Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių vaikučio meniu

mano damutė valgo taip:

5.00-6.00 - 120 ml mišinio
9.00- 150-200 ml pieniškos košės ( dažniausiai užpiltinė )
13.00-14.00 - 200 ml daržovės su mėsa
16.00-17.00-150 ml mišinio
18.00-19.00 - 120-150 ml grūdinės košės su vaisine tyrele
21.30-22.00 - 120 ml mišinio

tarpuose pagraužia duoniukų, obuolio, banano 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(«gėlytė» @ 2010 06 07, 12:39)
1. Kokį mišinuką duodat ir kada? Po truputį bandau nujunkyt, tad kol kas mišinuką ragaujam pavakariams ir ryte, naktį vis dar maitinu MP, keliasi kartą-du, bet už kokios savaitės ir naktį mėginsiu duoti mišinuko, kol kas patinka. Duodu Semper mišinį su rupiais miltais nuo 8 mėn., bet įdomi ir kitų mamų patirtis 4u.gif
2. Kaip meniu "išdėliojat" dienos bėgy? Aš maitinu šitaip:
naktį ir paryčiais MP (jau pora dienų kaip paryčiais duodu mišinį)
pusryčiams daržovienė, truputis vaisių ir sultys/arbata
pietums daržovienė su mėsa, truputis vaisių/jogurto/varškės deserto ir sultys/arbata
pavakariams mišinys
vakarienei kruopų košė su vaisiais ir sultys/arbata

Galvoju, gal vakare nuimt vaisius ir prieš miegą duot mišinio? Ir po pietų gal vaisių nereikia, nes mėsa ir taip soti? O pavakariams gal mišinį keist kokiu desertu plius gėrimas? Ką manot?

sorry- bet mano akimis biskiuka vietomis per daug gaunas kad ir pietu metu- ir mesos ir jogurto ar kt deserto g.gif

pusrychiams ir vakarienei- kruopu koshe - pietums- darzoves su mesa / zuvim ar kt . jogurtukas ar varskyte su vaisium (bananu ar obuoliu, ar pvz mes kartais ryziai su jogurtu ir vaisiais -pirktine tokia)- tai yra pavakariai. tarpe pietu ir belaukiant vakarienes. o siaip besisukiojant baranka - duoniukas...kad kramtyt mokintusi
kazi ar butina vaikui duotikaip mes kad - ir sriuba - ir karstas ir desertas g.gif mano manymu arba arba
Atsakyti
Mes niekaip nenusistatom tvarkaraščio, kada valgyti, kada miegoti, tai surašysiu eilės tvarka smile.gif

prieš rytą (iki 7val) arba naktį - mišinukas
pusryčiams (7-10val) - kruopos, dažniausiai su vaisių tyrele ir sviestu, pienišką nelabai mėgsta.
po pusvalandžio-val - mišinuko 160-200ml
Pietums (13-15val) - virtos daržovės su/be mėsos.
po 1-2val mišinuko 160-200ml
tik neseniai pradėjau virti vakarienę vietoje mišinuko ax.gif
Vakarienei (16-18val) - pieniški makaronai/ sriubytė/ tyrelė/ daržovės, vieną kart bandžiau duoti jogurto.
po pusvalandžio-val - mišinuko 160ml
prieš miegą (20-22val) - mišinuko 160-200ml.

Dar per dieną baronką/paprastą sausainį pagraužia biggrin.gif
Beja, maniškė negeria beveik jokių skysčių apart mišinuko unsure.gif po valgio tik pora gurkšnių vandens. Neįsiūlau jei nei sulčių, nei arbatėlių.

