QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 05 05, 21:50)
Cia klausymas ne i tema
Ar jusu vaikam irgi mokykloi nedave taloneliu pusryciams?
mano 2 mokiniai valge pusrycius ir pietus,o si menesi pusryciu nedave, pasake kad valstybe prieme del nemokamo maitinimo mokyklose kita istatyma
Ar jusu vaikam irgi mokykloi nedave taloneliu pusryciams?
mano 2 mokiniai valge pusrycius ir pietus,o si menesi pusryciu nedave, pasake kad valstybe prieme del nemokamo maitinimo mokyklose kita istatyma
mano dukra jau seniai nebegauna pusryciu.gal kokie du men.
QUOTE(Melisa87 @ 2010 05 06, 10:08)
Laba diena.Norejau paklausti.Viena auginu vaika,is sodros gaunu 571lt,tai kiek suprantu socialine pasalpa priklauso?ir kokia jos suma?Vienur vienaip sako,kitur kitaip,tai nebesuprantu
o kaip su alimentais,jei ju nera tai pasalpos negausit.
Socialinė pašalpa skiriama, jeigu vidutinės vieno šeimos nario vidutinės mėnesio pajamos neviršija valstybės remiamų pajamų dydžio (toliau - VRP, šiuo metu tai 350 Lt/mėn. vienam šeimos nariui). Socialinė pašalpa sudaro 90 procentų skirtumo tarp valstybės remiamų pajamų asmeniui ir vidutinių asmens pajamų per mėnesį.
Nuo 2010-01-01 kai vaikas yra nuo 2 iki 7 metų, šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos (52 Lt) dydžio per mėnesį, jeigu vidutinės šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 VRP dydžio (525 Lt).
galite kreiptis dėl ES paramos maisto produktais, kurią gauna šeimos (asmenys) kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam šeimos nariui neviršija 525 Lt. Kreipiantis reikia pateikti dokumentus apie gautas pajamas už 3 paskutinius mėnesius iki kreipimosi, asmens tapatybes dokumentą, bei atsižvelgiant į aplinkybes - kitus dokumentus.
Dar viena privilegija vaikus auginančioms motinoms - galimybė dirbti nevisą darbo dieną arba gauti vieną mokamą laisvadienį per mėnesį. Be to, jei vaikas auga tik su vienu iš tėvų, mokykloje jam gali būti skiriamas nemokamas maitinimas. O mokestis už vaikų darželį yra gerokai mažesnis arba mokėti išvis nereikia. Tai priklauso nuo vietos savivaldybės tarybos sprendimo.