Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventinės. Savo ir nesavo noru

QUOTE(wit @ 2010 04 26, 13:37)
jums Rudokas pavyzdys? man -ne
matote, sitos diskusijos didziausias minusas- jusu RATAS.

baikit, mano RATE buvo labai daug sugyventinių porų. ilgamečių. ir kai mane paliko ilgametis sugyventinis, dėl kitos mergos, jis mane labai gražiai "guodė" subyrėjusių sugyventinių porų statistika. tais metais, kaip niekad daug "šeimų" mano rate išsiskyrė. ir visų iniciatoriai buvo vyrai, nemažai sugyventinių su vaikais liko. iš šalies atrodė gražios tvirtos poros. tiesa, ir deklaruojama buvo "o kam tos vestuvės". o vyrai ką, jie juk nieko nežadėjo, lengva ranka išėjo ir susirado naujas sugyventines, šarmingesnes, nes senosios jau susidėvėjo..
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 04 26, 13:52)
O as manau, kad tai lemia ne metu skaicius, o zmogaus pasaulio suvokimas, lukesciai, tos pacios individualios vertybes.

su amžium ir patirtim išminties mes semiamės smile.gif
kartais mane stebina jaunų žmonių išmintis. vėliau supratau, kad reikia žiūrėti iš kokios šeimos jie yra. iš pilnos dažniausiai būna. o nepilnų šeimų vaikai savo kailiu visas blogybes turi patirti, todėl ir išmintis vėluoja.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 04 26, 14:13)
Noreciau pasiulyti, toms, kurios nori isteketi, garsiai, savo isrinktiesiams, deklaruoti savo norus, vertybes. Tad vyrai gales realiai vertinti jusu poziuri.

deklaravau biggrin.gif laužosi. turi dar kelis mėnesius pamąstyti.
Papildyta:
QUOTE(ulrika @ 2010 04 26, 14:21)
As tai labai senamdiska, kad ir kaip noreciau isteket, negaleciau pati "siulytis"... man kazkaip zema....gerai, kad pats uzsinorejo  biggrin.gif

na žema ne žema, bet esu tos nuomonės, kad reikia pasakyti savo norus ir jausmus, kalbėtis apie tai, nors jie dažniausiai vengia tos temos, kaip velnias kryžiaus. priešingu atveju, nežinos, kad tau kažkas negerai, arba nesupras tavo liūdesio ar užsisklendimo priežasties. arba prisigalvosi, kad jau nori tave vesti, o pasirodys, jog pajuokavo.. daug situacijų yra. manškis žino, kad noriu vestuvių, šeimos ir vaikų. ir jeigu jis man to negali suteikti, tada lai palieka mane ramybėje ir nešvaisto mano laiko. nu taip ir pasakiau. tai dabar kažką mykia apie rudenį. bet man norisi normalių piršlybų, su žiedeliu ir pan smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 26, 14:26)

kartais mane stebina jaunų žmonių išmintis. vėliau supratau, kad reikia žiūrėti iš kokios šeimos jie yra. iš pilnos dažniausiai būna. o nepilnų šeimų vaikai savo kailiu visas blogybes turi patirti, todėl ir išmintis vėluoja.

geras pastebejimas...
Atsakyti
adaptacijjaa,

jūs atsakėt kuo puikiausiai. nori ištekėt, negyvenk susimetus. taip. o ypač mūsų amžiuje ....
vyrai lai irgi sprendžia greitai. nori su mumis būti ar ne. o ne turi pašonėj ir iškilus trinčiai, žvalgosi šarmo kitur.

wit,

sakot kuom skiriatės nuo žmonos, juk esat saugi mylima? argi apie tai temos esmė? įsiklausykit. jūs niekuo nesiskiriat, kaip žmonės mes visi vertingi. bent Dievui tikrai, na o vyrams...ką aš žinau. dabar ne problema jums tai, pati sakot nenorit DABAR - o ar virs problema, pati parašysit. kai užsinorėsit santuokos - pamatysit, problema ar ne. ką jis atsakys - jūs negalit žinot. dauguma sugyventinių NENORĖJO iš pradžių, bet kažkodėl praėjus 10metų, užsinori. ypač tos, kurios, kartojuosi, jaunutės, nuo 20ties, atidavė berneliui savo jaunystę ir tt. nori būt vedamaos 30, na 35, ir vienos yra vedamos, kitoms pasakoma: tylėk, nezyzk. nes ponui kapitonui ir taip pasidarė GERAI.

