Sveikos,
kaip tik šiuo metu kuriu lėlę. Dalis liko tik sujungti, ir drabužius bei detales sukurpt. Kilo klausimas: jei jūs pvz siūnat pėdkelnes (na kad atrodytų, lyg su jomis), tai pilnai jas ir kurpiat, ar padarot iki tokio lygio, kad po sijonų pvz tik atrodytų, kad pėdkelnės, o aukščiau paliekat plikas? Tiesiog įdomu pasidarė, nes suknias ar sijonus tai ok, pasiūt nelabai sunku, bet kokias kojines ar batus, tai jau sudėtingiau.
Šiaip labai Jūsų temos super, perskaičiau šiąnakt gal 4 iš jų, tiek visokio gėrio prisižiūrėjau. Šaunuolės.
Jei mintis yra padaryti pedkelnes, reikia daryti iki pat virsaus, iki triusikeliu ar kelnyciu, nes jeigu kas pakels sijoneli ir pamatys koki negrazuma (nedadelkia), bus ne kas.... Bet galima ne tik pedkelnes, bet ir kojines siuti, galima ilgas kojines siuti, labai graziai pabaigiant neriniais... visaip daroma, svarbu pabaikti iki galo, kad atrodytu taip, kaip sugalvota.
vajetus, jūs joms net apatinius siūnat?

Pėdkelnes dariau kelis kartus
klijavau ir siuvau mono siūlu dariau iki tiek-kiek bus matoma. Sunkoka padaryti gražiai tvarkigai (siūlę)
bet įmanoma.

QUOTE(astynute @ 2011 04 28, 23:47)
Voveryte, nu lelyte kokia superine
Nuostabiai grazi.
Ar akytes pati piesiai? Is kokios cia medziagytes siuta si nuostabiu spalvu suknute?
Man labai labai patiko

Ar akytes pati piesiai? Is kokios cia medziagytes siuta si nuostabiu spalvu suknute?
Man labai labai patiko

Ačiū

Akytes pati piešiu. Turiu vienas nusipirkusi, bet net nebežinau kur jos voliojasi

QUOTE(juratele2006 @ 2011 04 29, 08:03)
Ačiū

QUOTE(Gegytė @ 2011 05 02, 09:59)
kaip tik šiuo metu kuriu lėlę. Dalis liko tik sujungti, ir drabužius bei detales sukurpt. Kilo klausimas: jei jūs pvz siūnat pėdkelnes (na kad atrodytų, lyg su jomis), tai pilnai jas ir kurpiat, ar padarot iki tokio lygio, kad po sijonų pvz tik atrodytų, kad pėdkelnės, o aukščiau paliekat plikas? Tiesiog įdomu pasidarė, nes suknias ar sijonus tai ok, pasiūt nelabai sunku, bet kokias kojines ar batus, tai jau sudėtingiau.
Aš sakau taip, kad jei lėlės kojos ir užpakaliukas matosi po sijonu, pakėlus jį tai reikia kelnaičių ir pėdkelnes aišku daryti iki pat galo. O jei tarkim yra kelnaitės kaip bridžai, tai padarai tiesiog kaip ilgas kojines kurios šiek tiek užeitų virš bridžų krašto. Pvz juk ir kojines darant nebūtina pirštus uždengti, jei yra uždari batukai ir jie nenuimami.
QUOTE(Gegytė @ 2011 05 02, 10:45)
Aha

QUOTE(~ella~ @ 2011 05 02, 11:36)
Pėdkelnes dariau kelis kartus
klijavau ir siuvau mono siūlu dariau iki tiek-kiek bus matoma. Sunkoka padaryti gražiai tvarkigai (siūlę)
bet įmanoma.

Man viena sudėtingiausiu dalių yra kojinių siuvimas

Aš va vienos labai gerai žinomos rusų menininkės parodoje buvau tikrai nemaloniai nustebinta kai gyvai pamačiau kiek jos lėlėse yra smulkaus broko, nekokybės. Aš sau to leisti negaliu, o žmogus kuris vežioja savo kūrinius po pasaulį į parodas - gali sau tai leisti

Saunuoles-labai grazios lelytes

Vaje... negaliu patiketi voveryt, kad rimta lelininke galetu sau leisti tokius brokus, kuriuos parasei... Klaipedoje kur buvo parodele, man pasirode, kad visos leles buvo kruopsciai padarytos, bet gal as dar daug ko nepastebiu...
tas kas anksciau buvo labai gerai pagal mane padaryta, dabar man atrodo mano lelytese kai kurios vieteles tikra chaltura
net geda ziureti dabar..
tas kas anksciau buvo labai gerai pagal mane padaryta, dabar man atrodo mano lelytese kai kurios vieteles tikra chaltura

Na va, pasirodau. Sijoną pasiuvau naktį, karoliukais kaklą siuvinėjau kol rankos, kojos džiuvo... Šiaip smagu buvo daryti, tik sunku.