Vakar padariau štai tokį tortuką
TORTAS "KREMAS А'LIA KREMAS"
Tešla:
1 pakelis tirpaus šokoladinio pudingo (80 g)
6 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus)
6 v. š. cukraus
Kremas:
1 pakelis tirpaus vanilinio pudingo (80 g)
¾ st. šalto pieno
250 g riebios grietinėlės
Užpilas:
2 v. š. cukraus
2 v. š. verdančio vandens
2 v. š. brendžio
100 g juodojo šokolado
100 g sviesto
Išplakti iki standumo baltymus su cukrumi, sudėti trynius ir plakant mžiausiu greičiu suberti pudingą. Neperplakti.
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Supilti tešlą į 26 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 30 min.
Kai pagrindas atauš, užpilti kremu. Kremui išplakti pudingo miltelius su pienu ir grietinėle iki standumo.
Bent valandą tortą pašaldyti ir aplieti šiek tiek praaušusiu šokoladiniu užpilu.
Užpilui cukrų užpilti verdančiu vandeniu ir ant silpnos ugnies maišant kaitinti, kol cukrus ištirps. Supilti brendį ir sudėti šokolado gabaliukus. Kai šokoladas ištirps, įmaišyti sviestą.
Bent 2 val. tortą palaikyti šaldytuve (geriausiai per naktį).
P. S. kadangi pas mus neradau pirkti tirpaus pudingo (tokio, kurio nereikia virti ar maišyti su karštu pienu), tau naudojau Dr. Oetker kremus tortui. Pagrindui ėmiau kaip ir priklauso 80 g (pakelyje 140 g), o kremui sunaudojau visą pakelį (120 g) ir atitinkamai pyliau daugiau pieno (280 ml) ir grietinėlės (400 ml). Pagrindas turi pakilti, o paskui nusileisti. Tortą apie 1,5 val. laikiau šaldiklyje, kol pilnai sustingo ir tada užpyliau užpilu. Tikiuosi, kad skanus, nes atsiliepimai apie jį buvo tikrai geri... Tik gaila, kad neparagausiu, nes vyras išsivežė į darbą...
siandien vyro gimtadienis, tuoj gryzta o tas baltas sluoksnis vis dar nesustingo nei kiek, nuo ryto... Bandziau isimt tai viska drimba nuo biskvito....