Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

Sveiki..Norejau paklausti..Musu seimos pajamos yra tik vaiko pinigai.Tai yra 97litai..vyras bedarbis..darbo birzoje nestovi kol kas..Vaikui 1metai ir 9menesiai..nuejau i soc.rupybos skyriu savo miestelyje..man pasake,kad mums jokia pasalpa nepriklauso blink.gif bet ar taip gali buti jei musu tik tokios pajamos?Jei galima atsakymo laukiu AZ.
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2010 05 10, 15:28)
sveika, kiek man aiškino soc. skyriui kai klausiau kas bus jei vyras įsidarbins, tai sakė, kad nutraukia pašalpos mokėjimą nuo kito mėnesio (tavo atveju nuo birželio mėn.) pašalpą, o pranešti kaip supratau reikia.

tau dar turi laiska su paaiškinimu už kokį mėn. gavaui atsiusti. Aš pild-iau, kad duotų pašalpą už tris mėnesius, o gavau tik už vieną, o dėl kito vėl reikia eiti rašyti pareiškimą ir laukti. O pašalpą paskaičiavo, kai jau matė praėjusio mėnesio pajamas (tarkim balandzio mėnesi matė kovo mėn. realias pajamas, o už balandi man paskaičiuos kai jau matys realias pajamas balandzio).

doh.gif doh.gif Kartais atrodo, kad del tu pinigeliu tiek vargo ir kryziaus keliu reikia nueti...tarsi tyciojasi is tu zmoniu... doh.gif O, kad seimunai tokius kelius eitu del savo "kanceliariniu"...
supykau...issilejau truputi ax.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(akire123 @ 2010 05 10, 20:09)
Sveiki..Norejau paklausti..Musu seimos pajamos yra tik vaiko pinigai.Tai yra 97litai..vyras bedarbis..darbo birzoje nestovi kol kas..Vaikui 1metai ir 9menesiai..nuejau i soc.rupybos skyriu savo miestelyje..man pasake,kad mums jokia pasalpa nepriklauso blink.gif bet ar taip gali buti jei musu tik tokios pajamos?Jei galima atsakymo laukiu AZ.

Kaip suprantu, jei vyras stovetu DB jau 6 men, tai gautumete pasalpa, arba bent jau maisto talonus ir kompensacija uz sildyma bei vandeni... ax.gif Kadangi nestovi, tai ir nepriklauso. BEt soc. darbuotojai bent jau paaiskinti, patarti galetu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(akire123 @ 2010 05 10, 20:09)

vyras turi but registruotas DB ne trumpiau kaip 6men,tuomet jusu seima gaus socialine pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(akire123 @ 2010 05 10, 21:09)

man ir kelia pasibaisejima tos soc darbuotojos, tai pasakytu ka daryt seimai,kad greiciau priklausytu soc pajamos, kad stotu i birza ir praejus 6 menesiams galesite pretenduoti i soc parama, arba jei vyras istojes i birza gaus is jos pinigeliu - tada iskart priklausys ta soc parama.
tiesiog jusu paciu labaui tegul stoja i birza, nereikes bent jau privalomo sveikatos draudimo kas menesi po 72 patiems mokesciu inspekcijai moket, o dabar gaunasi, kad gaunat uz vaika ir vmi atiduodat.
po 6 menesiu kaip tik vel sildymo sezonas prasides, tai bent kompensuos uz sildyma ir soc parama pravers mokesciams uzklupus mirksiukas.gif
Atsakyti
Bet akire,juk vyrui paciam naudingiau stot i birza juk jam skaiciuoja i menesi po 72 lt,uz sweikatos draudima.....
Atsakyti
Mane vis dar domina klausimas dėl darželio kompensacijos Vilniaus mietse, ar tikrai taikoma 50% nuolaida jei šeimos pajamos neviršija 525lt. asmeniui.
Pirmąjam puslapyje buvo rašyta, kad taikoma, tačiau perskaičiau įstatymą, bet tokio punkto neradau.
http://www.strazdeli.../body.php?mid=6

Papildyta:
Ar priklausytų man valstybės remiamos pajamos šeimai
(kiekvienam asmeniui po 315lt.) trečius vaiko auginimo metus jei pasilikčiau vaiko priežiūros atostogose, vyras apie 2m. registruojasi darbo biržoje.
Atsakyti
QUOTE(linasiniX @ 2010 05 11, 18:28)
Mane vis dar domina klausimas dėl darželio kompensacijos Vilniaus mietse, ar tikrai taikoma 50% nuolaida jei šeimos pajamos neviršija 525lt. asmeniui.
Pirmąjam puslapyje buvo rašyta, kad taikoma, tačiau perskaičiau įstatymą, bet tokio punkto neradau.

Papildyta:
(kiekvienam asmeniui po 315lt.) trečius vaiko auginimo metus jei pasilikčiau vaiko priežiūros atostogose, vyras apie 2m. registruojasi darbo biržoje.

