Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventinės. Savo ir nesavo noru

QUOTE(mititėja @ 2010 05 03, 18:06)
<...> 1. Norit pasakyti, kad tie, kurie neveda, yra tikrai tvarkingi alimentų mokėtojai?
Beje, apie tvarkingus alimentų mokėtojus turbūt nerašytų forume. Nes kas gi eina rašyti forume: gyvenu gerai, vaikas auga bendraudamas su tėvu, tėvas laiku moka alimentus, viskas čiki-piki. Ateina paguodos ir patarimų ieškoti.

2. Kalbant apie kitas temas. Koks tikslas atidarinėti temą: "Sutikau gyvenimo meilę, pasusitikinėjom, pasipiršo, ištekėjau, laukiuosi vaikelio. Viskas gerai, jaučiuosi laiminga. Patarkit, ką daryti?"
Normalu, kad temose ieškoma paguodos nesėkmingais atvejais.

3. Ok, įtikinot. Santuoka yra nereikalingas blogis.  biggrin.gif

1. Noriu pasakyti, kad tik nuo pačio žmogaus priklauso, ne nuo teismo sprendimo. Žinau nemažai vyrų kurie išlaiko ne tik savo vaikus, bet ir savo buvusias moteris ir dar guodžiasi, kad per mažai sumoka, nors daugiau kišenė neneša mokėti.
2. Esu įkopusi į ketvirtą dešimtmetį, auginam du šaunius berniukus, paskutinis iš jų lauktas, svajotas, "gaudytas" gerus 10 metų (turiu problemų su sveikatą, vyras net nesiruošė mesti kai buvom nesusituokę). Ar aš turėčiau mosuoti savo laimės vėliava? Žmonės pikti, netgi kai laikraščiuose skelbėm apie savo džiaugsmą.
3. Aš nesakiau ir nedariau tokių išvadų. Čia jūs tokį reziumė bandote įteigti.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 03, 18:13)
Kam absoliutus nulis, o kam reikšmingas statusas. Vyrams žmona yra svarbenė persona, už sugyventinę. Ne visiems, bet daugumai. Patinka mums, moterims, ar ne. Žmona yra žmona. Tai reiškia daugiau. Kaip ir sugyventinė yra sugyventinė. Kaip skamba? Ne tik žodžiais. Pvz. mano vyrui žmona yra žmona. Taškas. Su "visku įskaičiuota". Po vedybų mūsų santykiai kiek pasikeitė ir į gerąją pusę. Nes atsirado didesnė atsakomybė, gilesnis vertinimas, platūs ir tolimi planai. Gi sugyventiniais būdami gyvenome šia diena ir ne daugiau.
<...>

Nu kaip jums skamba - tegul skamba. Man skamba kitaip. Kodėl man turi skambėti taip kaip jums? Čia jums patinka, man - dzin giliai. Po santuokos mūsų santykiai nepasikeitė, popierių tik dafiga ir dar truputis.
Ir kas dabar iš to? Jūs vertinate iš savo pozicijos, o aš vertinu iš savo patirties.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 03, 19:13)
Sugyventinių teisme nugali stipresnis, čia faktas.
Bet nėra to "lygiomis" dalimis pagal konkretų faktą - bendraturčių nuosavybę po santuokos, kas yra taip įvardintas saugiklis.

Taip pat kaip ir sutuoktiniu teisme nugali stipreusias, gal kazkada seniai ir buvo yo po lygiai, bet dabar visiskai kitaip, neveikia jau tas saugiklis. Kaip ir ne visada palieka, jei tevas reikalauja, motinai vaikus. Ir tai irgi teisine praktika.
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2010 05 03, 18:12)
Na manau pradzioj vyks skyrybos su turinciais liudijimus, bo ji pagal laika gyveno anksciau, o paskui su sugyventiniais. Bet tiksliai zinau, kad tevui mirus i jo bendra su paskutine zmona turta gali pretenduoti visi jo vaikai, kurios jis pripazino (tai yra jo vardas yra tu vaiku gimimo liudijime), ne svarbu  ar is pirmos santuokos, ar is antros, ar is trecios ar isvis nesantuokiniai.
Ir vis dėlto, kaip būtų tuo mano aprašytu atveju (kai veiksme dalyvauja oficialūs ir neoficialūs sutuoktiniai), jeigu teigiate, kad sugyventiniai teisiškai prilyginami sutuoktiniams?
Apie vaikus - viskas aišku, galim nenusikreipti nuo konkretaus klausimo. biggrin.gif

