Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

Klausiu ir as,kas man rupi.Vyras nuo sekancios savaites isidarbins ant taip vadinamo minimumo,mano pajamos 359 lt.Auginam 2,9 metu dukrele,kuri lanko darzeli.Ko mums tiketis is soc.paramos.Aciu,kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spin2liux @ 2010 05 25, 17:53)
dekui uz atsaymus 4u.gif  perduosiu, tegul butinai eina susitvarkyti, vis parama blush2.gif  nors yra ir atskira tema, bet manau, kad ir tie 52 lt priklauso, vaikui 3 metai g.gif

iki trijų metų tai priklauso,o daugiau iki 7 man atrodo tik tad akai yra socialiai remtina mirksiukas.gif tai man atrodo irgi priklausytų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(torasama @ 2010 05 25, 14:57)
Šiuo metu mano situacija *, keturmetė lanko darželį. Ruošiuosi likti namie iki mažiausiam sueis 3metai. Į buvusią darbo vietą grįžti nenorėčiau  ax.gif , ar man teks registruotis į darbo biržą, ar užteks atitikti ** arba *** arba vieną iš pateiktu, sąlygu,  norint gauti soc. paramą  blush2.gif

jei is darbo neisejai, o parasei, kad atostogos iki 3 metu, i birza stoti nereikia, bent jau as tokio dalyko negirdejau... (is darbo su visom iseitinem ir atostogu likuciais galesi iseiti po 3 metu atostogu)
lygiai ta pati mano situacija, ilgai svarsciau kas labiau apsimoka ar grizti i darba uz minimuma, mano darbo vieta panaikinta, tad tektu vazinet kazkur kitur, be teises iseiti i biuleteni ir panasiai... nematyti vaiku, nerasti laiko mokslams ...
arba sedeti namuose iki vaikui sueis 3 metukai gauti uz kiekviena seimos nari po 315lt/men kas sudaro daugiau nei 1200lt/men plius antras vaikas nemokamai lanko darzeli, plius stipendija 390lt, plius maisto paketai, plius nemokamas sildymas iki 74kv.m visa busima ziema ( doh.gif ) paskaiciavau, kad taip labiau apsimoka ir vaikai sirgti gales namuose ir aukle nekainuos ir mokslams liks laiko, kelione i darba atsimeta...
o jei ir liepos menesi uz vaikus nuims pinigelius, tai dar anksciau parama susitvarkysiu ir gausiu daugiau nei dabar gaunu blush2.gif

na zodziu - nusprendziau rizikuoti...
vakar net darzelio atsisakiau, dabar lieka tik prasitesti atostogas nuo 2 iki 3 metu (tik esme tame, kad iki 3 metu neturi teises ismesti is darbo, o po triju metu, tai jau gali padaryti berods po menesio kai buni grizusi)

kazkas pasmerks, bet toks mano galutinis sprendimas blush2.gif vogti nevogiu, bet jei duoda, kodel gi neimti... juk del seimos, ne i bala... namu milojonus kainuojanciu nesistatau..
Papildyta:
QUOTE(ausrele123 @ 2010 05 25, 17:57)
noriu paklausti- baigtas bakalauras, siuo metu darbo birzoje registruotas zmogus apie 1metus laiko, nuo liepos gaus soc. pasalpa- tarkim jei nusprestu mokintis magistre, ar kur neakivaisdziai kad ir kolegijoje....soc stipendija priklauso? ir tuos metus kai mokinsis ir soc. pasalpa? asmeniui 3om.aciu

kol esi soc remtina, tol priklauso ir soc stipendija, tik ji skaiciuojama kas puse metu... o soc parama kas 3 menesiai.
Papildyta:
QUOTE(rasyte @ 2010 05 25, 18:49)
Klausiu ir as,kas man rupi.Vyras nuo sekancios savaites isidarbins ant taip vadinamo minimumo,mano pajamos 359 lt.Auginam 2,9 metu dukrele,kuri lanko darzeli.Ko mums tiketis is soc.paramos.Aciu,kas atsakys 4u.gif

