Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 06, 19:28)
taip priklausys kol jus vaika auginsite namuose iki 3 metuku,o veliau jau ziures,koki kita punkta atitiksite....
Papildyta:
[size=1][/size]
o siaubas, tikrai uzuojauta...... 
negi sunku pasakyt vienu metu ko reikia, o dabar skambineja atnesk ta, paduok ana........................  atsizvelgtu bent i zmogaus padeti- nestuma......
ir man pasakytu, kad specialiai isidarbino vyras.........    uzvelciau taip specialiai, o ka tai keicia? istatymai yra istatymai, maziau tegul nusisneka,ne ju reikalas,kiek zmogus dirba, svarbu,kad dirba, o ne valkatauja.....

zinoma dabar visosmintys apie ateinanti i si pasauli vaikuti,bet vis iseidama is namu zvilgteliu i pasto dezute,smalsumo delei paziuret ar dar neimestas laiskas is kauno3 kokia ir uz kuri laikotarpi sugalvojo skirti soc pasalpa g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 06, 20:28)
taip priklausys kol jus vaika auginsite namuose iki 3 metuku,o veliau jau ziures,koki kita punkta atitiksite....
Papildyta:
[size=1][/size]
o siaubas, tikrai uzuojauta...... 
negi sunku pasakyt vienu metu ko reikia, o dabar skambineja atnesk ta, paduok ana........................  atsizvelgtu bent i zmogaus padeti- nestuma......
ir man pasakytu, kad specialiai isidarbino vyras.........    uzvelciau taip specialiai, o ka tai keicia? istatymai yra istatymai, maziau tegul nusisneka,ne ju reikalas,kiek zmogus dirba, svarbu,kad dirba, o ne valkatauja.....

cia ziuriu jiems neitiksi,tai jei nedirba zmogus-blogai,pradeda dirbti ir vel blogai,siaubas. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2010 06 06, 13:48)
Mums reikejo atnesti pazyma is anstolio ,kad gaunu is pirmos santuokos vaiko alimentus 125Lt. ir kad antro vaiko tevui paruosti ir nunesti dokumentai i teisma del vaikucio islaikymo,kuriu negauname,bet prasau priteist. Teiseja dave pirmojo puslapio nuorasa,kad tai faktinis  irodymas,kad procesas vyksta,taciau soc.darbuotoja pareikalavo visu prasymo kopiju.Nuvykau dar karta i teisma ,bet teisejos sekretore pasake,kad ieskinio smulkmenos ,tai mano ir vaiko tevo reikalas ir soc.darbuotojom turi uztekti pacio fakto,kad padaviau i teisma vaiko teva.Paskui paskambinusi soc.darbuotoja pasake,kad ateitume su vyru ir parasytume,kur vyras yra deklaruotas,nes jos negali patikrinti ar jis tikrai stovi darbo birzoje ilgiau nei 6men. Atejom,pasakem,bet jos sako,prasom parodykit deklaracijos dokumenta. Vyras nubego namo,as laukiau kabinete.Atnese pazyma...saipymaisi tesesi toliau.Sako,kodel jus niekur pati niekur nedirbate? Atsakiau,kad su antru vaiku esu vaiko prieziuros atostogose iki triju metu. tada sako,kodel tuomet vedate vaika i darzeli,jei niekur nedirbat? Sakau,kad penkis kartus gulejau ligonineje del treciojo issaugojimo-komplikuotas nestumas,veliau gulimas,tausojantis rezimas.Sako atneskite pazyma is ligonines. mano daktare atostogose ir telefonu pasake,kad atbuline tvarka nieko nerasys,nebent kai po men gris is atostogu,tures ieskoti ligonines popieriuose,nes as lankausi ne poliklinikoje,o pa ligonines daktare.Tada nuejau i Santuoku rumus ir su saldainiukais prasiau ,kad darbuotoja nueitu i archyvus ir tarp begales dokumentu surastu manuosius,kur yra isegta epikrizes pazyma isduota daktares del mano tokios sveikatos. Tokia gera moteris man ja per kelias dienas nukopijavo.Nunesiau ta kopija i soc.paramos centra. laikas ejo ir net jau atnesiau is teismo kita pazyma-saukima i teisma su tikslia data. taciau soc.darbuotojos pasake,kad dar atnesciau ,kad esu 30sav.nescia. Atnesiau toa pazymos kopija,kuria nesiau darbdaviui.Bet ponia soc.darbuotoja pasake,kad jai reikia,kad butu zodziu parasyta,kad man jau suejo 30sav. As jai sakau,kad kaip gikitaip as gauciau tokia pazyma,jei buciau nescia tik menesi...bet susiemiau ir vel nuejau i gimdymo namus,kur sesele zodziais uzrase,kad esu 30sav.nescia. Poto skambutis telefonu ir soc.darbuotoja pasake,kad atnesciau is vyro darbovietes pazyma,kad jis jau penkias dienas dirba.Atnesiau. paskui vel ji man skambina ir sako,nueikite pas kita mano kolege parasyti nauja prasyma,nes jusu materialine padetis pasikeitusi-jusu vyra isidarbino. Nuejau.ten man pasake,kad savaites begyje laukciau soc.darbuotojos,kuri pasiziures musu gyvenimo salygas. Atejo maloni moteris ir pasake su didele uzuojauta,kad nezinia del kokiu priezasciu auksciau sedincios darbuotojos sitaip elgiasi,bet nei vienos is mano sitaip nesiotu pazymu neperdave ir situacija tokia,kad as pagal pateiktus popierius nesu antro vaiko pratestose iki triju metu motinystes atostogose (nors esu tikroveje),kad mano vyras tycia isidarbino pusei atato (nors pazyma,kad dirba visu etatu),daktares israsas,kuri atnesiau is santuoku rumu pradangintas ir vienu zodziu,vietoj triju men.,kai gyvenome uz 125Lt.alimentu vaikui ir 52lt. pinigeliu kitam vaikuciui ,mums nera paskirta soc.pasalpa ir kaip galvojau ir jos sake,kad bus paskirta tik uz balandzio men.,dabar pasirodo zada paskaiciuoti tik nuo geguzes18d.,kai man suejo30nestumo sav.,iki kol paskirtos dekretines(tai 10dienu)  Ir liepos men. sake,ateis laiskas apie pasyrima.Tai tokius zaidimus jos ten zaidzia su mumis nuo kovo men...........Turbut spesiu ir pagimdyt,nes jau ir teismas ivyko ir vasaros atostogos prasidejo..... fool.gif  fool.gif  fool.gif

