Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymo problemos

Tikrai netiesa, kad Jūsų pienas yra nekaloringas ar dar kažkoks ne toks. Mamos pienas jos kūdikiui yra pats geriausias ir tinkamiausias maistas. Ypatingai retais atvejais gali būti alergija mamos pienui , bet tai turi nustatyti alergologas.
Jeigu Jūsų dieta nepriekaištinga, dar viena priežastis ,kodėl vaikas po mamos pieno neramus , yra žindymo technika (vaikas blogai apžioja spenelį, todėl priryja daug oro). Reikėtų stebėti, kad jis spenelį apžiotų plačiai su visu areoliniu laukeliu.
Norėčiau atkreipti Jūsų dėmesį, kad vaikams labai dažnai pučia pilvą nuo mamos gausiai vartojamų pieno produktų(kurį laiką juos reikėtų sumažinti). Ir dar, pilvą labai pučia kmynų arbata- gal ją geriate?
heart.gif
Atsakyti
Sveiki,

Esu mamytė tik mėnesį, bet susidūriau su problema- maitinant mažylę, iš pradžių ji būna rami, o praėjus kokioms 5-7min.po žindymo, ji pradeda raitytis, spardosi ir verkia.Pakeliu, atsirūgsta ir bandom toliau valgyti, bet vėl tas pats-tik užspringsta nuo rėkimo ir pieno ryjimo.Po to, ji labai nerami sad.gif -neužmiega,soskytę duodam, tai čiulpia, o jai iškritus, pradeda verkti, nežinau, ar alkana, ar pilvelį skauda(duodu lašelių Sab Simplex).Maitinu ją pakėlus kokį 30 laipsniu kampu, skaičiau įvairių patarimų.Pabandžiau paeksperimentuoti-pritraukiau savo pienuko ir daviau iš Avento buteliuko - mergytė kuo ramiausiai geria ir užmiega.Nežinau, ką daryti?Ir dar -ar soskytės čiulpimas rodo, kad vaikelis alkanas, ar tai jau gali būti įprotis?Patarkit, kaip elgtis.Dėkui. wink.gif
Atsakyti
Jei iškart kūdikis valgo noriai, o tik po 5-7 min. pradeda pykti, priežastis galėtų būti sumažėjusi pieno tėkmė. Jai tampa sunkiau žįsti ir ji pradeda pykti (juo labiau, kad iš AVENT buteliuko valgė gerai). Reikėtų žinoti, kiek ji užaugo svorio. Jei labai mažai, gal būt trūksta pieno.
Žindykite dažnai ir trumpiau, gerkite daugiau skysčių ( tinka ir HiPP žindyvių arbata)Sab simplex lašų ilgai ir nuolat nevartokite, nes jie mažina žarnyno judėjimą ir gali užkietėti viduriai. Labiau nuo pilvo pūtimo tinka Espumisan L.
Čiulptuko žindimas nerodo, kad kūdikis yra alkanas, nes žindimas yra įgimtas refleksas, todėl kūdikis ir jį žinda.
heart.gif
Atsakyti
[COLOR=blue]Sveiki, susidūriau su problema - nerandu bendros kalbos su savo antra puse dėl kūdikio maitinimo dažnumo. Mažiui beveik 4 mėnesiai, maitiname Aptamil HA, aš norėčiau išlaikyti 5 kartus per parą, o vyras - 4 kartus. Ant maistelio rašo - nuo 4 mėn. 4 kartus per parą. Būčiau labai dėkinga už patarimus. Ačiū. Gero savaitgalio.
Atsakyti
Maitinimo dažnis priklauso nuo vaiko apetito. 4mėn kūdikis gali valgyti 4 ir 5 kartus.Per parą jis turėtų suvalgyti apie 900-1000 ml maisto.Jo skrandžio talpa yra apie 200 ml (jei vaikas yra vidutinio svorio ir iki šiol nebuvo permaitintas).Laikykitės šių rekomendacijų ir ginčytis nereikės. heart.gif
Atsakyti
Mano mažyliui mėnuo ir 10 dienų. Savo pienuku jau beveik nebemaitinu. Kartais dar duodu po 30 ,40 ml, kiek pavyksta nutraukti. Maitiname semilaku izomil. vaikeliui kietėja viduriukai. Nesituština po kelias paras. Statėme klyzmutes. Dabar išeina kas antrą parą bet vistie kietomis spiriukėmis ir tai tik po mankštelių. Ar verta vaikui duoti duphalac sirupo?
