Laba diena,gal kas patartu? Auginame du vaikucius,laukiames trecio.Nestumo pradzia buvo komplikuota,tad teko guleti ligonineje,o veliau gulimas,tausojantis ,namu rezimas.Vasario men baigesi dekretines atostogos,nes sunui suejo 2metukai.Esant tokiai sveikatai prasitesiau vaiko auginimo atostogas iki triju metu.Neemiau nedarbingumo lapelio,nes po triju men kitos dekretines su treciuoju mazyliu.Vyrui teko iseit is darbo,nes nebuvo kas ziuretu du vaikus ir gulincia mane.Trumpiau tariant,kelis men. musu pajamos buvo 125lt.keturiems asmenims.Kreipemes i Soc.paramos centra del paramos,taciau jokiu ismoku mums nepaskyre,kadangi sunus lanko darzeli.Taip taip,tokie istatymai.Juk tai nera musu iprastinis gyvenimobudas niekur nedirbt ir laukt pasalpu.Tokios aplinkybes susikloste tik keliems men. Siuometu vyras dirba,as uz keliu sav. iseisiu dekretiniu,taciau,kad kelis men. gyvenome uz 125lt. nieko nedomina,nes vaikas lanke darzeli... Gydytoja atbuline tvarka uz vasario ,kovo men jokiu israsu neduoda,kad buvau nedarbinga,nes sako,kad tai ne biliotenis,nes esu atostogose ir atbuline data jokiu rasteliu sako nerasines. Nieko nebesuprantu
QUOTE(negriuke @ 2010 05 07, 12:11)
Kai paduodi į teismą vaiko tėtį dėl alimentų, tau moka tol, kol prisiteisi, pas mane teismų maratonas vyko nuo gegužės iki gruodžio, tai ką daryt iki tol? Jiems mokės skirtumą, kol bus priteisti alimentai, bent laikinos apsaugos priemonės (nuo vieno teismo posėdžio iki kito mokami pinigėliai), tuomet mama galės kreiptis į anstolį, o po 3 mėn. tik į GVIF, ne anksčiau (prašyme turi būti nurodyta 3 mėn. atgal kiek vaiko tėtis sumokėjo). Tai jei teismas bus su piktumais, DNR nustaytinėjimais, tai ką daryt?
Į šitą klausimą jau atskiau viršuj.
O negalit pervesti į kitą sąskaitą? Pas mane indėlis buvo 3000 Lt, tai sakė jie vis tiek tokių sumų netikrina. Kai baigėsi indėlio sumą, daviau tėčiui, kad jis savo vardu pasidėtų.
Į šitą klausimą jau atskiau viršuj.
O negalit pervesti į kitą sąskaitą? Pas mane indėlis buvo 3000 Lt, tai sakė jie vis tiek tokių sumų netikrina. Kai baigėsi indėlio sumą, daviau tėčiui, kad jis savo vardu pasidėtų.
Na, kad nesigauna, metams padeti pinigeliai
QUOTE(loja5 @ 2010 05 07, 08:56)
Aciu, na pas mus daugiau, vadinasi neverta ir rasyti prasymo O tai pvz jei teisingai suprantu yra apskaiciuojamas turtas, na pas mus butukas yra mazas, bendrabucio tipo ar jie i tai neatsizvelgia, ar cia jau savaime jei banke turi daugiau santaupu nei 2000 tai automatiskai negali pretenduot i soc. pasalpa?
Papildyta:
Ir dar turiu klausimuka, jau atleiskit man uz ikyruma dabar galvoju ar priklausytu kompensacija uz sildyma uosviui, jis stovi darbo birzoje ir gauna 650, gyvenam visi jo 3 kambariu bute t.y. jis ir mes 4 asmenys- du suauge ir du vaikai
Papildyta:
Ir dar turiu klausimuka, jau atleiskit man uz ikyruma dabar galvoju ar priklausytu kompensacija uz sildyma uosviui, jis stovi darbo birzoje ir gauna 650, gyvenam visi jo 3 kambariu bute t.y. jis ir mes 4 asmenys- du suauge ir du vaikai
1. cia placiau yra aprasyta, kaip apskaiciuojamas turtas kompensacijoms gauti (vienam asmeniui 38kv m ir kiekvienam paskesniam po 12kv m jei neklystu):
http://www.socmin.lt....php?1189177490
http://www.sildymas....&...1547&f2=653
del sumos banke, kazkas rase,kad galima 3000lt tureti pasidejus (juodai dienai - juk kuklutes laidotuves panasiai kainuoja), o jei turi daugiau- tai vadinasi is ju dar gali pragyventi.