Ir dar - saviškei duodu antialerginį mišinuką, nuo paprastų berdavo - nušerpetodavo pusė veido. Buvo išbėrę ir nuo morkos. O, va, kelis kart išviriau manų košę, makaronus karvės piene - ir nieko g.gif Pora kartų nuskyniau braškę pačiulpt - arba nieko arba labai nežyniai parausdavo g.gif

Gal galit kuri paprotintiar gali alergiškas vaikas būt nealergiškas karvės pienui? ar čia priklauso nuo kiekio (nors, pvz, morkos užteko griežinėlio tarp kitų daržovių, kad išbertų)?? g.gif

O galima verdant kompotą dėti džiovintų slyvų, razinų ar kt džiovintų vaisių? rolleyes.gif
Ir ar galima jau duoti kompoto? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karamele-vanile: 09 birželio 2010 - 07:19
QUOTE(Babetta @ 2010 06 08, 16:20)
sorry- bet mano akimis biskiuka vietomis per daug gaunas kad ir pietu metu- ir mesos ir jogurto ar kt deserto  g.gif

Jo jo, man ir pačiai taip atrodė, tik vienu metu panelė buvo gurmanė pasidarius, daržovienės ar daržovių su mėsa be vaisių nevalgydavo doh.gif Dabar jau lyg ir susitvarkė, tai vaisius duodu vėliau.
Atsakyti
QUOTE(interne @ 2010 05 30, 16:34)
labas mamytes,
turiu bedele, mano dukrytei uz savaites 8 men. bet nieko daugiau nevalgo tik MP,
noriu pagalbos jau truko kantrybe g.gif
laikausi visu taisykliu ir vis ivedu maista kaip reik,
6men darzovienes-kokiu tik nebandziau ... ir trintas smulkintuvu, rupiai,

Kaip tave suprantu drinks_cheers.gif As auginu tokia pat nevalgia panele doh.gif Megsta tik MP, o visa kita schmoll.gif ir ko tik nedarau: ir nesioju nuo vieno paveikslo prie kito, ir kisu koki nors zaisla, ar daikta prie burnos, kad tik prasiziotu ir nors siek tiek maisto i burna ikisciau doh.gif Is pradziu juokesi visi, kad panele "ant dietos", bet kai antras menuo svoris ir ugis nebeauga - nebejuokai...
Tiesa, ka ciulpia (mat dantu dar nera), tai kukuruzus.Perku tuos nesaldzius, tai i diena koki 10 kukuruziuku suciulpia.Ir dar, nors ir pasmerks mane mamos, bet duodu paciulpti lasinuku(kaimiski, mociutes auginti smile.gif ), vis sis tas...
O musu dienos meniu:
Nakti 2-3 k MP
8val - MP
10-11 val kukuruziukai
13-14 val koks 100g koses (buna ir 50 g) + MP
16-17 val bandom kose, bet dazniausiai gaunas MP
19 val, vel bandymai su kose, arba MP
nakciai MP
Zadu nutraukt MP, nes drauges mergaite tap pat nieko nevalge, kol gavo MP...Taigi nebezinau kaip ir kovot su nevalgiuke..
Atsakyti
QUOTE(Rasked @ 2010 06 09, 12:44)
Kaip tave suprantu  drinks_cheers.gif  As auginu tokia pat nevalgia panele  doh.gif Megsta tik MP, o visa kita  schmoll.gif ir ko tik nedarau: ir nesioju nuo vieno paveikslo prie kito, ir kisu koki nors zaisla, ar daikta prie burnos, kad tik prasiziotu ir nors siek tiek maisto i burna ikisciau  doh.gif Is pradziu juokesi visi, kad panele "ant dietos", bet kai antras menuo svoris ir ugis nebeauga - nebejuokai...
Tiesa, ka ciulpia (mat dantu dar nera), tai kukuruzus.Perku tuos nesaldzius, tai i diena koki 10 kukuruziuku suciulpia.Ir dar, nors ir pasmerks mane mamos, bet duodu paciulpti lasinuku(kaimiski, mociutes auginti smile.gif ), vis sis tas...
O musu dienos meniu:
Nakti 2-3 k MP
8val - MP
10-11 val kukuruziukai
13-14 val koks 100g koses (buna ir 50 g) + MP
16-17 val bandom kose, bet dazniausiai gaunas MP
19 val, vel bandymai su kose, arba MP
nakciai MP
Zadu nutraukt MP, nes drauges mergaite tap pat nieko nevalge, kol gavo MP...Taigi nebezinau kaip ir kovot su nevalgiuke..

