Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

o dirbt viesu darbu turi eiti tas kurio vardu rasytas prasymas? ar tos seimos vyras ir zmona? ir ar visuose savivaldybese tai vyksta?
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 30, 12:33)
atidirbineja zmones. tvarko pakrantes upiu, mokyklu teritorijas ir pan.
bet va  pasitikslinau, tai kas soc pasalpa gauna, tai mazam procentui skiria vienkartines pas mus.

del kompensacijos - kai susitvarkai, tai kazkaip skaiciuoja pagal zmoniu kieki kiek kompensuos, ir ateit turetu mazesne saskaita.

na bet ar ne apsurdas, juk neprasai pilnos konsultacijos, tik mazycio linko - kad nueikit ten ir ten... ax.gif

primena senus laikus, kai ateidavai i parduotuve ir pieno produktus privaledavai pirkti prie vieno kasos aparato, o duona, kuri salia sudeta, turedavai stovet kitoj eilej, kad i kita kasos aparata imustu... doh.gif bet dabar padare pataisas ir vienam kasos aparate padare skyrius i kuriuos reikia musti atskiras prekes, tai cia lygiai tas pats, sedi moterytes vienam pastate ir apsimeta, kad laaaabai skirtingus darbus dirba, nors visos kartu kavute geria ir zino kas kam po ko ir kodel priklauso, tik gaila pasakyt... (arba kaip jus sako- teisinasi fraze, kad neturi teises kistis i kito darbuotojo darba) (cia kalbu apie savo savivaldybe- nes ten viskas vienam pastate)

na cia mano nuomone, juk yra ir zmogiskumo faktorius, ne vien aklos taisykles.. g.gif
pavyzdziui suprantu kai daug zmoniu ir panasiai, bet kai sedi viena uz duru nulis zmoniu, tas tingejimas irgi nervina, joms lengviausia i klausima "gal zinote ar kas nors dar priklauso?" atsakyti NEZINAU. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(kartitiesa @ 2010 05 30, 18:05)
o dirbt viesu darbu turi eiti tas kurio vardu rasytas prasymas? ar tos seimos vyras ir zmona? ir ar visuose savivaldybese tai vyksta?

ne visose tai vyksta ir ne visi privalo atidirbinet (yra sarasas kriteriju, kurie atleidzia nuo viesuju darbu). o jei nera kaip issisukt ar geda - juk visada galima pasamdyt kazka vietoj saves, kad nueitu, pvz tevukas, jei nieko neveikia, tegul pasluoja gatve blush2.gif ar siaip koki bomza pasamdai, manau niekas ten stipriai neziuri, ziuri, kad tuo vardu kazkas dirbtu ir tiek, reikiama valandu skaiciu.. tiksliai nezinau, kaip ten viskas... bet pati kazkaip jauciu nelabai noreciau eiti, bet jei augini vaika iki 8 metu berods, nereikia, nebent vyras irgi nieko neveikia, tada jau pasirinktinai,kuris nori namie su vaikais sedi - arba sakau vyrui pamaina rasti reikia lotuliukas.gif

----------------------------------------------------------------------------------------------

klausimas, gal kuri nors zinos...

jei stovi birzoje ir tave siuncia viesuju darbu, ar gali soc skyrius nuo saves siusti viesuju darbu, ar uzsakito birzos viesuosius darbus ir atvirksciai? g.gif

nesusiduriau dar, bet pagalvojau, kas butu jei butu, sakau gal kam buvo nutike toks dalykelis? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 30 gegužės 2010 - 17:44
Gal kuri zinote, kur reikia kreiptis del pinigeliu, kurios moka, kai jau birzoje prastovi 6 men? Berods 300lt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vikaakiv @ 2010 05 30, 18:04)
Gal kuri zinote, kur reikia kreiptis del pinigeliu, kurios moka, kai jau birzoje prastovi 6 men? Berods 300lt?  blush2.gif

i miesto savivaldybe, o i koki skyriu konkreciai tai nzn.. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapuaite: 30 gegužės 2010 - 18:10
QUOTE(lapuaite @ 2010 05 30, 19:08)
i miesto savivaldybe, o i koki skyriu konkreciai tai nzn.. schmoll.gif

bet ji tikrai priklauso, ar dar kazka skaiciuoja? Nes as pati si menesi gavau paskutine ismoka is birzos, o vyras gauna pinigus uz tevystes atostogas, daugiau jokiu pajamu nera.
Atsakyti
QUOTE(vikaakiv @ 2010 05 30, 19:04)
Gal kuri zinote, kur reikia kreiptis del pinigeliu, kurios moka, kai jau birzoje prastovi 6 men? Berods 300lt?  blush2.gif