QUOTE(Nakviša @ 2010 05 03, 18:18)
2. Esu įkopusi į ketvirtą dešimtmetį, auginam du šaunius berniukus, paskutinis iš jų lauktas, svajotas, "gaudytas" gerus 10 metų (turiu problemų su sveikatą, vyras net nesiruošė mesti kai buvom nesusituokę). Ar aš turėčiau mosuoti savo laimės vėliava? Žmonės pikti, netgi kai laikraščiuose skelbėm apie savo džiaugsmą.
3. Aš nesakiau ir nedariau tokių išvadų. Čia jūs tokį reziumė bandote įteigti.
2. Aš būtent tai ir turėjau minty: kam mojuoti laimės vėliava. Ieškoma paguodos. Todėl man normalu, kad forume yra daugiau temų "padėkit.... ką daryti...."
3. Pasikartosiu - neironizuoju. Gal perlenkiau sakydama"blogis". Pasitaisyčiau: "santuoka yra nereikalingas formalumas".
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2010 05 03, 11:19)
Taip, daugybę.
Vaikam, pvz. nereikia kieme aiškintis, kodėl jo pavardė skiriasi nuo mamos pavardės.  biggrin.gif
O pagrindinis argumentas yra vis tas pats: jeigu tas popierėlis nieko nereiškia, kodėl jo taip bijoma. Ypač, jeigu kitam tas popierėlis svarbus.

Škes, aš nors ir "su popierėliu", bet mano vaikų pavardės nuo maniškės irgi skiriasi unsure.gif Pavardžių skirtumas dar nieko nereiškia. Kaip ir moters mergautinė pavardė.
Atsakyti
Nakviša, tiesiog mūsų poroje popierių poreikis sutapo wink.gif Kai prasidėjo tos diskusijos apie statusus, kažkada vyro paklausiau, ką jis mano apie tokį ilgalaikį gyvenimą, vaikų gimdymą ir pan. sugyventinių pozicijoje. Jis atsakė, kad jam tai nepriimtina ir nenormalu, nes tai ne šeima ir nerimtas gyvenimas. Nes šeima jam yra sutuoktinių pora, uošviai, anytos, sūnėnai, dukterėčios, visi su savais statusais. Ir visa šeima su viena pavarde.

Be to, visur kur beeičiau į oficialias institucijas, už jį pasirašau, kaip žmona. Jei kur reikia vyro parašo, rašausi aš, jei tuo metu jo nėra ar išvykęs. Ir visiems tas parašas tinka.
Atsakyti
O as apturejau toki atveji, kur mano kaip zmonos statusas visai nesuveike. Vyro mamai buvo insultas, isvezem i ligonine. Kai gryzom is ligonines, po poros valandu is ten paskambino. As atsiliepiau, buvau paklausta kas as tokia. Prisistaciau kad zmona. Tada man labai mandagiai pasake, kad pakviesciau kazka "is seimos". Gerai, kad vyras tuo metu namie buvo, tai tik jam ir pranese, kad mama pries kelias minutes netiketai mire.
Buvo ir statusas, ir pavardes, ir gimine, ir viskas kas priklauso. O vat kazkam "ne seima" pasirode. Man tai buvo daugiau negu keista......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivinycia: 03 gegužės 2010 - 19:07
Bet tavo atvejis kiek kitoks. Yra dvi šeimos ir abejose vyras turi savo statusą. Minėtu atveju jis yra visų pirma sūnus, o tik po to sutuoktinis wink.gif Tu tai moteriai esi tolimesnė giminė, nei jos vyras ar sūnus. Nieko čia nuostabaus.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 03, 19:15)
Bet tavo atvejis kiek kitoks. Yra dvi šeimos ir abejose vyras turi savo statusą. Minėtu atveju jis yra visų pirma sūnus, o tik po to sutuoktinis wink.gif Tu tai moteriai esi tolimesnė giminė, nei jos vyras ar sūnus. Nieko čia nuostabaus.

