Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymo problemos

Tikrai buvo neteisi. Jei tai mamos pieno gelta , maitinimo mamos pienu nei nutraukti ( o juo labiau mamos pieno virinti negalima) nereikia.
Atsakyti
Sumažeju pienu,premaitinou Semilaku,Bebi. Dabar vis sunkijou eima krutes,o aš labei noriu maitint , no kaip paduodu kruti reke doh.gif
Atsakyti
Sveiki. Tikiuos patarsit. Gimdymo namuose per pamokėlę mums patarė vengti citrusinių vaisių, obuolių-leido tik vieną bananą per dieną, o juk vaisių tokia galybė-vynuogės, melionai, granatai...;darzovių, ypatingai burokėlių, pomidorų, morkų, svogūnų, kefyro, sulčių, rūkytų gaminių, jogurto. Atseit tai netiks kūdikiui, kurį maitinu savo pienu. O žurnaluose visur rašo, kad vaisiai ir daržovės, pieno produktai labai reikalingi maitinančiai mamai. Gaunasi, kad nebėra ką valgyti. Nebežinau ar čia taip riboti produktus, ar valgyti visko. taip pat apie skysčius sakė gerti kiek norisi, o kita gydytoja sakė gerti kuo daugiau-2,5-3 litrus per dieną. Dėkinga.
Atsakyti
Gelbėkit. Nebežinau kuo tikėti. Jau girdėjau šimtą nuomonių ir visos skirtingos-vienos-maitink krūtine, kad nepersivalgytų, kiek iųtraukia, tiek gana. Šiandien gydytoja liepė žindyt kas valandą dienos metu, o naktį jei miegos, leist miegoti kad ir 8 valandas. Bet kaip įmanoma vaiką po valandos miegelio prikelt, jis tiesiog neišsibudina, negi tampysi jį už rankų kojų, nes sauskelnių patikrinimas ne visada išjudina vaikuti. Kita nuomonė-nusitraukinėk, jei nori, kad suprastum jog vaikutis pavalgė, nes kitaip svoris auga nepakankamai, nes pats tiek neištraukia, kiek išgeria iš buteliuko. Draugė pradėjo nusitraukineti ir maitinti iš buteliuko vien todėl, kad per pirmą mėnesį vaikutis tepriaugo 300 gramų, o po to kas mėnesį po kilogramą, nors gydytoja taip pat liepė maitint kas valandą krūtimi. Negi vaikas lėlyte-paėmei, pamaitinai ir viskas. As juk nepasakysiu-kelkis, praėjo valanda-valgysim. Padėkit-nebežinau kokios technikos imtis. Gimėme 3,350 kg, po dviejų parų iš ligoninės išvažiavom sverdami 3,030kg, o dar po dviejų parų vežiau svert, svėrėm 3,200kg. Kiek vaikutis turėtų suvalgyti ml per kartą ar per dieną vidutiniškai? Gal yra kokia apskaičiavimo technika. labai dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
Atvežtiniai vaisiai netinka, dėl jų apdorojimo cheminėmis medžiagomis. Citrusiniai- alergizuoja, nuo vynuogių- pučia pilvą. Ankstyvosios, neįprastu metų laiku išaugintos daržovės (pomidorai, agurkai, salotos ir kt. ) gali alergizuoti , pūsti kūdikiui pilvą. Koncentruoti pieno produktai (varškė, sūriai, jogurtai) gali sukelti odos ir žarnyno alergines reakcijas.
Griežtai pasirinkti produktus reikia 1-2 kūdikio gyvenimo mėnesį. Vėliau produktų asortimentą plėsi ir bandyti vis naujus, bet tinkamus ir svarbiausia ekologiškus maisto produktus, stebint ir vertinant kūdikio savijautą.
Žindyvei tikrai tinka duona ir duonos gaminiai (geriau ne švieži), įvairios kruopos (sriubos, košės, virtos bulvės, morkos, moliūgas, cukinija, lietuviški obuoliai ( pirmą mėnesį geriau kepti). Jei norisi įvairesnių vaisių, galima skanauti kūdikių vaisines tyreles. Mėsa- virta ir troškinta, kiaušinis - 1 per parą. Pieno nerekomenduojama ne daugiau 3 stiklinių per parą, 100g jogurto arba liesos varškės, 50-60g sūrio.Natūralių sulčių iki 500ml (nerūgščios,pagamintos ne iš koncentratų)- šiuo atžvilgiu vėl tinka kūdikiams pagamintos, arba žindyvėms skirti gėrimai ir arbatos.
Žindyvė per parą turi išgerti apie 2,5 litrų skysčių (sriubų, arbatų, vandens pavldalu).
Atsakyti
Nusiraminkite, nes matau, visai pasimetusi. Tikrai nėra jokio reikalo vaiko kas dvi dienas sverti. Maitinkite iš krūties tada, kai kūdikis nubus ir prašys valgyti- tegul išalksta. Kas valandą maitinti nėra prasmės, na, nebent ,jis pats to norės. Ir nusitraukinėti tikrai nereikia.
Jeigu pieno kol kas gaminasi mažiau, kūdikis, dažniau žįsdamas, stimuliuos pienuko gamybą, o dažniau žįsdamas jis ir suvalgys pieno kiekį, reikalingą jam per parą.
Linkiu sekmės ir ramybės. Pasverkite kūdikį po mėnesio. Per pirmą mėnesį jis gali užaugti apie 600 g ir tai bus normalu.
Atsakyti
Maitinu kudiki krutimi. Sianakt pradejo keistai skaudeti. Kai maitinau, atrode, kad skauda tik viena, bet ryte maitindama kita krutimi, pajutau, kad skauda abi. Dabar rodos skausmas vis stipreja, toks pulsuojanciai diegiantis.

