai kopinu cia, nes labai idomi nuomone apie siu priemoniu sudeti.

Prausiklis:
AQUA, SODIUM COCOAMPHOACETATE, GLYCERIN, LAURYL GLUCOSIDE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM LAURYL GLUCOSE CARBOXYLATE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) LEAF EXTRACT, NASTURTIUM OFFICINALE EXTRACT, ARCTIUM MAJUS ROOT EXTRACT, CITRUS MEDICA LIMONIUM (LEMON) PEEL EXTRACT, HEDERA HELIX (IVY) EXTRACT, SAPONARIA OFFICINALIS EXTRACT, FUCUS VESICULOSIUS EXTRACT, SALICYLIC ACID, SULFUR, CITRIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, DIAZOLIDYNIL UREA, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PARFUM, POLYSORBATE 80

Kremas-gelis:
AQUA, CORN STARCH MODIFIED, CETEARYL ALCOHOL, CYCLOMETHICONE, GLYCERIN, SODIUM POLYACRYLATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ISOPROPYL MYRISTATE, SALICYLIC ACID, SULFUR, PARFUM, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, POLYSORBATE 80, PROPYLENE GLYCOL, BENZYL ALCOHOL, METHYLCHLOROSOTHIAZOLINONE, METHYLSOTHIAZOLINONE, TOCOPHEROL, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, GLYCERYL STEARATE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, SODIUM HYALURONATE, SODIUM HYDROXIDE.

Gelis nuo spuogų:
AQUA, ALCOHOL, GLYCOLIC ACID, HYDROXYETHYLCELLULOSE, SALICYLIC ACID, POLYSORBATE 20, SODIUM HYDROXYDE, POLYSORBATE 80, SULFUR, PARFUM
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šilauogė*: 24 birželio 2010 - 12:10
QUOTE(himalaia @ 2010 06 23, 21:29)
Jei nusipirkot Rasos toniką, parašykit sudedamąsias dalis, pabandysiu pakomentuot.
Ir to prausiklio bei gelio, jei nesunku... Atsiliepimai apie juos geri, įdomu, ar ir sudėtis gera...

Jie ir tai nepadeda, tada galite bandyti antibiotikus, jei nepadeda tepami- bandykite geriamus. Atsiminkite, kad aknės bakterijos labai greitai išvysto imunitetą antibiotikams, tad nereiktų skubėti jų naudoti. Be reikalo jūs iškart Duac griebėtės, reiktų pirma kitus kelius išbandyt... Apskritai nesuprantu, kaip Lietuvoj tokie dalykai be recepto parduodami yra... JAV visi retinoidai, antibiotiniai kremai yra receptiniai vaistai, nes reikia išmanyt, kaip juos naudot, kad būtų teigiamas poveikis, reikia daktaro priežiūros.
Jei visa kita nesuveikia- paskutinė priemonė turėtų būti Roaccutane- izotretinoinas su labai stipriu pašaliniu poveikiu, bet jis išgydo 90% aknės atveju ir daugumai žmonių aknė nebesikartoja arba kartojasi labai švelniu pavidalu, kurį dažnai galima išgydyti pakartojus Roaccutane kursą.
Dar yra visokie hormonai, šviesos terapijos, bet čia jau tikrai reikia kalbėti su daktarais, kaip ir dėl Roaccutane.

Ir atsiminkit, kad viskam reikia kantrybės ir laiko. Net ir geriausi vaistai per savaitę nepadeda, dažniausiai reikia bent poros mėnesių, kad pasimatytų rezultatas. Žiūrėkit į aknę kaip į lėtinę ligą- gydytis reikia nuolat ir aktyviai, tada matysis rezultatas.


Sirdingas dekui uz sugaista laika ir kantrybe aiskinant kas ir kaip. 4u.gif
Rasos pr. odai skirtu gaminiu sudeti Šilauogė* surase pries tai esanciame poste. (Aciu jai uz tai. 4u.gif )
Tik papildau Toniko sudetimi, nes jo pries tai nebuvo:
AQUA, GLYCOLIC ACID, GLICERYN, BETAINE, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) LEAF EXTRACT, NASTURTIUM OFFICINALE EXCTRACT, ARCTIUM MAJUS ROOT EXTRACT, CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) PEEL EXTRACT, HEDERA HELIX (IVY) EXTRACT, SAPONARIA OFFICINALIS EXTRACT, FUCUS VESICULOSUS EXTRACT, SULFUR, POTASSIUM ALUM, PROPYLENE GLYCOL, DIAZOLIDINYL UREA, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, POLYSORBATE 80, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR, SODIUM HIDROXSIDE, DISODIUM EDTA.

