atsiprašau, kad įlindau kažkur per vidurį visos diskusijos, seniai buvau šioj temoj.
Vasari, tik iškart neužpyk. Čia tik mano subjektyvi nuomonė, galėsi šveisti ją per tvorą, jei visai nepatiks
Žodžiu, žmogau, pati irgi kovoju su spuogais, bet tikrai tikrai nesupyk... toks jausmas, kad tu mėgaujiesi savo nelaime ir mūsų dėmesiu Tau... Merginos siūlo tikrai gerus patarimus, kristinakristina, kamius ir kt kiek prisimenu iš anksčiau irgi buvom aptarę savo bėdas, bet tokių cirkų ir gromuliavimų kaip apie Vasario bėdą nemačiau. Jei nepadeda daktarai, kaip sakė viena forumietė, būk vyras ir imkis disciplinos. Man tai nė vienas daktaras nepadėjo. Perkasiau internetą, pati susiradau priemones, perskaičiau daug straipsnių. Pagrindinis patarimas, kurio man reikėjo, tai:
disciplina ir kantrybė. Vaistą reikia naudoti 3-4 mėn mažiausiai.
Patarimų gavai, išgirdai, kokios priemonės kam padėjo. Ir nusiteik pasidaryti planą gydymosi bent 3-4 mėnesiams.
Aš asmeniškai pagijau nuo spuogų tik 31 metų. (Pagijimo sąvoka vėlgi reliatyvi: greičiau sakykim, man kol kas nebeiškyla spuogų, bet saugotis, griežtai prižiūrėti odą privalau).
Tad visai realiai Tau daktarė pasakė, kad galimas dalykas, vargsi dar 15 metų.
1. Susigyvenk, kad visuomet turėsi spuogų. Su pagerėjimais ir pablogėjimais.
2. Tu gali sumažinti juos, pagerinti odos būklę, jei:
a) susikursi režimą ir disciplinuotai jos laikysies.
duac, differin ir AHA/BHA rūgštys - tavo draugai. (Zeniac LP Forte turėtų tau tikti, jei tavęs nelabai vargina inkštirai, o labiau spuogai, bėrimai)
c) būtinas odos drėkinimas (dehidratuota oda ginasi riebalais) ir SPF apsauga dienai, su sąlyga jei tepi AHA/BHA turintį kremą dienos metu.
d) vengti priemonių su alkoholiu.
e) Benzoilo peroksidas 5-10% ir tik vandens pagrindu. (Akne BP 5, Panoxyl Aquagel).
Susidaryk režimą Nr.1. ir nesirodyk čia 4 mėnesius. Nepadėjo, susidarai režimą Nr. 2 ir vėl nesirodyk tiek pat laiko. Ir t.t.
Aš irgi taip dariau 14 metų
P.S. jei sportuoji, dažnai valyk veidą švelniausiu toniku, kokį gali rasti. Sportavimas prisideda prie spuogų augimo.