Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos

QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 05 05, 21:50)
Cia klausymas ne i tema   blush2.gif
Ar jusu vaikam irgi mokykloi nedave taloneliu pusryciams? ax.gif
mano 2 mokiniai valge pusrycius ir pietus,o si menesi pusryciu nedave, pasake kad valstybe prieme del nemokamo maitinimo mokyklose kita istatyma verysad.gif  rolleyes.gif

mano dukra jau seniai nebegauna pusryciu.gal kokie du men.

QUOTE(Melisa87 @ 2010 05 06, 10:08)
Laba diena.Norejau paklausti.Viena auginu vaika,is sodros gaunu 571lt,tai kiek suprantu  socialine pasalpa priklauso?ir kokia jos suma?Vienur vienaip sako,kitur kitaip,tai nebesuprantu

o kaip su alimentais,jei ju nera tai pasalpos negausit.

Socialinė pašalpa skiriama, jeigu vidutinės vieno šeimos nario vidutinės mėnesio pajamos neviršija valstybės remiamų pajamų dydžio (toliau - VRP, šiuo metu tai 350 Lt/mėn. vienam šeimos nariui). Socialinė pašalpa sudaro 90 procentų skirtumo tarp valstybės remiamų pajamų asmeniui ir vidutinių asmens pajamų per mėnesį.
Nuo 2010-01-01 kai vaikas yra nuo 2 iki 7 metų, šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos (52 Lt) dydžio per mėnesį, jeigu vidutinės šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 VRP dydžio (525 Lt).
galite kreiptis dėl ES paramos maisto produktais, kurią gauna šeimos (asmenys) kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam šeimos nariui neviršija 525 Lt. Kreipiantis reikia pateikti dokumentus apie gautas pajamas už 3 paskutinius mėnesius iki kreipimosi, asmens tapatybes dokumentą, bei atsižvelgiant į aplinkybes - kitus dokumentus.
Dar viena privilegija vaikus auginančioms motinoms - galimybė dirbti nevisą darbo dieną arba gauti vieną mokamą laisvadienį per mėnesį. Be to, jei vaikas auga tik su vienu iš tėvų, mokykloje jam gali būti skiriamas nemokamas maitinimas. O mokestis už vaikų darželį yra gerokai mažesnis arba mokėti išvis nereikia. Tai priklauso nuo vietos savivaldybės tarybos sprendimo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 06 gegužės 2010 - 10:31
QUOTE(plazma @ 2010 05 06, 11:20)
mano dukra jau seniai nebegauna pusryciu.gal kokie du men.

jei alimentu nera, pasalpa gali duoti tik vaikui, jei yra, tai pasalpa 2 asmenims, minus alimentai.pas mane pajamu 0, stoviu DB, gaunu 52 lt is VGF, tai moka 583 lt/men.
Atsakyti
QUOTE(mamyteegle @ 2010 05 06, 10:32)
jei alimentu nera, pasalpa gali duoti tik vaikui, jei yra, tai pasalpa 2 asmenims, minus alimentai.pas mane pajamu 0, stoviu DB, gaunu 52 lt is VGF, tai moka 583 lt/men.

taip,jei nera alimentu bei kitu pajamu,gauna tik vaikas pasalpa,bet siuo atveju pas Melisa87 yra pajamos 571lt
Atsakyti
[quote=plazma,2010 05 06, 11:20]

O jei pridavus dokumentus teismui del alimentu pasiimsiu pazyma,kad vyksta teismai,tuomet tiks?
Atsakyti
QUOTE(Melisa87 @ 2010 05 06, 10:39)
O jei pridavus dokumentus teismui del alimentu pasiimsiu pazyma,kad vyksta teismai,tuomet tiks?

bet jusu pajamos neturi virsyti 700lt.maziausia alimentu suma gali but 130lt,nes toks yra MGL.
prie pajamu nesumuojasi vaiko pinigai 97.5 arba 52lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 06 gegužės 2010 - 10:50
QUOTE(plazma @ 2010 05 06, 11:46)
bet jusu pajamos neturi virsyti 700lt.maziausia alimentu suma gali but 130lt,nes toks yra MGL.

bet tuo metu kol vyktu teismas man priklausytu pasalpa ar ne?Nes speju ilga cia procedura pas mus bus su tevystes nustatymu ir tevelio neatvykimais i teisma
Atsakyti
QUOTE(Melisa87 @ 2010 05 06, 10:50)
bet tuo metu kol vyktu teismas man priklausytu pasalpa ar ne?Nes speju ilga cia procedura pas mus bus su tevystes nustatymu ir tevelio neatvykimais i teisma

nepriklausytu,nes jusu pajamos dideles,vienam asmeniui 350lt.o jus neturit vaikui priteise islaikymo.
sita zinau,nes mano sesuo augina du vaikus,tik vaikai turi jos pavarde,ir soc pasalpa gauna tik vaikai.ji neturi jokiu kitu pajamu.stovi DB
kaip suprantu ,dabar gaunat is sodros pingelius,kai nebegausit is sodros pinigeliu,tuomet priklausys soc paslapa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 06 gegužės 2010 - 10:59
QUOTE(plazma @ 2010 05 06, 11:56)
nepriklausytu,nes jusu pajamos dideles,vienam asmeniui 350lt.o jus neturit vaikui priteise islaikymo.

Mano vaikui dar tik puse metu,tai dar tik nesiu i teisma ieskini del alimentu.Siuo metu pajamos 571lt,tai neiseina po 350lt
Atsakyti
QUOTE(Melisa87 @ 2010 05 06, 11:00)
Mano vaikui dar tik puse metu,tai dar tik nesiu i teisma ieskini del alimentu.Siuo metu pajamos 571lt,tai neiseina po 350lt

bijau suklaidinti bet bandykit.
Atsakyti
Aciu uz kantrybe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 05 06, 11:20)
Dar viena privilegija vaikus auginančioms motinoms - galimybė dirbti nevisą darbo dieną arba gauti vieną mokamą laisvadienį per mėnesį. Be to, jei vaikas auga tik su vienu iš tėvų, mokykloje jam gali būti skiriamas nemokamas maitinimas. O mokestis už vaikų darželį yra gerokai mažesnis arba mokėti išvis nereikia. Tai priklauso nuo vietos savivaldybės tarybos sprendimo.

o jei seimos pajamos nevirsija 525lt ar priklauso kazkokios lengvatos darzelyje,(soc pasalpos negaunam) g.gif tik gausim maisto davinius pirma karta.
Atsakyti
QUOTE(vikma @ 2010 05 06, 11:48)
o  jei seimos pajamos nevirsija 525lt ar priklauso kazkokios lengvatos darzelyje,(soc pasalpos negaunam) g.gif tik gausim maisto davinius pirma karta.

juk tavo vaikas turi neigaluma,tai jam darzelyje nuolaida turi but 50%.as mokedavau tik uz ugdymo reikmes po 1lt,o dabar visai nemoku nes gaunu soc pasalpa.
Atsakyti