Sis Rasos prausiklis ir kremas-gelis atrodo visai neblogi, oda toleruoja ir labai minimaliai juda i teigiama puse, tiksliau bent jau neblogeja. Juk poveikis tikrai nebus po 3 d. vartojimo. Tik dar nesuprantu kokius pojucius ir koki poveiki daro tonikas. Ji naudojau po prausiklio, po jo krema-geli. Bet tonikas palieka lengva tarsi "lipnuma", bet labai minimalu ir toki blizgesiuka-plevele (kas manes nezavi), taip pat isryskina poras. O del veiksmingumo negaliu dar nieko pakomentuoti, nes vietomis valant persti, bet labai trumpai.

Kadangi jau esu perejusi per tiek metu per n dermatologu (ne kosmetologu, o jau i specialistus kreipiausi), jie ieskojo ir erkutes, ir skyre hormoniniu tepalu, ir siunte pas ginekologe, kad israsytu Diane-35. Ir niekas vis tiek veido nesutvarke. Taip pat man buvo paskirtas 40 dienu Doksiciklino kursas (koncentracijos nepamenu, bet stiprus buvo), to pasekoje 1,5 men. geriant antibiotikus visiskai nusedo imunitetas ir dar letini bronchita isivariau. Zodziu, tikrai antibiotikai nera issigelbejimas. Nes vis tiek aknes neisgyde, tik apramino jos bujojima tam kartui.
Duac as taip pat pirkausi su receptu (nes net nemaniau, kad jo galima nusipirkti be recepto blink.gif , juk jame yra antibiotiku). Ir dabar naudoju jau 2 metus laikyta Duac saldytuve, nes net negalvojau, kad nuejus i vaistine be jokio recepto galiu jo gauti.
O del Roaccutane turiu labai griezta nuomone - jam kategoriskas ne. Esu kategoriska del to, kad dermatologe aiskino, jog jis tiesiogiai veikia i moters (nezinau kaip vyru) ginekologine sriti, ir po jo naudojimo apie vaikus reiktu uzmirsti, nes jis labai smarkiai padidina vaisiaus apsigimimo rizika. Tad kad ir kaip butu blogai, sio vaisto vartojimo net nesvarstau ir labai rekomenduoju tiems, kas apie ji galvoja susirinkti daug info pries vartojima ir apsisprendima.
Is tiesu kadangi nenoriu prinaudoti ir dar pabloginti situacijos su veidu - ketinu vel eiti pas savo dermatologe. Bet is tiesu pas ja noriu nueiti ir rimtai pasikalbeti (nors jau buvo kalbeta) apie intensyvios pulsines sviesos gydyma. Tik deja, kadangi mano berimas yra smulkus (vizualiai atrodo geriau, bet gydymui pasiduoda sunkiau), ji negarantavo, kad akne neatsinaujins. Bet manau atejo laikas pameginti...

QUOTE(himalaia @ 2010 06 23, 22:25)
Patikslinsiu- retinoidas, naudojamas būtent Differin'e (adapalenas) yra atsparus benzoilo peroksidui, tad benzoilas nepanaikina jo veikimo, reiškias juos galima naudoti kartu. Bet kiti retinoidai benzoilui neatsparūs, reiktų turėti omenyje naudojant...

Vadinasi jei jie veismingi, o as pakaitomis viena diena viena, kita diena kita naudodavau (gal ne labai sistemingai, tiesiog tarsi pagal situacija), tai gal jau oda priprato? g.gif O gal tiesiog kazka dariau ne taip... gal jau Duac susenes.... nebezinau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undinelle: 24 birželio 2010 - 13:38
Tiesa, dar uzmirsau paklausti praeitame poste. blush2.gif

