Mums reikejo atnesti pazyma is anstolio ,kad gaunu is pirmos santuokos vaiko alimentus 125Lt. ir kad antro vaiko tevui paruosti ir nunesti dokumentai i teisma del vaikucio islaikymo,kuriu negauname,bet prasau priteist. Teiseja dave pirmojo puslapio nuorasa,kad tai faktinis irodymas,kad procesas vyksta,taciau soc.darbuotoja pareikalavo visu prasymo kopiju.Nuvykau dar karta i teisma ,bet teisejos sekretore pasake,kad ieskinio smulkmenos ,tai mano ir vaiko tevo reikalas ir soc.darbuotojom turi uztekti pacio fakto,kad padaviau i teisma vaiko teva.Paskui paskambinusi soc.darbuotoja pasake,kad ateitume su vyru ir parasytume,kur vyras yra deklaruotas,nes jos negali patikrinti ar jis tikrai stovi darbo birzoje ilgiau nei 6men. Atejom,pasakem,bet jos sako,prasom parodykit deklaracijos dokumenta. Vyras nubego namo,as laukiau kabinete.Atnese pazyma...saipymaisi tesesi toliau.Sako,kodel jus niekur pati niekur nedirbate? Atsakiau,kad su antru vaiku esu vaiko prieziuros atostogose iki triju metu. tada sako,kodel tuomet vedate vaika i darzeli,jei niekur nedirbat? Sakau,kad penkis kartus gulejau ligonineje del treciojo issaugojimo-komplikuotas nestumas,veliau gulimas,tausojantis rezimas.Sako atneskite pazyma is ligonines. mano daktare atostogose ir telefonu pasake,kad atbuline tvarka nieko nerasys,nebent kai po men gris is atostogu,tures ieskoti ligonines popieriuose,nes as lankausi ne poliklinikoje,o pa ligonines daktare.Tada nuejau i Santuoku rumus ir su saldainiukais prasiau ,kad darbuotoja nueitu i archyvus ir tarp begales dokumentu surastu manuosius,kur yra isegta epikrizes pazyma isduota daktares del mano tokios sveikatos. Tokia gera moteris man ja per kelias dienas nukopijavo.Nunesiau ta kopija i soc.paramos centra. laikas ejo ir net jau atnesiau is teismo kita pazyma-saukima i teisma su tikslia data. taciau soc.darbuotojos pasake,kad dar atnesciau ,kad esu 30sav.nescia. Atnesiau toa pazymos kopija,kuria nesiau darbdaviui.Bet ponia soc.darbuotoja pasake,kad jai reikia,kad butu zodziu parasyta,kad man jau suejo 30sav. As jai sakau,kad kaip gikitaip as gauciau tokia pazyma,jei buciau nescia tik menesi...bet susiemiau ir vel nuejau i gimdymo namus,kur sesele zodziais uzrase,kad esu 30sav.nescia. Poto skambutis telefonu ir soc.darbuotoja pasake,kad atnesciau is vyro darbovietes pazyma,kad jis jau penkias dienas dirba.Atnesiau. paskui vel ji man skambina ir sako,nueikite pas kita mano kolege parasyti nauja prasyma,nes jusu materialine padetis pasikeitusi-jusu vyra isidarbino. Nuejau.ten man pasake,kad savaites begyje laukciau soc.darbuotojos,kuri pasiziures musu gyvenimo salygas. Atejo maloni moteris ir pasake su didele uzuojauta,kad nezinia del kokiu priezasciu auksciau sedincios darbuotojos sitaip elgiasi,bet nei vienos is mano sitaip nesiotu pazymu neperdave ir situacija tokia,kad as pagal pateiktus popierius nesu antro vaiko pratestose iki triju metu motinystes atostogose (nors esu tikroveje),kad mano vyras tycia isidarbino pusei atato (nors pazyma,kad dirba visu etatu),daktares israsas,kuri atnesiau is santuoku rumu pradangintas ir vienu zodziu,vietoj triju men.,kai gyvenome uz 125Lt.alimentu vaikui ir 52lt. pinigeliu kitam vaikuciui ,mums nera paskirta soc.pasalpa ir kaip galvojau ir jos sake,kad bus paskirta tik uz balandzio men.,dabar pasirodo zada paskaiciuoti tik nuo geguzes18d.,kai man suejo30nestumo sav.,iki kol paskirtos dekretines(tai 10dienu) Ir liepos men. sake,ateis laiskas apie pasyrima.Tai tokius zaidimus jos ten zaidzia su mumis nuo kovo men...........Turbut spesiu ir pagimdyt,nes jau ir teismas ivyko ir vasaros atostogos prasidejo.....