o dabar šiaip retorinis klausimas. jei saugi jaučiatės taip,, be nieko, jei garantuojat meilę ir tt, negi antspaudas pridėtų nesaugumo? nebent jūsų vyrui? gal jis jo ir nenori. nes darb jaučias SAUGUS biggrin.gif (laisvas, t.y. kad ir mylėdamas jus), o su pasu, jaustųsi - nesaugus. tegul mąsto dar. tikrai nėr ko skubėt.juk prie visko pribręstama. mąsto, ar jūs jo tikra moteris, ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 26 balandžio 2010 - 13:37
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 26, 14:29)
baikit, mano RATE buvo labai daug sugyventinių porų. ilgamečių. ir kai mane paliko ilgametis sugyventinis, dėl kitos mergos, jis mane labai gražiai "guodė" subyrėjusių sugyventinių porų statistika. tais metais, kaip niekad daug "šeimų" mano rate išsiskyrė. ir visų iniciatoriai buvo vyrai, nemažai sugyventinių su vaikais liko. iš šalies atrodė gražios tvirtos poros. tiesa, ir deklaruojama buvo "o kam tos vestuvės". o vyrai ką, jie juk nieko nežadėjo, lengva ranka išėjo ir susirado naujas sugyventines, šarmingesnes, nes senosios jau susidėvėjo..

pala,jus manot jei jie butu susituokia,tie vyrai nebutu palike zmonu?gi toks pat butu buves gyvenimas,tokios pat pazinties aplinkybes su meiluzemis, tik skyrybos ilgesnes ir brangesnes smile.gif

nes sorry,manes neguostu mintis, mieloji,as su tavim nesiskirsiu,bet gyevnsiu su meiluze, zinai skyrybos brangu ir laiko uztrunka(ok ok, sarkazma i salis,pasirodo yra tokiu trenktu poru,kurie nors ir susituokia ,bet nesugeba isssiskirti,bet gyvena atskira gyveima su sugyventiniais)

bet man keista vienas dalykas, tie ultimatumai "jei mane myli,vedi, jei nepasipirsi per 3men, skiriames"... tai jei sitaip lengvai skiriamasi,tai kokio velnio tuoktis?vien del vestuviu,vien del zodzio zmona? tai pala,jei vyras vel tamstos pageidavimo neivykdys, grasinsit vel skyrybomis?(ok kai kurios ta ir daro<bet kam tas vargas,kam tie nerimti jausmai)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 26 balandžio 2010 - 13:46
QUOTE(taram-param @ 2010 04 25, 22:10)
Vat vat g.gif  Man irgi kažkaip labai įdomiai atrodo. Su mylimu žmogum pagatavos išsiskirt vien dėl to, kad prie altoriaus neveda (nors šiaip viskas puiku ir saugi ir mylima jaučiasi ir pasitiki). Atrodo, kad tekėtų už bet ko kas pasiūlo, nei gyventų netekėjusios su mylimu... doh.gif Tai per kurią vietą jūs čia tą savigarbą matot?

O man atrodo, kad ko šioms moterims trūksta yra ne altorius, ne baltos suknelės ir didelis balius, ne popierėlis ir pusė turto skyrybų metu, bet noras žinoti, ko tikėtis. Ar tu esi gyvenimo meilė, ar mėnesį trunkantis nuotykis, namų šeimininkė iki kol atsiras geresnė, šiaip sau mergina, kuri gal visai nieko, bet ir ne idealas? Kuri kiekviena norėtų būti? Santuoka parodo, kad tai nėra tik vienadienis nuotykis, tik geresnės laukimas, parodo, kad bent jau šiandien vaikinas nori būti su tavimi taip labai, kad sutinka bristi į gilią balą. Sakykit ką norit, bet išsikraustyti gyvenant kartu ir išsiskirti esant jau susituokus yra du skirtingi dalykai. Todėl manau svarbiausias santuokos pliusas yra savo žodžių (kurie gali būti labai tušti "tu mano gyvenimo meilė, mažute") įrodymas veiksmais. Dauguma tų, kurios nori ištekėti trūksta ne tik to žiedelio, bet apskritai pokalbių apie ateitį, žinojimo, ko tikėtis.
Pati asmeniškai nebūčiau sutikus gyventi kartu, jei nebūtume aptarę savo ateities, lūkesčių ir t.t. Susižadėjome po kelių mėnesių ir susituokėm dar po pusės metų. Tikrai nebūčiau sutikus gyventi kelerius metus nežinodama, ko tikėtis... Pažinti kitą žmogų tiek, kad žinotum, ar nori su juo būti, pilnai užtenka metų. O visiškai žmogaus pažinoti neįmanoma niekada, todėl tas begalinis atidėliojimas tėra tik išsisukinėjimas. Jau nė nekalba apie finansines "priežastis" - santuoka yra pasižadėjimas, kuris iš esmės nieko nekainuoja. Visus balius, deimantus ir sukneles galima kuo puikiausiai iš to išbraukti.
Atsakyti
ach , o jau garantas,kad jis jus myles amzinai amzinai?
gal po keliu metu, gal net po 20m sutiks kokia rusaite kaip Melas G. ir paliks 7vaiku motina...niekas negarantuoja,kad zmogaus jausmai nepasikeis, kad kai kurios situacijos nepakeis jusu ar jo...
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 04 26, 14:43)
pala,jus manot jei jie butu susituokia,tie vyrai nebutu palike zmonu?gi toks pat butu buves gyvenimas,tokios pat pazinties aplinkybes su meiluzemis, tik skyrybos ilgesnes ir brangesnes smile.gif