QUOTE(himalaia @ 2010 06 23, 21:29)
Sakėt, kad jūsų oda yra mišri, riebios vietos spuoguotos. Pradžiai odos rutina turėtų būti tokia:
Ryte:
Švelnus prausiklis vandens pagrindu
Tonikas (nebūtinai, bet tinkamai suformuluotas tonikas riebiai oda gali pakeisti visokius papildomus drėkiklius, kurie tik skatina riebalų gamybą)
[B]Dezinfekuojanti priemonė (pvz., benzoilo peroksidas 2.5 ar 5%, ne stipresnis), tik ant spuoguotų veido dalių (ne ant atskirų spuogų, bet ant viso spuoguoto ploto)[/B]
Lengva priemonė (skystis ar gelis) su BHA
Drėkiklis (tik sausom vietom!)
Jie kišat nosį į lauką- apsauga nuo saulės- būtinai būtinai (jei naudojate kosmetiką, idealu būtų, jei pudros turėtų SPF faktorių, išvengtumėt papildomo produkto ant veido). Naudojant BHA, retinoidus yra būtina naudoti apsaugą nuo saulės! Aišku, ir šiaip kasdien ją reikia naudoti, bet gydantis oda tai ypač svarbu.

Vakare:
Švelnus prausiklis
Tonikas (nebūtinai, bet gerai, jei norisi pašalinti paskutinius makiažo likučius)
Dezinfekuojanti priemonė (pvz., benzoilo peroksidas 2.5 ar 5%, ne stipresnis), tik ant spuoguotų veido dalių (ne ant atskirų spuogų, bet ant viso spuoguoto ploto).
Lengva priemonė (skystis ar gelis) su BHA
Drėkiklis ant sausų vietų

Jei matot, kad oda žiauriai sausėja- pradėkit BHA nudoti 1 kartą per dieną arba kas antrą dieną. Jie po poros mėnesių oda nei kiek nesitvarko- prie rutinos vakare pridėkite Differiną ant spuoguotų vietų (tik tada nenaudokit benzoilo tuo pačiu metu). Jei oda vėl sausėja, retinkit Differiną, tepkit kas antrą dieną.
Gali būti, kad ir tai nuo spuogų nepadės arba oda per daug išsausės, tada reikia bandyti kito tipo retinoidus vietoj Differin;
arba BHA ir retinoidus pakeisti azelaino rūgštimi (Skinoren), kuri ir eksfolijuoja, ir naikina bakterijas (tada nebereikia ir benzoilo);
arba didinti benzoilo koncentraciją.

Kadangi mano oda kaprizinga diena - greitai atsiranda blizgesys su ryskiomis issipletusiomis poromis), ar nepakaktu dezinfekuojancia priemone (differina/duac/skinoren) naudoti tik nakciai? T.y. ryte apseiti su prausikliu, toniku (jei ji prisijaukinsiu del to blizgesio ir visu defektu isryskinimo, kurie mane erzina) ir kremu-geliu su BHA? Nes jei dar sluoksnis UVA apsaugos (nors ieskosiu kr. pudros geriau su sia apsauga, nes gali buti sunku ir si krema parinkti, nes kiek naudojau visi nepaprastai riebus atrodo mano odai unsure.gif ) ir pudra - atrodo per daug apkrovos veidui? Aisku, geriausia pameginti ir stebeti situacija kas ir kaip.
O siaip is patirtiem man Skinoren kremas pasirode veiksmingesnis uz Differina. Bet siuo metu buvau nusipirkusi nauja Differimo kremo tubele, tad gydysiuosi su ja, tikiuosi pavyks.
Is patirties, gal galima butu suzinoti koki konkretu apsaugos nuo saules kremo pavadinima? Nes prisipazinsiu ji tepu ant veido tik per atostogas ir tik tada, kai einu guleti i papludimi. Vien del tos pacios priezasties, kad visi suriebina, uzkemsa ir dar labiau pablogina padeti.
4u.gif
Atsakyti
Aš pamenu kai Differin geliu išsitepiau ir pamišau apie jį. Dvi dienas gamtoje buvau, antrą dieną jau pradėjau jausti, kad su oda kažkas ne taip... Bet čia tik pradžia buvo. Tada pamenu daugiau nei dvi savaites man oda luposi, jokie kremai nepadėjo biggrin.gif Baisu ir prisiminti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Panelė Rožė @ 2010 06 24, 05:52)
Gal pasufleruotumėte kokį prausiklį bei toniką riebiai odai Jūs naudojate? 4u.gif Koks turėtų būti tinkamai suformuluotas tonikas? blush2.gif

