Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventinės. Savo ir nesavo noru

QUOTE(daivinycia @ 2010 05 03, 20:31)
Beviltiska cia su jumis. Gincyjates tik tam, kad gincytis. Pati sau priestaraudama ir turbut, pati ne visada suprasdama ka kalbate.
Nei kiek nieisizeidziau, nes man giliai dzin, ar jus kazkuo zavites, ar ne. Tiesa pasakius, turite kuo zavetis- visagaliu zmonos statusu, ir visom tam reikalui priklausanciom privilegijom. Jusu reikalas. Tik su tokiu poziuriu butu labai sunku, jei tas statusas labai susvyruotu, arba ir visai sugriutu. Is labai aukstu pareigu pereit i zemesnes (ir dar ne savo noru) buna ne taip jau ir malonu.... mirksiukas.gif
Sekmes!  4u.gif
Susimovėt. Mėtotės "visažiniškumo" epitetais, bet pati dėjot snukiu purvan - iš kur ištraukėt, kad einu "aukštas žmonos pareigas"? Nieko nekalbėjau apie savo dabartinį statusą. lotuliukas.gif
Kažin, pavadinimas "pareigos" atspindi jūsų požiūrį į buvimą žmona? Man tai ir žmona ir sugyventinė - gyvenimo būdas. Jokiu būdu ne pareiga. lotuliukas.gif

QUOTE(Taistė @ 2010 05 03, 20:33)
Pasirodo, visada yra siūloma pasidalinti geruoju. O jei ne - tada teismo keliu, bet tada trečdalis turto atitenka valstybei. Kaip jums tai?  bigsmile.gif
Jeigu jūs rimtai, gal galėtumė nurodyti šaltinius.

QUOTE(Tosk @ 2010 05 03, 20:44)
Matote ankstesnioji tema vadinosi "Syventinės, o mum ir taip gerai smile.gif", bet vat nekurios negalejo ramiai ziureti, kad kazkam gali buti gerai hihihi.gif  Kaip matote naujoji tema vadinasi ryyyyskiai kitaip lotuliukas.gif
Sorry, tikrai neskaičiau ankstesniosios temos.

QUOTE(Tosk @ 2010 05 03, 20:44)
N-tajy karta kartoju, kad niekas cia nesako jog santuoka blogis. Bet kaikurioms tai tiesiog yra nereikalinga. Ydomu uz keliu puslapiu, jus vel postringausit, kad "Ok, įtikinot. Santuoka yra nereikalingas blogis" ir pan. hihihi.gif
Skaityt mokate? biggrin.gif Gi pasitaisiau "nereikalingas formalumas". Kuo dabar negerai? Nebėra prieš ką šokinėti su savo neginčijama tiesa?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 03 gegužės 2010 - 21:10
QUOTE(mititėja @ 2010 05 03, 19:59)
Jeigu jūs rimtai, gal galėtumė nurodyti šaltinius.

Labai rimtai. Šaltinis - giminaičių šeimos istorija 4u.gif Kelių mėnesių senumo.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2010 05 03, 20:59)
Susimovėt. Mėtotės "visažiniškumo" epitetais, bet pati dėjot snukiu purvan - iš kur ištraukėt, kad einu "aukštas žmonos pareigas"? Nieko nekalbėjau apie savo dabartinį statusą.  lotuliukas.gif
Kažin, pavadinimas "pareigos" atspindi jūsų požiūrį į buvimą žmona? Man tai ir žmona ir sugyventinė - gyvenimo būdas. Jokiu būdu ne pareiga.  lotuliukas.gif

Skaityt mokate?  biggrin.gif Gi pasitaisiau "nereikalingas formalumas". Kuo dabar negerai? Nebėra prieš ką šokinėti su savo neginčijama tiesa?