jei kalbi apie soc parama, nes mazos seimos pajamos (nevirsija 350lt/men vienam asmeniui)
tai del tu 315lt reikia kreiptis i soc skyriu (ten jau paskaiciuos, kiek tiksliai priklauso, daugiau ar maziau) mirksiukas.gif
http://www.socmin.lt....php?1189177490
Papildyta:
QUOTE(vikaakiv @ 2010 05 30, 19:13)
bet ji tikrai priklauso, ar dar kazka skaiciuoja? Nes as pati si menesi gavau paskutine ismoka is birzos, o vyras gauna pinigus uz tevystes atostogas, daugiau jokiu pajamu nera.

ziurint kiek gauna tevelis ir kiek nariu jusu seimoje...
kaip matau esate tryse - tai menesines pajamos turetu buti ne didesnes 1050lt - tai va kiek truksta tiek jie damokes, o jei virsijate, nepriklauso soc parama.
nebent dar butumute nevede ir panasiai, tada vel kitaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 30 gegužės 2010 - 18:17
noreciau patarimo..
dirbu puse etato, gaunu 330lt i rankas, ir tai visos mano pajamos, vyro, vaiku neturiu. galbut man kokia pasalpa galimetu gauti..? ar ne? maisto davini gaunu, bet turbut tai viskas, daugiau nebepriklauso...?
ir dar.. kaip manot ar apsimoka man dirbti uz tiek pinigeliu, darbas beje be jokiu perspektyvu... schmoll.gif juk isejusi is darbo puse metu kazkiek gauciau darbo birzoj, o poto jei nerastu darbo gauciau 315lt is savivaldybes. o dabar dirbdama gaunu tiek, kiek kiti nedirbdami, ir tai beveik visa alga iseina ant kuro i darba ir maisto isideti i darba..
Atsakyti
as nezinau net, cia man kaimyne prikalbejo, kad kiekvienam bedarbiui, kuris jau nebegauna is birzos pinigu, turi priklausyti tie 300lt, sako nepraleis, nes paskui negausi, net nezinau kur pasidometi g.gif bet nmusu pajamos nera tada skiriamos prie mazu, nes uz tevystes atostogas gauna 1400, tada niekas turbut man ir nepriklauso? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2010 05 30, 19:17)
noreciau patarimo..
dirbu puse etato, gaunu 330lt i rankas, ir tai visos mano pajamos, vyro, vaiku neturiu. galbut man kokia pasalpa galimetu gauti..? ar ne? maisto davini gaunu, bet turbut tai viskas, daugiau nebepriklauso...?
ir dar.. kaip manot ar apsimoka man dirbti uz tiek pinigeliu, darbas beje be jokiu perspektyvu... schmoll.gif  juk isejusi is darbo puse metu kazkiek gauciau darbo birzoj, o poto jei nerastu darbo gauciau 315lt is savivaldybes.  o dabar dirbdama gaunu tiek, kiek kiti nedirbdami, ir tai beveik visa alga iseina ant kuro i darba ir maisto isideti i darba..

norint gauti soc parama, reikia atitikti bent viena is siu punktu....
http://www.socmin.lt....php?1189177490
taigi jei mestum darba, turetum mokytis dieniniam skyriuje (papildomai moketu soc stipendija 390lt soc. remtiniems kas menesi)
ar panasiai....
nes siaip sau tu soc pasalpu irgi neduoda.
ten yra visokiu pasleptu dalykeliu kaip buti vienisu asmeniu, negali buti registruotas pas gimines ir panasiai....
jei pasigilintum tikrai rastum sprendima

Papildyta:
QUOTE(vikaakiv @ 2010 05 30, 19:19)
as nezinau net, cia man kaimyne prikalbejo, kad kiekvienam bedarbiui, kuris jau nebegauna is birzos pinigu, turi priklausyti tie 300lt, sako nepraleis, nes paskui negausi, net nezinau kur pasidometi g.gif  bet nmusu pajamos nera tada skiriamos prie mazu, nes uz tevystes atostogas gauna 1400, tada niekas turbut man ir nepriklauso? blush2.gif

jei jusu seima butu 4 asmenu tada pajamos turetu buti ne didesnes nei 1400lt (350lt*4), taigi dabar jums soc parama dar nepriklauso, nebent kai mazyliui suseis metukai, jei dar nesuejo ir pamazes gaunami pinigeliai is sodros... (nes dabar tevelis gauna daugiau nei yra valstybes remiamos pajamos (VRP))
jums priklauso tik maisto paketai nes nevirsijate 1575lt (525*3)