As praeita savaite buvau soc.paramos centre,tai man pasake,kad nesvarbu,kad musu seimos pajamos yra 125Lt. alimentai dukrytei is pirmos santuokos,nesvarbu,kad esu motinystes atostogose(sunui 2mir keli men),nesvarbu,kad esu septintame nestumo men.,nesvarbu,kad vyras virs 6men stovejo darbo birzoje,nes ziurejo vaikus,kadangi ne viena men gulejau ligonineje,svarbu tai,kad jei vaikas eina i darzeli,tai jokiu soc. ismoku negausime,tik priklauso kompensacija sildymo metu ir maisto davinys.Tik vaikui suejus dviems metams privaloma eit dirbt ir jei pajamos visvienai bus labai mazos,tai tik tada esi soc. remtina ir uz darzeli nereikia moketi.O kai vaikui nebuvo dar 2m. ir pajamos nevirsijo 525 vienam zmogui,visvienai jokiu nuolaidu darzelyje negavome.Gal kazkas parasys tiksliau pagal istatymus,as tik papasakojau kaip man aiskino kauno3 SPC darbuotoja.
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2010 05 11, 20:38)
As praeita savaite buvau soc.paramos centre,tai man pasake,kad nesvarbu,kad musu seimos pajamos yra 125Lt. alimentai dukrytei is pirmos santuokos,nesvarbu,kad esu motinystes atostogose(sunui 2mir keli men),nesvarbu,kad esu septintame nestumo men.,nesvarbu,kad vyras virs 6men stovejo darbo birzoje,nes ziurejo vaikus,kadangi ne viena men gulejau ligonineje,svarbu tai,kad jei vaikas eina i darzeli,tai jokiu soc. ismoku negausime,tik priklauso kompensacija sildymo metu ir maisto davinys.Tik vaikui suejus dviems metams privaloma eit dirbt ir jei pajamos visvienai bus labai mazos,tai tik tada esi soc. remtina ir uz darzeli nereikia moketi.O kai vaikui nebuvo dar 2m. ir pajamos nevirsijo 525 vienam zmogui,visvienai jokiu nuolaidu darzelyje negavome.Gal kazkas parasys tiksliau pagal istatymus,as tik papasakojau kaip man aiskino kauno3 SPC darbuotoja.

soc parama tau priklausytu tik gimus vaikeliui (jei pajamos nevirsys), nes tada atitiksi punkta, kad augini mazameti iki 3 metu namuose.
Papildyta:
QUOTE(linasiniX @ 2010 05 11, 19:28)

priklausytu, jei auginsi iki 3 metu namuose, as pati svarstau si varianta, nes gautusi,kad gauciau is socialinio daugiau nei darbe dirbdama doh.gif ir su vaiku buciau, jei sirgtu ar kas, be to dar su darzeliu neaisku ar gausiu vieta jame g.gif
Atsakyti
Dar galima kreiptis prie bažnios į šeimos pagalbos centrą ,

gal pagal jūsų gyvenamos vietos parapiją, gal jie gali kuo nors padėti.

Pvz. Vilniuje Viršuliškėse (kitur manau irgi yra):

http://www_matulaiti...page=text&id=38

"Materialinė pagalba
Dešimčiai sunkiai besiverčiančių lietuvių šeimų Vokietijoje suradome šeimas-bičiules, kurios remia lietuvius pinigais. Šeimos aprūpinamos iš Vokietijos bei mikrorajonų bendruomenės gaunamais būtiniausiais drabužiais ir buities reikmenimis. Pagal poreikius ir galimybes aprūpiname vaikus mokyklai reikalingomis prekėmis. Prieš didžiąsias metų šventes globojamos šeimos remiamos maisto produktais.

Daugiau: www.spcentras.puslapiai.lt/page.php?12

"
Atsakyti
QUOTE(linasiniX @ 2010 05 11, 19:28)

Papildyta:

Jei atsiimsi vaika is darzelio priklausys tada soc.pasalpa..
Atsakyti
Laba diena.
musu situacija tokia. as esu dirbanti gaunu 1200 LT i rankas, t.y 1500 ant popieriaus. vyras nedirba, nes augina vaikiuka iki 3 metu namuose. sesei jau greit bus 6 ji lanko darzeli. mums priskyre soc ismoka 52lt uz vaikiuka. ar dar galim pretenduoti i kokias nors pasalpas ar ismokas, kompensacijas? mes gyvename ne nuosavame buste.
o sakykit kaip skaiciuojamos pajamos, ar pinigeliai ant popieriaus dalinami is gyventoju ar tie kur i rankas gauni?
Atsakyti
QUOTE(saule08 @ 2010 05 12, 10:44)
Laba diena.
musu situacija tokia. as esu dirbanti gaunu 1200 LT i rankas, t.y 1500 ant popieriaus. vyras nedirba, nes augina vaikiuka iki 3 metu namuose. sesei jau greit bus 6 ji lanko darzeli. mums priskyre soc ismoka 52lt uz vaikiuka. ar dar galim pretenduoti i kokias nors pasalpas ar ismokas, kompensacijas? mes gyvename ne nuosavame buste.
o sakykit kaip skaiciuojamos pajamos, ar pinigeliai ant popieriaus dalinami is gyventoju ar tie kur i rankas gauni?

galit gaut socialine pasalpa.pajamos yra tos,kur gaunat i rankas.turit gaut uz abu vaikus po 52lt(104lt)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 12 gegužės 2010 - 11:03