Įkraunama...
Įkraunama...

***Sonatinos receptų gerbėjos***

QUOTE(nesuper @ 2010 08 12, 00:01)
as gaminau taip, kaip recepta - gavosi puikiai, baigsis grilio sezonas, vel kepsiu  thumbup.gif

QUOTE(Dange* @ 2010 08 12, 11:17)
kepu daznai. kepu neuzdengusi, kad koki 20 min pamaisau vis. tada visa mesa iskepa labai gerai ir nepridega .

ačiū už komentarus, matyt verta pamėginti vartaliojant nedengti 4u.gif
Atsakyti
Aš vakar kepiau Bandeles su cinamonu, bet tešla neiškilo tiek, kiek tikėjaus, todėl teko improvizuoti - gavos mini bandelės. Kitąkart naudosiu kitokias mieles. Vis dėlto skonis fantastiškas, ir nuo lėkštės ištirpo staigiai dar nespėjus atvėsti smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šiandien kepiau Šokoladinį cukinijų keksą labai skanus, drėgnas, mums labai patiko smile.gif
Atsakyti
vakar kepiau Aharoni, tikrai labai neblogas, nu ne mylimiausias mano pyragas, bet kepti tikrai vertas, išsipučia, apačioje obuoliai susikaramelizuoja, išbandykit.
Atsakyti
Sveiki! mirksiukas.gif

Jei jau prakalbot apie obuoliu pyragus, tai as kepiau Obuolių pyragas „Trupinėlis“ Dariau jau du kartus, man jis laaabai patiko! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2010 08 26, 22:28)
Šiandien kepiau Šokoladinį cukinijų keksą labai skanus, drėgnas, mums labai patiko smile.gif

aš šiandien irgi pabandžiau. Rezultatas sakyčiau nustebino, nes visiškai nieko gero nesitikėjau bigsmile.gif
Atsakyti
as tai toki labai paprasta ir baisiai mano mamai patikusi obuoliu pyraga kepu smile.gif
1 stikl miltu
1stikl cukraus
3 kaisiniai
2 saukstai grietines
50 gr margarino
1 arb saukst kepimo milteliu arba sodos nugesintos grietineje
4-5 obuoliai

kiausinius isplakti su cukrumi iki putu,veliau sudeti likusius produktus,gerai ismaisyti. obuolius pjaustytus deti i skardele patepta aliejum,uzpilti tesla. kepti apie 30 min 180 laipsniu temp. wink.gif
taip pat bandziau vietoj obuoliu det slyvas,irgi gavos nieko,bet rugstokas. smile.gif
Atsakyti
kepiau mėsos apkepą, man tai vidutiniškai, nes jautėsi svogūnai, namiškiai įvertino teigiamai.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 08 28, 22:09)
aš šiandien irgi pabandžiau. Rezultatas sakyčiau nustebino, nes visiškai nieko gero nesitikėjau  bigsmile.gif

mane ir nustebino, kad toks skanėstas gali gautis iš cukinijų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2010 08 29, 09:56)
mane ir nustebino, kad toks skanėstas gali gautis iš cukinijų  rolleyes.gif

čia truputį kaip toj pasakoj, kur sriubą iš kirvio virė, pridėjo visko visko ir gavos skani sriuba. Taip ir čia šokoladas, kakava ir t.t. Bet iš principo vis tiek labai gerai ir cukinijos gan nemažai susinaudoja, o tai mano visi vyrai boikotą cukinijom paskelbė, tai aš vis ir bandau kur nors kaip nors jas sunaudot, nes vienai kasdien valgyt irgi atsibodo.
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 23, 09:43)
Vakar padariau štai tokį tortuką smile.gif

user posted image

TORTAS "KREMAS А'LIA KREMAS"

Tešla:
1 pakelis tirpaus šokoladinio pudingo (80 g)
6 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus)
6 v. š. cukraus

Kremas:
1 pakelis tirpaus vanilinio pudingo (80 g)
¾ st. šalto pieno
250 g riebios grietinėlės

Užpilas:
2 v. š. cukraus
2 v. š. verdančio vandens
2 v. š. brendžio
100 g juodojo šokolado
100 g sviesto

Išplakti iki standumo baltymus su cukrumi, sudėti trynius ir plakant mžiausiu greičiu suberti pudingą. Neperplakti.
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Supilti tešlą į 26 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 30 min.
Kai pagrindas atauš, užpilti kremu. Kremui išplakti pudingo miltelius su pienu ir grietinėle iki standumo.
Bent valandą tortą pašaldyti ir aplieti šiek tiek praaušusiu šokoladiniu užpilu.

Užpilui cukrų užpilti verdančiu vandeniu ir ant silpnos ugnies maišant kaitinti, kol cukrus ištirps. Supilti brendį ir sudėti šokolado gabaliukus. Kai šokoladas ištirps, įmaišyti sviestą.

Bent 2 val. tortą palaikyti šaldytuve (geriausiai per naktį).

P. S. kadangi pas mus neradau pirkti tirpaus pudingo (tokio, kurio nereikia virti ar maišyti su karštu pienu), tau naudojau Dr. Oetker kremus tortui. Pagrindui ėmiau kaip ir priklauso 80 g (pakelyje 140 g), o kremui sunaudojau visą pakelį (120 g) ir atitinkamai pyliau daugiau pieno (280 ml) ir grietinėlės (400 ml).  Pagrindas turi pakilti, o paskui nusileisti. Tortą apie 1,5 val. laikiau šaldiklyje, kol pilnai sustingo ir tada užpyliau užpilu. Tikiuosi, kad skanus, nes atsiliepimai apie jį buvo tikrai geri... Tik gaila, kad neparagausiu, nes vyras išsivežė į darbą... g.gif

ar kas daret si?
siandien vyro gimtadienis, tuoj gryzta o tas baltas sluoksnis vis dar nesustingo nei kiek, nuo ryto... Bandziau isimt tai viska drimba nuo biskvito.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 08 28, 22:03)
Jei jau prakalbot apie obuoliu pyragus, tai as kepiau Obuolių pyragas „Trupinėlis“ Dariau jau du kartus, man jis laaabai patiko!  wub.gif

Neturiu natūralaus jogurto, bandyčiau ir aš verysad.gif Greičiausiai šian išbandysiu "Obuolių ruduo" g.gif tasai irgi neblogai išrekomenduotas mačiau...
Atsakyti