Vakar šventėm mano gimtadienį, atėjo keli mano draugai ir nė vienas nelankęs daržiuko, o visi bebaigiantys prestižines specialybes, žodžiu perspektyvūs ir žavūs žmogučiai, mudu su vyru irgi nelankę darželio, ir mokykloje neturėjom jokių sunkumų, gal tai tik sutapimas.
Šį rugsėjį mano vyresnis vaikutis tikriausiai papuls į daržiuką, mažasis - kitais metais, taigi šiaip ar taip dar vienus metus namuose būsiu su mažuoju. Kitaip nei visi normalūs žmonės, aš dirbu vakarais nuo 18 val, taigi nuo ryto iki 17 val esu laisva. Mano mama dirba maždaug iki 15 val, tai esant reikalui gali išleisti mane į darbuką, jei MB negrįžęs dar. Rytais man anksčiau ar vėliau teks pradėti eiti į treniruotes (dirbu trenere ir reikia tobulintis), mano mažiukai dabar keliasi 9:00 - 9:30, o iš treniruotės aš grįžčiau apie 10:30. Taigi realiai, man reikia kad ryte kažkas pažiūrėtų mažiukus nuo 8val iki 10:30 ir vakare nuo 17 val, kol MB grįš iš darbo apie 18 val. Na ir dar 3 kartus per metus po 2 savaites, kai man būna sesija. Viskas. Na nebent noriu kur pasižmonėt be vaikų, nors aš tai puikiai padarau savaitgaliais.
Kodėl aš vaikučius užrašiau į darželį? Pagrindinė priežastis, kad man nelabai sekasi juos lavinti namie ir dėl bendravimo su bendraamžiais.
Labiausiai nerimauju štai dėl ko:
* ar mano mažiuku ten tinkamai pasirūpins;
* ar nesirgs ir neužkrės broliuko;
* ar darželį lankantys mažyliai tikrai lavinami geriau nei namie ( man nesiseka lavinti, nedainuojam mes dainelių, nesekam pasakų, bet kai tik turiu laiko padūkstam, o tai būna dažnai, einam į lauką, plepam kiek tai įmanoma ir t.t.)
* mano mažiukai ryte miega iki 9 val, man atrodo žiauru tokį mažą vaikutį 7 ryto temti iš lovos ir vesti į daržiuką, kai tai nėra būtina, juk dirbu aš vakare. Kaip reaguotų darželio auklėtojos, jei aš jį atvesčiau tik porai valandų? Gal geriau, tuos pinigus, kuriuos skirčiau darželiui skirti ugdymui, lankyti kokią mokyklėlę ar pan?
* be to mano vaikutis nemiega pietų miegelio, nors šiaip ar taip darželį lankytų tik iki pietų.
Mamos patarkit, nes dabar labai prieštaringi jausmai man kyla.