jei kur suklydau mamytes pataisykit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 30 gegužės 2010 - 18:31
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 30, 19:36)
na bet ar ne apsurdas, juk neprasai pilnos konsultacijos, tik mazycio linko - kad nueikit ten ir ten... ax.gif

primena senus laikus, kai ateidavai i parduotuve ir pieno produktus privaledavai pirkti prie vieno kasos aparato, o duona, kuri salia sudeta, turedavai stovet kitoj eilej, kad i kita kasos aparata imustu... doh.gif bet dabar padare pataisas ir vienam kasos aparate padare skyrius i kuriuos reikia musti atskiras prekes, tai cia lygiai tas pats, sedi moterytes vienam pastate ir apsimeta, kad laaaabai skirtingus darbus dirba, nors visos kartu kavute geria ir zino kas kam po ko ir kodel priklauso, tik gaila pasakyt... (arba kaip jus sako- teisinasi fraze, kad neturi teises kistis i kito darbuotojo darba) (cia kalbu apie savo savivaldybe- nes ten viskas vienam pastate)

na cia mano nuomone, juk yra ir zmogiskumo faktorius, ne vien aklos taisykles.. g.gif
pavyzdziui suprantu kai daug zmoniu ir panasiai, bet kai sedi viena uz duru nulis zmoniu, tas tingejimas irgi nervina, joms lengviausia i klausima "gal zinote ar kas nors dar priklauso?" atsakyti NEZINAU. schmoll.gif
Papildyta:
ne visose tai vyksta ir ne visi privalo atidirbinet (yra sarasas kriteriju, kurie atleidzia nuo viesuju darbu). o jei nera kaip issisukt ar geda - juk visada galima pasamdyt kazka vietoj saves, kad nueitu, pvz tevukas, jei nieko neveikia, tegul pasluoja gatve blush2.gif ar siaip koki bomza pasamdai, manau niekas ten stipriai neziuri, ziuri, kad tuo vardu kazkas dirbtu ir tiek, reikiama valandu skaiciu.. tiksliai nezinau, kaip ten viskas...  bet pati kazkaip jauciu nelabai noreciau eiti, bet jei augini vaika iki 8 metu berods, nereikia, nebent vyras irgi nieko neveikia, tada jau pasirinktinai,kuris nori namie su vaikais sedi - arba sakau vyrui pamaina rasti reikia lotuliukas.gif

----------------------------------------------------------------------------------------------

klausimas, gal kuri nors zinos...

jei stovi birzoje ir tave siuncia viesuju darbu, ar gali soc skyrius nuo saves siusti viesuju darbu, ar uzsakito birzos viesuosius darbus ir atvirksciai? g.gif

nesusiduriau dar, bet pagalvojau, kas butu jei butu, sakau gal kam buvo nutike toks dalykelis? ax.gif

man irgi tuoj birzoj baigsis mokejimas ir eisiu del soc,vyras dirba vaikui du metai kazin mane siustu atidirbineti uz ta soc g.gif
Atsakyti
QUOTE(mama-zmona 2in1 @ 2010 05 30, 19:30)
man irgi tuoj birzoj baigsis mokejimas  ir eisiu del soc, vyras dirba vaikui du metai kazin mane siustu atidirbineti uz ta soc g.gif

koks skirtumas ar siustu ar ne- kiti uz tuos pinigelius savo noru eitu tas 4 valandas per diena padirbet kelias dienas, manau cia nera nieko blogo mirksiukas.gif be to ne visose savivaldybese siuncia mirksiukas.gif

jei vaika auginsi namuose iki 3 metuku, soc parama priklausys, jei seimos pajamos nevirsys 350lt/men vienam seimos asmeniui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 30, 20:34)
koks skirtumas ar siustu ar ne- kiti uz tuos pinigelius savo noru eitu tas 4 valandas per diena padirbet kelias dienas, manau cia nera nieko blogo mirksiukas.gif be to ne visose savivaldybese siuncia mirksiukas.gif

jei vaika auginsi namuose iki 3 metuku, soc parama priklausys, jei seimos pajamos nevirsys 350lt/men vienam seimos asmeniui mirksiukas.gif

tai musu nevirsis nes vyro alga 680lt o as tik kad uz vika 52 gausiu,o ci per tris menesius 48valanados priklauso?tai jaigu as noresiu savaite visa atarti ir toliau sedesiu rami ane?
Atsakyti