Tegu bus taip, bet jo mama gyveno su mumis vienam name ir mes ja priziurejom. Ir ligoninej ta puikiai zinojo.Taip iseitu, jeigu vyro nebutu namie buve tuo momentu, tai butu skambine dar ir dar karta, vien delto, kad as tolimesne?
As suprantu, kad sitas atvejis cia ne visai tinka, bet norejau tik pasakyt, kad zmonos statusas nera visagalis.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 03, 19:13)
*Vyrams žmona yra svarbenė persona, už sugyventinę. Ne visiems, bet daugumai. Patinka mums, moterims, ar ne. Žmona yra žmona.
** Bet nėra to "lygiomis" dalimis pagal konkretų faktą - bendraturčių nuosavybę po santuokos, kas yra taip įvardintas saugiklis. Patinka tai kažkam ar ne.
***Dar daugiau. Jei yra verslas, verslo dalys santuokoje dalinamos po lygiai, nes tai šeimos verslas. Tas pats su akcijomis ir kt turtu. Viskas dalinama į lygias dalis.
Dar kartą pasikartosiu - tikrai ne vienodos. Teisinė praktika sako ką kitą.

* kas taip pasake? Jus? jei vyrams zmonos butu svarbesnes, vyrai nelakstytu pas meiluzes.
** Jus naivi, jei manote kad skiriantis turtas dalinamas pusiau. Mazai buna skyrybu, kur zmones sutinka viska dalinti per puse. visada vienas nori buti labiau nuskriaustas ir gauti daugiau.
*** Turtas akcijomis nieko bendra neturi su santuoka. Akciju galim ir as su jumis tureti. ir musu verslas bus bendras.
Atsakyti
Jei mamos vietoje būtų vyras, tai sugyventinės statusas pagal viską būtų niekinis, o žmonos tebūnie tas žodis - visagalis. Toks gyvenimas.
Papildyta:
QUOTE(Dita555 @ 2010 05 03, 20:32)
* kas taip pasake? Jus? jei vyrams zmonos butu svarbesnes, vyrai nelakstytu pas meiluzes.
** Jus naivi, jei manote kad skiriantis turtas dalinamas pusiau. Mazai buna skyrybu, kur zmones sutinka viska dalinti per puse. visada vienas nori buti labiau nuskriaustas ir gauti daugiau.
*** Turtas akcijomis nieko bendra neturi su santuoka. Akciju galim ir as su jumis tureti. ir musu verslas bus bendras.

O prie ko čia meilužės? Be to juk rašiau, kad ne visiems tas statusas svarbus, bet yra kam labai svarbus.

Aš ne naivi, gal čia taip pasirodžiau biggrin.gif Bet turtas deja taip pat yra akcijos, verslas. Be žmonos žinios parduota verslo dalis, kuri galėjo būti kaip šeimos verslo dalis, gali būti užginčyta. Ir sandoris gali tapti niekiniu. Yra realių pavyzdžių. Po to tie pirkėjai gali labai sėkmingai pasitampyti po teismus, jei nesutiks "šiek tiek" primokėti ir žmonai.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 03, 19:46)
* Jis atsakė, kad jam tai nepriimtina ir nenormalu, nes tai ne šeima ir nerimtas gyvenimas. Nes šeima jam yra sutuoktinių pora, uošviai, anytos, sūnėnai, dukterėčios, visi su savais statusais. Ir visa šeima su viena pavarde.

**Be to, visur kur beeičiau į oficialias institucijas, už jį pasirašau, kaip žmona. Jei kur reikia vyro parašo, rašausi aš, jei tuo metu jo nėra ar išvykęs. Ir visiems tas parašas tinka.

* Jis (jusu vyras) ne vienintelis vyras. kiek zmoniu tiek nuomoniu. jei visi vyrai taip mastytu, nebutu nesantuokiniu vaiku.

** tikrai "rimtas" pliusas buti zmona. kad butu galima pasirasineti uz kita. As irgi galiu pasirasineti uz sugyventini tam tikrose srityse. na ir ka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dita555: 03 gegužės 2010 - 19:36
Tai ka, viska lemia tik popierius? Pats zmogus kaip zmogus nebeturi jokios vertes?
Atsakyti