Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(vyyšnia @ 2010 05 14, 09:03)
1.šeimos nariui ne daugiau kaip 350lt, jūsų atveju 4*350
2.pajamos į rankas  mirksiukas.gif

Vysnia, sakykit, prasau, o tai jei as dekrete, o vaiko tetis nera seimos sudetyje (to, kurios laukiuosi vaikelio), tai kaip tada? ar prasys jo atlyginimo? Oficialiai as kaip vienisa mama su vienu vaiku 4 m. (nuo pirmo vyro), ir vienu pilvelyje ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mitiene @ 2010 05 14, 09:32)
Aciu smile.gif pagaliau prisiskambinau i soc.skyriu,lauksmanes su pazyma del dekretiniu antradieni thumbup.gif Tik sake,kad vyras turi pradirbti men. ir dar teks birzelio men papildyti prasyma jo gauto atlyginimo pazyma isdarbovietes doh.gif Gal iki nauju metu sutvarkysim visus dokumentus lotuliukas.gif

Kas cia per pazyma? Is kur ja reikia paimti? g.gif Gal darbdavio? (dabar pagalvojau, kad jos turetu matyti Sodros info, kad Tu dekrete...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 14 gegužės 2010 - 09:47
QUOTE(Smilla @ 2010 05 14, 10:44)
SAkykit, prasau, o tai jei as dekrete, o vaiko tetis nera seimos sudetyje (to, kurios laukiuosi vaikelio), tai kaip tada? ar prasys jo atlyginimo? Oficialiai as kaip vienisa mama su vienu vaiku 4 m., ir vienu pilvelyje ax.gif

Jei vaiko tėtis neįrašytas į jūsų šeimos sudėtį, tai gimus vaikučiui bus dvi galimybės: teistis iš jo alimentus(taikos sutartys ir kiti jūsų susitarimai netinka)arba įtraukti tėvą į šeimos sudėtį.

Su kitu vaiku lygiai tas pats: turite būti prisiteisusi alimentus(jei jų nemoka, tai kreipkitės į GVF), arba tėvystė nenustatyta ar dar kokia priežastis kodėl vaikas negauna išlaikymo iš tėvo.

beje, galimybė gauti pašlapa išlieka, net jei ir vaikams nepriteistas išlaikymas, tik tada jūs pati negausite pašalpos, skaičiuos visas pajamas, bet mokės tik vaikams. Sakykim, jei pajamos 0, tai abiems vaikams po 315lt.
Susitvarkius reikalus dėl išlaikymo, pašlap bus skiriama visai šeimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyyšnia: 14 gegužės 2010 - 09:52
QUOTE(vyyšnia @ 2010 05 14, 09:49)
1.Jei vaiko tėtis neįrašytas į jūsų šeimos sudėtį, tai gimus vaikučiui bus dvi galimybės: teistis iš jo alimentus(taikos sutartys ir kiti jūsų susitarimai netinka)arba įtraukti tėvą į šeimos sudėtį.

2.Su kitu vaiku lygiai tas pats: turite būti prisiteisusi alimentus(jei jų nemoka, tai kreipkitės į GVF), arba tėvystė nenustatyta ar dar kokia priežastis kodėl vaikas negauna išlaikymo iš tėvo.

beje, galimybė gauti pašlapa išlieka, net jei ir vaikams nepriteistas išlaikymas, tik tada jūs pati negausite pašalpos, skaičiuos visas pajamas, bet mokės tik vaikams. Sakykim, jei pajamos 0, tai abiems vaikams po 315lt.
Susitvarkius reikalus dėl išlaikymo, pašlap bus skiriama visai šeimai.

1. Mes gyvename kartu, tik nesusituoke. Oficialiai as vienisa mama. Tai galvojau, kad kol gims leliukas, galma butu gauti soc. parama.
2. Pirmas sunus gauna is VIF 125LT. Tie pinigeliai iskaiciuojami bus i musu pajamas.
3.Tai supratau, kad pretenduociau i maisto davini (idomu tik man ir sunui, ar tik jam). Nes sildymo sezonas jau pasibaiges, o soc. remtinumo statusui pajamos gaunasi truputel per dideles (pagal mano skaicavimus).
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 05 14, 11:22)
3.Tai supratau, kad pretenduociau i maisto davini (idomu tik man ir sunui, ar tik jam). Nes sildymo sezonas jau pasibaiges, o soc. remtinumo statusui pajamos gaunasi truputel per dideles (pagal mano skaicavimus).

jei paskirs maisto davini jums, tai ir sunus gaus tada kiek suprantu, tai 2 daviniai turėtų būti.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 05 14, 11:22)
1. Mes gyvename kartu, tik nesusituoke. Oficialiai as vienisa mama. Tai galvojau, kad kol gims leliukas, galma butu gauti soc. parama.
2. Pirmas sunus gauna is VIF 125LT. Tie pinigeliai iskaiciuojami bus i musu pajamas.

Hmm... tai jūsų pajamos per didelės socialinei pašalpai?
Tada taip, jei 525lt neviršijat vienam šeimos nariui, galite gauti maisto paketus, kompensacijas(kaip suprantu, ne tik šildymui, bet ir šaltam, karštam vandeniui, nors su kompensacijomis nesu susidūrusi, gal kas kitas pakomentuos). gausite ir jūs ir sūnus, nes esate vieniša mama.

