Įkraunama...
Įkraunama...

AromaNatural

QUOTE(Flos @ 2010 05 03, 20:23)
Vadinasi mintyse nesuklydau susimakalavusi alijošių su hidrolatu, sutirštinusi ksantanu ir įmaišiusi vos vos aliejaus? biggrin.gif


labai gerai sumąstei, o vasarai toksai gaminukas tai idealus thumbup.gif
Atsakyti
pagal aprasyma buvau susigundziusi pipirmeciu hidrolatu, isigijau, bet kuperoziniams zandams man nelabai. kakta, smakra atskirai pasipurskiu, taip pat po skutimo pazastis biggrin.gif , bet veidui noretusi kazkokio kito.
gal apelsinu ziedu?
citrinines verbenos?
roziu?
ar morku?

Monica, gal tu patarsi, ar kitos paneles mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, patarkit prašau, ar gaminant savo prausiklį iš skysto muilo, aloe ir dar kokių nors miltukų reikia dėti konservantą? Ir koks geriausiai tiktų? Norėčiau iškart pasigamint didesnį kiekį, kad nereiktų makaluoti dažnai. Žinau tik, kad GSE negalima (nes aloe irgi mėginsiu pati tirštinti). Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Honey: 04 gegužės 2010 - 00:42
Monika, gaminau veido kremą su bičių vašku ir dalį jo pakeičiau rožių vašku (3g bičių vaško, 1 g rožių vaško 50ml kremui), pats kremas gavosi toks kietokas, kiek kietesnis nei tik su bičių vašku. Tai ir suabejojau,- kad ateičiai žinočiau, kokia proporcija naudoti tą rožių vašką kremuose, ta prasme ar 1:1 kaip ir bičių, ar mažiau? Kvapas beje irgi labai intensyvus, jokių EA nereikia, vos ne kvepalai kartu gaunasi bigsmile.gif Gal per daug to 1 g 50ml kremui?
Atsakyti
Man ir aktualu suzinoti, koki konservanta naudoti alavijaus geliui. O taip pat ka naudoti jei norisi tokio lengvo kremo - gelio, kad ieitu ir alaviju gelis ir truputelis aliejaus ir pvz. zaliosios arbatos ekstrakto, EA? Kad viskas graziai susijungtu bei butu uzkonservuota, kad nors pora men. issilaikytu? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurkaz: 04 gegužės 2010 - 10:38
Sveikos,

Oi kiek cia diskusiju sukele mano klausimelis del kabancio pilvo... As butent norejau suzinoti kas labiausiai stangrina, sakyciau gal netgi kas labiausiai tinka nuo rauksliu. Nes antsvorio as neturiu, sportuoju klube su treneriu jau apie puse metu, vaikstau pas osteopata, kuris tvarko ir nugara skaudancia ir pilva nukabusi. Taip kad raumenukams tonuso tikrai duodama, tiesiog oda mano pertempta po dvynuku gimdymo, pilvas mano buvo kaip puse manes. Uztai dabar jauciu kad raumenukai jau patvirteje (aisku tuom viskas dar nesibaigia), rezultatas aisku matomas, bet oda labai rauksleta, vaizdelis kaip issileides balionas... ji po biski standeja, bet man idomu, gal yra ir dar kazkokiu efektyviu alieju ar ea tai problemai. Bet nereiskia, kad tik kosmetika bandau apsiribot smile.gif

Tik su EA, kol maitinu du kleckus, ne visus matyt dar galiu naudot... nors maitinu jau retokai...
Papildyta:
QUOTE(Monica @ 2010 05 01, 21:56)
Dėl argano, net nežinau, ką pasakyti, nes pati nesu jame mačiusi nuosėdų. Sugedimą galima vertinti pagal pakitusį kvapą. Jei jis normalus, tai naudokite toliau, ypač jei tik plaukams. Plaukams kokosus pabandykit smile.gif
Be bazinių al., siūlyčiau dar naudoti ea. Ar nemaitinate?
Geriau niekur nedėti.
Nuo raukšlių geriausia rožė, santalas, jazminas, nerolis, frankinsensas, mira, pačiulė

Del argano perdaug nesuku galvos, nes naudoju tik plaukams, kvapas normalus, tik idomu buvo, nes kazkur buvau skiacius, kad kai kuriuose aliejuose naturaliai tam tikrom salygim atsiranda nuosedu...

