Pyragėliai Congress
Tešlai:
225g miltų;
125 g šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais;
1 kiaušinio trynys;
2 v.š. šalto vandens (jeigu trynys nedidelis, gali reikt ir daugiau);
Žiupsnelis druskos;
Įdarui:
Keli šaukštai džemo ;
60 g sviesto;
60 g cukraus;
1 kiaušinis;
30 g maltų migdolų;
30 g miltų;
¼ a.š. kepimo miltelių;
Po kelis lašus vanilės ir migdolų kvapų
Produktus, skirtus tešlai, deti į Qiuck Shefą ir padaryti sviestinę tešlą. Dėti į šaldytuvą valandai.
Kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi išplakti iki vientisos masės, tada įdėti kiaušinį. Viską gerai išsukti.
Sūrio malūnėliu sumalti migdolus. Dėti į kiaušinių ir sviesto masę, ten pat suberti miltusir kepimo miltelius. Sumaišyti visus produktus.Galima dėti kvapų, aš dėjau vanilinį cukrų.
Atšaldytą tešlą iškočioti, formele išspausti rutulius ir ištiesti jais tartalečių formelių dugną ir šonus.
Dėti norimos uogienės. Aš dėjau rabarbarų tyrę ir vyšnias iš džemo, pabarsčiau cinamono ir imbiero miltelių. Ant viršaus uždėti migdolinę tešlą.
Pašauti į orkaitę ir kepti 175 laipsnių temperatūroje 35 min.
O dabar gražiai paserviruoti ir mėgautis. Skanaus
Paskui gal idesiu su nuotraukom i saldumynu skyreli.
Rabarbarus nulupu, supjaustau, dedu i puoda, uzpilu cukraus ir verdu, kol pradeda skaidreti ir tizti koteliai. Tada sumalu su blenderiu, gaunasi tyrele. Labai skanu ideti i tortu idarus. Dariau mazajam darzeliui isleistuvems. Varske, plakta grietinele ir rabarbaru idaras. Zele torto balta slauoksni irgi galima paskaninti.
Migdola visai paprasti, nesmulkinti, nekepinti. Tiesiog dedu i surio maluneli ir malu