Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymo problemos

Donorinis pienas kūdikiui netinka ir nerekomenduojamas. Jis netinka dėl to, kad jame yra visiškai kitokia baltymo ir imuninių medžiagų struktūra. Be to, su donoriniu pienu kūdikį galima apkrėsti C hepatitu ir AIDS.
Jei mama pati nemaitina kūdikio, jam rekomenduojami tik pieno mišiniai.
Atsakyti
LABA DIENA,

Norėčiau sužinoti,ar mamos pienuko kokybė priklauso nuo jos pačios vartojamo maisto? IŠ ANKSTO-DĖKOJU!
Atsakyti
Mamos pieno kokybė nuo jos maisto nepriklauso.
Atsakyti
Labas vakaras. Noreciau suzinot ar 2 men.kudikeli butina nakti zadint pamaitint,jei jis miega. Nes prisiklausiau ivariu nuomoniu vieni sako kam kelt jei miega, o kiti sako, kad toks mazas kudikis dar turi maisto gaut ir nakti. Nebezinau ka daryt, nes dabar tai keliu nakti kas 3-4 val. pamaitinu mieganti, o gal nereikia, kada isalks pats prabus? Kudikis maitinamas misineliu.
Atsakyti
Jei kūdikis miega, jo žadinti, kad pamaitinti nereikia.
Atsakyti
kiek reikia 2.5 men kudikiui pienuko (ml)? planuoju iseiti i darba ir nusitraukineti pientraukiu.
Atsakyti
2-4 mėn. kūdikio paros maisto kiekis turi sudaryti 1/6 jo kūno svorio.
Atsakyti
Mano mažylis sirgo motinos pieno gelta. Ar galėjo turėti tam įtakos, hepatito b "Hexavac" firmos skiepas?
Atsakyti
Tikrai neturėjo.
Atsakyti
Sūnui 7 savaites. Gydytoja diagnozavo motinos pieno geltą. Siuntė pas konsultantę, padarėme kraujo, šlapimo ir išmatų tyrimus. Išmatų ir šlapimo tyrimai geri, kraujo - padidėjęs bilirubino kiekis, bet anot gydytojos-konsultantės "ne iki kritinės ribos" (skiepyti taip pat sakė galima). Ji rekomendavo tik duoti atsigerti arbatėlės "kad greičiau išsiplautų gelta". Tačiau į namus atėjusi patronažinė slaugytoja liepė vienai parai visiškai nutraukti maitinimą motinos pienu ir duoti mišinuko HIPP-1. Esą taip praeis gelta.
Visiškai susimaišiau. Gal galėtumėt patarti kaip geriau elgtis?
Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
Jei tai mamos pieno gelta, nutraukti maitinimo mamos pienu nereikia, tęskite maitinimą iš krūties. Gelta gali užsitęsti iki 3 mėnesių (mamos piene esančios medžiagos slopina to bilirubino išsiskaidymą, todėl fiziologinė gelta ir užsitęsia) Bet tai visai nepavojinga. Ir ji iki 3 mėnesių tikrai praeis. Patariama geltoną kūdikį laikyti kaip galima šviesenėje patalpoje, nes dienos šviesa padeda greičiau išskaidyti bilirubiną.
Atsakyti
Perskaičius leputės klausimą dėl mamos pieno geltos ir Jūsų atsakymą (Jei tai mamos pieno gelta, nutraukti maitinimo mamos pienu nereikia, tęskite maitinimą iš krūties. Gelta gali užsitęsti iki 3 mėnesių (mamos piene esančios medžiagos slopina to bilirubino išsiskaidymą, todėl fiziologinė gelta ir užsitęsia) Bet tai visai nepavojinga. Ir ji iki 3 mėnesių tikrai praeis. Patariama geltoną kūdikį laikyti kaip galima šviesenėje patalpoje, nes dienos šviesa padeda greičiau išskaidyti bilirubiną) -sunerimau unsure.gif
Kai mano dukrytei 1mėn. buvo nustatyta motinos pieno gelta (bilirubinų buvo per daug), gydytoja liepė nusitraukinėti pieną ir jį kaitinti iki 70 laipsnių ir tokį duoti vaikui, man taip nusitraukinėjant pienas dingo ir 2mėn vaiką jau turėjau maitinti mišinuku. Man sakė, kad kitos išeities nėra, visos taip daro, o jei negydysiu gali net iki smegenų ta gelta nueiti. Buvau išsigandus.
Ir dar sakė, kad ir su antru vaiku gali būti taip, nes suaugusiam žmogui tas bilirubinas yra gerai, o vaikui blogai.
Tai mano gydytoja buvo neteisi ?
Atsakyti