Įkraunama...
Įkraunama...

***Sonatinos receptų gerbėjos***

QUOTE(Sarmite @ 2010 05 20, 20:42)
Šiandien pas mus tortilijos  labai skanios pagal šį receptą.

bigsmile.gif kaip įdomiai. Kaži ar iškeptos jos nekietėja? g.gif 4u.gif

Ar kuri bandėt Sonatinos Napaleoną keptą keptuvėje???[COLOR=darkviolet]
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 05 21, 13:11)
bigsmile.gif  kaip įdomiai.  Kaži ar iškeptos jos nekietėja? g.gif  4u.gif
Ar kuri bandėt Sonatinos Napaleoną keptą keptuvėje???[COLOR=darkviolet]

na issikepusi tortilijas, gaminau idara, tai jos tikrai nebuvo kietos, tiesa iskepusias laikiau ranksluostyje (kazkur skaiciau, kad taip daro smile.gif ) viena tortilija liko, tai siandien ji kieta. Kitoje temoje klausiu kaip islaikyti jas minkstas, gal pasildzius jos suminkstetu? g.gif neturiu mikrobanges, isbandyti negaliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2010 05 03, 12:46)
Pirma karta isbandziau Sonatinos varskini tingini. Labai skanu, tik man gal kiek per saldu. Bandysiu kita karta idet siek tiek tarkuotos citrinos ax.gif

man irgi pats skaniausias dalykas. Kai megstu saldumynus, tai ir saldumo neperdaug thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 05 21, 13:11)
Ar kuri bandėt Sonatinos Napaleoną keptą keptuvėje???

Aš gaminau jau kelis kartus, nu man tai jis labai skanus, nors kitos merginos rašė, kad joms nieko įpatingo. Labai svarbu, kad bananai būtų prinokę, nes kartą dėjau ne visai prinokusius, tai kremas gavosi kartokas. Vieną sluoksnį aptepu trintom spanguolėm, labai tinka essen.gif
Atsakyti
Laba,

Gaminau rabarbarų - braškių pyragą kartelį pernai, ir vakar pabandžiau. Skonis turi kažką tokio patraukiančio.... bet gal kas gali paaiškint, kaip daryt, kad įdaras nesigautų toks skystas g.gif Ir Sonatinos nuotraukoj matos, kad jis netvirtas, bet man įdaras išvis išbėga, nors vakar į kiaušinių plakinį net miltų šiek tiek daugiau įdėjau doh.gif Matyt teks daugiau neberizikuot rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(anastazas @ 2010 06 04, 07:45)
Laba,

Gaminau rabarbarų - braškių pyragą kartelį pernai, ir vakar pabandžiau. Skonis turi kažką tokio patraukiančio.... bet gal kas gali paaiškint, kaip daryt, kad įdaras nesigautų toks skystas  g.gif  Ir Sonatinos nuotraukoj matos, kad jis netvirtas, bet man įdaras išvis išbėga, nors vakar į kiaušinių plakinį net miltų šiek tiek daugiau įdėjau doh.gif Matyt teks daugiau neberizikuot  rolleyes.gif

Man šis pyragas ir pamenu nesigavo dėl to įdaro, bet skanus, lauksiu ir aš atsiliepimų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anastazas @ 2010 06 04, 06:45)
Laba,

Gaminau rabarbarų - braškių pyragą kartelį pernai, ir vakar pabandžiau. Skonis turi kažką tokio patraukiančio.... bet gal kas gali paaiškint, kaip daryt, kad įdaras nesigautų toks skystas  g.gif  Ir Sonatinos nuotraukoj matos, kad jis netvirtas, bet man įdaras išvis išbėga, nors vakar į kiaušinių plakinį net miltų šiek tiek daugiau įdėjau doh.gif Matyt teks daugiau neberizikuot  rolleyes.gif

Sveika! 4u.gif

Nesu labai patyrusi kepeja, bet as bandyciau, pries kepant, rabarbarus ir braskes sumaisyti su siek tiek krakmolu. Manau, nuo jo turetu idaras siek tiek sutirsteti.