Aš naudoju Clinique Liquid Facial Soap Mild Formula (nors gana švelnus, gerai makiažą pašalina, bet daugiau nepirksiu, nes nevertas kainos, kaip už paprastą prausiklį) ir Neutrogena Fresh Foaming Cleanser- irgi gerai makiažą nuplauna. Rezgu mintį nusipirkti ypač švelnų prausiklį rytui, kai makiažo pašalint nereikia arba toms dienoms, kai makiažo nenaudoju. Išsirinkau Boots Expert Sensitive Gentle Cleansing Wash, kuris yra nepaprastai švelnus, tinkantis ir labai jautriai odai, tačiau būtent dėl švelnumo gerai nepašalina makiažo. Jei nerasiu Boots, tada imsiu Olay Foaming Face Wash for Sensitive Skin.
Toniką naudoju Paula's Choice Skin Balancing Toner, man jis labai patinka, nereikia jokių papildomų drėkiklių. Gerai suformuluotas tonikas turėtų būti be alkoholio ir kitų dirgiklių, su antioksidantais, odą raminančiais, vandenį užlaikančiais ingredientais ir t.t. Jei papildomai nenaudojat BHA ar AHA, gali būti ir su rūgštimis. Žodžiu, jei jau naudot toniką, jis turi būti prikrautas visokio gėrio, ne tik būt paprasta glicerino ir vandens dozė, be jokių pribombasų.

QUOTE(Šilauogė* @ 2010 06 24, 06:09)
Viena forumiete, kuri turi Rasos problematiskai odai skirtas  priemones nepatingejo nurasyt sudeti, tai kopinu cia, nes labai idomi nuomone apie siu priemoniu sudeti.

Prausiklis atrodo pakankamai švelnus, tačiau ypatingiai jautrią odą gali dirginti šalavijo, citrinos žievelės, gebenės ekstraktai. Nors nuplaunamose priemonėse tokie dirgikliai neilgai tepabūna ant odos, tikrai jautri oda vistiek gali susierzinti.
Kremas- gelis atrodo irgi neblogai. Tik kukurūzų krakmolas man kelia įtarimų. Jis gerai sugeria riebalus, bet sausuose produktuose gali skatinti bakterijų dauginimąsi ant odos. Tačiau sudėtyje yra ir salicilis, siera, kurie bakterijas naikina, turbūt tada kukurūzų krakmolas nekels problemų. Reiktų atkreipt dėmesį, kad siera gali džiovinti sausesnę odą, o gana didelis kvepalų kiekis ją dirgint.
Gelio nuo spuogų tikrai nerekomenduoju vien dėl didelio alkoholio kiekio, kuris yra peilis bet kokiam odos tipui. Turint spuogus alkoholio reikia bijoti kaip velniui kryžiaus. Kaip suprantu, šitas gelis skirtas spuoguotom vietom tepti, bet yra tikrai geresnių būtų bakterijoms naikinti ir eksfolijuoti odą. Galų gale, jei jau naudojat kremą- gelį, kuriame yra eskfolijuojanti salicilio rūgštis ir bakterijas naikinanti siera, kam tuos pačius ingredientus papildomai tepti ant odos tik dar alkoholio ant viršaus užvaryt.
QUOTE(Undinelle @ 2010 06 24, 07:15)
Sirdingas dekui uz sugaista laika ir kantrybe aiskinant kas ir kaip.  4u.gif

Nėr už ką smile.gif
Toniko pagrindas atrodo neblogai, glikolio rūgštis (AHA) turėtų eksfolijuoti odos paviršių, jei ph tinkamas. Yra berods pora antioksidantų, bet taip pat ir ekstraktai, kurie ir kreme- gelyje yra, tad dėl dirginančių žolelių jautriai odai jau verta susirūpinti, nes jos ne nuplaunamos, o paliekamos ant odos. Tarp dirginančių žolių yra ir dirglumą mažinančių, tai taip išeina, kad vienos dirgina, kitos ramina smile.gif Gal oda ir nesureaguos...
Tonikas turi plevelę formuojančių ingredientų, tai nenuostabu, kad jums palieką odą lipnią. Gali jaustis nelabai maloniai, bet tokia plėvelė (jei ji atsiranda nuo tinkamų ingredientų) yra naudinga odai, padeda išlaikyti drėgmę. Aš, pvz., naudoju Paula's Choice BHA gelį, tai jis irgi palieka odą truputį lipnią, blizgią, bet man tai netrukdo, pliusai atsveria minusus. Palaukiu, kol susigers, tik tada naudoju kitus produktus ir nebelieka lipnumo, o blizgesys dingsta papudravus ar kai apsauga nuo saulės apsipurškiu. Pabandykit palaukt kelias minutes, kol susigers, tada sluoksniuot kitas priemones.
Perštėti nuo toniko gali dėl 2 priežasčių- pagrindinė- jūsų oda dar nėra pripratusi prie tokios AHA (glikolio rūgšties) koncentracijos. Gali erzinti ir ekstraktai, kuriuos jau minėjau.

