Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymo problemos

Tai Jūsų asmeninis reikalas. Tik noriu pasakyti, kad kuo toliau, tuo bus sunkiau vaiką atpratinti nuo naktinio valgymo, nes jis labiau nori ne pavalgyti, bet mamos artumo.
Atsakyti
Laba diena!
Dukrai 4men.,ji geria misinuka 7kartus per para.Per karta isgeria 140ml,jei padarau daugiau,irgi isgeria,bet po to ilgai atpylineja.Pati niekada nepraso daugiau pieno, tai as galvoju,kad gal jai tu 140 ml ir uztenka per karta?Per menesi priaugo 700g.Valgo kas 3h,jei darau ilgesne pertrauka-verkia.Nakti valgo 1 karta.Kaip suretinti maitinimus? Naudojam "Semperi".
Aciu!
Atsakyti
Pereikite prie sotesnio mišinio, kuris skirtas vyresniam, pagal jo amžių,kūdikiui.
Atsakyti
Laba diena,
Norejau paklausti, kiek turetu sverti 3 men kudikis (gime 3.5 kg; 53 cm)? Pries 2 savaites sverem 5,3 kg, dabar - 5,55 kg (priaugom 250 g) blink.gif Maitinu tik savo pienu. Ar verta nerimauti? g.gif
Aciu uz atsakyma
Atsakyti
Kūdikis galėtų sverti vidutiniškai apie 5,7 kg.
Jeigu Jums kilo įtarimas, kad trūksta mamos pieno, pabandykite , nuėmusi sauskelnes, paros bėgyje suskaičiuoti, kaip dažnai kūdikis šlapinasi. Jei šlapinasi tik iki 8 kartų per parą- yra tikimybė, kad pieno trūksta.
Dažniau žindykite, gerkite daugiau skysčių (pabandykite HiPP žindyvių arbatą) pieno turėtų padaugėti. Svarbiausia norėti žindyti ir nusiraminti.
Atsakyti
Mano kudikiui 1men.maitinu pati.Kai valgo is kaires krutines jam uztenka ir tai viso pieno neistraukia,o kai valgo is desines po 10min pradeda nervuotis,bet pati paspaudziu ta kruti siektiek bega dar pienukas,vaikui tada duodu dar ir kaire krutine,tada jis pazindi ir apsiramina.Ar gali buti kad desinej krutinej maziau pieno? Kaip geriau man maitinti?
Atsakyti
Gali būti, kad vienoje krūtyje yra šiek tiek mažiau pieno. Duokite jam būtinai žįsti iš tos krūties, nes taip gaminsis daugiau pieno. Bet jis gali pykti ir dėl blogesnio spenelio.
Atsakyti
Zurnale"Tavo vaikas"skaiciau kad kazkurioj saly moterys,isivaikinusios kudikius geria pieno laktacija skatinancius vaistus kad maitintu juos savo pienu.Nebeturiu pieno jau 2.5men.ar yra Lietuvoje kokie nors vaistai vel issaukti pieno gamyba?
Atsakyti
Tikrai medikamentinis laktacijos skatinimas Lietuvoje netaikomas.
Atsakyti
Norėčiau sužinoti,po kiek maždaug turėtų suvalgyti neišnešiotas 3,5 mėn kūdikis.Jis dabar valgo Aptamil Ar po 160-170ml kas tris valandas.Gaunasi 6-7 maitinimai per parą.Gydytoja sako kad per daug,betgi as jam per prievartą nepilu,jis kartais dar šaukia kai baigiasi pienelis.Gal paprasčiausia jis valgus vaikas,nes jis labai greit pavalgo,turbut uztrunka 5 min.Sakykit ar labai jau cia per daug mes suvalgom,jis dabar sveria 6kg .Ant dėžutės rašo kad turėtų 3-4 mėn vaikai suvalgyti 200ml bet 5 maitinimai per parą.
Dar del rachito norėčiau paklaust,mums jau mėnuo kaip yra rachitas,iš pradžių gėrėm po 5 lašiukus 2 kart dienoi vandeninio D vit,pasirodo su gyd nesusikalbėjom ji liepe gerti aliejinio,tai 14 dienu gerem vandeninį o 6 dienas dabar geriam aliejinį,bet rachitas nepraejo dar,dabar liepe gert po 4 lašiukus aliejinio vit D 2kart dienoi.Ka jus manot,per kiek laiko turėtų praeit tas rachitas,man neramu>???Išanksto dėkoju už atsakymą
Atsakyti
Laba diena, norejau paklausti, kaip reiktų paruošti kitos moters pieną. Ar reikia jį virinti? Kiek laiko galima laikyti nutrauktą pieną? Ir apskritai, ar galima kūdikiui, kuriam 3mėn. duoti žindyvės, kurios kūdikiui 5mėn, pieną ? Ar pasterizuotam piene išlieka naudingos medžiagos?

Ačiū
Atsakyti
Tokio amžiaus kūdikiui suvalgomo mišinio kiekis turėtų sudaryti apie 1/6 jo kūno svorio ir tą kiekį reikia išdalinti į tiek kartų, kiek kūdikis valgo. Jei tas kiekis viršijamas, galima pereiti prie sotesnio pieno mišinio, tuomet kūdikis suvalgys mažiau ir valgys rečiau.
Vit. D dozės koreguoti negaliu, nes nesu įvertinusi rachito požymių.
Atsakyti