Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

lina07,Aciu tau uz informacija 4u.gif

QUOTE(plazma @ 2010 05 06, 11:20)
mano dukra jau seniai nebegauna pusryciu.gal kokie du men.
Mano tik nuo sio menesio smile.gif bet jau mokslo metu pabaiga,tai nieko baisaus irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 05 06, 12:58)
juk tavo vaikas turi neigaluma,tai jam darzelyje nuolaida turi but 50%.as mokedavau tik uz ugdymo reikmes po 1lt,o dabar visai nemoku nes gaunu soc pasalpa.

pas musu klaipedoj kiti ikainiai yra.kad lanko ir spec grupe jei visa men islankytume tai kazkur apie 140lt reikia moketi, as turiu omeny uz maitinimas ar priklauso maziau,tas mokestis kur yra kai vyrejos gamina valgyti,kur priskaitomi 35lt kas menesi doh.gif jei negaunu soc pasalpos ir pajamos nevirsija 525lt?
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 05 06, 11:56)
nepriklausytu,nes jusu pajamos dideles,vienam asmeniui 350lt.o jus neturit vaikui priteise islaikymo.
sita zinau,nes mano sesuo augina du vaikus,tik vaikai turi jos pavarde,ir soc pasalpa gauna tik vaikai.ji neturi jokiu kitu pajamu.stovi DB
kaip suprantu ,dabar gaunat is sodros pingelius,kai nebegausit is sodros pinigeliu,tuomet priklausys soc paslapa.

Neklaidink. nono.gif Jei turės pažymą, kad vyksta teismas, gaus abu soc. paramą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2010 05 06, 12:53)
pas musu klaipedoj kiti ikainiai yra.kad lanko ir spec grupe jei visa men islankytume tai kazkur apie 140lt reikia moketi, as turiu omeny uz maitinimas ar priklauso maziau,tas mokestis kur yra kai vyrejos gamina valgyti,kur priskaitomi 35lt kas menesi doh.gif jei negaunu soc pasalpos ir pajamos nevirsija 525lt?

na del sito tai tikrai nezinau

QUOTE(negriuke @ 2010 05 06, 13:58)
Neklaidink. nono.gif Jei turės pažymą, kad vyksta teismas, gaus abu soc. paramą. 4u.gif

bet kaip minejau maziausia alimentu suma 130lt,nes toks yra MGL.jos pajamos 571lt,taigi pridek 130lt,gausis 701lt,o tai jau virsija soc paramai.
Atsakyti
QUOTE(Melisa87 @ 2010 05 06, 11:50)
bet tuo metu kol vyktu teismas man priklausytu pasalpa ar ne?Nes speju ilga cia procedura pas mus bus su tevystes nustatymu ir tevelio neatvykimais i teisma
QUOTE(plazma @ 2010 05 06, 11:56)

nepriklausytu,nes jusu pajamos dideles,vienam asmeniui 350lt.o jus neturit vaikui priteise islaikymo.
sita zinau,nes mano sesuo augina du vaikus,tik vaikai turi jos pavarde,ir soc pasalpa gauna tik vaikai.ji neturi jokiu kitu pajamu.stovi DB
kaip suprantu ,dabar gaunat is sodros pingelius,kai nebegausit is sodros pinigeliu,tuomet priklausys soc paslapa.

priklauso, nes jusu pajamos dviems asmenims tik 571lt, tik berods reikia atnesti pazyma is teismo (kai tik paduosite i teisma del alimentu iskart issiimkite pazyma teisme ir ja nuneskite i soc.) tik nezinau kokia ten suma skaiciuojama.
moketu vaiku islaikymo fondas
http://www.socmin.lt....php?2099727770
Papildyta:
QUOTE(vikma @ 2010 05 06, 12:48)
o  jei seimos pajamos nevirsija 525lt ar priklauso kazkokios lengvatos darzelyje,(soc pasalpos negaunam) g.gif tik gausim maisto davinius pirma karta.

jums reiktu pasidairyti jusu miesto savivaldybes tinklapy arba darzelio tinklapy, bent jau pas mus siauliuose visi kam nesigauna po 525lt/men taikoma 50% nuolaidele uz darzeli
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 06 gegužės 2010 - 18:27
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 06, 18:19)

priklauso, nes jusu pajamos dviems asmenims tik 571lt, tik berods reikia atnesti pazyma is teismo (kai tik paduosite i teisma del alimentu iskart issiimkite pazyma teisme ir ja nuneskite i soc.) tik nezinau kokia ten suma skaiciuojama.
moketu vaiku islaikymo fondas
http://www.socmin.lt....php?2099727770

nesuprantu vistiek.vaiku islaikymo fondas skirtu 195lt,o tai sumuojas prie pajamu,tai jau gaunas daugiau nei 700lt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 06 gegužės 2010 - 18:38
QUOTE(plazma @ 2010 05 06, 18:37)
nesuprantu vistiek.vaiku islaikymo fondas skirtu 195lt,o tai sumuojas prie pajamu,tai jau gaunas daugiau nei 700lt  g.gif