Dėl Roaccutane- nelabai tiksliai dermatologė apibūdino arba ne visai teisingai supratote. Jo žiauriausias poveikis yra apsigimimų rizika nėštumo metu (90% vaikelių turi apsigimimus), ne žala reprodukciniams organams ir pan. Aišku, yra ir kitų šalutinių efektų (pvz., depresija). Todėl labai svarbu naudojant nepastoti, prieš pradedant kursą pasidaryti bent du nėštumo testus ir naudojant vaistus kas mėnesį vėl testuotis. Tačiau... Jei labai artimu metu pastoti neplanuojate, vėlesniam nėštumui vaistai įtakos nedaro. Manau, jei visos kitos priemonės nepadeda po ilgo ir sistemingo bandymo, verta išbandyti Roaccutane, nes jis praktiškai sustabdo riebalų gamybą.

Jei tik yra galimybė, tikrai išbandykit IPŠ. Tačiau manau, kad pirma reiktų pabandyti sistemiškai rūpintis oda. Sakote, kad padrikai naudojat visas priemones. Esmė ta, kad rūpinimasis akne turi būti kaip antibiotikų gėrimas (turbūt daktarai yra kažką panašaus minėję)- antibiotikus gerti reikia visada tuo pačiau metu, geriausiai- lygiais laiko intervalais ir nenustoto gerti net tada, kai situacija pagerėja... Tas pats ir su aknės vaistais. Pabandykit laikytis mano aprašytos rutinos arba tos, kurią dermatologė prirašys, turėtų tikrai situacija pagerėt bent tiek, kad oda nebebūtų ir sausa, ir riebi tuo pačiu metu.

QUOTE(Undinelle @ 2010 06 24, 07:58)
Kadangi mano oda kaprizinga diena - greitai atsiranda blizgesys su ryskiomis issipletusiomis poromis), ar nepakaktu dezinfekuojancia priemone (differina/duac/skinoren) naudoti tik nakciai?

Is patirties, gal galima butu suzinoti koki konkretu apsaugos nuo saules kremo pavadinima? Nes prisipazinsiu ji tepu ant veido tik per atostogas ir tik tada, kai einu guleti i papludimi. Vien del tos pacios priezasties, kad visi suriebina, uzkemsa ir dar labiau pablogina padeti.
4u.gif

Undinelle, prieš naudojant kokias nors priemones gerai būtų išsiaiškinkit, ką naudojat ir kam jos skirtos smile.gif Dezinfekuojanti priemonė yra benzoilo peoksidas (jūsų atveju Duac) (šiaip, rekomenduočiau susirasti paprastą, nereceptinį 2.5-5% benzoilo tirpalą vietoj Duac)- naikina aknę sukeliančias bakterijas.
Differinas yra retinoidas (vitamino A forma) adapalenas.
Skinoren yra azelaino rūgštis.
Retinoidai ir azelaino rūgštis pakeičia poros formą ir tai, kaip pora funkcionuoja. Retinoidų yra įvairių rūšių (adapalenas, tretinoinas, izotretinoinas, tazarotenas ir t.t.), kurias galima išbandyti, jei nuo Differino jums sausėja oda.

Benzoilą reiktų naudoti po prausikio (arba po toniko, jei naudojat), prieš BHA priemonę. Retinoidus ar azelaino rūgštį reiktų naudoti po BHA, prieš drėkiklį, jei tokį naudojat. Apsauga nuo saulės visada turėtų būti paskutinė.
Iš pradžių pabandykit naudoti tik benzoilo peroksidą ir BHA. Jei matysit, kad situacija negerėja, pridėkit Differin ar Skinoren. Jie oda sausės ir pan., viską aprašiau ankstesnėj žinutėj. mirksiukas.gif


