Įkraunama...
Įkraunama...

Ar islamas tikrai priešas?

Apklausa: Ar žinote laimingų musulmonų ir krikščionių porų? (266 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 22, 03:58)
Na, Jurga23 Oslas, nieko naujo nesuzinojau smile.gif Man nera nieko keisto, kad reikia prisidengti plaukus, nusiimti batus. Seniausiai visa tai zinoma. Toks nekuklus klausimas, negi tu, istekejusi uz musulmono, to nezinojai? Ar vyras tau nieko nepasakojo? Pastebejau, kad tau si religija ne prie sirdies, kaip sugyveni su tuo, jei vyras kitatikis? smile.gif

O man tai keista kodel kada moteris neprisidengia plauku tai sakoma ji nepadoriai elgiasi bet vyrams tas pats netaikoma. Moterys 40 laipsniu karstyje turi vaikscioti ciadrom apsimuturiave ir kalbu ne apie tas kurios tai daro savo noru o apie tas kurios yra priverstos tai daryti pries savo valia ir visai ne del religojos, netgi ne vyro ar seimos, o del to kad toks istatymas. Paciai teko matyti kad gatvese patruliuoja speciali policija kuri priziuri pas kuria motery plauku daugiau svieciasi ar paltas keliu nedengia arba per daug aptemptas, kada tuo metu gatveje stovi murzinas 4metu vaikiukas ir istieses ranka praso ismaldu is pravaziuojanciu masinu kamsciu metu, o tai "policijai" tas neidomu nes jie turi "svarbiasniu reikalu" ziureti pas ka kur koks plaukas islindes neduok dieve blink.gif va cia tai tikras nusikaltimas nu ar nejuokinga blink.gif .
O del mano vyro tai jis nera religinis fanatikas kuris melstusi 5 kartus per diena laikytusi ramadano ar skaitytu korana ir verktu del pries simtus metu mirusiu sventiku, kaip dauguma daro. Apie jo religija senei viska zinojau dar pries tekedama jaigu jis butu buves uzkietejas musulmonas nebuciau uz jo tekejusi. Jis lygei toks pats paprastas zmogelis kaip ir as, o kad jis nera tikras musulmonas tai cia jo reikalas man tas gyventi netrugdo , galu gale ir as nesu uzkietejus katalike nevaikstau kasdien i baznycia ir tu 10 isakymu toli grazu neiseina laikytis kaip ir daugeliui kataliku.
Mes svenciam kartu ir kucias ir kaledas musu naujuosius ir jo naujuosius metus, biblijom ir koranais nemosikuojam vieni kitiems po nosim ir ramiai saugyvenam.
Atsakyti
QUOTE(Jurga23 Oslas @ 2005 12 22, 17:18)
"policijai" tas neidomu nes jie turi "svarbiasniu reikalu" ziureti pas ka kur koks plaukas islindes neduok dieve blink.gif  va cia tai tikras nusikaltimas nu ar nejuokinga blink.gif .

Kažkoks priespaudos režimas blink.gif
Atsakyti
Kas jau matė "Pakeleiviai" anonsą? Galėsime pažvelgti į tą baisiai "civilizuotą" Egiptą g.gif Man kol kas pasirodė, kad ten kaip kokiam Irane ar Pakistane blink.gif
Atsakyti
Taip nebeįdomu, kodėl niekas nesipeša ir nesiginčija, kokios baisios tos musulmoniškos šalys? biggrin.gif Ar jau nyksta iš lietuvių širdžių rasizmas, nacizmas ir visi kiti netolerancijos požymiai? g.gif bigsmile.gif

Džiugu thumbup.gif

Va, ir rezultatai daugmaž vienodi, vadinasi ir laimingų yra ir nėr ko čia skųstis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Psichė: 16 sausio 2006 - 17:32
Gaby, kada čia spėjai iš proto išeiti? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 01 19, 12:12)
Gaby, kada čia spėjai iš proto išeiti? blink.gif

