Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

Kokios pajamos įskaitomos į pajamas skiriant socialinę pašalpą ir kompensacijas?

Skiriant piniginę socialinę paramą, į šeimos / asmens pajamas įskaitomos šios šeimos narių gaunamos pajamos:

su darbo santykiais susijusios pajamos, išskyrus mokinių, besimokančių dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose ar profesinio mokymo įstaigose pagal bendrojo lavinimo programą ir (ar) pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti, su darbo santykiais susijusios pajamos, ir autorinis atlyginimas
Atsakyti
QUOTE(ylksis @ 2010 04 28, 17:08)
hm, matau spraga palikta, į socialinę pašalpą neįeina pajamas - autorinis atlyginimas, o į socialinės stipendijos pajamas įeina autorinis atlyginimas?
QUOTE(ylksis @ 2010 04 29, 14:31)

Kokios pajamos įskaitomos į pajamas skiriant socialinę pašalpą ir kompensacijas?

Skiriant piniginę socialinę paramą, į šeimos / asmens pajamas įskaitomos šios šeimos narių gaunamos pajamos:

su darbo santykiais susijusios pajamos, išskyrus mokinių, besimokančių dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose ar profesinio mokymo įstaigose pagal bendrojo lavinimo programą ir (ar) pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti, su darbo santykiais susijusios pajamos, ir autorinis atlyginimas

pati ir atsaket i savo spraga, autorinis atlyginimas tikrai iskaiciuojamas i pajamas. mirksiukas.gif tik kablelius jie moka delioti,kaip jiems tinka, kad galetu interpretuoti kaip nori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 29 balandžio 2010 - 13:45
ten parašyta išskyrus žodelis
Atsakyti
QUOTE(ylksis @ 2010 04 29, 14:45)
ten parašyta išskyrus žodelis

bet po isskyrus mokiniu padetas kablelis ir vel nuo pradziu..
taigi tai galioja tik mokiniams as taip suprantu, o visiems kitiems ne
manau si sakini kiekvienoj savivaldybej darbuotojos ir vel supranta skirtingai doh.gif

gal kuri netycia eis soc paramos tvarkytis ir paklaus kad zinotume garantuotai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 29 balandžio 2010 - 13:53
QUOTE(ylksis @ 2010 04 29, 15:04)
rimtai, kas eis tvarkytis?

Aš tik kai gausiu pažymą iš GVIF, čia bus gegužės viduryje.
Atsakyti
Sveikos,
mane sudomino jusu skyrelis blush2.gif

As taip pat gaunu mazas pajamas,tiksliau siuo metu tik is islaikymo fondo 195 lt.ir 52 uz vaika,atleido mane pries 1,5 menesio is darbo,ismokejo iseitine komp uz 1 menesi,t.y. minimalia menesio alga...dabar as sedesiu kiek suprantu puse geru metu be pajamu,tik mokesiu uz darzeli dar ~90 lt,nes vaika auginu viena...Tai mums menesiui lieka ~ 90 lt su vaiku,jam 4 m.Seniunija sake kreiptis pas juos tik po puses metu del soc.ismokos asmeniui 315 lt lyg,is birzos gausiu taip pat neanksciau kaip rugseji spali,nes nepraejo metai nuo paskutines pasalpos...atleido is darbo nes tankiai vaikas sirgo doh.gif Tai ka patartumete man daryti,laukti puse metu,tiek,kad maisto parama gausiu,tai viskas...Gyvenam kaune,nuomoju buteli,(jau aisku,kad niekas uz vandenis ir sildymus ne nuosavame bute nekompensuos),uz kuri greit nebus ka moketi....Tai tiek g.gif I teisma ex daviau,del lankymo mazinimo,mokejau advokatei 250 lt uz surasyma ieskinio ir 130 zymini mokesti banke teismui...teisme advokatas nedalyvaus ,nera pinigu...tai va tiek apie mus,ka galetu kas patarti blush2.gif
Tiesa,sveikata mano paskutiniu metu prastoka,gydytojai sake del darbo dar neskubeti,o ir ji gavusi nepajegciau nieko kolkas...Situacija tokia 4u.gif
Atsakyti
Ar jūs matėt kaip dirba soc. skyriai Vilniuje blink.gif Lazdynuose jau nebėra vietų Liepos mėnesiui... blink.gif Sumažino etatus, ar čia taip taupo, kad ne visi galėtų susitvarkyti soc. paramą... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(filomena| @ 2010 04 29, 16:29)
Sveikos,
mane sudomino jusu skyrelis  blush2.gif

