Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(joliteee @ 2010 04 25, 21:34)
Norejau paklausti o socialine stipendija isiskaiciuoja i pajamas norint gauti socialine pasalpa? I vaiko pinigus tikrai zinau kad neisiskaiciuoja

Ne, nesiskaičiuoja. schmoll.gif
Atsakyti
Gal galit pagelbėti, turiu pora klausimėlų blush2.gif
Norėjau paklausti, ar reikia pažymų iš darbo biržos kad esi prisiregistravęs ar užtenka tik bedarbio atmintinės? Ir ar galėtų dėl soc. pašalpos šeimai kreiptis tik vienas jos narys su visais dokumentais?
Ir dar pas mus tokia situacija - esam susituokę, bet vyras deklaravęs gyvenamąją vietą kitam mieste, ar jam reikia deklaruot kad gyvena su manim, mano bute?
Ir paskutinis klausimas - aš laukiuosi, kreipimosi dėl pašalpos metu liks 70 dienų iki gimdymo, tai kaip tada skaičiuos pajamas - 2 ar 3 žmonėm jau?Pašalpą juk 3 mėn skiria, jei mum skaičiuos kaip 2 žmonėm, tai gausim mažiau, nors tą 3-ą mėnesį jau būsim tryse...
Atsakyti
QUOTE(marina861 @ 2010 04 26, 08:58)
Gal galit pagelbėti, turiu pora klausimėlų blush2.gif
1. Norėjau paklausti, ar reikia pažymų iš darbo biržos kad esi prisiregistravęs ar užtenka tik bedarbio atmintinės?
2. Ir ar galėtų dėl soc. pašalpos šeimai kreiptis tik vienas jos narys su visais dokumentais?
3. Ir dar pas mus tokia situacija - esam susituokę, bet vyras deklaravęs gyvenamąją vietą kitam mieste, ar jam reikia deklaruot kad gyvena su manim, mano bute?
4. Ir paskutinis klausimas - aš laukiuosi, kreipimosi dėl pašalpos metu liks 70 dienų iki gimdymo, tai kaip tada skaičiuos pajamas - 2 ar 3 žmonėm jau?Pašalpą juk 3 mėn skiria, jei mum skaičiuos kaip 2 žmonėm, tai gausim mažiau, nors tą 3-ą mėnesį jau būsim tryse...

Aš ne viską žinau, bet pabandysiu atsakyti.
1. Nereikia, jie mato bendrą sistemą (kada užsiregistravai, ar atsisakei darbo ir kt.);
2. Taip, gali kreiptis vienas žmogus.
3. Jums reikės pažymos iš vyro seniūnijos, kad negaunate jokių pajamų iš ten.
4. Aš manau, kad tikrai neskaičiuos jums kaip 3 asmenų šeimai, nes kol kas tu esi 2 in 1 nestuke.gif 3 - ią mėnesį rašysit prašymą, kad būtent tą mėnesį pasiketė pajamos vienam nariui, ir turėtų kompensuoti skirtumą.
Atsakyti
Labas rytas. Perskaičiau visus tuos www., bet vistiek man nelabai aišku blush2.gif ar aš galėčiau gauti kokią nors soc. pašalpą, jei esu dieninio skyriaus studentė, gyventu ne su tėvais (tėvai išsiskyrę, iš tėvo negaunu nė cento), bet gyvenu mamos bute (ji turi du butus - viename gyvena ji su nepilnamečiu broliu (mama gauna truputį mažesnį nei 1000Lt/mėn atlyginimą). Aš neturiu visiškai jokių pajamų.
Taigi, jei gyvenu ne su tėvais, ar aš skaitausi tas "vienas/atskiras" asmuo, ar vistiek turiu skaičiuoti tėvų pajamas? Ir ar tik mamos, ar abiejų? Būčiau labai dėkinga už atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bazuka20 @ 2010 04 26, 09:42)
Labas rytas. Perskaičiau visus tuos www., bet vistiek man nelabai aišku  blush2.gif  ar aš galėčiau gauti kokią nors soc. pašalpą, jei esu dieninio skyriaus studentė, gyventu ne su tėvais (tėvai išsiskyrę, iš tėvo negaunu nė cento), bet gyvenu mamos bute (ji turi du butus - viename gyvena ji su nepilnamečiu broliu (mama gauna truputį mažesnį nei 1000Lt/mėn atlyginimą). Aš neturiu visiškai jokių pajamų.
Taigi, jei gyvenu ne su tėvais, ar aš skaitausi tas "vienas/atskiras" asmuo, ar vistiek turiu skaičiuoti tėvų pajamas? Ir ar tik mamos, ar abiejų? Būčiau labai dėkinga už atsakymą.  4u.gif

Iki 24m. (kol mokysies) būsi priklausoma nuo mamos. Mama turi prisiteisti iš tėčio alimentus broliui (jei išsiskyrę), tuomet kreiptis į Garantinį vaikų išlaikymo fondą. Tu būsi atskira šeima, kai nebesimokysi, arba pagimdysi vaiką, susituoksi...
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2010 04 26, 10:37)
Iki 24m. (kol mokysies) būsi priklausoma nuo mamos. Mama turi prisiteisti iš tėčio alimentus broliui (jei išsiskyrę), tuomet kreiptis į Garantinį vaikų išlaikymo fondą. Tu būsi atskira šeima, kai nebesimokysi, arba pagimdysi vaiką, susituoksi...