2. jei esate visi registruoti tam 3k bute (kurio plotas nevirsija 74kv m -toks normatyvas 4 asmenims) tada rodant visu jusu pajamas turi priklausyti kompensacija jei atitinkate visus kitus reikalaujamus punktus.
QUOTE(mitiene @ 2010 05 07, 12:10)
Laba diena,gal kas patartu? Auginame du vaikucius,laukiames trecio.Nestumo pradzia buvo komplikuota,tad teko guleti ligonineje,o veliau gulimas,tausojantis ,namu rezimas.Vasario men baigesi dekretines atostogos,nes sunui suejo 2metukai.Esant tokiai sveikatai prasitesiau vaiko auginimo atostogas iki triju metu.Neemiau nedarbingumo lapelio,nes po triju men kitos dekretines su treciuoju mazyliu.Vyrui teko iseit is darbo,nes nebuvo kas ziuretu du vaikus ir gulincia mane.Trumpiau tariant,kelis men. musu pajamos buvo 125lt.keturiems asmenims.Kreipemes i Soc.paramos centra del paramos,taciau jokiu ismoku mums nepaskyre,kadangi sunus lanko darzeli.Taip taip,tokie istatymai.Juk tai nera musu iprastinis gyvenimobudas niekur nedirbt ir laukt pasalpu.Tokios aplinkybes susikloste tik keliems men. Siuometu vyras dirba,as uz keliu sav. iseisiu dekretiniu,taciau,kad kelis men. gyvenome uz 125lt. nieko nedomina,nes vaikas lanke darzeli... Gydytoja atbuline tvarka uz vasario ,kovo men jokiu israsu neduoda,kad buvau nedarbinga,nes sako,kad tai ne biliotenis,nes esu atostogose ir atbuline data jokiu rasteliu sako nerasines. Nieko nebesuprantu
vaikas iki 3metu negali lankyti darzelio,(kol mama skaitosi vaiko auginimo atostogose iki vaikui sueis 3m)atsiimat vaika is darzelio tuomet gaunama soc pasalpa.
gal kas nors žino kada gegužės mėn. VIlniuje
bus sekantis maisto iš ES fondų dalinimas? (dėl justiniškių būtų ypač gerai info)
bus sekantis maisto iš ES fondų dalinimas? (dėl justiniškių būtų ypač gerai info)
QUOTE(saulyte525 @ 2010 05 07, 17:24)
gal kas nors žino kada gegužės mėn. VIlniuje
geguzes12-13dienomis senamiescio sen.
Papildyta:
QUOTE(plazma @ 2010 05 07, 15:31)
vaikas iki 3metu negali lankyti darzelio,(kol mama skaitosi vaiko auginimo atostogose iki vaikui sueis 3m)atsiimat vaika is darzelio tuomet gaunama soc pasalpa.
aciu tik stai kokia nesamone,kad del triju menesiu negalejau isbraukt vaiko is lopselio sarasu,nes veliau niekas jo nebeuzrasytu.Direktore sake,kad eiles keliems metams i prieki ir jokiu pirmumo teisiu kaip yra taip yra
QUOTE(mitiene @ 2010 05 07, 17:39)
Papildyta:
aciu tik stai kokia nesamone,kad del triju menesiu negalejau isbraukt vaiko is lopselio sarasu,nes veliau niekas jo nebeuzrasytu.Direktore sake,kad eiles keliems metams i prieki ir jokiu pirmumo teisiu kaip yra taip yra
Papildyta:
Koks kosmaras Be t nejaugi nera jokiu kitu spragu istatyme... Juk soc. remtina gal buti ir motina, kuriai iki gimdymo liko 70 dienu????Jums tuoj bus.
QUOTE(mitiene @ 2010 05 07, 18:39)
Papildyta:
Papildyta:
neklaidinkit maisto paketai justiniskesia bus dalinami geguzes 25-26 dienomis nuo 11-16 val.,vieta dar nepaskelbta,taip pat kaip ir virsuliskiu rajonui.
o kaip suzinoti kada dalinami maisto paketai,info, kur pasiziureti yra internete?
QUOTE(jurguliooks @ 2010 05 07, 20:39)
o kaip suzinoti kada dalinami maisto paketai,info, kur pasiziureti yra internete?
http://www.spcentras....php?m=3&l=5598