aš manau, kad jeigu nebūtų galimybės kartu gyventi be vestuvių, gal jie iš vis nebūtų tuokęsi, nes iškart atsirinktų, kad tai ne tie žmonės, su kuriais norisi gyventi iki gyvenimo galo ir stengtis vienas dėl kito. tad nebūtų jokio gyvenimo kartu (nei vedybinio nei sugyvenimo), nebūtų ir sudaužytų širdžių.
Nesituokiama, nes nenorima, bijoma įsipareigoti. Kodėl? čia kiekvienas tegul pats atsako. Tiesiog ateityje atsiras tas žmogus, o gal tinkamas laikas, kai baimės nebebus, o noras bus labai stiprus.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 26, 14:29)
***baikit, mano RATE buvo labai daug sugyventinių porų. ilgamečių. ir kai mane paliko ilgametis sugyventinis, dėl kitos mergos, jis mane labai gražiai "guodė" subyrėjusių sugyventinių porų statistika. tais metais, kaip niekad daug "šeimų" mano rate išsiskyrė. ir visų iniciatoriai buvo vyrai, nemažai sugyventinių su vaikais liko. iš šalies atrodė gražios tvirtos poros. tiesa, ir deklaruojama buvo "o kam tos vestuvės". o vyrai ką, jie juk nieko nežadėjo, lengva ranka išėjo ir susirado naujas sugyventines, šarmingesnes, nes senosios jau susidėvėjo..
***na žema ne žema, bet esu tos nuomonės, kad reikia pasakyti savo norus ir jausmus, kalbėtis apie tai, nors jie dažniausiai vengia tos temos, kaip velnias kryžiaus. priešingu atveju, nežinos, kad tau kažkas negerai, arba nesupras tavo liūdesio ar užsisklendimo priežasties. arba prisigalvosi, kad jau nori tave vesti, o pasirodys, jog pajuokavo.. daug situacijų yra. manškis žino, kad noriu vestuvių, šeimos ir vaikų. ir jeigu jis man to negali suteikti, tada lai palieka mane ramybėje ir nešvaisto mano laiko. nu taip ir pasakiau. tai dabar kažką mykia apie rudenį. bet man norisi normalių piršlybų, su žiedeliu ir pan smile.gif

***O jus manote, kad jei vyras zades myleti visa gyvenima tai taip ir bus? jei taip butu- nebutu skyrybu.

*** o sioje vietoje su jumis visiskai sutinku. Juk tas kitas zmogus minciu neskaito ir negali nuspeti savo antros puses noru. Del vestuviu taip pat. Pasakyti, kad nori isteketi yra visai ne saves siulymas, o tiesiog issakymas savo noru, svajoniu ir minciu.
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 04 26, 14:43)
bet man keista vienas dalykas, tie ultimatumai "jei mane myli,vedi, jei nepasipirsi per 3men, skiriames"... tai jei sitaip lengvai skiriamasi,tai kokio velnio tuoktis?vien del vestuviu,vien del zodzio zmona? tai pala,jei vyras vel tamstos pageidavimo neivykdys, grasinsit vel skyrybomis?(ok kai kurios ta ir daro<bet kam tas vargas,kam tie nerimti jausmai)

Ultimatumas gali būti pagreitinimas to, kas neišvengiama. Tai irgi gerai.
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 04 26, 14:00)
ach , o jau garantas,kad jis jus myles amzinai amzinai?
gal po keliu metu, gal net po 20m sutiks kokia rusaite kaip Melas G. ir paliks 7vaiku motina...niekas negarantuoja,kad zmogaus jausmai nepasikeis, kad kai kurios situacijos nepakeis jusu ar jo...

Garanto niekada nėra, tačiau yra ketinimai, lūkesčiai, pastangos. Ir jei man žmogus prižada mane mylėti ir gerbti, gal jam tai ir nesiseks, tačiau jis prižada dėti pastangas, kad tai įvyktų. O už tokio žmogaus, kuris nelinkęs savo pažadų laikytis, tekėt ir neverta.
Pakreipus jūsų argumentą kita puse, juk ir sugyventinei gali taip atsitikti. Todėl tai, kas gali nutikti po dvidešimt metų nėra priežastis nesituokti.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 26, 15:01)
Nesituokiama, nes nenorima, bijoma įsipareigoti. Kodėl? čia kiekvienas tegul pats atsako. Tiesiog ateityje atsiras tas žmogus, o gal tinkamas laikas, kai baimės nebebus, o noras bus labai stiprus.

nebukite tokiak ategoriska. Kiek gyvenimu- tiek poziuriu ir istoriju. ne visada vestuviu nebuvimas yra baime isipareigoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 04 26, 15:03)
Ultimatumas gali būti pagreitinimas to, kas neišvengiama. Tai irgi gerai.

arba iskelti klausima
"jei nebuciau jos vedes,ji butu ramia sirdim mane palikus? gal ji manes nemyli,tik nori kaip ir visos isteketi sad.gif

gal jis manes nemyli, gi vede vien del ultimatumo, o dabar net nesistengia(arba...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 26 balandžio 2010 - 14:06