Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymo problemos

Laba diena.Dukrai jau 6menesiai ir savaite,o vis dar valgom naktim net 3kartus.Bandziau ir su ciulptuku nuraminti ,bet pradeda niurzgeti kad nebega pienukas ir paskui verkia.Is buteliuko negeria nei vandens nei arbatos nei mano nutraukto pieno.,apie koses net nekalbu.Taip ir gyvena mano dukryte megaudamasi tik mamos pienu butent tik tiesiogiai is kruties.Ka daryti kad vaikelis atprastu nors valgyti naktim. g.gif
Atsakyti
Patarčiau pereiti prie HiPP 2 pieno mišinio, kuris yra sotesnis ir vaikas suvalgys mažesnį jo kiekį. Gal būt jam bus sotu ir nevalgys naktį. Vakarienei suvalgykite "Labos nakties" košelės, ji yra soti, lengvai virškinama,po to prieš miegą pieno mišinio, gal vaikas neišalks ir ramiau miegos.
Jei nepavyks, nepergyvenkite, su laiku vaikas atpras ir pats.
heart.gif
Atsakyti
Atprasti labai sunku, nes kūdikis labiau nori mamos artumo, jaustis saugus, o ne pavalgyti. Su laiku, kūdikiui augant, kai pradės valgyti sotesnį maistą, atpras pats. heart.gif
Atsakyti
Gerb. gydytoja,
Maitinu savo vaikuti nutrauktu pieneliu. Gime 2850 g, dabar 6 men buvo 7220 g. Vaikutis paniskai atsisako buteliuko su pienu, ji geria tik pusiau miegodamas ir tai ne visada. Per diena kazkur tik iki 150-200 ml.
Jo valgiarastis butu toks:
8 -9 val nuo 40-120 ml pienelio.
10-11 val koses 150-200 ml ant mano pienelio arba jau yra koseleje.
14-15 val 100-190 ml Hippo mesytes su darzovem
17.30 - 18 val visas hippo desertas arba 4 sausainiai mano pienelyje arba Hippo grudu koseles apie 100 ml.
21 -22 val 150 -200 ml koses ant mano pieno.
tarp maitinimu isgeria 60 ml sulciu skiestu vandenuku .
norejau paklausti ar jam netruksta pienuko, skysciu. Jei truksta, ka tuomet reiketu daryti.
Aciu
Atsakyti
Maitinam iš buteliuko. Amžius 6 savaitės. Vaikas ir šiaip labai neramus, nenori miegot nei naktį nei dieną. Galvos echoskopija nieko patologiško nerado.