na kur gi lasiniu prisivalgo, kur tau darzoves valgys lotuliukas.gif doh.gif
na nemanau kad jei atimsit mp, prades kose schmoll.gif schmoll.gif valgyti
is tikruju tai blogai kai nevalgo, mano pirmas su misinuku buvo, bet irgi kosiu nevalge.
o lauke vezime bandykite, gal uzsimirs..
Atsakyti
QUOTE(karamele-vanile @ 2010 06 09, 08:14)
Beja, maniškė negeria beveik jokių skysčių apart mišinuko  unsure.gif po valgio tik pora gurkšnių vandens. Neįsiūlau jei nei sulčių, nei arbatėlių.

O galima verdant kompotą dėti džiovintų slyvų, razinų ar kt džiovintų vaisių?  rolleyes.gif
Ir ar galima jau duoti kompoto?  biggrin.gif

negeria ir mano doh.gif girdau šaukščiuku, žaidžiam doh.gif

galima mirksiukas.gif aš verdu iš džiovintų obuolių ir razinų, daugiau nieko kol kas nededu...
Atsakyti
dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasked @ 2010 06 09, 12:44)
Kaip tave suprantu  drinks_cheers.gif  As auginu tokia pat nevalgia panele  doh.gif Megsta tik MP, o visa kita  schmoll.gif ir ko tik nedarau: ir nesioju nuo vieno paveikslo prie kito, ir kisu koki nors zaisla, ar daikta prie burnos, kad tik prasiziotu ir nors siek tiek maisto i burna ikisciau  doh.gif Is pradziu juokesi visi, kad panele "ant dietos", bet kai antras menuo svoris ir ugis nebeauga - nebejuokai...

nemanau, akd kukurūzai tinkamas maistas. Vietoj jų galėtų suvalgyt vaisinę tyrelę. Kad ir kiek mažai bevalgytų, bet vis tiek pasiųlyk. Kažkur skaičiau, kad vaikas prie naujo skonio pripranta per 20 ir daugiau kartų 4u.gif Man nelabai sekėsi kruopas įvedinėt, kokių tik grimasų neprisižiūrėjau, bet visada tuo pačiu metu vis duodavau ir duodavau avižinę košę, ir ką jau valgo smile.gif Aišku, maišau su vaisių tyrele, bet valgo smile.gif Šnd jau į avižinus dribsnius įdėjau šiek tiek grikinių, tai vėl raukosi, bet manau kantriai po truputėlį pavyks.
O nutraukti MP irgi nėra gera mintis, vis tik siųlyčiau dar pasisemt kantrybės ir bandyt 4u.gif juk MP toks svarbus vaikiukams, bent iki metukų, jei tik yra galimybių
Atsakyti
o apie kokius kukuruzus cia kalbate?
Atsakyti
QUOTE(nuliaX @ 2010 06 10, 09:42)
o apie kokius kukuruzus cia kalbate?

paprastus vaikiškus...lazdeles ar kaip pavadinti mirksiukas.gif..pvz.BOSO
tik duodu nesaldžius ir didelius, patogiau rankytėj laikyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artita: 10 birželio 2010 - 09:38

O galima verdant kompotą dėti džiovintų slyvų, razinų ar kt džiovintų vaisių? rolleyes.gif
Ir ar galima jau duoti kompoto? biggrin.gif
[/quote]

as tai duodu namines uogienes su vandenuku atskiestos, labai skaniai geria.
Atsakyti