blink.gif jus turite teise rasyti skunda del ju tokio zeminancio elgesio
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 06 06, 17:36)
Sveiki , susitvarkiau del socialines pasalpos birzelio 4d. noriu paklausti kada tiketis gauti pinigelius ,kita men ar dar kt laukti ?  (norejau paklausti seniunijoje ,bet kad ten sedi tokios nelabai kalbios tai taip ir nepaklausiau  blush2.gif  )
Aciu  4u.gif

jeigu Vilniuje, tai kol priėmė nutarimą dėl pašalpos man praėjo 5 savaitės, o pvedimas maždaug po 4 savaičiu "įkrito". Gal rajone greičiau nutarimą priima. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduoklisss @ 2010 06 06, 20:24)
blink.gif jus turite teise rasyti skunda del ju tokio zeminancio  elgesio

Gimus vyresniajai dukrytei po menesio persikraustem su seima gyventi i Klaipeda,taciau po metu issituokus,kai mazylei buvo metukai,vel grizom i Vilniu.Tada Kauno3 darbuotojos liepe vaziuoti i Klaipeda ir paimti pazyma,kad nutraukiam is ten gaunamus 97 Lt. As tada labai buvau sutrikus,nes ziemos metu su dar krutimi maitinamu vaikuciu turiu is kazkurtai gauti pinigu kelionei ir susieskoti kur apsistot,kad gauti tokia pazyma.Klausiau ar negali pastu ar faksu nusiust uzklausima pacios-jos pasake,kad NE,turiu pati vaziuot .Mama dave piniguir salta ziema nuvaziavom su dukryte traukiniu doh.gif Tada jos p4risikabino,kad parasyta ,kad gaudavau,taciau nera Klaipedos darbuotojos paraso ir uzraso nuo kada sustabdyta pasalpa unsure.gif Pasake,kad vel vaziuociau blink.gif As maniau,kad man vaidenasi tokie dalykai...Nuejau i banka ir sumokejus 5Lt. pasiemiau israsa uz visus metus,kokios "operacijos"buvo vykdomos mano saskaitoje ir pabraukiau raudonai mokejimus uz vaika.Susinervinusi nuejau tiesiai pas Kauno3direktore.Tuo metu buvo jaunesne uz mane mergina,kuri pasake,kacia per popieriu atsispauzdinau pati namie,be jokiu banko darbuotojos parasu ir t.t. Vienu zodziu snekejo su manimi kaip su kazkokia apgavike ir padugne g.gif Pasakiau ,kad sitosistaigos dirbanciuju poziuris i zmones yra sveiku protu nesuvokiamas,nejaugi jos pasistaciusios kompiuterius niekonemato blink.gif Direktore pasake,kad jei neiseisiu is jos kabineto,jai teks kviest policija doh.gif Grizau namo drebanciom rankom del tokios absurdiskos situacijos.Tuomet nuejau Gedimino prospekte esancioje tuo metu savivaldybe ar kas ten buvo (mama vede ax.gif ) ir viska nuosekliai parasiau-paskundziau ju toki elgesi 4u.gif netrukus buvo pratestas mokejimas mano dukrytei ir viskas "stebuklingai" susitvarke rolleyes.gif Dabar tikrai nebeturiu jegu vel kazka rasyt,kazkur eit,nes jau renku kraiteli mazyliui ir palieku "nuostabesias"Kauno 3 soc.skyriaus darbuotojas su ju sazine smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lina07 @ 2010 06 07, 07:02)
jeigu Vilniuje, tai kol priėmė nutarimą dėl pašalpos man praėjo 5 savaitės, o pvedimas maždaug po 4 savaičiu "įkrito". Gal rajone greičiau nutarimą priima.  g.gif

