Pasiskaityk čia, rasi daug patarimų
ir sukurpk gerą motyvacinį... jei neturi įgūdžių, kuriais galėtum pasigirt, tai rašyk apie asmenines savybes. Ir labai gerai pergalvok - gal kokius kursinius rašei (į tą temą, o jei nelabai į tą, tai apsuk taip, kad gautųsį į tą ), kokiose konferencijose dalyvavai, gal kokie straipsniai kurnors publikuoti, gal kokia grupės seniūnė buvai
kai pirmą rašiau, tai o jau 21-ą tai ohoho - vos puslapin sutalpinau nors patirties toj srity kur darbinaus turėjau visišką nulį ale girtis išmokau
Ąčiū.
aš tai įrašiau į CV kad darbo patirties neturiu, o kai užkliūdavo-sakydavau, manau kad lengviau užsiauginti gerą darbuotoją negu perkvalifikuoti seną ir beje nereikia pudrinti smegenų su nebūtais įgūdžiais -vistiek patikrins, o jau tada
QUOTE(zalia @ 2006 05 12, 12:22)
ir beje nereikia pudrinti smegenų su nebūtais įgūdžiais -vistiek patikrins, o jau tada
Nieks nesako, kad meluot reikia Tik pateikt viską taip, kaip naudingiau Juk kiekvienas baigęs univera yra skaitęs pranešimus, pristatinėjęs kursinius/bakalaurinius - štai jums ir bendravimo su auditorija įgūdžiai. Na, kam neteko kokios ekselinės lentelės ar grafiko pasidaryt - kuo puikiausi darbo kompiuteriu pagrindai. visiems yra tekę bendraut su žmonėm, kad ir tam pačiam kursiniam medžiagą susirinkt - gal kokias anketas padalint reikėjo - nugi puikiausias pavyzdys, kad sugebi užmegzti santykius ir efektyviai bendrauti, gal kokioj saviveikloj dalyvavai - esi aktyvi, iniciatyvi...
Taigi, nors neturi darbo patirties, tačiau tavo asmeninės savybės ir nespecifiniai įgūdžiai turi rodyti, kad darbdaviui nekils problemų tave apmokant
Sveikos, noriu paklausti jusu nuomones. Pradedu zvalgytis darbo po vaiko prieziuros atostogu. Turiu nora dirbti vienoj istaigoj, kuri siuo metu neiesko darbuotojos ir neskelbia jokio konkurso, bet galvoju vistiek pateikti savo CV bei motivacini laiska, maza ka, gal greitu laiku prireiks manes . Tai va, ta istaiga yra visai salia mano namo, kaip manot ar butu geriau jei pati asmeniskai nunesciau popieriukus ar geriau pastu siusti, bijau, kad neisgrustu pro duris su tais mano popieriukais kol neiesko darbuotojos, o pastu ir nei siaip nei taip. Ka manot?
QUOTE(Ele @ 2005 05 24, 17:54)
Na, trys lapai- tikrai per daug... Mane universitete mokė, kad CV turi tilpti į 1 lapą.
Ne visuomet tai teisybe yra. Mano specialybes zmones ir 5 lapus buna priraso, nes ten darbo patirtis susideda is atliktu projektu ir juose naudotu technologiju aprasymu, tai su metais prisikaupia. Ir cia jau kuo daugiau tuo geriau. Kokia specialybe? Programavimas, IT, projektu valdymas ir pan.
Ta prasme jeigu segi CV prie emailo? Aš tai parašau, trumpai, pasisveikinu, ir parašau, kokiu tikslu siunčiu CV ir motyvacinį laiška. ir emailo temoje parašau į kokią poziciją pretenduoju ir iš kur esu. na aš ieškau darbo kur yra svarbu iš kokio miesto.
QUOTE(Asutrikolarija* @ 2007 05 28, 09:33)
Aš tai parašau, trumpai, pasisveikinu, ir parašau, kokiu tikslu siunčiu CV ir motyvacinį laiška.
Na tai motyvacinio laiško nereikia kabinti atskirai prie emeilo, pats emeilas ir turi būti tas motyvacinis laiškas. Antraštėje į kokias pareigas norima pretenduoti, pačiame emeile išdėstyta motyvacija - neišsiplečiant, maždaug 10-15 eilučių, o prisegamas CV ir viskas. iš motyvacinio laiško turi pajausti ar nori skaityti toliau CV, ar bent kiek sudomini.
Nesutinku, kad motyvacinis turi buti laiske. Paskaitykit pleputes temas Juk dazniausiai sekretore atspausdina laisko prisegtukus direktoriui ir nunesa. Taip jusu motyvacinio direktorius apskritai nepamatys
QUOTE(white:) @ 2007 05 28, 19:11)
Nesutinku, kad motyvacinis turi buti laiske. Paskaitykit pleputes temas Juk dazniausiai sekretore atspausdina laisko prisegtukus direktoriui ir nunesa. Taip jusu motyvacinio direktorius apskritai nepamatys
Nu o emeilo atspausdinti negalima? Seip jau ne vienam ir ne 5 pokalbiuose esu buvus, ir ne seip sedynes pasildyt, ir ne "is lempos" sugalvojau - o jau jusu reikalas kuriu patarimu klausyt El. laiskas taip pat labai gerai spausdinasi, ir dar paprasciau ir lengviau nes nereikia niekur papildomai atidarineti.
QUOTE(Shyna @ 2007 05 29, 09:33)
Nu o emeilo atspausdinti negalima? Seip jau ne vienam ir ne 5 pokalbiuose esu buvus, ir ne seip sedynes pasildyt, ir ne "is lempos" sugalvojau - o jau jusu reikalas kuriu patarimu klausyt El. laiskas taip pat labai gerai spausdinasi, ir dar paprasciau ir lengviau nes nereikia niekur papildomai atidarineti.
Kiek esu buvus, visur spausdina TIK dokumentus. Galbut jusu imonej daro kitaip