VIF skirtu 130 lt, jei mamyte prisiteistu pvz. minimuma -130lt
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 05 06, 18:51)
VIF skirtu 130 lt, jei mamyte prisiteistu pvz. minimuma -130lt

jei prisiteistu minimuma 130lt,tai vistiek soc paslapa nepriklausytu ,pajamos butu 701lt.nes MGL130lt.
pataisykit jie tikrai klystu,nes jau pati nieko nebesuprantu g.gif
Atsakyti
Prisiskaičiau jūsų pasisakymų, tai pasimečiau... blush2.gif Man paskirta pašalpa balandžio- birželio mėnesiais... į rankas algą gaunu apie 500lt, alimentų dar nesu prisiteisusi. Tai kokia ta soc. pašalpa bus? Ar galiu pretenduot į kokias nors kompensacijas, pvz. už šildymą (gyvenu pas tėvų, jie nėra soc. remtini)? Apskritai ar galiu gauti kokią kompensaciją apart pašalpos?
Atsakyti
QUOTE(ViktoOote @ 2010 05 06, 20:28)
Prisiskaičiau jūsų pasisakymų, tai pasimečiau... blush2.gif Man paskirta pašalpa balandžio- birželio mėnesiais... į rankas algą gaunu apie 500lt, alimentų dar nesu prisiteisusi. Tai kokia ta soc. pašalpa bus?  Ar galiu pretenduot į kokias nors kompensacijas, pvz. už šildymą (gyvenu pas tėvų, jie nėra soc. remtini)? Apskritai ar galiu gauti kokią kompensaciją apart pašalpos?

na kompensacijos priklauso neziurint i tai ar esi soc remtina ar ne, gali pajamos vienam asmeniui buti ir didesnes nei 525lt, svarbu,kad normatyvus atitiktumet (buto plotas, gyventoju skaicius ir panasiai)
o soc parama gaus tik vaikas, ne jus.(kol susitvarkysit alimentus)
maisto paketai priklauso jei nevirsija 525lt 1 asmeniui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 06 gegužės 2010 - 21:25
QUOTE(saulyte525 @ 2010 05 06, 10:12)
Žemės žiūrint kur turit (ar didelis miestas, ar tik kaime žemės ūkio paskirties) ir ar gaunate už žemę išmokas iš ES fondo.

Pinigėlių turi būti ne daugiau kaip 2000 lt banke padėta.

Aciu, na pas mus daugiau, vadinasi neverta ir rasyti prasymo unsure.gif O tai pvz jei teisingai suprantu yra apskaiciuojamas turtas, na pas mus butukas yra mazas, bendrabucio tipo ar jie i tai neatsizvelgia, ar cia jau savaime jei banke turi daugiau santaupu nei 2000 tai automatiskai negali pretenduot i soc. pasalpa? g.gif
Papildyta:
Ir dar turiu klausimuka, jau atleiskit man uz ikyruma blush2.gif dabar galvoju ar priklausytu kompensacija uz sildyma uosviui, jis stovi darbo birzoje ir gauna 650, gyvenam visi jo 3 kambariu bute t.y. jis ir mes 4 asmenys- du suauge ir du vaikai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 07 gegužės 2010 - 07:54
QUOTE(plazma @ 2010 05 06, 17:12)
na del sito tai tikrai nezinau
bet kaip minejau maziausia alimentu suma 130lt,nes toks yra MGL.jos pajamos 571lt,taigi pridek 130lt,gausis 701lt,o tai jau virsija soc paramai.

Kai paduodi į teismą vaiko tėtį dėl alimentų, tau moka tol, kol prisiteisi, pas mane teismų maratonas vyko nuo gegužės iki gruodžio, tai ką daryt iki tol? blush2.gif Jiems mokės skirtumą, kol bus priteisti alimentai, bent laikinos apsaugos priemonės (nuo vieno teismo posėdžio iki kito mokami pinigėliai), tuomet mama galės kreiptis į anstolį, o po 3 mėn. tik į GVIF, ne anksčiau (prašyme turi būti nurodyta 3 mėn. atgal kiek vaiko tėtis sumokėjo). Tai jei teismas bus su piktumais, DNR nustaytinėjimais, tai ką daryt? blink.gif

QUOTE(plazma @ 2010 05 06, 19:37)
nesuprantu vistiek.vaiku islaikymo fondas skirtu 195lt,o tai sumuojas prie pajamu,tai jau gaunas daugiau nei 700lt  g.gif

Į šitą klausimą jau atskiau viršuj.

QUOTE(loja5 @ 2010 05 07, 08:56)
Aciu, na pas mus daugiau, vadinasi neverta ir rasyti prasymo unsure.gif O tai pvz jei teisingai suprantu yra apskaiciuojamas turtas, na pas mus butukas yra mazas, bendrabucio tipo ar jie i tai neatsizvelgia, ar cia jau savaime jei banke turi daugiau santaupu nei 2000 tai automatiskai negali pretenduot i soc. pasalpa? g.gif

O negalit pervesti į kitą sąskaitą? Pas mane indėlis buvo 3000 Lt, tai sakė jie vis tiek tokių sumų netikrina. Kai baigėsi indėlio sumą, daviau tėčiui, kad jis savo vardu pasidėtų. blush2.gif
Atsakyti