Pasirodo, jus ne tik visazine, bet ir visarege. Matot, pas ka veidas, pas ka snukis, ir kas purve guli..... Oho! thumbup.gif
Daugybe moteru jums sako ta pati, bet nenorite to matyt. Zinot, jeigu 20 zmoniu pasakys, kad jums is paskos velkasi uodega, tai bukite protinga, atsisukite ir pasiziurekite- o gal tikrai? Negi visi ims ir meluos? Tikrai ne. schmoll.gif
O jei rimtai- jus pikta ir grubi. Ir to nepaslepsite po jokiais smailiais.
atsakyti nebutina, nebeidomu. bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(Taistė @ 2010 05 03, 21:17)
Labai rimtai. Šaltinis - giminaičių šeimos istorija  4u.gif Kelių mėnesių senumo.
Gal ten kuo nors ypatingos dalybos buvo? Sunku patikėt, kad 30 % pasiimtų valstybė. doh.gif
QUOTE(daivinycia @ 2010 05 03, 21:28)
Pasirodo, jus ne tik visazine, bet ir visarege. Matot, pas ka veidas, pas ka snukis, ir kas purve guli..... Oho!  thumbup.gif
Daugybe moteru jums sako ta pati, bet nenorite to matyt. Zinot, jeigu 20 zmoniu pasakys, kad jums is paskos velkasi uodega, tai bukite protinga, atsisukite ir pasiziurekite- o gal tikrai? Negi visi ims ir meluos? Tikrai ne. schmoll.gif
O jei rimtai- jus pikta ir grubi. Ir to nepaslepsite po jokiais smailiais.
atsakyti nebutina, nebeidomu.  bye1.gif
Nenorit savo patarimu pati pasinaudoti? g.gif Gaila, gaila...
Jeigu nesunku, jūs įvardinkite, ką man toji daugybė moterų sako. Kad neliktumėt papilsčiusi iš tuščio į kiaurą.
O jei rimtai - nei jūs mane žinote, nei turite gebėjimų įskaityti bent lašelį informacijos žinutėse. Taip kad vertint - tikrai ne jums.
Atsakinėju ne todėl kad jūs lauktumėt (ar nelauktumėt) atsakymo. Primenu, kad ne tik jūs kalbate ką norite ir kada norite.
O kalbant apie smailikus, tai žmogus, kitam rodantis liežuvį, yra sektinas pavyzdys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 03 gegužės 2010 - 21:52
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 03, 18:46)
Nakviša, tiesiog mūsų poroje popierių poreikis sutapo wink.gif Kai prasidėjo tos diskusijos apie statusus, kažkada vyro paklausiau, ką jis mano apie tokį ilgalaikį gyvenimą, vaikų gimdymą ir pan. sugyventinių pozicijoje. Jis atsakė, kad jam tai nepriimtina ir nenormalu, nes tai ne šeima ir nerimtas gyvenimas. Nes šeima jam yra sutuoktinių pora, uošviai, anytos, sūnėnai, dukterėčios, visi su savais statusais. Ir visa šeima su viena pavarde.

Šaunu, kad sutapo. Mūsųporoje nesutapo, bet ilgainiui buvo apsiprasta su mintimi, kad yra kaip yra ir su ta mintim buvo susitaikyta. Jums patinka obuoliai, o aš jų negaliu pakęsti, vaikystėje persivalgiau. Vat ir visas skirtumas.
Pas mus pavardės skirtingos, o gyvenimas labai rimtas. Esame abu siaubingi materialistai.

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 03, 18:46)
Be to, visur kur beeičiau į oficialias institucijas, už jį pasirašau, kaip žmona. Jei kur reikia vyro parašo, rašausi aš, jei tuo metu jo nėra ar išvykęs. Ir visiems tas parašas tinka.

Niekas niekada už mane nepasirašinėjo, mūsų veiklos sritys yra savaime apsibrėžusios ir kiekvienas iš mūsų daro tai, kas jam "priklauso" pagal specifiką.
Vat tik dabar reikia vėl išsiiminėti krūvas popierių, tai labai tingiu, galvoju, kadangi jau jis oficialus ir teisėtas sutuoktinis - tegul ir mina, išiminėja dublikatus.
Papildyta:
QUOTE(mititėja @ 2010 05 03, 18:29)
<...>
1. Aš būtent tai ir turėjau minty: kam mojuoti laimės vėliava. Ieškoma paguodos. Todėl man normalu, kad forume yra daugiau temų "padėkit.... ką daryti...."
2. Pasikartosiu - neironizuoju. Gal perlenkiau sakydama"blogis". Pasitaisyčiau: "santuoka yra nereikalingas formalumas".

