QUOTE(redazuka @ 2010 05 02, 17:44)
Mano oda tokia problematiska: T zona pakankamai riebi ir užsiteršusi, o skruostai ir kakta sausoki. Kiekviena kart išėjus is dušo veido oda "išmeta" tokiom rausvom dėmelėm. Pastebėjau, jog oda neigiamai reaguoja į karštį ir chlorą.
Odą beria ar alergizuoja no natūr priemonių? po dušo ir mano veidas būna paraudęs dėl paviršinių kailiarų, bet tik tiek. Gal kokiu hamamemlisu galėtumė bandyti, šlamutį
QUOTE(pilveliukas @ 2010 05 03, 10:06)
ar gali buti veidas alergiskas o visa kita ne
Aš manyčiau, kad visgi veidas gali būti įjautrintas įv priemonėm, vaistais, o kitur oda ne tokia jautri
QUOTE(Etama @ 2010 05 03, 23:32)
pagal aprasyma buvau susigundziusi pipirmeciu hidrolatu, isigijau, bet kuperoziniams zandams man nelabai. kakta, smakra atskirai pasipurskiu, Monica, gal tu patarsi, ar kitos paneles
Kuperozei siūlyčiau hamamelį, ramunėlę, šlamutį, tuoj bus ir pelargonijos.
QUOTE(Rkatyte @ 2010 05 04, 10:36)
Monika, gaminau veido kremą su bičių vašku ir dalį jo pakeičiau rožių vašku (3g bičių vaško, 1 g rožių vaško 50ml kremui), pats kremas gavosi toks kietokas, kiek kietesnis nei tik su bičių vašku. Tai ir suabejojau,- kad ateičiai žinočiau, kokia proporcija naudoti tą rožių vašką kremuose, ta prasme ar 1:1 kaip ir bičių, ar mažiau? Kvapas beje irgi labai intensyvus, jokių EA nereikia, vos ne kvepalai kartu gaunasi
Gal per daug to 1 g 50ml kremui?
Ar buvai pagal šitą receptą pirma dariusi kremą?Šiaip gėlių vaškai minkštesni nei bičių, tai tas kietumas stebina. Rožų vaško tikrai mažiau reikėjo dėti,nes l. stiprus kvapas 0,3-0,5 g tokiams kiekiui per akis.
Jurkaz,
Ekokonservantas tinkamiausias geliui. žalia arbata puikia tirpsta skystyje. Tai tiesiog hidrolate (vandeny) ją išmaišykit, tada dėkit aloe miltukus, tirštinkit, konservuokit. manau min 3 mėn. nesuges.
aš pagaliau padariau kremus draugėms ir ne tik. Be įprastų komponentų dėjau ekstraktus (žalios arbatos ir ginkgo, kurie dar ir nuo UV kažkiek saugo) bei augal. silikoną (jau pakeliui iš grybų šįkart). 1 kart daryti kremai kažkodėl nepavyko, įtarinėjau ekstarktus, kuriuos dėjau į hidrolatą, tai šįkart ekstraktus dėjau į emulsiją-jau padarytą kremą, tik neatvėsusį. Dėjau šaltus ekstarkus, viskas ok, taip pat gale dėjau ir silikoną, nes norėjau lengvo kremuko. Viskas gerai išsimaišė. Ir po to jau konsevantus, ea.
Kas man nelb patiko, tai pašildyto vanilės fitolio kvapas, kuris ir kreme jautėsi prieš ea. Šaltas puikiai kvepia, o pašildytas šiaip sau.