Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventinės. Savo ir nesavo noru

QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 26, 15:03)
Ultimatumas gali būti pagreitinimas to, kas neišvengiama. Tai irgi gerai.

kartais ultimatumas naudinga, bet... tada kyla klausimas, ar jums reikia to zmogaus bet be vedybu? jei nereikia, tai tada kur meile? ir is viso koks tikslas su tuo zmogumi tuoktis, jei del atsisakymo vesti pakvimpa skyrybomis?
Atsakyti
Noreciau ir as pasidalinti savo patirtimi ir pastebejimais sia tema. Turiu drauge, kuri jau keleta metu gyvena su vyru. Jai 40, jos draugas jau turejes seima, is pirmos santuokos uzaugintos dvi dukros. Oficialiai neissiskyres. Taip ir gyvena lygtai kaip seima, o is tikro taip ir nesuprasi ju statuso. Is pradziu, kol gyveno atskirai, jisai ir skyrybas pradejo tvarkytis, ir tuoktis abu ruosesi. Skraide ji kaip ant sparnu ir i vestuves zadejo pakviesti. Ejo laikas, jie apsigyveno kartu, o vestuves pradejo atedineti- tai pinigus taupo, tai dar ne laikas... taip ir praleke keleta meteliu. Niekas mano drauges gyvenime nesikeicia, nebent tas, kad nenori kalbeti apie savo gyvenima, vengia klausimu apie ju bendra ateiti, apie vaikus, nors ji labai nori savu, bet gal ne santuokoj nesirizta gimdyti. Akys jos liudnos,kai susitinki, skauda jai. O ka daryti, jei nesipersa, neima taip sakant. Kito susirasti tokiame amziuje irgi turbut jau be sansu, zodziu, iklimpusi savo neispildytu troskimu gyvenime. Liudna ir skaudu. verysad.gif As siuliau jai uzduoti jam klausima tiesiai sviesiai, arba vedi, arba skiriames. Bet ji bijo ji prarasti, laikosi isikibusi, nors nera patenkinta savo gyvenimu. Merginos, svarbiausia neapgaudinekite saves. Paziurekite giliai i savo sirdi, ko jus is tiesu norite, ir nepasitenkinkite mazesniu. Pries aplinkinius juk gali uzsideti kauke, pavaidinti laiminga, bet saves juk neapgausi.
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2010 04 26, 12:52)
labai pukiai atsake Agne08 drinks_cheers.gif
jei man i akis pasakytu kad as neverta buti jo zmona , as labai gerai pagalvociau kaip man elgtis ir ar buti su tuo zmogumi kartu.
bet.. kadangi as nenoriu santuokos, man labai gera gyventi taip kaip gyvenu dabar ir sia minute as nenoriu nieko keisti -kuo as esu blogesne uz ta kuri yra ZMONA? na pasakykit tiesiai sviesiai -KUO? as maziau laiminga? NE. as maziau mylima-NE. jauciuosi mylima, saugi, gerbiama. man gera su tuo zmogumi. zinau viena-jei man ateis noras teketi uz jo -jis nepasakys kad as to neverta.tai kuo gi as skiriuosi nuo tos kuri susituokus? kad nenesioju jo motinos pavardes? ar kad kazkur ant kazkokio lapuko nepasirasiau?

Jei jums žmonos "statusas" yra iš esmės nereikšminga ir nieko nelemianti detalė, tai kodėl partnerio pasakymas, jog esate neverta ta žmona būti, sukeltų poreikį apmąstymams g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dita555 @ 2010 04 26, 15:05)
nebukite tokiak ategoriska. Kiek gyvenimu- tiek poziuriu ir istoriju. ne visada vestuviu nebuvimas yra baime isipareigoti mirksiukas.gif

dėl kokių priežasčių VYRAS nesiperša, neveda savo mylimosios sugyventinės?
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 26, 15:18)

1. jis skeptikas ir jam visuomenes primetamos normos nemotais
2. jis jauciasi dar jaunas, nenori susenti
3. tu sexuali,protinga,bet zmona butum baisi
4. bijo,kad uzlipsi ant galvos smile.gif
5....

Matau tiek vyru aplinkui, kurie "paskendo" santuokoje - po darbo skuba namo, kad duok dieve zmona neduotu velniu kur buvai, nebeturi jokio savo laisvalaikio.

tikrai klysti  atsakomybe priimti nera taip jau baisu,baisu tik tai,kai prisiimi atsakomybe uz moteri,kuri tave nevertina ir tuokiasi tik is materialiu sumetimu.
Teko pazint nemazai zmoniu,kurie vertina ne vyro vidu,bet jo pinigines stori,ir tik tada kalba apie rimtus santykius.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 26 balandžio 2010 - 14:33
QUOTE(Dita555 @ 2010 04 26, 15:08)
kartais ultimatumas naudinga, bet... tada kyla klausimas, ar jums reikia to zmogaus bet be vedybu? jei nereikia, tai tada kur meile? ir is viso koks tikslas su tuo zmogumi tuoktis, jei del atsisakymo vesti pakvimpa skyrybomis?