jei jusu menesines pajamos menesiui nevirsys 1050lt jusu seimai i rankas, tada jums priklausys soc parama (mokes trukstama suma iki tos sumos- grubiai tariant) ir zinoma visos kitos privilegijos esant soc remtiniem.
Papildyta:
QUOTE(marina861 @ 2010 05 24, 17:59)
Ne į temą truputį, bet paklausiu - o Klaipėdoj labai didelės eilės prie tų produktų? Kaip supratau soc. skyriuje atsiimti reikia? kartą per mėnesį duoda, pasako kada ateit, taip?Ir galėtų vienas šeimos narys už visus paimt nueit? Galvoju eiti prašymą rašyt, bet nesinori paskui  nestuke.gif  didelėj eilėj stovėt, galvoju nebent vyras galėtų paimt... blush2.gif

nescias ir su mazais vaikais be eiles leidzia, tik gausi vyra atsivesti, nes pati nepanesi... arba vyra su tavo pasu reikia isleisti, jei prasymas maistui bus prasytas jusu vardu.
Papildyta:
QUOTE(Guotė @ 2010 05 25, 08:44)
Dėkui...ir aš taip maniau, nes juk jie už praėjusius metus...ir už tai ką patys permokėjom... 4u.gif
Papildyta:
Dabar noriu paklausti, situacija tokia.
4 asmenų šeima, mama augina vaikutį iki 3 metų (prašymas darbe, kad grįš tik vaikui suėjus 3 metams, toks antikrizinis darbdavio planas ir priimtas žmogus laikinai pavaduoti), tėvas stovi darbo biržoje...daugiau kaip metus (liūdna, bet provincijos realybė)...Šeima gauna pašalpą, maisto davinį, nemokamą maitinimą septinmetei dukrai mokykloje, gyvena pas tėvus, tad kompensacijos negauna. Rudenį mažylę planuoja leisti į darželį soc rūpybos darbuotoja pasakė, kad pašalpos nebegaus, nes mama turi eiti į biržą....bet kaip eisi, jei tada neteksi visai darbo? o grįžti akščiau į darbą nėra galimybės...Ką tokiu atveju daryti? Gal kas susidūrėte? Juk yra kitas įstatymas, leidžiantis mamai būti namie iki 3 metų, o jame nenumatyta, kad vaikas negali darželio lankyti...
Labai laukiu patarimo...

o kam stoti i birza, jei parasyta,kad atostogos iki 3 metu...
http://www.socmin.lt....php?1189177490

4.kiekvienas vyresnis kaip 18 metų šeimos narys, vienas gyvenantis asmuo arba vaikas nuo 16 iki 18 metų atitinka bent vieną iš šių sąlygų:
*motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina:
- nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų;

- bent vieną nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų, kai šeimoje auginami 3 ir daugiau vaikų iki 14 metų;
- pagal gydytojų rekomendaciją nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų arba dėl to, kad nėra vietų ikimokyklinėse ugdymo įstaigose arba šeima gyvena kaimo vietovėje didesniu kaip trijų kilometrų atstumu nuo ikimokyklinio ugdymo įstaigos;

----------------------------------------------------------------------------------------------
pamastykim:
situacija nr 1 --- isves vaika i darzeli (reikes uz ji moketi), stoves darbo birzoje (provincijoj - gali tekti laukti ilgai kol kas pasiulys darba), jei nebus pajamu ir darbo is ko mokesi uz darzeli - gali paskui tekti nebevesti...
situacija nr 2 --- atostogauti iki 3 metu su mazyliu namuose ir gauti soc parama, jei ji priklauso (tai virs 1200lt /men)

taigi vieni metai butu isgyventi, per juos butu laiko ir darbeli susirasti ir apie kitus metus pagalvoti...