gal kas zinot kodel skauda? sad.gif
Atsakyti
Panašu, kad gali prasidėti mastitas. Konsultuokitės su gydytoja.
Atsakyti
Sveiki,

itariu, kad siandien ryte man dingo pienas. dar vakar bego upeliais ir krutys buvo pilnos, dideles ir kietos, o syryt pabudau ir jos panasios i nukarusias kojines...

duodu visvien dukrytei jas ciulpti, nes tikiuosi, kad bent taip "atgis", bet dukryte pyksta nes matyt nieko doro ten nebera.

gal galit man patarti ka daryti? labai noriu maitinti!!!

del valgymo rezimo, tai 3 kart i diena valgom koseles ar/ir darzovienes, o MP ji gerdavo kas mazdaug 2 valandas, nors kartais budavo ir kas 4. jokio kitokio skyscio nera gavusi - nei arbateliu, nei sulciu, nieko. buteliuko taip pat nedaviau. nezinau kokios dar informacijos reiktu...

aciu jums labai, lauksiu atsakymo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintale: 23 gegužės 2006 - 12:27
Nereikėtų išsigąsti. Pienas taip iš kart nedings- jo gali sumažėti. Todėl- svarbiausia nusiraminti, pailsėti, norėti žindyti, žindyti, gerai maitintis, kaloringai maitintis ir pieno gamyba atsistatys.
Atsakyti
Sveiki.
Mano mažulei 10 parų. Norėjau pasiteirauti, kaip turėčiau taisyklingai maitinti krūtimi, jei mažoji malgo kas 3 valandas apie 10- 15 minučių ir krūties toli gražu neištuština. Kitą maitinimą aš ją dedu prie kitos krūties, nes ta jau sprogsta nuo pieno pertekliaus ir net maudžia, o vaikutis vėl ją tik "apvalgo", bet "neišvalgo". Kaip elgtis? Juk visi sako, kad galinis pienas naudingaiusias ir sočiausias... Beje, mano pienas bėga lengvai.
Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Jeigu mergaitė išlaukia nevalgiusi 3 val, vadinasi ji gauna jau ir to kaloringo pieno. Todėl jai 15 min ir pakanka, kad būtų soti, juk pienas bėga lengvai. Viskas yra gerai.
O jei po maitinimo krūtis lieka dar sunki ir pilna, nutraukite pieną pientraukiu ir tą perteklių užšaldykite- pasiruošite pienuko atsargas košių ruošimui. Naudokite AVENT sistemą- pientraukį ir vienkartinius indelius.
Atsakyti