Dar del skonio! Esu ji kepusi, tai man jis laaaabai patiko thumbup.gif Tik idara siek tiek pakeiciau. Kadangi braskiu neturejau, tai vietoj ju idejau vysniu uogienes (ar idaro), skirto kepiniams. Niu buvo super skanu ir idaras niekur net nesiruose begti schmoll.gif Tiesa, ir cukraus stiiipriai pamazinau, nes tas vysniu idaras saldus.

Sekmes! 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,
netycia uzejau i si pokalbiu temele, tai ir as noriu pasisakyti, kaip kepiau pernais metais rabarbaru pyraga, reiks ir dabar issikept, tik jau zinosiu kokios klaidos nedaryt, nes apsizioplinau, kad pyrago paplocio neapkepiau pries tai, nes pamirsau, o jau buvo per velu, ka traukt, tai beze sudege, bet siaip skaniai labai gavos, taigi ...

Jums reikes:

Torto paplocio tesla (4porcijos
):

300 kvietiniu miltu. 50 cukraus, 1 a.s. vanilinio cukraus, ziupsnelis druskos, 100 g sviesto arba margarino, 1 kiausinis

Maisydami virtuves kombainu sudekite miltus, cukru, vanilini cukru ir druska. Supjaustykite riebalus mazesniais gabaleliais ir sudekite i miltu misini. Sumaisykite, kol susidarys biri mase. Kombainu maisant, supilkite kiausini. Kai susidarys teslos gumulas, isjunkite. Suvyniokite tesla i folija ir mazdaug 30 min laikome saldytuve.
Kepam torto paploti. Galima naudoti 24-26 cm skersmens formele. Nustatykite 225 C temp ir kepkite apatineje orkaites dalyje mazdaug 15 min. Atsaldykite.

IDARAS:

500g svieziu jaunu rabarbaru, 100 cukraus, 1a.s. bulviu krakmolo, 200 ml vanilinio kremo

Vanilinis kremas gaminamas taip:
300 ml grietineles, 2 kiausiniu tryniai, 1 v.s. cukraus, 1 v.s. bulviu krakmolo, 1 v.s. vanilinio cukraus.
Puode sumaisykite grietinele, kiausiniu trynius, cukru ir bulviu krakmola. Visa laika stipriai plakdami atsargiai virkite misini ant silpnos ugnies. Atsaldykite ir pagardinkite vaniliniu cukrumi

BEZE:

2 kiausiniu baltymai, 100 cukraus

Eiga:

nuvalykite rabarbarus ir supjaustykit 2-3 cm ilgio gabaleliais. Sudekite juos i formele. Sumaisykite cukru su bulviu krakmolu ir suberkite ant rabarbaru. Uzdenkite formele, nustatykite 225 C temp. ir kepkite orkaiteje 15-20 min. arba kol suminkstes rabarbarai. Atsaldykite. Jei yra, nukoskite rabarbaru sultis.
Aptepkite vaniliniu kremu torto paploti. Sudekite ant virsaus rabarbarus.
Suplakite kiausiniu baltymus, kad stipriai suputotu. Baigdami plakti pamazele suberkite cukru. Smailiomis kepurelemis supurskite beze tesla ant pyrago krasto.
Nustatykite 250C temp. ir kelias minutes kepkite vidurineje orkaites dalyje, kol beze gaus patrauklia spalva. rabarbaru pyraga patiekite silta.

Oi pavargau kol prirasiau, atrodo daug gaminimo, bet skonis tai superinis thumbup.gif Skanaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nila_ks: 07 birželio 2010 - 12:35
Laba,

Vakar išsikepėm su dukra super pyragą thumbup.gif

Greitas pyragas su uogomis

Dėjom tik braškes, ir + į miltus įmaišėm šiek tiek malto muskato riešuto (kituose Sonatinos receptuose nužiūrėjau, kad jis labai tinka su braškėm). Visa kita kaip nurodyta smile.gif Kepsim dažniau mirksiukas.gif
Atsakyti
Vakar dariau Morkų ir agurkų salotas su vištiena ir sezamais, tai skonis kaip iš kinų restorano. Labai skanios ir gaivios thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien gaminau pupelių troškinį
Tikrai labai skanu ir begalo sotu smile.gif Labai paprastas ir greitai pagaminamas patiekalas thumbup.gif
Atsakyti
Oi, jauciu, kad ne ten receptuka idejus esu, tikiuos nesupyks Sonatina unsure.gif blush2.gif
Atsakyti