QUOTE(TerrorisTe69 @ 2010 06 02, 01:41)
aš tai irgi esu studentė, bet pirksiu suknytę, skraistę, žvakutę, už bažnyčia vyras mokės (nes bus krikšto tėtis), užkasim butelį, sudinsim medelį, leisim balionus (norėjom žibintus bet žmonės kaime gyvena, bijom,kad laukus padegsim), darysim fotosesiją, pirksim dovanų, prigalvojom žaidimų, net medelį darysim saldainių.. Čia mano pirmas krikšto vaikutis, todėl jaučiu tokią didelę atsakomybę, kad tiesiog ant durniaus pakrikštyti man net sąžinė neleistų. juk žmonės kviečia, ne todėl, kad nėra ką kviesti, o todėl, kad mato, jog tik aš tinku būti tam:)
na o dabar į temą. Tai va žinokit aš galvojau, ką čia nupirkti, bet iš asmeninės patirties, supratau,kad nereik leliukams dovanot auksinių grandinėlių (apie šaukštus išvis patyliu.. kaip nesupratau taip nesuprasiu jų poreikio). Mano dovana bus jums neoriginali - rėmelis su gipsu. paprasta ir miela. kaip tik grįžę po bažnyčios padarysim rankytės ir kojytės įspaudą tokia dovana su išliekamąja verte, nes ji niekada nesensta (ir nebus kaip su auksine grandinėle - 20m praguli, o po to nesinori nešiot nes yra gražesnių).
Kita dovana galėtų būti vaikučio portretas pieštas iš nuotraukos. Galvoju, kad labai pati tokio norėčiau
Na o dabar mano klausimas: šiandien kaip tik diskutavom su vyru kaip čia elgtis dėl dovanos, ir užmačiau kažkur, kad jeigu vaikelis aprengtas baltai, tada nebūtina skraistė. ir atvirkščiai - gali rengti kaip nori, bet tada ant viršaus baltą skraistę. tai mes pasitarėm, kad gal nupikrti ne vienam kartui baltą suknytę, o kokią nors tikrai gražią (kad ir geltoną), kurią galės uždėti ir vėliau, o ant viršaus baltą krikšto skraistę. tikiuosi mamytės suprato apie ką aš čia:) tai va noriu paklausti, kaip jums ši idėja? ypač noriu išgirsti iš tų mamyčių, kurių vaikučių krikštynos.
na o dabar į temą. Tai va žinokit aš galvojau, ką čia nupirkti, bet iš asmeninės patirties, supratau,kad nereik leliukams dovanot auksinių grandinėlių (apie šaukštus išvis patyliu.. kaip nesupratau taip nesuprasiu jų poreikio). Mano dovana bus jums neoriginali - rėmelis su gipsu. paprasta ir miela. kaip tik grįžę po bažnyčios padarysim rankytės ir kojytės įspaudą tokia dovana su išliekamąja verte, nes ji niekada nesensta (ir nebus kaip su auksine grandinėle - 20m praguli, o po to nesinori nešiot nes yra gražesnių).
Kita dovana galėtų būti vaikučio portretas pieštas iš nuotraukos. Galvoju, kad labai pati tokio norėčiau
Na o dabar mano klausimas: šiandien kaip tik diskutavom su vyru kaip čia elgtis dėl dovanos, ir užmačiau kažkur, kad jeigu vaikelis aprengtas baltai, tada nebūtina skraistė. ir atvirkščiai - gali rengti kaip nori, bet tada ant viršaus baltą skraistę. tai mes pasitarėm, kad gal nupikrti ne vienam kartui baltą suknytę, o kokią nors tikrai gražią (kad ir geltoną), kurią galės uždėti ir vėliau, o ant viršaus baltą krikšto skraistę. tikiuosi mamytės suprato apie ką aš čia:) tai va noriu paklausti, kaip jums ši idėja? ypač noriu išgirsti iš tų mamyčių, kurių vaikučių krikštynos.
na šaunuolė, kad taip rūpiniesi. bet aš suprantu ir kitus žmones, kuriems gal tikrai ne kasmet krikštynos, vestuvės etc. nenuostabu, kad yra nežinančių kas ir kaip. ne visi ir SM skaito.
Mūsų krikštamotė taip pat labai stengėsi, rūpinosi, bet aš jai nusiunčiau šitą nuorodą apie krikštynas tai ji man sakė, jog labai pravertė
O šiaip dėl rūbeliū tarėmės. Aš iškart pasakiau, kad turiu nupirkusi. nes nemačius mano mažiaus jam sunku rūbus pritaikyt. O be to, man pačiai smagu tokiu dalyku rūpintis. B e to, man ir įtikti sunku... Krikšto tėveliai pasirūpino viskuom kitu.
Dėl sidabrinio šaukšto- jis ne šiaip sau daiktas, kaip ir rašė mergaitės- šis daiktas būdavo dovanojamas sveikatai.
Dėl gipsiuko, aš irgi buvau užsimetus padaryt, bet jį atspaudus reikia kišt į orkaitę ir t.t. be to, pagalvojau, kad gal jau per didelis, tai taip ir nenupirkau.
Bet tai jau skonio reikalas.
Dėl grandinėlės auksinės. Mūsų krikštatėviai oadovanojo su Hubertuko inicialais ir gimimo metais graviruotą kryželį. man tai labai graži dovanėlė Vaikas katalikas, tad kryzelis labai vietoj krikštynų proga, aš manau. Grandinėlę, žinoma, pirksim tada, kai jau vaikas sąmoningai ir galės ją nešioti
Skraistė yra būtina. Dėl suknelės spalvos, kaip mamytės rašė- geriau su tėveliais pasitarti. maži vaikai labai greit auga. taigi krikštynos- išskirtinė šventė. Tai noris puošnesnio rūbelio. o artimiausiu metu gal nebus kitų progų