Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymo problemos

vaikui metai,o pieno reikalauja pastoviai sad.gif juk tai nenormalu sad.gif ir jei negauna zyzia ir pyksta...arbatos negeria,tyreles nebenori,varskes,kefyro,jogurto ir pan.nemegsta,obuoli retkarciais pagrauzia,koses irgi ryte ir per pietus pavalgo (bet ne tiek kiek anksciau) wink.gif siaip iki kokiu 11men ji labai valgi buvo (ir kruopu koses, ir darzoviu koses gan daug suvalgydavo) dabar pas ja gerkle raudona,pries kelias dienas net temperaturos turejom,iltiniai dantys dygsta,tai cia del to? g.gif bet jau taip atsibodo...
Atsakyti
Jei vaikas sirguliuoja , pablogėja jo apetitas – tai yra normalu. O mamos pienas sergančiam vaikui yra ir maistas ir vaistas,todėl nutraukti maitinimo tikrai nereikėtų.Kūdikiui iki 1 metų motinos pieno pilnai užtenka, bet galima maitinti ir toliau. Jei Jūs norite, kad mažėtų pieno , reikėtų kuo rečiau žindyti kūdikį.Tačiau taiyra labai sunku, nes metų kūdikis nori ne tiek mamos pieno , kiek artumo, nori jaustis saugus ir mylimas.
Taigi kantrybės, ir kad ji reikalauja mamos pieno yra normalu
. heart.gif
Atsakyti
2.gif
Mano kūdikiui 20d. Maitinu krūtine. Iš pradžių jis valgė normaliai. Dabar jis smarkiai ir garsiai ryja lyg traukdamas orą, o nosytė atrodo kad užsikimšusi nors ją valau jūros vandeniu Humer. Valgant jo pilvukas burbuliuja. Kas jam yra?
Atsakyti
Matomai padaugėjo pieno ,jis lengvai traukiasi,todėl vaikas godžiai ryja.Prieš maitinimą nosytę reikia gerai išvalyti ,praplauti jūros vandeniu.Nosies užgulimas gali būti ir po miego, ypač jei patalpoje, kurioje vaikas miega yra šilta.Pilvo burbuliavimas valgant yra normalus reiškinys- t.y valgant pradeda judėti žarnynas-atsiranda peristaltikos bangos . Viskas gerai-nepergyvenkit. heart.gif
Atsakyti
MANO MERGAITEI 2 MEN. SVERIA JI 6.770 KG. GIME 3.226 KG. MAITINU PATI SUVALGO JI SIAI DIENAI 200 GR.MAZDAUG KAS 3 VAL. BET I TARPUS DAR SUVALGYTU PAPILDOMAI.KIEK ZINAU TAI YRA GAN NORMALU TIEK SUVALGYTI.BET GAL PIENAS NERIEBUS KAD JI NORI DAR PAPILDOMAI?PABANDZIAU DUOTI PIENO PAKAITALO "SIMILAK" I TA LAIKO TARPA ,JI SUVALGE APIE 100 GR.
NORECIAU SUZINOTI KAIP PADIDINTI PIENO KIEKI AR KA VALGYTI KAD PIENAS BUTU RIEBESNIS ,KAD NEREIKETU DUOTI PAPILDOMO MAISTELIO.
ATRODO KAD PIENO PAS MANE NEMAZAI ,TACIAU JAI MATYT NESOTUS .
PATARKITE KAIP MAN DARYTI?