Matai kaip viskas keičiasi, nebuvus Lietuvoje pora savaičių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2006 11 07, 10:44)
Patikėk, nesam mes jau tokios atsilikusios ir nieko gyvenime nemačiusios. Gerbiam visus svetimtaučius, netgi tavo taip ginamus musulmonus. Bet gerbiam juos kaip turistus Lietuvoje, gerbiam tuos, kurie neveda mūsų dukterų, kurie laikosi savo papročių ir t.t. Kažkuri rašė, kad visi lietuviai tokie jau ..... , kad negalėjo rasti sau Lietuvoje vyro. O aš noriu paklausti, tai gal jūs lietuviams nepatikot, kad  musulmonų vaikotės? Ir nesakykit, kad jūs ten jau taip gerbiamos ir mylimos. Musulmonės moterys tikrai nekenčia svetimtaučių moterų, na ištekėjusių už musulmonų. Apie gražų gyvenimą siūlau parašyti knygą, kurią mes galėtumėm paskaityt, bet ne dabar, o po kokių 20 metų. Yra ir sugryžusių iš tos laimingosios šalies, kaip papasakoja apie savo gyvenimą, šiurpas ima. Sakysit yra ir Lietuvoj visko. Taip, yra. Bet čia bent jau norinti keisti savo gyvenimą moteris, turi tam galimybių ir teisių. Galų gale yra visada šalia artimi žmonės, kurie gali tau padėti.  bigsmile.gif

Sumetei į vieną katilą visas musulmoniškas šalis. Aš atstovauju Turkijai šiose diskusijose, todėl nesutiksiu su tavo šiom mintim. Nepastebėjau to pas kultūringus išsilavinusius turkus. Apie tuos kitus neverta kalbėti. Jie tik islamo teršalai.

QUOTE(leputė @ 2006 11 07, 11:11)
Tik dviejose...
Kitų keturiųšimtųpenkiasdešimt...... istorijų neberodė, nes jau nebeįdomu žiūrėt  schmoll.gif Čia gi jums ne koks realybės šou...

Aha, tiksliai...
Bet kaip paskui mūsų šviesiaplaukėm mėlynakėm lietuvaitėm čadros/burkos...etc. tinka...

Ot ir ne. Žurnalistai parodys verksmingų istorijų būtent tiek, kiek herojų atsiras. Tai publikai visada patiks.

O dėl čadrų/burkų (kas tai yra? unsure.gif ): kas nori, tas visa tai dedasi, kas nenori - ne.

QUOTE(Azalija @ 2006 11 07, 11:37)
dar gal į temą, gal nelabai... 4u.gif
1. kai vyko Izraelio - Libano konfliktas tiesiog sukrėtė vaizdas, kaip aerosuoste sutinka pabėgėlius... porą kalbintų moterų - jaunos dar matosi.. aplink 4-5 vaikai, nėščios, su visom užuolaidom padabintos...  doh.gif  lietuvaitės  verysad.gif ...
2. Vakar nuėjau į temą "Islamas" Religijoj ir ezoterikoj, iš ten dar į vieną temą... paskaičiau pokalbius... daugiausia moterys, jau ištekėjusios už musulmonų.. pasijaučiau kaip kad bendraudama su "Tikėjimo žodžio" atstovais.. smegenėlės praplautos.. išsilavinimo (sprendžiu pagal krūvas rašybos klaidų, ir ne atsitiktinių) - nerasta... viena kita, atrodo turinti stipresnį lietuvišką tautinį identitetą..  kitos, regis daugiau žino apie musulmoniškus papročius, nei apie lietuviškų kalėdų prasmę...

1. Taip, gal ir liūdna, bet gal joms gerai.

2. Nemačiau jokių praplautų smegenėlių (galbūt kažką praleidau ar pamiršau, jei nori, gali pateikti nuorodą į kokį nors pavyzdį) g.gif

Aš asmeniškai pradėjau domėtis islamu prieš susipažindama su draugu, nes labai knietėjo pačiai išsiaiškinti, ar teisingai puolama ši religija ir jos atstovai. Siūlau ir kitiems pasidomėti labiau,gal apmažės per daug kategoriškų komentarų. Bet nieko, juk mes visą gyvenimą mokomės. bigsmile.gif Kai man buvo 18 metų aš prisiekinėjau, kad jokiu būdu gyvenime nesusidėčiau su Turkijos piliečiu, nes nuomonę buvau susidariusi tik iš lietuvių atsiliepimų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(M & G @ 2006 11 07, 18:16)
Kai man buvo 18 metų aš prisiekinėjau, kad jokiu būdu gyvenime nesusidėčiau su Turkijos piliečiu, nes nuomonę buvau susidariusi tik iš lietuvių atsiliepimų doh.gif

