QUOTE(mititėja @ 2010 05 03, 18:06)
<...> 1. Norit pasakyti, kad tie, kurie neveda, yra tikrai tvarkingi alimentų mokėtojai?
Beje, apie tvarkingus alimentų mokėtojus turbūt nerašytų forume. Nes kas gi eina rašyti forume: gyvenu gerai, vaikas auga bendraudamas su tėvu, tėvas laiku moka alimentus, viskas čiki-piki. Ateina paguodos ir patarimų ieškoti.
2. Kalbant apie kitas temas. Koks tikslas atidarinėti temą: "Sutikau gyvenimo meilę, pasusitikinėjom, pasipiršo, ištekėjau, laukiuosi vaikelio. Viskas gerai, jaučiuosi laiminga. Patarkit, ką daryti?"
Normalu, kad temose ieškoma paguodos nesėkmingais atvejais.
3. Ok, įtikinot. Santuoka yra nereikalingas blogis.
Beje, apie tvarkingus alimentų mokėtojus turbūt nerašytų forume. Nes kas gi eina rašyti forume: gyvenu gerai, vaikas auga bendraudamas su tėvu, tėvas laiku moka alimentus, viskas čiki-piki. Ateina paguodos ir patarimų ieškoti.
2. Kalbant apie kitas temas. Koks tikslas atidarinėti temą: "Sutikau gyvenimo meilę, pasusitikinėjom, pasipiršo, ištekėjau, laukiuosi vaikelio. Viskas gerai, jaučiuosi laiminga. Patarkit, ką daryti?"
Normalu, kad temose ieškoma paguodos nesėkmingais atvejais.
3. Ok, įtikinot. Santuoka yra nereikalingas blogis.

1. Noriu pasakyti, kad tik nuo pačio žmogaus priklauso, ne nuo teismo sprendimo. Žinau nemažai vyrų kurie išlaiko ne tik savo vaikus, bet ir savo buvusias moteris ir dar guodžiasi, kad per mažai sumoka, nors daugiau kišenė neneša mokėti.
2. Esu įkopusi į ketvirtą dešimtmetį, auginam du šaunius berniukus, paskutinis iš jų lauktas, svajotas, "gaudytas" gerus 10 metų (turiu problemų su sveikatą, vyras net nesiruošė mesti kai buvom nesusituokę). Ar aš turėčiau mosuoti savo laimės vėliava? Žmonės pikti, netgi kai laikraščiuose skelbėm apie savo džiaugsmą.
3. Aš nesakiau ir nedariau tokių išvadų. Čia jūs tokį reziumė bandote įteigti.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 03, 18:13)
Kam absoliutus nulis, o kam reikšmingas statusas. Vyrams žmona yra svarbenė persona, už sugyventinę. Ne visiems, bet daugumai. Patinka mums, moterims, ar ne. Žmona yra žmona. Tai reiškia daugiau. Kaip ir sugyventinė yra sugyventinė. Kaip skamba? Ne tik žodžiais. Pvz. mano vyrui žmona yra žmona. Taškas. Su "visku įskaičiuota". Po vedybų mūsų santykiai kiek pasikeitė ir į gerąją pusę. Nes atsirado didesnė atsakomybė, gilesnis vertinimas, platūs ir tolimi planai. Gi sugyventiniais būdami gyvenome šia diena ir ne daugiau.
<...>
<...>
Nu kaip jums skamba - tegul skamba. Man skamba kitaip. Kodėl man turi skambėti taip kaip jums? Čia jums patinka, man - dzin giliai. Po santuokos mūsų santykiai nepasikeitė, popierių tik dafiga ir dar truputis.
Ir kas dabar iš to? Jūs vertinate iš savo pozicijos, o aš vertinu iš savo patirties.