Aš klausimą kitaip suku. Ar aš esu mylima ir ar tas žmogus tikrai nori su manimi kurti šeimą, gimdyti ir auginti vaikus ir rūpintis manim ir mylėti iki grabo lentos, jeigu nenori įsipareigoti, t.y. duoti visuomenei IR MAN visiems suprantamą ženklą - VESTI.
Mano sugyventinis dar prieš gyvenimą kartu labai puikiai apibrėžė, kad yra tradicinių pažiūrų (aš pati dar savo vertybėse tuo metu nebuvau susigaudžius) ir jeigu ves, tai tik VIENĄ kartą. Ir jeigu jis nesiperša, tai rodo, kad jis dar neapsisprendęs. Bet aš nenoriu laukti kelis metus, kol jis apsispręs.
Atsakyti
o tas mylimas zmogus prie tavo ir savo tevu/draugu pasako "myli tave,noriu bendru vaiku"

tau to neuztektu,noretu didesnio zygio ,tikresnio yrodymo,kuri pasikabintum ir visiems rodytum "va jis pazadejo!"

kazkaip kvaila

adaptacijaa -jei nenori laukti ir jau apie skyrybas galvoji,manau tau neverta toliau su juo matytis...nes dabar gaunasi,kad tu su juo tik,kad jis tau pasipirstu,o kas poto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 26 balandžio 2010 - 14:35
QUOTE(dange @ 2010 04 26, 15:16)
Jei jums žmonos "statusas" yra iš esmės nereikšminga ir nieko nelemianti detalė, tai kodėl partnerio pasakymas, jog esate neverta ta žmona būti, sukeltų poreikį apmąstymams  g.gif

Manau, cia ir be pasakymu aisku, kad jei vyras nesipersa, tai pas ji yra abejones, ar jis tikrai nori sieti savo gyvenima su ta moterimi...
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 04 26, 15:06)
gal jis manes nemyli, gi vede vien del ultimatumo, o dabar net nesistengia(arba...)

protingas vyras neves nemylimos moters dėl jos pačios ultimatumo.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 26, 15:25)
Aš klausimą kitaip suku. Ar aš esu mylima ir ar tas žmogus tikrai nori su manimi kurti šeimą, gimdyti ir auginti vaikus ir rūpintis manim ir mylėti iki grabo lentos, jeigu nenori įsipareigoti, t.y. duoti visuomenei IR MAN visiems suprantamą ženklą - VESTI.
Mano sugyventinis dar prieš gyvenimą kartu labai puikiai apibrėžė, kad yra tradicinių pažiūrų (aš pati dar savo vertybėse tuo metu nebuvau susigaudžius) ir jeigu ves, tai tik VIENĄ kartą. Ir jeigu jis nesiperša, tai rodo, kad jis dar neapsisprendęs. Bet aš nenoriu laukti kelis metus, kol jis apsispręs.

Kas jam taip 'kliuna' tavyje, kad trukdo apsispresti?
P.S. Maniskis irgi tradiciniu paziuru (as irgi), kartais man primena, as su tavim susituokiau visam gyvenimui, o ne vienai dienai... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 04 26, 15:34)
1. o tas mylimas zmogus prie tavo ir savo tevu/draugu pasako "myli tave,noriu bendru vaiku"
tau to neuztektu,noretu didesnio zygio ,tikresnio yrodymo,kuri pasikabintum ir visiems rodytum "va jis pazadejo!"

kazkaip kvaila

2. adaptacijaa -jei nenori laukti ir jau apie skyrybas galvoji,manau tau neverta toliau su juo matytis...
3. nes dabar gaunasi,kad tu su juo tik,kad jis tau pasipirstu,o kas poto?

1. O kodėl aš turiu tenkintis pakuždėjimais apie meilę? man reikia realių veiksmų, tikro įsipareigojimo, tikro apsisprendimo
2. o kiek verta laukti? aš su juo ne matausi, o gyvenu. ir apie skyrybas negalvoju, o svarstau kaip galimą seką.
3. aš su juo, nes planuoju bendrą ateitį su juo. jeigu jis su manim neplanuoja, tai be abejo, belieka tik skyrybos. Ir geriau jau jos dabar būna, nei po kelių metų. juk tiek nedaug, rodos, reikia. vesti.
Kas po to? Po to vestuvės ir vaikai, darnios šeimos kūrimas, vaikų ugdymas ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 26, 15:18)

jei jis neplanuoja praleisti viso gyvenimo su ja arba tiesiog nesureiksmina tokio dalyko kaip santuoka.
Atsakyti