O as atejau pagalbos del "Sluoksniuotos teslos su aguonomis sausainiu". Cia nukopijavau recepta nuo Sonatinos blogo:
400 g sluoksniuotos bemielės tešlos
125 g maltų aguonų
30 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
120 g maltų migdolų
1 apelsino tarkuota žievelė
1 kiaušinis
100 ml pieno
1 a. š. krakmolo
Sumaišyti visus įdaro ingredientus ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės. Ataušinti.
Iš tešlos iškočioti 20 x 30 cm dydžio lakštą. Aptepti įdaru, paliekant 1 cm kraštelius. Tuomet iš abiejų pusių tešlą standžiai susukti iki vidurio ir supjaustyti 1 cm storio riekėmis.
Sausainius išdėlioti į kepimo popieriumi išklotas skardas paliekant tarpelius. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minučių, kol sausainiai gražiai apskrus.
Ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P. S. į įdarą dar galima įmaišyti smulkiai supjaustytų apelsinų ar citrinų cukatų, įmaišyti šaukštą apelsinų likerio ar romo... Labai skanu, lengvai paruošiama ir šventiška! Pirma karta naudojau pirkta sluoksniuota tesla, tai nezinau, kaip sitie sausainiai turejo buti daromi, nes man nesigavo

.
- Kokio storio tas 20 x 30 lakstas turi buti? Mano pirktine tesla yra 490gr svorio is dvieju atskiru lakstu, kurie yra 23 x 25 ir gal 3-4 mm storio.
As iskociavau labai plonai viena laksta iki 40 x 30 dydzio ir pjoviau per puse siems sausainiams ir, itariu, cia buvo mano klaida, nes gavosi tokie kieti ir netraskus.
- Visa idara turiu deti i ta viena 20 x 30 laksta?
Idaras skanus pasirode, bet po kepimo ne toks saldus, gal reiks daugiau cukraus ar Malibu romo ipilti, jei isdrisiu vel kada daryti siuos sausainius.
Dekui is anksto.