Atsakyti
Pieno kiekio didinti tikrai nereikėtų, nes, manau ,jo gaminasi pakankamai. Mamos pienas yra tokios sudėties ,kokios reikia Jūsų kūdikiui- jis nebūna per liesas. Tik maitinimo eigoje, kai kūdikis pradeda lėčiau ir ne taip godžiai valgyti, maitinimą nereikėtų nutraukti, o tęsti, kad jis gautų sotesnio ir kaloringesnio pieno. Kadangi Jūsų kūdikio svoris užaugo labai daug, tikrai pieno netrūksta, tik reikėtų sutvarkyti maitinimo režimą- t.y. prailginti maitinimosi laiką. heart.gif
Atsakyti
Mano mažiukui 3 mėn.,viena krūtis jau buvo nemėgstama nuo gimimo, mat buvo labai "nepatogi":spenelis mažesnis ir pieno latakelis kažkur buvo jo šone.Versdavau valgyt ir iš jos net iki verkimo...Mano irgi unsure.gif .Tačiau laikui einant, o ir man kantrybės trūkstant, labiau pradėjau kaišioti tą, kurią ir mėgsta. Kol kas lyg ir pakanka to pienuko. Tačiau, kai vėl vakar pabandžiau duoti atsigerti nutraukto pieno iš ignoruojamos krūties, pakėlė man triukšmą. Ar gali būti, kad toje krūtyje tas pienas tapo nebeskanus sad.gif dėl nemaitinimo? Be to, ji tapo labai minkšta. O ar reikėtų papildomai dar maitinti (juk valgo tik iš vienos), nors svoris ir geras?Kodėl kartais mažiukas "rausiasi" galvute į pagalvę, tarsi ko ieškodamas - kai pavalgo, dar krūty pieno yra...Ką aš darau ne taip g.gif ? Ačiū.
Atsakyti
kiek pastebejau ir maniske vienos kruties nelabai megsta g.gif beje nuo gimimo. joje ir pieno maziau. bet as isigudrinau ikisti ta nemegiama kruti gulint, tada sueina laugh.gif
Atsakyti
Pieno kokybė ir skonis iš abiejų krūtų yra vienodas .Tik toje krūtyje , iš kurios kūdikis nežindo , gaminasi mažiau pieno .Todėl iš jos irgi reikia reguliariai pieną nutraukti.
Pabandykite maitinti su AVENT antspeniais, gal trauks pati .Jei svoris auga gerai, krūtyje dar lieka pieno-pieno tikrai užtenka,o "rausimasis" nieko nereiškia.
heart.gif
Atsakyti
Mano dukrytei 6 mėnesiukai. Pradėjau jai duoti tyreles, kol kas dar tik daržovių, bet ji visiškai nenori jų valgyti, tiek raukosi ir stumia atgal, kad net atrodo lyg ruoštųsi vemti, beje, kai pirmą kartą maitinau tyrele, tai net ir apsivėmė, tai ką dabar man daryt ar nebekišti jai tų tyrelių, ar po truputį bandyt pratint?
Net ir sulčių kriaušių - obuolių praskiestų su vandeniu nenori, raukosi baisiausiai.
Atsakyti
Iš tiesų, kūdikiai nenoriai priima kitokį, nei pienas skonį. Pradedant papildomą maitinimą geriausia pradėti nuo daržovių tyrelių. Iš jų labiausia tiktų ir skaniausia valgoma yra ankstyvųjų morkų tyrelė. Ji savo skoniu primena mamos pieno skonį, todėl kūdikiai mielai ją valgo. Savaitę reikėtų prie jos priprasti (duodant pietų metu, prieš maitinimą mamos pienu ar pieno mišiniu. Pradėti nuo valgomo šaukšto ir kasdien tą kiekį didinti). Po savaitės, kūdikiui įpratus valgyti ankstyvųjų morkų tyrelę, reikėtų pasiūlyti morkų -bulvių tyrelės. Bulvės skonis kūdikiui yra labai neskanus ir jei Jūs jam pradžioje siūlote tyreles, kur vyrauja bulvės, todėl jie ir nevalgo.
Be to, tirštesnį maistą kūdikis turi išmokti valgyti,ir ne visada jam tai iškart sekasi. Todėl turėkite kantrybės ir jis įpras prie naujo skonio, o daržovės kūdikiui yra vertingos.
heart.gif
Atsakyti
Klausiau apie gastrita, minejote, kad itakos neturi pienukui. O vaikas neramus sakete, del to kad kazka netaip suvalgau. Kaipgi tuomet sis atvejis, kai vaikas neramus po mamos pieno, o po misinelio ramus ? As valgau iskirtinai tik koses ir lengvas sriubas, nevalgau jokiu vaisiu, darzoviu, zalumynu, saldumynu ir kt. dalyku. Ar nebus taip, kad mano pienukas yra nekaloringas ?
Atsakyti