As taip pat gaunu mazas pajamas,tiksliau siuo metu tik is islaikymo fondo 195 lt.ir 52 uz vaika,atleido mane pries 1,5 menesio is darbo,ismokejo  iseitine komp uz 1 menesi,t.y. minimalia menesio alga...dabar as sedesiu kiek suprantu puse geru metu be pajamu,tik mokesiu uz darzeli dar ~90 lt,nes vaika auginu viena...Tai mums menesiui lieka ~ 90 lt su vaiku,jam 4 m.Seniunija sake kreiptis pas juos tik po puses metu del soc.ismokos asmeniui 315 lt lyg,is birzos gausiu taip pat neanksciau kaip rugseji spali,nes nepraejo metai nuo paskutines pasalpos...atleido is darbo nes tankiai vaikas sirgo doh.gif Tai ka patartumete man daryti,laukti puse metu,tiek,kad maisto parama gausiu,tai viskas...Gyvenam kaune,nuomoju buteli,(jau aisku,kad niekas uz vandenis ir sildymus ne nuosavame bute nekompensuos),uz kuri greit nebus  ka moketi....Tai tiek g.gif I teisma ex daviau,del lankymo mazinimo,mokejau advokatei 250 lt uz surasyma ieskinio ir 130 zymini mokesti  banke teismui...teisme  advokatas nedalyvaus ,nera pinigu...tai va tiek apie mus,ka  galetu kas patarti blush2.gif
Tiesa,sveikata mano paskutiniu metu prastoka,gydytojai sake del darbo dar neskubeti,o ir ji gavusi nepajegciau nieko kolkas...Situacija tokia 4u.gif

nezinau kaip jusu darzelis, bet pas mus jei pajamos nevirsija 525lt 1 asmeniui - darzelis puse kainos.
o toliau net nezinau ka pasakyt, gali tik pasidziaugt ,kad sildymas baigesi paciu laiku, nors skolos mazesnes bus ir vaisiai su darzovem pas bobutes pigesni doh.gif
siulyciau kokia aukle padirbet truputi, jei tik yra galimybe, ar vaikus skaityt ir rasyt pamokyt vis keli litukai i kisene
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 29 balandžio 2010 - 16:28
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 29, 17:18)
nezinau kaip jusu darzelis, bet pas mus jei pajamos nevirsija 525lt 1 asmeniui - darzelis puse kainos.
o toliau net nezinau ka pasakyt, gali tik pasidziaugt ,kad sildymas baigesi paciu laiku, nors skolos mazesnes bus ir vaisiai su darzovem pas bobutes pigesni doh.gif
siulyciau kokia aukle padirbet truputi, jei tik yra galimybe, ar vaikus skaityt ir rasyt pamokyt vis keli litukai i kisene

as ir parasiau puse kainos darzelio jau 4u.gif gerai,kad ne 180 doh.gif
Taip,butu labai situacija baisi,jei netureciau tokiu,kas man padeda 4u.gif Dekoju draugui,kad toks yra,kad supranta ir kad padeda 4u.gif Meginsiu kazka daryti,mama is kaimo darzoviu duos ir pirmyn smile.gif
Bent busta savo tureciau,tai tai kai kas palengvetu,bet musu valdzia nesukalbama biggrin.gif
Sekmes ir kitoms seimoms ,kuriu situacija panasi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo filomena|: 29 balandžio 2010 - 17:56
QUOTE(filomena| @ 2010 04 29, 17:53)
as ir parasiau puse kainos darzelio jau 4u.gif gerai,kad ne 180 doh.gif
Taip,butu labai situacija baisi,jei netureciau tokiu,kas man padeda 4u.gif Dekoju draugui,kad toks yra,kad supranta ir kad padeda 4u.gif Meginsiu kazka daryti,mama is kaimo darzoviu duos ir pirmyn smile.gif
Bent busta savo tureciau,tai  tai kai kas palengvetu,bet musu valdzia nesukalbama biggrin.gif
Sekmes ir kitoms seimoms ,kuriu situacija panasi 4u.gif

Sunki situacija... 4u.gif 4u.gif
Bet gal butu buve geriau, jie butumet isejus savo noru be kompensacijos, tada jei pagal kitus reikalavimus priklauso, taiis DB butu bent 6 men kazkokie pinigeliai... doh.gif Na, bet jau per velu...
Gal bandyti patenta imti, per birza imant kazkaip ten lengata yra... ir stoti turgeln su braskem, darzovem, nes sezonas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 04 29, 19:21)
Sunki situacija...  4u.gif  4u.gif
Bet gal butu buve geriau, jie butumet isejus savo noru be kompensacijos, tada jei pagal kitus reikalavimus priklauso, taiis DB butu bent 6 men kazkokie pinigeliai...  doh.gif Na, bet jau per velu...
Gal bandyti patenta imti, per birza imant kazkaip ten lengata yra... ir stoti turgeln su braskem, darzovem, nes sezonas. 4u.gif

turiu minti apie patenta,ki tik sveikata pasitaisys,jei viskas ok,meginsiu gal 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(filomena| @ 2010 04 29, 20:48)
turiu minti apie patenta,ki tik sveikata pasitaisys,jei viskas ok,meginsiu gal 4u.gif

na i birza istojus tikrai patentui nuolaidele yra 80 procentu (aisku realiai suma labai nedidele- tik skamba graziai)
Atsakyti