Naujas bajeris: kai baigi maitint- pradeda klykt (tarsi pyktų, kam buteliuką atėmė). Bet Similaco gauna normą- 120ml, kartais ir daugiau, bet nepaisant to, kad ne viską išgeria (kartais)- baisus isteriškas žviegimas. Beklykdamas ima dusti- tenka apvertus ant pilvo atpurtyt. Ir tas klykimas tesiasi ilgokai- gal ir iki valandos. Nesuprantam, ko jis klykia ir kodėl beklykdamas ima dusti. Mūsų gydytoja tuo klausimu nieko nekomentuoja...
Atsakyti
Jūs maitinate pakankamai gerai. Svoris jau padvigubėjęs. O mamos pieno pakankamai jis gauna ir su košėmis. Taigi, kiek jis išgeria , tiek jam ir pakanka.
Pabandykite vaikutį pratinti gerti iš puodelio su snapeliu, gal jam nepatinka buteliuko žindukas. Neparašėte iš kokio buteliuko jis geria. Kartais vyresniems kūdikiams nepatinka silikoniniai žindukai, tuomet pabandykite kaučiukinį (NUK).
Atsakyti
Esu įsitikinusi, kad šios problemos yra susiję su žarnyno alergija. Kūdikis yra tik pusantro mėnesio, ir kai Jūs pati nemaitinate,reikėtų rinktis hipoalerginį mišinį. Nes įprastos sudėties mišiniai, kai kuriems kūdikiams gali sukelti žarnyno alergiją, kuri pasireiškia stipriais pilvo skausmais (o tai didelis kūdikio neramumas). Dažniausia alergija pasireiškia odos bėrimais, bet nereta ir žarnyno alerginė reakcija ypač pirmų mėnesių kūdikiams, kol dar nesubrendusi jo žarnyno gleivinė), apie kurią medikai dažnai pamiršta.
Nebandykite jokių kitų įprastos sudėties pieno mišinių, o rinkitės tik hipoalerginį mišinį HiPPHA1. Jis yra neįprasto skonio, pradžioje kūdikis gali nelabai noriai jį valgyti ar suvalgyti mažesnį jo kiekį, bet turėkite kantrybės, maitinkite tik juo- pripras, o tai jam geriausia išeitis, turėtų dingti tos problemos.
HiPPHA1 galite nusipirkti Nuko parduotuvėse arba Hyper Rimi tinklo parduotuvėse.
Atsakyti
ar galima kaip nors su motinos pienu pakelti hemoglobina kudikiui 5 men? ar bus veiksminga jei motina valgis daugiau gelezies turinciu produktu arba gers preparatus? man daktare patare pradziai pagert paciai ferum lek, nes kudikis po ligos nusilpes, nuo antibiotiku sutrikes virskinimas, atsisko valgyt kosytes, o hemoglobina jau butina kelti neatideliojant...
taciau as girdejau kad tai lyg ir beprasiska, ar tiesa?
Atsakyti
Sveiki,
matinu pati ir nezinau, ar pakankamai auga svoris.
gime 3580g
1 men 4500g
2 men ir 1 sav 5500g
3 men ir 2 sav 6300g
Taip iseina, kad per paskutines 5 savaites priaugom 800g. Ar ne per mazai?

I ugi labai smarkiai stiebiames. Gime 54cm, o jau 3men ir 2sav buvo 68 cm.
Mes kasdien darome dinamine manksta ir kas antra diena plaukiojame ir nardome vonioje. Galbut tai, kad ne tiek daug svorio priauga gali buti susije su fiziniu aktyvumu, o ne su pieno trukumu?
Labai domintu jusu nuomone.
Atsakyti
Tikrai su mamos dieta ar geležies preparatais mamai geležies ir hemoglobino kūdikiui nepakelsite.
Atsakyti
Svoris ir ūgis Jūsų mergaitei auga normaliai. Kūdikiams jis gali augti netolygiai. Bet pusės metų svoris turi padvigubėti, o metų amžiuje - patrigubėti. O Jūsų svoris jau beveik padvigubėjo. Taigi viskas yra normalu.
Atsakyti
Laba diena,

Norėjau pasiteirauti,
Mūsų jau beveik 7 mėnesių dukra vis dar valgo naktį MP.
Dieną maitinasi kietu maistu, anksti ryte - MP, - per pusryčius - košė, per pietus - tyrė su daržovėm ir mėsa, po to pavakare vaisiai, o visai vakare - daržovienė ar atvirkščiai. Naktį stabiliai 3 val. keliasi valgyt. "Motinos ir vaiko" knygoje parašyta, kad jau nuo 6 mėnesių reikia atpratint valgyt naktį, duoti žinduką, glostyt, ramint, bet pieno neduot. Norėčiau ir aš atpratinti vaiką keltis valgyt naktį.
Tačiau duodu žinduką po kelis kartus, raminu, vaikas nelabai verkia, bet ir nemiega. Pavalgo iš abiejų krūtų, tada nusiramina ir po to valgo tik 8 val. ryte.

Kokia Jūsų nuomonė šiuo klausimu, ar griežtai atpratint, ar kažkaip savaime tai išsispręs?
Ačiū labai
Atsakyti