1. Na vat, matote, graudžios, nelaimingos istorijos suteikia "malonumo" pasidžiaugti, kad pas tave šeimoje viskas gerai. Ir tos laimingos suotktinės, ar laimngos sugyventinės neturi elementariai apie ką kalbėti. Negi rašysi tokio tipo žinutę "aš laiminga, mano vyras nuostabiausias, mano vaikai auksiniai, o gyvenimas tiesiog rožėm klotas". Ką į tai astakys mūsų DJ gerb. supermamos? "Palauk palauk... pamatysi, visi vyrai kiaulės..." Čia pilna buvo istorijų, kai iš vieno rasto plauko visą detektyvą sukurdavo. O ką man daryti, jei mergos darbe dar ir šlipsus vyrui dovanoja? doh.gif
2. Aš perfrazuočiau: šeima kuriama dviejų žmonių pastangomis ir tik jų valios dėka, šeimos gali būti tvirtos ir laimingos. Joks popieris neprivers vyro / moters gyventi šeimyninį gyvenimą, nesukurs jokio saugumo jausmo, nepridės jokios vertės. Santuokos rūmuose ištarti žodžiai "taip" neduoda JOKIOS garantijos, kad bus gyvenama ilgai ir laimingai, kol mirtis išskirs. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2010 05 03, 22:09)
2. Aš perfrazuočiau: šeima kuriama dviejų žmonių pastangomis ir tik jų valios dėka, šeimos gali būti tvirtos ir laimingos. Joks popieris neprivers vyro / moters gyventi šeimyninį gyvenimą, nesukurs jokio saugumo jausmo, nepridės jokios vertės. Santuokos rūmuose ištarti žodžiai "taip" neduoda JOKIOS garantijos, kad bus gyvenama ilgai ir laimingai, kol mirtis išskirs.  cool.gif
Matot, paskaičius temos pavadinimą ir jos pradžią, tai atrodo, kad kalba apie sugyventines, kurios nori ir siekia ištekėti, bet yra priverstos tenkintis tuo, kuo tenkinasi.
Vat apie tai aš ir diskutavau. lotuliukas.gif Bet kad tema nukrypo į nežinia kokias pievas (pripažįstu, kad ir aš prie to prisidėjau).
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2010 05 03, 22:20)
Matot, paskaičius temos pavadinimą ir jos pradžią, tai atrodo, kad kalba apie sugyventines, kurios nori ir siekia ištekėti, bet yra priverstos tenkintis tuo, kuo tenkinasi.
Vat apie tai aš ir diskutavau.  lotuliukas.gif  Bet kad tema nukrypo į nežinia kokias pievas (pripažįstu, kad ir aš prie to prisidėjau).

Man atrodo niekas neneigė, kad yra moterų norinčių ištekėti. Yra, faktas kaip blynas.
Bet yra ir tokių, kurioms giliai dzin, tik kažkodėl visos tada puola įrodinėti, kad joms praplovė smegenis ir jos vargšės nuskriaustos, nepaisančios savo norų, bandančios prisitaikyti prie vyro pozicijos patogiai gyventi. O visi bandymai įrodyti, kad būna ir kitaip - šuniuo ant uodegos.

Kaip jau minėjau, nesuprantu ir negaliu suprasti, jei moteris siekia santuokinio gyvenimo, kokio velnio ji susimeta šmutkes su vaikinu. Kam? Pagyventi, pažaisti šeimą? Po to sedėti ir sriūbauti, kaip ją vargšę apgavo? Galiu atvirai pasakyti - nugi pati kalta, per prievartą jos ten niekas nevilko ir netempė. Tai ko po to sriūbauti, kad jai niekas nesiperša, kad jos jaunos dienos prabėgo negrįžtamai?
Kaip ir santuokinis gyvenimas. Pažiūri į statistiką, kai besisikiriančiųjų po pirmų metų santuokos daugiau nei puse, tai nu blyn... Medinis kažkaip labai gerai užakcentavo, kad vis tik skyrybų iniciatorės yra moterys (dauguma), tai gal laikas ties tuo susimąstyti? Prieš padedant parašą? Gal vis tik reikia, pagalvoti, kad susituokus vyras dėl moters tikrai nepasikeis ir moteris jo tikrai nepakeis. A?
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2010 05 03, 18:08)

Ir dar sugyventiniai turi pagal dabartini kodeksa tokios pat teises kaip ir turincius santuokos liudijima.

kad ir kaip norėtųsi,bet deja neturi-prašom pasiskaityti
http://www.gay.lv/family/vanagiene.php
iš straipsnio-

Apibendrinant tai, kas išdėstyta šiame darbe, pažymėtina, kad, remiantis Civiliniu kodeksu, asmenys, įregistravę partnerystę įstatymų nustatyta tvarka, įgyja sugyventinių, turinčių tikslą sukurti šeimyninius santykius, statusą, kuris savo esme atitinka sutuoktinio statusą. Tačiau tiek Civiliniu kodeksu, tiek kitais įstatymais nustatytas partnerystės institutas skiriasi nuo santuokos reguliavimo apimtimi. Pavyzdžiui, įstatymų reguliuojamų sugyventinių turtinių santykių apimtis yra kur kas siauresnė nei sutuoktinių. Priešingai nei sutuoktinių, sugyventinių asmeniniai tarpusavio santykiai Civiliniu kodeksu iš viso nereglamentuojami. Kitų specialių įstatymų reguliuojamų santykių apimtis, sugyventinių atžvilgiu yra kur kas siauresnė nei sutuoktinių. Sugyventiniams įstatymai nustato tik minimalias socialines garantijas, beik nenumatyta jokių mokestinių lengvatų
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 05 03, 22:40)
kad ir kaip norėtųsi,bet deja neturi-prašom pasiskaityti
http://www.gay.lv/family/vanagiene.php
iš straipsnio-
Tai kad eris ten parašė visiškas pievas buvo aišku, kai paklausus konkretaus klausimo pamykė apie paveldėtojus vaikus ir dingo.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2010 05 04, 00:44)
Tai kad eris ten parašė visiškas pievas buvo aišku, kai paklausus konkretaus klausimo pamykė apie paveldėtojus vaikus ir dingo.