aisku jums spresti kas geriau ir uz ka sazine griaus, ar uz tai, kad vaikui reikes pasakyti, valgysim rytoj...
ar kad pasiklausysit keliu mamu, kurios bandys isaiskint kokia jus esate tingine ,kad nesugebate gauti darbo ir melziate mokesciu moketoju pinigus ir t.t....
as ne karta esu sakius,kad tiek kiek savivaldybe sumoka soc paramoms tai yra tik 4% visu jos isleidziamu pinigu, kitur jos isleidzia po 20%, 30%, 50% ir daugiau... net nebutina vardinti,manau pacios suprantate kur...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 gegužės 2010 - 19:34
Laba. Jau klausiau diskusijose apie pašalpas, bet kol kas atsakymo negavau : kada išmoka soc pašalpas soc remtiniems? Dokumentus pridaviau gegužės pradžioj. Gegužės 3 d buvo pusė metų kai vyras darbo biržoj prastovėjo. Galvojau kad jau mėnesio gale gausiu, nes taip striuka su pinigėliais verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas,gal kas galesit paaiskinti,esu vaiko prieziuros atostogose iki 3 m.,dukrytei 2 m.sukaks rudeni,i darzeli neleisiu,nes pati sedesiu namie,i darba nesiruosiu eiti,nes siuo metu laukiuosi,vyras stovi darbo birzoje,ar galima tiketis kokios nors kompensacijos uz sildyma ar pan.,kai nebegausiu pasalpos uz dukryte rudeni g.gif ,labai aciu,jei kas atsakys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erikutė @ 2010 05 26, 08:38)
Laba. Jau klausiau diskusijose apie pašalpas, bet kol kas atsakymo negavau : kada išmoka soc pašalpas soc remtiniems? Dokumentus pridaviau gegužės pradžioj. Gegužės 3 d buvo pusė metų kai vyras darbo biržoj prastovėjo. Galvojau kad jau mėnesio gale gausiu, nes taip striuka su pinigėliais verysad.gif

atsakymas vienareiksmiskas, soc paramos dokumentus kai priduodi - parama skaiciuoja kokias 3 savaites ir geriausiu atveju birzelio antroj pusej gausite pirmaja suma uz geguze. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Bitute1977 @ 2010 05 26, 09:10)
Labas rytas, gal kas galesit paaiskinti, esu vaiko prieziuros atostogose iki 3 m., dukrytei 2 m.sukaks rudeni, i darzeli neleisiu, nes pati sedesiu namie, i darba nesiruosiu eiti, nes siuo metu laukiuosi, vyras stovi darbo birzoje, ar galima tiketis kokios nors kompensacijos uz sildyma ar pan.,kai nebegausiu pasalpos uz dukryte rudeni g.gif ,labai aciu,jei kas atsakys smile.gif

pas mane lygiai ta pati situacija, mazylei du metukai bus rudeni, taigi pinigeliu nebegausiu (jei aisku liepos menesi nesugalvos atimti doh.gif perdarant istatyma)
pirmiausia tada galesit susitvarkykit soc parama...

taigi jei vyras stovi birzoje kompensacijos uz sildyma tikrai priklausys (tik reikes atitikti reikiamus punktus, atnesti triju paskutiniu menesiu lapelius, kad nesate skolingi uz sildyma, buto kvadratura neturi virsyti normatyvo - berods vienam asmeniui 38kv.m plius 12 kiekvienam kitam seimos nariui ir t.t., visi seimos nariai tures buti registruoti tame bute ...) jei yra registruoti dar kas nors, reikes rodyti ir ju pajamas...

bent jau man aiskino,kad man sildymas 4 asmenu seimai uz 74kv.m bus nemokamas visa ziema. esu soc remtina
Atsakyti
Sveikos,
Nežinau ar čia pataikiau, bet paklausiu... Man paskirta soc pašalpa balandžio- birželio mėnesiams. Su vaiko tėvu išsiskyrėm (susituokę nebuvom), alimentų nesu prisiteisusi, bet labai šitą reikalą norėčiau susitvarkyti. Pinigų advokatui neturiu, tad ar būtų galima pasinaudoti nemokamo advokato paslaugomis?
Atsakyti
6. paso ir asmens tapatybės kortelės išdavimas nemokamai (kai pajamos asmeniui yra mazesnes kaip 350 lt )
- tapatybes kortelei http://www.migracija...hp?-193125637#2
- pasui http://www.migracija...php?347853091#4

Noriu labai padekoti, butent uz sia informacija. Net nezinojau, kad asmens dokumentams isigyti taip pat taikomos lengvatos. Viena auginu du vaikus, sutaupem 600 Lt. thumbup.gif

[SIZE=7]Didelis ACIUKAS vikosiuks[I] uz sia informacija! aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(ViktoOote @ 2010 05 26, 12:17)
Sveikos,
Nežinau ar čia pataikiau, bet paklausiu... Man paskirta soc pašalpa balandžio- birželio mėnesiams. Su vaiko tėvu išsiskyrėm (susituokę nebuvom), alimentų nesu prisiteisusi, bet labai šitą reikalą norėčiau susitvarkyti. Pinigų advokatui neturiu, tad ar būtų galima pasinaudoti nemokamo advokato paslaugomis?