aciu uz atsakyma ,miestas didmiestis tai tikriausiai ir man reiks laukti tiek savaiciu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 06 06, 16:50)
priklausytu. 4u.gif ir dar priklausys vaikams po 52 lt,nes nevirsyje 525 lt vienam seimos nariui.

52 Lt skaičiuojami už praėjusius metus. 4u.gif Nesvarbu kokios pajamos dabar, svarbu, kas buvo praėjusiais metais (čia tam, kad nebūtų tokių absurdų, kaip pajamos vienam asmeniui buvo 526 Lt, tai liepė grąžinti visas išmokėtas sumas doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2010 06 07, 08:59)
Gimus vyresniajai dukrytei po menesio persikraustem su seima gyventi i Klaipeda,taciau po metu issituokus,kai mazylei buvo metukai,vel grizom i Vilniu.Tada Kauno3 darbuotojos liepe vaziuoti i Klaipeda ir paimti pazyma,kad nutraukiam is ten gaunamus 97 Lt. As tada labai buvau sutrikus,nes ziemos metu su dar krutimi maitinamu vaikuciu turiu is kazkurtai gauti pinigu kelionei ir susieskoti kur apsistot,kad gauti tokia pazyma.Klausiau ar negali pastu ar faksu nusiust uzklausima pacios-jos pasake,kad NE,turiu pati vaziuot .Mama dave piniguir salta ziema nuvaziavom su dukryte traukiniu doh.gif Tada jos p4risikabino,kad parasyta ,kad gaudavau,taciau nera Klaipedos darbuotojos paraso ir uzraso nuo kada sustabdyta pasalpa unsure.gif  Pasake,kad vel vaziuociau blink.gif As maniau,kad man vaidenasi tokie dalykai...Nuejau i banka ir sumokejus 5Lt. pasiemiau israsa uz visus metus,kokios "operacijos"buvo vykdomos mano saskaitoje ir pabraukiau raudonai mokejimus uz vaika.Susinervinusi nuejau tiesiai pas Kauno3direktore.Tuo metu buvo jaunesne uz mane mergina,kuri pasake,kacia per popieriu atsispauzdinau pati namie,be jokiu banko darbuotojos parasu ir t.t. Vienu zodziu snekejo su manimi kaip su kazkokia apgavike ir padugne g.gif Pasakiau ,kad sitosistaigos dirbanciuju poziuris i zmones yra sveiku protu nesuvokiamas,nejaugi jos pasistaciusios kompiuterius niekonemato  blink.gif Direktore pasake,kad jei neiseisiu is jos kabineto,jai teks kviest policija doh.gif Grizau namo drebanciom rankom del  tokios absurdiskos situacijos.Tuomet nuejau Gedimino prospekte esancioje tuo metu savivaldybe ar kas ten buvo (mama vede ax.gif ) ir viska nuosekliai parasiau-paskundziau ju toki elgesi 4u.gif netrukus buvo pratestas mokejimas mano dukrytei ir viskas "stebuklingai" susitvarke rolleyes.gif  Dabar tikrai nebeturiu jegu vel kazka rasyt,kazkur eit,nes jau renku kraiteli mazyliui ir palieku "nuostabesias"Kauno 3 soc.skyriaus darbuotojas su ju sazine smile.gif