man rodos, kad vienas asmuo gali buti ir zmogus prisiregistraves atskirai bute (tik butas turi buti ne giminaicio (ne mociutes ne mamos, arba jusu arba nuomojamas ir panasiai), tada gali mokytis dieniniams, bet skaitysies atskiras asmuo (bute butinai turi buti registruotas tik 1 asmuo).
Atsakyti
Girdejau, kad nuo siandien balandzio 26 d., Vilniuje jau soc. remtiniems nebebus 100 proc kompensacijos uz maitinima darzelyje. Bet cia tik pletku lygyje, dokumento reiketu paieskoti... ax.gif
Atsakyti
čia visi klausinėja apie socialinę stipendiją, tai ir aš pasiklausiu. Į bendrą sumą skaičiuojasi tėvų atlyginimas, o jei vienas iš jų gauna socialinę pašalpą irgi skaičiuojasi? taip pat, jei aš dirbų pagal autorinę sutartį, bet gaunu mažai, irgi skaičiuojasi šios pajamos?Ir dar, norint gauti socialinę stipendiją, turi susidaryti vienam asmeniui 325 ar 525lt?
Atsakyti
QUOTE(Bazuka20 @ 2010 04 26, 09:42)
Labas rytas. Perskaičiau visus tuos www., bet vistiek man nelabai aišku  blush2.gif  ar aš galėčiau gauti kokią nors soc. pašalpą, jei esu dieninio skyriaus studentė, gyventu ne su tėvais (tėvai išsiskyrę, iš tėvo negaunu nė cento), bet gyvenu mamos bute (ji turi du butus - viename gyvena ji su nepilnamečiu broliu (mama gauna truputį mažesnį nei 1000Lt/mėn atlyginimą). Aš neturiu visiškai jokių pajamų.
Taigi, jei gyvenu ne su tėvais, ar aš skaitausi tas "vienas/atskiras" asmuo, ar vistiek turiu skaičiuoti tėvų pajamas? Ir ar tik mamos, ar abiejų? Būčiau labai dėkinga už atsakymą.  4u.gif

Rask sugyventini(kuris zodziu patvirtins,kad yra sugyventinis) ir is soc.paramos centro gausi 315lt ir gyvensi mamos bute.
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 26, 12:27)
man rodos, kad vienas asmuo gali buti ir zmogus prisiregistraves atskirai bute (tik butas turi buti ne giminaicio (ne mociutes ne mamos, arba jusu arba nuomojamas ir panasiai), tada gali mokytis dieniniams, bet skaitysies atskiras asmuo (bute butinai turi buti registruotas tik 1 asmuo).

Tik turint sugyventini-nepriklausysi tevams doh.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzinija 7 @ 2010 04 26, 13:49)
Rask sugyventini(kuris zodziu patvirtins,kad yra sugyventinis) ir is soc.paramos centro gausi 315lt ir gyvensi mamos bute.
Papildyta:

Tik turint sugyventini-nepriklausysi tevams doh.gif

Ne visai taip informuojate ax.gif
Vien sugyventinio neužteks, reikia, kad ir jis tada atitiktų šeimoms keliamas sąlygas, soc paramai gauti(sakykim, turi būti registruotas DB ir išstovėjęs atitinkamą laiką). Vienžo, viskas kaip paprastose tikrose šeimose: visiems sąlygos vienodos.
Jei įsitaisys "sugyventinį" su gera alga tai tikrai negaus soc pašalpos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 23, 18:09)
atsidariau

kai prisijungi per banka prie elektroniniu valdzios vartu - yra toks uzrasas

Dėmėsio! Nuo šių metų kovo 22 d. (pirmadienio)  informaciją apie Jūsų valstybinį socialinį draudimą galėsite sužinoti pasirinkę paslaugą pavadinimu  "Elektroninė gyventojų aptarnavimo sistema – EGAS". 
tai spustelejus ta egas - prisijungiau ir paziurejau savo pajamas, ten truputi supaprastinta kaip banko stilius - data irasai pats kokia nori, neberodo viso gyvenimo isklotines doh.gif  thumbup.gif

jau susiradau, rodo ir man , pažiūrėjau kiek stažo turiu,

prognozuojama pensiją biggrin.gif

o dėl išmokų tai man rodo motinystės metu iki 3 metų kol vaikui

suėjo rodo išmokas, o po trijų kai buvo 97 lt atrodo, tai tų kažkodėl nerodo g.gif

o kai paskaičiuos soc. pašalpą, tai rodys čia "Sodros" duomenų bazėje,

kažin ar čia "Sodra" moka soc. pašalpą?

jau praėjo daugiau negu mėnuo nuo dokumentų pateikimo,

skambinau į soc. rūpybą Vilniuje, tai sakė dar po 2 savaičių skambinti ir klasuti,

tai darželio jau visai nekompensuos nei vieno mėnesio verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ylksis @ 2010 04 26, 14:43)
čia visi klausinėja apie socialinę stipendiją, tai ir aš pasiklausiu. Į bendrą sumą skaičiuojasi tėvų atlyginimas, o jei vienas iš jų gauna socialinę pašalpą irgi skaičiuojasi? taip pat, jei aš dirbų pagal autorinę sutartį, bet gaunu mažai, irgi skaičiuojasi šios pajamos?Ir dar, norint gauti socialinę stipendiją, turi susidaryti vienam asmeniui 325 ar 525lt?

Iš kokio universiteto esate? Nes dabar sąlygos visiems vienodos, turite būti soc. remtina, o kad būtumėt soc. remtina, reikia, kad vienam asmeniui neviršytų 350 Lt. Skaičiuojasi visokios pajamos, išskyrus "vaiko pinigai" ir socialinė stipendija. Visos kitos už žemės nuomą, indėliai, viskas eina. Pasiskaitykite, visokiuks praėjusioje temoje buvo įdėjus, kas įsiskaičiuoja, o kas ne.
Atsakyti