Saulei aš naudoju Paula's Choice Ultra-Light Weightless Finish SPF 30 Sunscreen Spray. Jis yra žiauriai lengvas, neriebalina, nepalieka baltos plėvelės ant odos, nekemša porų, žodžiu, man idealus. Kadangi jis brangokas, naudoju tik veidui ir kaklui, ant kūno tepuosi pigesnius ir paprastesnius kremus, ten ne taip sudėtinga išsirinkti.
Saulės apsaugą riebiai odai surasti labai sunku, nes patys ingredientai, apsaugantys nuo saulės gali kimšti poras. Reiktų rinktis kuo lengvesnį pagrindą (gelį, losjoną, geriausia- skystį). Idealu būtų, jei ir taip naudojamas drėkiklis turėtų apsaugą nuo saulės arba kosmetika (skysta, kompaktinė pudra) turėtų SPF.
Bet jei norite naudoti tik skystą pudrą su SPF, tam, kad ji efektyviai apsaugotų nuo saulės, ją reikia padengti gana storu sluoksniu, kas atrodys nenatūraliai. Be to, reiks pastoviai atnaujinti makiažą, nes ant riebios odos pudra „plaukia“, tad nuplaukia ir apsauga. Tokiu atveju gerai turėti ir kompaktinę pudrą su SPF, tada per dieną lengva tik pasipudruoti ir taip neprarasti apsaugos.
Renkantis turėkit omenyje, kad titano dioksidas ir cinko oksidas labiau kemša poras, nei avobenzonas (visi yra aktyvūs ingredientai patikimai apsaugai nuo saulės). Nors, žinoma, viskas nuo individualaus žmogaus priklauso.

QUOTE(Povila$ @ 2010 06 24, 08:34)
Tada pamenu daugiau nei dvi savaites man oda luposi, jokie kremai nepadėjo biggrin.gif  Baisu ir prisiminti... unsure.gif

Aš planuoju retinoidus pradėt naudot, tai jau įsivaizduoju, kas adaptaciniu laikotarpiu darysis doh.gif Nors mano oda pakankamai atspari, tikiuosi, kad baisiai nesilups ir neraudonuos... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Victorious @ 2010 06 24, 05:33)
"Duac" pas mus taip pat su receptu parduodamas smile.gif O "La Roche Posay", deja, neturim.

Bet retinoidai ir azelaino rūgštis (Differin, Skinoren)- be recepto... Dėl LRP atsiprašau, suklydau, galvojau, kad Lietuvoje yra ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 24 birželio 2010 - 20:02
Dekui himalaia uz vertingus patarimus probematiskos odos savininkems 4u.gif

Is visu jusu postu supratau, kad kovojat su spuogeliais, bet jusu oda atrodo sveika ir grazi wub.gif ( maciau kai rodet dienini makiaza)
Atsakyti
QUOTE(Šilauogė* @ 2010 06 24, 14:03)
Dekui himalaia uz vertingus patarimus probematiskos odos savininkems 4u.gif

Is visu jusu postu supratau, kad kovojat su spuogeliais, bet jusu oda atrodo sveika ir grazi wub.gif ( maciau kai rodet dienini makiaza) 

Ai, ką čia irnesakyk.gif blush2.gif
Oda tai žinot... Taktiškai nukirpau kaktą ir smilkinius paslėpiau, nes tose vietose inkštyrų krateriai dabar, kuriuos bandau naikintis.
Prieš aršią kova su inkštyrais specialiai pasidariau nuotraukas "prieš" ir kai jų atsikratysiu (tikiuosi), pasidarysiu nuotraukas "po". O tada galėsiu eit į reklamas ir prastuminėt produktus, kuriuos naudojau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 06 24, 20:52)
Aš planuoju retinoidus pradėt naudot, tai jau įsivaizduoju, kas adaptaciniu laikotarpiu darysis doh.gif Nors mano oda pakankamai atspari, tikiuosi, kad baisiai nesilups ir neraudonuos...  unsure.gif


Mano irgi nėra jautri, bet po to karto tai, oi doh.gif Supratau, kad pasitepus Differinu ir be apsaugos pabuvus kieme, net specialiai nesideginant ant Saulės, pasekmės labai liūdnos unsure.gif Ir dar vienas keista reiškinys, akių srityje to Differino tikrai netepiau, bet kažkaip jis ten pateko irgi, tai ten turbūt ir blogiausia kas galėjo būti atsitiko... Akys raudonos, peršti, skauda, lupasi, jokie kremai nepadeda. Nu žodžiu lotuliukas.gif
Atsakyti