Pernai viriaupabandymui, galvojau, kad naudosiu kepiniams vietoj medaus
Bet mums jis taip patiko, kad iki kaledu beveik ir nebeliko. Naudojau paskaninti arbatoms.
Pieniu galvuciu medus
200 pieniu galvuciu (kituose saltiniuose 400)
1 ltr vandens
1 kg cukraus
1 citrina
Pienes renkame sauleta diena. Parsinesus palikti pavesyje, kad islystu vabaliukai.
Uzpilti galvutes vandeniu, uzvirinti ir pavirti 10 min. Palikti per nakti(kai kur raso parai)
Ryte nukosti, nuspausti. Deti pjaustyta citrina, cukru ir virti. Cia vel skirtingai, vienur raso 20 min, kitur raso kelis kartus, kuo ilgiau, tuo tirstesnis medus. Citrina irgi raso, kad virti kartu su galvutemis, o paskui nukosti ir ismesti. As dedu citrina, kai ismetu galvutes ir verdu jau su cukrumi. Tada citrina galima naudoti kaip cukatus i kepinius ( gaila ismesti gera daikta)
Isgraibau ja pilstant i stiklainius.
Man nerealus daiktas. Siemet darau daug. Pernai buvau pasidariusi tik 2-3 litrus. Mazai