Be to pirmo mėnesio bviduryje vaikelį išbėrė raudonais spuogeliais , viduryje balti taškeliai. Maniau, kad nuo maisto, nes pradžioje maitinau pati, mišinuko duodavau tik kartais. Tačiau spuogelių vis daugėjo. Ant skruostų, barzdelės, pakaušyje. Keletas spuogeliu atsirado ir ant rankyčių. Gydytoja patarė veiduką tepti baneocin tepalu. Spuogelių lyg ir apmažėjo, tačiau pastebėjau, kad odelė aplink ausytes šerpetoja ir veidukas pasidarė šiurkšus. Gbūt netinka mišinukas? Ką patartumėte? Dėkoju.
Atsakyti
Sveiki,
Nustojau maitinti mažylę savo pienuku jau kokią savaitę(pradėjau dirbti), tačiau pienelis vis nedingsta.O jo per dieną dar truputį prisipildo ir skauda krūtinę.Ar turėčiau jį nutraukti kartą per dieną?Bijau, kad nesigautų koks uždegimas.Ateiti ir pamaitinti mažylės dienos metu neišeina.Patarkit, ką daryti, kad greičiau užsibaigtų pienelis.
Ačiū.
Atsakyti
Tikriausia Jums reikia keisti mišinį. Kadangi kūdikis dar labai mažas ir pati beveik nemaitinate, reikia rinktis tokį mišinį, kuris būtų su adaptuotu baltymu ir tas baltymas turėtų būti susmulkintas,kad neprovokuotų alerginių reakcijų ir brandintų kūdikio žarnyno gleivinę. Tokiom savybėm pasižymi HiPP HA1 mišinys, todėl , manau, jis Jūsų kūdikiui labiausia tiktų. Valgant šį mišinį, vidurių užkietėjimo neturi būti,berti irgi neturėtų. Jį galite nusipirkti Nuko parduotuvėse ar Rimi prekybos centruose. heart.gif
Atsakyti
Nutraukti pieno, o juo labiau žindyti kūdikio, jei norite pabaigti maitinimą, tikrai nereikia. Reikia gerti mažiau skysčių, krūtis saugoti, kad neperpūstų. Jei jos labai pilnos ir skausmingos, vertėtų nueiti pas ginekologą, gal , jei reikės, paskirs hormoninius vaistus, mažinančius hormono išsiskyrimą. Bet šie vaistai yra labai sunkiai pernešami, nes pykina, būna bloga savijauta ir jei galima be jų apsieiti, geriau negerti. heart.gif
Atsakyti
Norejau pasiklausti,is ko galima sprest,ar 2sav. vaikiukui pakanka mamos pieno? Mano dukra kruti zinda po kelias valandas, po to 1 -2h pertrauka ir vel tas pats.O vakare ir nakti reikalauja dar ir misinio.Svertis dar nebuvome,bet pagal drabuzius matosi,kad auga.Ar gerai daru,kad primaitinu misinuku?Kitaip ji neuzmiega.Aciu is anksto!
Atsakyti
Sveiki.
Mums jau greitai 6mėn, bet naktimis valgome kartais net ir du kartus kas keturias valandas. Per para suvalgome:4-5x200ml Hip-1 misinio, ir viena karta ivairios koses( darzovienes arba skystos kruopu). Sveriame 8.600 Gyd. sake, kad svoris per didelis. Per menesi priaugome 1.200. Noreciau atpratinti naktimis nebevalgyti. Bet kaip? Pkeisti pieno misini i arbatas bandziau ne viena nakti. Deja tik dar labiau issibudinair be pieno neuzmiega. Labai aciu uz atsakyma.[FONT=Arial]
Atsakyti
Ilgai žindyti kūdikio nėra prasmės. Per pirmas 15-20 min jis jau suvalgo jam reikiamą maisto kiekį, o vėliau žįsdamas dar gauna papildomai kalorijų ir mėgaujasi . Todėl ilgiau kaip 30-45 min maitinti nereikėtų. Jei po to jis po val. vėl prašo valgyti, rodo, kad jam gali trūkti mamos pieno. Reikėtų ir pasisverti, kaip auga svoris.
Žindykite dažnai,tik ne tiek ilgai, nes dažniau žindant, gaminasi daugiau pieno. Tik gerkite daug skysčių (ne mažiau kaip du litrus per parą). Išbandykite HiPP žindyvių arbatą.
Na ir jei, po žindymo kūdikis vis tiek yra neramus, tai apie 4- 5-6 kartus per parą jį primaitinkite adaptuotu pieno mišiniu ( pvz HiPP Pre)
heart.gif
Atsakyti