jei esate soc remtina, jums priklauso ir pirmine, ir antrine teisine pagalba nemokamai...
http://www.teisinepagalba.lt/

tai reiskia- pirmine- konsultacijos ir panasiai savivaldybeje, ir antrine atstovaujant teismuose ir panasiai (bet tik tuo laikotarpiu kol esate soc remtina)

pirmine pagalba nemokama visiems...
http://www.teisinepa...p...prim&lang=1
antrine nemokama tik tuomet, kai atitinki tam tikrus punktus (vienas is ju: esi soc remtinas) http://www.teisinepa...p...seco&lang=1

tik aisku kreiptis reikia ten kur esate deklaravusi gyvenama vieta, nes kitur nepriims doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Šnapsė @ 2010 05 26, 12:39)
6. paso ir asmens tapatybės kortelės išdavimas nemokamai (kai pajamos asmeniui yra mazesnes kaip 350 lt )
- tapatybes kortelei http://www.migracija...hp?-193125637#2
- pasui http://www.migracija...php?347853091#4

Noriu labai padekoti, butent uz sia informacija. Net nezinojau, kad asmens dokumentams isigyti taip pat taikomos lengvatos. Viena auginu du vaikus, sutaupem 600 Lt. thumbup.gif

[SIZE=7]Didelis ACIUKAS vikosiuks[I] uz sia informacija! aciuks.gif

tikrai nera uz ka man dekoti, cia musu visu mamyciu nuopelnas, kas ka isgirdo suzinojo, pasidalino temukeje, kitos pagooglina tikslias nuorodas randa ir pildom saraseli mirksiukas.gif
manau jis dar nebaigtas, bet nuo praitos temukes tikrai pasistumejo beveik dvigubai thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 26 gegužės 2010 - 12:35
Sveikos 4u.gif as ci taip pat su klausimeliu abu su vyru stovis darbo birzoj vyras jau virs metu gaunam socialine pasalpa vyras galvoja i kokia nors kolegija stot nuo rugsejo skaitinejau cia kad ir stipendija gautu o kaip tada su birza jei mokinsis tures isstot is birzos? mokintis nori neakivaizdziai
Atsakyti
QUOTE(vietine1986 @ 2010 05 26, 14:37)
Sveikos 4u.gif as ci taip pat su klausimeliu abu su vyru stovis darbo birzoj vyras jau virs metu gaunam socialine pasalpa vyras galvoja i kokia nors kolegija stot nuo rugsejo skaitinejau cia kad ir stipendija gautu o kaip tada su birza jei mokinsis tures isstot is birzos? mokintis nori neakivaizdziai

manau ,kad nereikia isstoti is birzos, tik jai pranesti,kad zadi mokytis ir jauciu pazymas reikes pristatyti is mokyklos, bet tada manau maziau darbo pasiulymu sulauks, nes besimokancio nelabai kas nori.. (aisku cia tik i nauda) bet birzoj del viso pikto pasiklausinekit, kaip ten tada su darbo pasiulymais bus, ar ju sumazes, ar siulys kaip siule
gal kuri mamyte bus susidurusi su tuo
daugiau papasakos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 26 gegužės 2010 - 13:50
Labai aciu uz info. del nemokomo paso isdavimo clap_1.gif Tik noreciau pasiklausti,gal kuri zinos kaip ir nuo kada daryti mastau.gif Siandien buvau Soc.pasalpu skyriuje ir darbuotoja pasake,kad gausiu soc.remtinos seimos pazyma liepos menesi,soc.remtini busime tik geguzes viena menesi.Tai jei nueisime darytis pasa geguzes men.,tai dar neturesime pazymos irodancios ,kad gauname mazas pajamas,o jei nueisime darytis pasus liepos men.,tai vistiek teksmoketi,nes gali juk pasakyti,kad daromes liepos men. ir jau nebeesame soc. remtini g.gif Stai turbut ir neteks mums pasinaudoti nemokomu pasu isdavimu ? unsure.gif
Atsakyti