O gimus antram vaikučiui, jau reikia kažką ir su vaikučio tėtuku daryti biggrin.gif

Beje čia šiek tiek į kitą temą, bet vis tik: tame sąraše, kur nurodytos lengvatos soc. remtiniems, tai neteisinga info apie zoo sodą, puslapio informacijoje nėra tokios info apie bilietus suaugusiesiems už 3 lt.
Kainos Kauno Zoo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyyšnia: 14 gegužės 2010 - 10:34
QUOTE(jurguliooks @ 2010 05 14, 11:31)
kaip tau gerai,o kada tvarkeisi dokumentus?

g.gif kažkur kovo gale g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 05 14, 09:44)
Vysnia, sakykit, prasau, o tai jei as dekrete, o vaiko tetis nera seimos sudetyje (to, kurios laukiuosi vaikelio), tai kaip tada? ar prasys jo atlyginimo? Oficialiai as kaip vienisa mama su vienu vaiku 4 m. (nuo pirmo vyro), ir vienu pilvelyje ax.gif
Papildyta:

Kas cia per pazyma? Is kur ja reikia paimti?  g.gif Gal darbdavio? (dabar pagalvojau, kad jos turetu matyti Sodros info, kad Tu dekrete...)

Dekretiniu pazyma isduoda mot.gydytoja konsultacijoje,paskuria lankaisi,kad pristatytum i darboviete ir sodrai,tai pasidaryt reikia kopija ir nunest i soc.pasalpu sk. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liusi2003 @ 2010 05 13, 16:29)
man pasake skambint -Sv. Juozapo Darbininko parapijos"CARITIS"

prisiskambinau , pradies dalinti nuo 24 gegužes 4u.gif dirba nuo 17.30iki 19 .30
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2010 05 13, 23:18)
Na labai įdomu  g.gif  Sunku pasakyti kodėl taip yra....
Na šiandien tikrai nieko nepadarysim, rytas už vakarą protingesnis: ryte gal atsiras mamų, kurios galėtų žinoti.

Aš pati, kai kilo problemų su seniūnijos soc. darbuotojais(neleido pildyti prašymo, nors soc pašalapa priklausė), kreipiausi tiesiai į savivaldybės socialinį skyrių(bent Kėdainių sav., labai šaunios darbuotojos), ten paaiškinau problemą ir gavau išsamų atsakymą. Vėliau, kai seniūnija nežinojo, ar man paskirta pašalpą, kreipiausi el paštu į savivaldybę(radau internetiniame puslapyje adresą).

Jūsų vietoje:
1. Skambinčiau į soc. skyrių ir klausčiau.
2. jei telefonu išsiaiškinti nepavyktų, kreipčiausi tiesiogiai(gal įmanoma kažkaip patekti, žinoma jei eilės nėra didelės)
3. Jei nepavyktų sužinoti - kreipčiausi į dar aukštesnių pareigų darbuotojus  biggrin.gif  kad ir į soc skyriaus vedėja ar dar ką  cool.gif

Daugiau fantazija neišneša, ką galima būtų padaryti  smile.gif  Linkiu sėkmės ieškant teisybės  4u.gif

Na ka, visa diena skambinau, paskui i kita kabineta pasiskambinau, sako jos niekada neatslieps nes laaaabai daug darbo turi, uzsikase popieriuose, atjunge tel ir .... atavziuokit ir kalbekit vietoj, kita savaite vaziuosiu, ner kas daryt kitaip verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2010 05 14, 14:09)
Na ka, visa diena skambinau, paskui i kita kabineta pasiskambinau, sako jos niekada neatslieps nes laaaabai daug darbo turi, uzsikase popieriuose, atjunge tel ir .... atavziuokit ir kalbekit vietoj, kita savaite vaziuosiu, ner kas daryt kitaip  verysad.gif

As taip pat virs val. skambinau keliais tel.,tai niekas nekele,o po to uzimta buvo,tai paskambinau i registratura,tai ta bande savo vietiniu telefonu ,bet sako,kad visos darbuotojos labai uzimtos,o uzeit ir neuzsirasius paklaust klausimo negalima,o greiciausias uzrasymas rugpjucio men. doh.gif As labai prasiau padet,kaip man susisiekti,tai dave kazkokio kab. nr.,tai ta darbuotoja ir pasake,kad kita sav. su savo pazymele ateiciau smile.gif Nors man visgi keista,jei dabar viskas taip kompiuterizuota ir apie dekretines i sodra pranesa el.pastu daktare,tai kaip Soc.pasalpu sk. sito negali matyti?Turiu tos pazymos kopija pati nest g.gif
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2010 05 14, 11:33)
Beje čia šiek tiek į kitą temą, bet vis tik: tame sąraše, kur nurodytos lengvatos soc. remtiniems, tai neteisinga info apie zoo sodą, puslapio informacijoje nėra tokios info apie bilietus suaugusiesiems už 3 lt.
Kainos Kauno Zoo

Bet vaikams tai yra. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo negriuke: 14 gegužės 2010 - 14:25
QUOTE(amri @ 2010 05 14, 15:24)
Man dar nėra....
O vienkartinę visi gauna?

g.gif nu nezinau g.gif man pasake kad as galiu gauti , reikėjo atnesti čekius is rubu parduotuves (atnešiau ant 200 lt, bet gavau tik 150 lt)
Atsakyti