O del ea, jus turite omeny plaukams ar pilvui? As kartais isilasinu tiesiog i delna kazka is turimu, bet gal jie daugiau anticeliulitiniai, nezinau ar pilvui tokie tinka. Turiu rozmarina, kiparisa, greifruta, apelsina, citrina, levanda, arbatmedi, citrinzole ir jazminaiciu absoliuta. Gal kazka dar vertetu isigyt? kaip tik cia ziuriu auksciau priemones nuo rauksliu. Vat ir idomu ar ir pilvui tiktu g.gif va maitinu tik, bet tik vakarais ir naktim dabar, idomu per kiek laiko eteriniai pasisalina is organizmo? Nors as po viena kita lasa ju panaudoju jau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumi: 04 gegužės 2010 - 11:27
QUOTE(Etama @ 2010 05 04, 00:32)
pagal aprasyma  buvau susigundziusi pipirmeciu hidrolatu, isigijau, bet kuperoziniams zandams man nelabai.

Aš savo mamai dariau geliuką su rožių hidrolatu - tiko mirksiukas.gif (jos oda labai smarkiai kuperozinė) Praktiškai ten daugiau nieko ir nedėjau (nes ir aliejų jai negalima - kemšasi oda)...
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2010 05 02, 17:44)
Mano oda tokia problematiska: T zona pakankamai riebi ir užsiteršusi, o skruostai ir kakta sausoki. Kiekviena kart išėjus is dušo veido oda "išmeta" tokiom rausvom dėmelėm. Pastebėjau, jog oda neigiamai reaguoja į karštį ir chlorą.

Odą beria ar alergizuoja no natūr priemonių? po dušo ir mano veidas būna paraudęs dėl paviršinių kailiarų, bet tik tiek. Gal kokiu hamamemlisu galėtumė bandyti, šlamutį g.gif

QUOTE(pilveliukas @ 2010 05 03, 10:06)
ar gali buti veidas alergiskas o visa kita ne blink.gif

Aš manyčiau, kad visgi veidas gali būti įjautrintas įv priemonėm, vaistais, o kitur oda ne tokia jautri

QUOTE(Etama @ 2010 05 03, 23:32)
pagal aprasyma  buvau susigundziusi pipirmeciu hidrolatu, isigijau, bet kuperoziniams zandams man nelabai. kakta, smakra atskirai pasipurskiu, Monica, gal tu patarsi, ar kitos paneles mirksiukas.gif

Kuperozei siūlyčiau hamamelį, ramunėlę, šlamutį, tuoj bus ir pelargonijos.

QUOTE(Rkatyte @ 2010 05 04, 10:36)
Monika, gaminau veido kremą su bičių vašku ir dalį jo pakeičiau rožių vašku (3g bičių vaško, 1 g rožių vaško 50ml kremui), pats kremas gavosi toks kietokas, kiek kietesnis nei tik su bičių vašku. Tai ir suabejojau,- kad ateičiai žinočiau, kokia proporcija naudoti tą rožių vašką kremuose, ta prasme ar 1:1 kaip ir bičių, ar mažiau? Kvapas beje irgi labai intensyvus, jokių EA nereikia, vos ne kvepalai kartu gaunasi  bigsmile.gif Gal per daug to 1 g 50ml kremui?

Ar buvai pagal šitą receptą pirma dariusi kremą?Šiaip gėlių vaškai minkštesni nei bičių, tai tas kietumas stebina. Rožų vaško tikrai mažiau reikėjo dėti,nes l. stiprus kvapas 0,3-0,5 g tokiams kiekiui per akis.

Jurkaz,
Ekokonservantas tinkamiausias geliui. žalia arbata puikia tirpsta skystyje. Tai tiesiog hidrolate (vandeny) ją išmaišykit, tada dėkit aloe miltukus, tirštinkit, konservuokit. manau min 3 mėn. nesuges. smile.gif