Pamiršau pridurti, kad ne tik iš lietuvių atsiliepimų, bet ir iš turkų emigrantų Švedijoje bei Vokietijoje, kur teko kurį laiką pabuvoti.
Atsakyti
Mane tai jau erzina lietuvių netolerancija mad.gif Sutikčiau, jei būtų savu kailiu patyrę ir ginčytųsi, o tai dabar gaunasi, kad kiaušinis vištą moko, nes nuomonę visi susidarę iš televizijos ar kelių sutiktų emigrantų musulmonų blink.gif No comments.
Atsakyti
Islamas tikrai nera priesas, priesai yra fanatikai.. o tokiu yra nemazai arabu salyse... jei kurios nors is jusu vyras ar draugas yra musulmonas, tai nereiskia, kad visi musulmonai tokie, kaip jis... as pati stebejau neapykanta jaunu ir vyresniu arabu veiduose stebint europiecius.. man paciai teko susidurti su panieka europietems moterims, nors tos tikrai nei elgesi vulgariai nei rengesi kaip prostitutes... antra, ne tiek islamas, kiek dar islamo itakota salies kultura turi reiksmes.. nes ji itakoja ir seimos kultura... ir tai irgi reikia ivertinti... taciau, kaip visada, visur buna isimciu... buna arabu, kuriu seimoje yra issilavinusiu, plataus akiracio zmoniu... priklauso dar ir nuo to, kurioje is musulmoniskuju saliu gyvena... o pati religija cia vaidina tik nedideli vaidmeni.. nes kaip religija ji pakankamai teisinga religija ir joje yra nemazai racijos ....

dar siek tiek ne i tema, bet vienoje berods turkijos temoje, mergina viena rase apie tai, kad jai reikejo priimti islama, kad isteketi uz vyro musulmono... taigi, kiek zinau, tai nera butina... vyras musulmonas gali vesti kitataute ir tuoktis su ja meceteje... bet musulmone moteris neturi teises isteketi uz ne musulmono .. bent jau taip man papasakojo vienas musulmonas vedes staciatike.. ji ir liko staciatike, o jis musulmonas...
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2006 11 07, 20:10)
Mane tai jau erzina lietuvių netolerancija  mad.gif Sutikčiau, jei būtų savu kailiu patyrę ir ginčytųsi, o tai dabar gaunasi, kad kiaušinis vištą moko, nes nuomonę visi susidarę iš televizijos ar kelių sutiktų emigrantų musulmonų  blink.gif  No comments.

Netikėtai atradau, kad karštoji tema persikėlė čia bigsmile.gif reiktų pranešti kitiems diskutuotojams (nes Beigbeder dar anoj temoj mačiau "sėdi")

Tai va, ką norėjau pasakyt.
Turėti SAVO nuomonę, įsitikinimus yra kiekvieno LR piliečio teisė, katrą mums garantuoja Konstitucija. Tai pirma. O antra, sutinku, kad didžioji dauguma nuomonę apie musulmonus, apskritai islamo šalis, jų religiją, papročius ir panašius dalykus susidaro iš žiniasklaidos. Tik nemanau, kas visi žiniasklaidininkai yra tokie piktybiniai, kad specialiai dergia vargšus musulmonus... Ir išsigalvoja teroristus, linčo teismus, moteris su burkomis (specialiai M&G - burka - tai toks moteriškas rūbas, primenantis maišą ir dengiantis moterį nuo galvos iki kojų. Pvz. Afganistane moterys juos nešioja žydos spalvos, Vidurinėje azijoje - juodos...) ir panašius dalykus.
Nesiginčiju, kad musulmonų tarpe nėra išsilavinusių žmonių, bet visą įvaizdį formuoja masės...
Atsakyti
QUOTE(leputė @ 2006 11 08, 11:00)
Netikėtai atradau, kad karštoji tema persikėlė čia bigsmile.gif reiktų pranešti kitiems diskutuotojams (nes Beigbeder dar anoj temoj mačiau "sėdi")

lotuliukas.gif "Sedziu" anoj temoj, nes ten diskutuojama (turetu buti) apie " uz pries" tekejima uz uzsienieciu, ne vien musulmonu. Kaip jau rasiau savo paskutiniam poste "sededama" lotuliukas.gif anoj temoj, paklausiau "uzsienieciu zmonu" apie ju pazinti su busimais vyrais... ir t.t.. tai is kart dingo visos "atsakoves" blink.gif
Ko gero, nelabai jau romantiskos ju istorijos apie "karsta meile"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beigbeder: 08 lapkričio 2006 - 10:43