Sveikutes,
netycia uzejau i si pokalbiu temele, tai ir as noriu pasisakyti, kaip kepiau pernais metais rabarbaru pyraga, reiks ir dabar issikept, tik jau zinosiu kokios klaidos nedaryt, nes apsizioplinau, kad pyrago paplocio neapkepiau pries tai, nes pamirsau, o jau buvo per velu, ka traukt, tai beze sudege, bet siaip skaniai labai gavos, taigi ...
Jums reikes:
Torto paplocio tesla (4porcijos):
300 kvietiniu miltu. 50 cukraus, 1 a.s. vanilinio cukraus, ziupsnelis druskos, 100 g sviesto arba margarino, 1 kiausinis
Maisydami virtuves kombainu sudekite miltus, cukru, vanilini cukru ir druska. Supjaustykite riebalus mazesniais gabaleliais ir sudekite i miltu misini. Sumaisykite, kol susidarys biri mase. Kombainu maisant, supilkite kiausini. Kai susidarys teslos gumulas, isjunkite. Suvyniokite tesla i folija ir mazdaug 30 min laikome saldytuve.
Kepam torto paploti. Galima naudoti 24-26 cm skersmens formele. Nustatykite 225 C temp ir kepkite apatineje orkaites dalyje mazdaug 15 min. Atsaldykite.
IDARAS:500g svieziu jaunu rabarbaru, 100 cukraus, 1a.s. bulviu krakmolo, 200 ml vanilinio kremo
Vanilinis kremas gaminamas taip:300 ml grietineles, 2 kiausiniu tryniai, 1 v.s. cukraus, 1 v.s. bulviu krakmolo, 1 v.s. vanilinio cukraus.
Puode sumaisykite grietinele, kiausiniu trynius, cukru ir bulviu krakmola. Visa laika stipriai plakdami atsargiai virkite misini ant silpnos ugnies. Atsaldykite ir pagardinkite vaniliniu cukrumi
BEZE:2 kiausiniu baltymai, 100 cukraus
Eiga:
nuvalykite rabarbarus ir supjaustykit 2-3 cm ilgio gabaleliais. Sudekite juos i formele. Sumaisykite cukru su bulviu krakmolu ir suberkite ant rabarbaru. Uzdenkite formele, nustatykite 225 C temp. ir kepkite orkaiteje 15-20 min. arba kol suminkstes rabarbarai. Atsaldykite.
Jei yra, nukoskite rabarbaru sultis.Aptepkite vaniliniu kremu torto paploti. Sudekite ant virsaus rabarbarus.
Suplakite kiausiniu baltymus, kad stipriai suputotu. Baigdami plakti pamazele suberkite cukru. Smailiomis kepurelemis supurskite beze tesla ant pyrago krasto.
Nustatykite 250C temp. ir kelias minutes kepkite vidurineje orkaites dalyje, kol beze gaus patrauklia spalva. rabarbaru pyraga patiekite silta.
Oi pavargau kol prirasiau, atrodo daug gaminimo, bet skonis tai superinis

Skanaus