aš pagaliau padariau kremus draugėms ir ne tik. Be įprastų komponentų dėjau ekstraktus (žalios arbatos ir ginkgo, kurie dar ir nuo UV kažkiek saugo) bei augal. silikoną (jau pakeliui iš grybų šįkart). 1 kart daryti kremai kažkodėl nepavyko, įtarinėjau ekstarktus, kuriuos dėjau į hidrolatą, tai šįkart ekstraktus dėjau į emulsiją-jau padarytą kremą, tik neatvėsusį. Dėjau šaltus ekstarkus, viskas ok, taip pat gale dėjau ir silikoną, nes norėjau lengvo kremuko. Viskas gerai išsimaišė. Ir po to jau konsevantus, ea.
Kas man nelb patiko, tai pašildyto vanilės fitolio kvapas, kuris ir kreme jautėsi prieš ea. Šaltas puikiai kvepia, o pašildytas šiaip sau.
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2010 05 04, 12:53)
Ar buvai pagal šitą receptą pirma dariusi kremą?Šiaip gėlių vaškai minkštesni nei bičių, tai tas kietumas stebina. Rožų vaško tikrai mažiau reikėjo dėti,nes l. stiprus kvapas 0,3-0,5 g tokiams kiekiui per akis.

Jurkaz,
aš pagaliau padariau kremus draugėms ir ne tik. Be įprastų  komponentų dėjau ekstraktus (žalios arbatos ir ginkgo, kurie dar ir nuo UV kažkiek saugo) bei augal. silikoną (jau pakeliui iš grybų šįkart). 1 kart daryti kremai kažkodėl nepavyko, įtarinėjau ekstarktus, kuriuos dėjau į hidrolatą, tai šįkart ekstraktus dėjau į emulsiją-jau padarytą kremą, tik neatvėsusį. Dėjau šaltus ekstarkus, viskas ok, taip pat gale dėjau ir silikoną, nes norėjau lengvo kremuko. Viskas gerai išsimaišė. Ir po to jau konsevantus, ea.
Kas man nelb patiko, tai pašildyto vanilės fitolio kvapas, kuris ir kreme jautėsi prieš ea. Šaltas puikiai kvepia, o pašildytas šiaip sau.


Pagal tas pačias proporcijas gaminau kremą KN su bičių vašku, dabar žinosiu, kad gėlių vaško mažiau. Gerai, kad kvapas geras, man tai patinka, ir sau truputį pasilikau bigsmile.gif Žodžiu nuo 0,5 iki 1 % jo dedasi?

Ekstraktus aš irgi dėjau pabaigoje, jau į vėstantį, tai viskas gerai gavosi.
Tik GSE man toks įtarimas paskystino morkų kremą ir pienelį veidui, ar gali taip būti? Ir tai jo dėjau mažiau, nei pagal receptą iš KN.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rkatyte: 04 gegužės 2010 - 12:13
QUOTE(Rkatyte @ 2010 05 04, 12:12)
Pagal tas pačias proporcijas gaminau kremą KN su bičių vašku, dabar žinosiu, kad gėlių vaško mažiau. Gerai, kad kvapas geras, man tai patinka, ir sau truputį pasilikau  bigsmile.gif  Žodžiu nuo 0,5 iki 1 % jo dedasi?
Ekstraktus aš irgi dėjau pabaigoje, jau į vėstantį, tai viskas gerai gavosi.
Tik GSE man toks įtarimas paskystino morkų kremą ir pienelį veidui, ar gali taip būti? Ir tai jo dėjau mažiau, nei pagal receptą iš KN.

Matai, niekur neradau parašyta jo dėjimo normos. Aš čia logiškai mąstau. Iš principo reikia dėti tiek, kad kvapas neerzintų.
na, nėra man buvę, kad GSe suskystintų g.gif kažkada yra sutraukę kremą, dar ne su mano GSE. Manau reikia būtinai dėti prieš ea, ir dar į ne per šiltą kremą. Lašinti po 1 lašą ir maišyti.
Jei ekstraktų nemažai dėjai, galėjo paskystinti. Jų kiekį reikia įkaičiuoti į skystą fazę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monica: 04 gegužės 2010 - 12:37
laumi gal ne i tema bet labai odai tokiai padeda vakuminiai masazai, mano drauge be proto dziaugiasi rezultatu
Atsakyti
Skaitau, kad aloe sultims sutirstintomis ksantanu (aloe geliukui) uzkonservuoti labiau tinka ekokonservantas. O kas bus jei konservuociau su naticidu? Ar kas bande? Tikrai netinka naticidas? Kas nutinka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andy: 04 gegužės 2010 - 13:07