QUOTE(romantikė @ 2010 04 22, 11:47)
something else, man pirma scintigrama dare po 3 chemijos. ...
QUOTE(GREK @ 2010 04 22, 11:56)
taip vakar atliko šitą tyrimą, o šiandien turėjo būt 3-čia chemija. Pirmą chemiją gavau kovo 10d., tai panašiai ir gaunasi.

ačiū
Mat kaip įdomiai... Kodėl klausiu - ogi pamenu, kai dar seniai seniai, po pirmos chemo, gydytoja sakiusi yra, esą chemo gali "iškreipti" tyrimų rezultatus... Tai ir buvau kone įtikėjusi tuo
Mamai kt antradienį turėtų pradėti antrą 4 dienų
non stop lašinimą. Bet į mane smelkiasi visi pasaulio nerimai, nes per šitas 2,5 savaites skausmas nei kiek neaprimo, vaistų dozės nesumažėjo, negana to, šiandien pasakė jaučianti naują skausmo šaltinį pilvo srityje

Juk jau turėtų pradėti veikti chemo vaistai

Toks nerimas.. Žodžiu, antradienį prašysim bent jau echoskopijos.
Dar vienas mane neraminantis dalykas. Gal yra susidūrusių su ilgesniais morfino vartojimo atvejais? Mūsų šių savaičių derinukas toks: fentanilio pleistras (100 stiprumo) + 2 ampulės morfino (25 stiprumo). Bet keistumas tas, kad morfinas praktiškai nebenuima skausmo, ką sėkmingai daro ibumax (ibuprofenas 400 stiprumo). Stebiuosi todėl, kad prieš morfino skyrimą buvo priešingai. Dabar galvoju - gal tiesiog pripratimo reikalas?
Merginos, seniai bemačiau pasirodant
shaibą. Gal turite žinių kuri?
QUOTE(ifauru @ 2010 04 22, 12:23)
Echoskopiją, KT skiria gydymo metu po 3-4 pirmųjų chemijų, kad galėtų įvertinti gydymo efektyvumą. O scintigramą skiria norėdami konstatuoti, ar stuburo ir pan. skausmai yra dėl mts - todėl jį skiria praktiškai bet kada. Kaip man labai gražiai klinikose paaiškino, čia irgi yra iš esmės rentgenas, tik jau čia "šviečia" ne aparatas, o pats žmogus, nes gauna radioaktyvių medžiagų "į vidų". Be abejo, ir šis tyrimas turi prasmę vertinat mts kauluose - jų buvimą ir plitimą.
Ačiū ifauru, žinau tuos dalykus. Tiesiog kilo klausimas dėl tyrimo tikslumo, nes kol kas visos scintingramos, KT ir MR darytos tarp intensyvaus gydymo periodų. Tai ir suabejojau