man pradeda kilti itarimas, kad kazkuriai darbuotojai esate uzkliuvusi ir ji visas darbuotojas praso su jumis taip elgtis....
kitokio paaiskinimo nesugalvoju, tikiuos nenuviliojot kurios nors darbuotojos vyro ar giminaicio... nes cia man labiau panasu i kazkoki kersta nei protu suvokiama dalyka.....
juk jei siunti pazymos i toki tolima kampeli, tai buk malonus isaiskink,kad pazymoje butinai butu uzrasyta tas ir tas,kad nereiktu vazineti su perrrasymais.... doh.gif
man atrodo, kad be skundo ir si syki neapsieisite g.gif
nes jei moterys be ribu sitaip siuntineja, tai kazkas nerealaus, niu kad ir kiek pazymu butu, privalo pasakyti vienu kartu, pirma kart atejus, o ne kiekviena diena po viena.... ir tempti taip tris keturis menesius..... cia zmogus isleidi daugiau, nei tos soc paramos,kad gautum....

dabar galvoju, as juk uz vaika gaunu 52 litukus - is kitos savivaldybes, bet man ne puse zodzio nesake, kad atnesk pazyma is kitos savivaldybes, nes as ir tik birzelio pirmaja persiregistravau kitur? o del soc paramos, tai sake mato kiek gauni ir kada reikejo ateiti tvarkytis, asmeniskai paklausiau del viso pikto, kad paskui nereiktu del trukstamu pazymu kankintis, bet pasake, kad viska mato...
tai klausimas, jei pakeiti deklaruota gyvenamaja vieta ir tuos 52lt vaiko turi persirasyt? ar tvarkytis reikes tada kai baigs moketi ir reikes ateiti prasitesti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 07 birželio 2010 - 09:22
sveiki,pas mane tokia situacija.As is sodros iki metu gaudavau 674lt o va praeita men gavau 614 vaikiu jau antri metai eina,vyras gaudavo 365 o nuo praeito men jis pastoviai gaus 679.tai yra visos musu pajamos ant 4 zmoniu.Soc pasalpai gauti dokumenus pilnai suvarkem birzelio 2d.Vat dabar noriu suzinot kada man galima butu nueiti paimti pazyma kad mes esam soc remtini,nunesti ja i darzely.Ir kur reikia iet prasyt tos pazymos?
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 06 07, 10:43)
sveiki,pas mane tokia situacija.As is sodros iki metu gaudavau 674lt o va praeita men gavau 614 vaikiu jau antri metai eina,vyras gaudavo 365 o nuo praeito men jis pastoviai gaus 679.tai yra visos musu pajamos ant 4 zmoniu.Soc pasalpai gauti dokumenus pilnai suvarkem birzelio 2d.Vat dabar noriu suzinot kada man galima butu nueiti paimti pazyma kad mes esam soc remtini,nunesti ja i darzely.Ir kur reikia iet prasyt tos pazymos?

moterys, pas kurias tvarkeisi soc parama, turejo jums duoti savo kabineto telefono numeri, jei kartais kiltu neaiskumu;
nezinau, kitur numerio paprasyt reikia, pasiskambini joms ir jos pasako, kur israso ta pazyma.... vienur israso toj pacios istaigoj, rajonuose siuncia i miesta, zodziu sunku paskyti, nes skirtingai....
o del pazymos gavimo reikejo pasiklausti tvarkant, nes jei reikalingos pazymos, geriau iskart pasakyti, kitu atveju tai gali uztrukti tas ju skaiciavimas doh.gif

o gal pamenate is kuriu menesiu jums darys paskaiciavima, manau,kad is einamojo, tai yra is birzelio, nes per paskutinius 3 menesius pasikeite pajamos, taigi bus lygiai taip pat kaip man pazyma tik kai jos pamatyt pajamas uz birzeli, o tai bus liepos menesi, taigi jau dabar galite eiti i darzeli ir aiskintis del kokios priezasties veluosite atnesti pazyma doh.gif siandien po piet suzinosiu ka mano darzelis pasakys, del pazymos velavimo- ar leis nemoketi ar visgi lieps susimoketi del soc pazymos velavimo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 07 birželio 2010 - 10:06
JOLANCIUK ir VIKOSIUKS aciu jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolly16: 07 birželio 2010 - 12:31
sveiki 4u.gif ,norejau paklaust.is birzos gausiu paskutini kart pinigelius(si menesi).vyras dirba,alga jo buna apie 1500.ar mum priklausytu maisto paketai?ir ar dar kokios nuolaidos g.gif
Atsakyti