i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Marinuoti obuoliai
Puikiai tiks prie paukštienos patiekalų.
4 kg. ananasinių obuolių ( galima naudoti ir skintus nuo medžio alyvinius)
3 l. vandens
3 st. cukraus ( stiklinė 200 ml.)
šaukštelis druskos
6 gvazdikėliai
150 ml. acto
Obuolius perpjauti pusiau, išvalyti sėklas ir subadyti odelę smeigtuku. Užvirinti vandenį, atvėsinti iki 80 C. temperatūros.Sudėti obuolius ir palaikyti į min. Perdėti obuolius į iškaitintus stiklainius. Į vandenį suberti cukrų, druską, gvazdikėlius ir viską užvirti, supilti actą, vėl užvirti ir užpilti ant obuolių.
Skanaus!!
Puikiai tiks prie paukštienos patiekalų.
4 kg. ananasinių obuolių ( galima naudoti ir skintus nuo medžio alyvinius)
3 l. vandens
3 st. cukraus ( stiklinė 200 ml.)
šaukštelis druskos
6 gvazdikėliai
150 ml. acto
Obuolius perpjauti pusiau, išvalyti sėklas ir subadyti odelę smeigtuku. Užvirinti vandenį, atvėsinti iki 80 C. temperatūros.Sudėti obuolius ir palaikyti į min. Perdėti obuolius į iškaitintus stiklainius. Į vandenį suberti cukrų, druską, gvazdikėlius ir viską užvirti, supilti actą, vėl užvirti ir užpilti ant obuolių.
Skanaus!!
as pernai taip dariau, kazkodel nepasiteisino na gerai paivairinimui, bet na cia jau skonio reikalas kazkaip suvalgai veima 3-litrini ir jau i ta puse nei neziuri kuri laika, o deti i mazesnius stiklainelius obuoliai 2-3 telpa, tik darbo truputuka gaila
QUOTE(georgiana @ 2008 08 16, 07:46)
sveikutes, gal kas siemet koncervavote alyvinius obuolius, ju laabai daug.... lauskiu laiskeliu
Sveika (-os)
as jau prisivakavau alyviniu obuoliuku ziemai ir niekas neistizo kaip cia kazkuri minejo,gavosi viskas super,rekomenduoju,o receptas labai paprastas
obuoliu kotelius nutraukau,juoduliuka ispjaunu taip pat,dedu i stiklainius,visus obuolius uzpilu verdanciu vandeniu,pridengiu dangteliu ir palaikau api 20 min,tada ta pati sirupa supilu atgal i puoda uzverda,idedu cukraus is akies,nors esu girdejusi kad 1-am litriui 1 st.cukraus,bet as padarau saldesni ir nepergyvenu
sirupas paverda tada uzpilu vel obuolius ir apverciu, nakciai.Kuo puikiausiai laikosi
P.S i mazesnius stiklainius nedaug telpa ,tuomet juos perpjaunu ir seklytes isimu,eiga tokia pati
Skanaus
Savaitgalį atsivešiu obuolių ir darysiu darysiu darysiu
Paskuj parašysiu ko pridariau ir kas iš to išėjo
Paskuj parašysiu ko pridariau ir kas iš to išėjo
QUOTE(jauna mamytė @ 2012 08 27, 14:07)
Savaitgalį atsivešiu obuolių ir darysiu darysiu darysiu
Paskuj parašysiu ko pridariau ir kas iš to išėjo
Paskuj parašysiu ko pridariau ir kas iš to išėjo
ar pamiršot parašyt, ar nieko neišėjo?
ir aš kompoto norėčiau, labiau pačių obuolių iš jo, bet kad sugalvojau per vėlai...
Čia užklydau ieskodama obuoliu kompotu receptu, kur nereikia pasterizuoti. Ir radau. Labai aciu, tikrai bandysiu, turim daug obuoliu ir konservuotus labai megstam. Anksčiau užpildavau sirupu obuolius ir pasterizuodavau, drauge pasake, kad nereikia, tai nepatikejau. Pabandysiu nepasterizavus, labai šaunu
Kulinarės, gal kuri nors žino kaip pasigaminti raugintų obuolių stiklainiuose? Taaaip noriu raugintų obuoliukų, bet neturiu nei indo nei vietos laikyti paprastai raugintiems. O juk agurkus kažkaip ir raugintus į stiklainius konservuoja. Gal ir obuolius galima? Arba kaip nors pusiau marinuoti su nedaug acto?
Ar pries ziemai sudedant skintus obuolius reikia nuskint kotukus ar atvirksciai??
ACIU uz atsakyma!
ACIU uz atsakyma!