Gal jūs mažiau kitų nuomones nusišnekėjimais ir mykimais vadinkit, bet savąją pagaliau pareikškit? Kaip supratau, nesat už santuoką, kartu nesat ir už gyvenimą kartu, tai kaip tuomet? Panašu, kad tik platonišką meilę pripažįstat?
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2010 05 03, 20:49)
Gal ten kuo nors ypatingos dalybos buvo? Sunku patikėt, kad 30 % pasiimtų valstybė.  doh.gif

Na mano žiniomis neypatingas schmoll.gif Pasirodo taip yra. Jei vyksta ginčas ir bylinėjimasis - valstybė pasiima savo dalį.

Siūlau pasidomėti konkrečiai kaip ten yra - ypač toms, kur vis sako čia - mes saugios, per pusę gi viskas bus, per pusę.

Aš sugyventinė tai man nelabai aktualu biggrin.gif Viską dviem vardais rašom smile.gif
Atsakyti
„3.232 straipsnis. Bendrai įgyto ir naudojamo turto padalijimas

Pasibaigus partnerystei, visas turtas, kurį sugyventiniai įgijo bendrai gyvendami ar naudojo bendrai, gali būti padalytas vieno sugyventinio reikalavimu teismo tvarka pagal šio kodekso 3.234 straipsnyje nustatytas taisykles, jeigu sugyventiniai nebuvo sudarę notarine tvarka patvirtintos sutarties dėl turto padalijimo.“

11 straipsnis. 3.234 straipsnio 1, 3 ir 5 dalių pakeitimas

1. 3.234 straipsnio 1 dalies antrajame sakinyje vietoj žodžio „sutuoktinių“ įrašyti žodį „sugyventinių“ ir šią dalį išdėstyti taip:

„1. Kad padalytų bendrai sugyventinių įgytą ir naudojamą turtą šio kodekso 3.232 straipsnyje nurodytais atvejais, teismas nustato sugyventinių bendrai įgytą ir naudojamą turtą ir kiekvieno jų atskirą turtą. Kai nustatomas sugyventinių bendrai įgytas ir naudojamas turtas, atimamos sugyventinių bendros skolos, kurias sugyventiniai turėjo pasibaigus jų bendram gyvenimui.“

2. 3.234 straipsnio 3 dalyje išbraukti žodžius „sugyventinių bendro gyvenimo trukmę, jų amžių, sveikatą, turtinę padėtį, asmeninį indėlį į bendro turto sukaupimą“ ir šią dalį išdėstyti taip:

„3. Nuo lygių dalių principo teismas turi teisę nukrypti, jeigu, atsižvelgiant į sugyventinių nepilnamečių vaikų interesus bei kitas svarbias aplinkybes, būtų teisinga ir protinga vienam sugyventiniui priteisti didesnę turto dalį.“

3. Pakeisti 3.234 straipsnio 5 dalį ir ją išdėstyti taip:

„5. Gyvenamasis namas ar butas, kuris priklausė nuosavybės teise vienam sugyventiniui prieš prasidedant jų bendram gyvenimui, gali būti paliktas uzufrukto teise kitam, jeigu šis sugyventinis turi bendrų nepilnamečių vaikų arba dėl aplinkybių, kurias teismas pripažįsta svarbiomis, neturi savo gyvenamosios patalpos.“

Papildyta:
Prasom, juk nesedziu visa para prie kompo, bo vyras ir vaikai irgi nori mano demesio.
Papildyta:
QUOTE(mititėja @ 2010 05 03, 23:44)

Mandagumas thumbup.gif Aisku juk TEISETA ZMONA gali sedet visa para prie kompo ir nei vyras nei vaikai nera svarbus, bo ji apsaugota, ja nepaliks ir nepabegs pas kita kuri rupinasi seima ne prie kompo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eris: 04 gegužės 2010 - 05:55