Sveiki, man kilo toks klausimas, ar turėčiau į CV priėmimui į valstybės tarnybą rašyti tokią darbo patirtį, kaip pvz.: 3 metus dirbau valytoja, 3 men. pardavėja
QUOTE(rasyte969 @ 2012 03 20, 11:24)
Sveiki, man kilo toks klausimas, ar turėčiau į CV priėmimui į valstybės tarnybą rašyti tokią darbo patirtį, kaip pvz.: 3 metus dirbau valytoja, 3 men. pardavėja
Esu girdėjusi, kad geriau to nerašyti:)
QUOTE(pupune @ 2012 03 20, 12:58)
Esu girdėjusi, kad geriau to nerašyti:)
Ačiū Man irgi taip atrodo, todėl ir suabejojau
QUOTE(rasyte969 @ 2012 03 20, 10:24)
Ne. Nekaip atrodys, jei truputį rimtesnės pareigos
Visiem kuriem kyla klausimų klausimų rengiant CV siūlau perskaityti: Kaip rašyti CV
10 priežasčių kodėl nebuvote pakviestas į darbo pokalbį
10 priežasčių kodėl nebuvote pakviestas į darbo pokalbį
QUOTE(pupune @ 2012 01 03, 14:33)
O kaip suprantu darbo patirtį geriau rašyti metais t.y. tarkim
"Įmonės pavadinimas" 2008 - 2010 m. ?
Poto mano motinystės atostgos. Dar iki dabar eina. Kaip geriau: ar nieko nerašyti? Ar kur "kita informacija" - paminėti, kad "esu besibaigiančiose mot. atostogose"?. Nors žinau, kad tai gali būti didelis minusas
Bet Juk kils klausimas, o kur aš buvau nuo 2010 iki 2012
"Įmonės pavadinimas" 2008 - 2010 m. ?
Poto mano motinystės atostgos. Dar iki dabar eina. Kaip geriau: ar nieko nerašyti? Ar kur "kita informacija" - paminėti, kad "esu besibaigiančiose mot. atostogose"?. Nors žinau, kad tai gali būti didelis minusas
Bet Juk kils klausimas, o kur aš buvau nuo 2010 iki 2012
gal kas patars...
QUOTE(Elzė @ 2012 03 26, 01:15)
gal kas patars...
Aš ir rašiau prie papildomos info - "Esu besibaigiančiose mot. atostgose".
O dėl to, kad gali būti minusas... tai manau tegu geriau žino, nei sužino per pokalbį. Jei darbdavys bus nusiteikęs prieš jaunas mamas, tai ir pokalbis gali nepadėti. O tai, kad informuoji, manau rodo, kad nieko neslepi. Na, bet čia mano nuomonė
cv vilnius, gal galit patarti CV formata, kokiame pildyt CV? kuris siuo metu populiariausias?
QUOTE(pupune @ 2012 03 26, 06:45)
Aš ir rašiau prie papildomos info - "Esu besibaigiančiose mot. atostgose".
O dėl to, kad gali būti minusas... tai manau tegu geriau žino, nei sužino per pokalbį. Jei darbdavys bus nusiteikęs prieš jaunas mamas, tai ir pokalbis gali nepadėti. O tai, kad informuoji, manau rodo, kad nieko neslepi. Na, bet čia mano nuomonė
Sutinku. Dėl vyraujančių stereotipų gali nepakviesti. Čia kaip kuris sureaguos.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 03 26, 07:19)
cv vilnius, gal galit patarti CV formata, kokiame pildyt CV? kuris siuo metu populiariausias?
Nėra populiariausio formato. Kaip rašyti CV nuo žmogaus kompetencijų priklauso. Aišku, bendros CV rašymo taisyklės visur galioja. Gal išskirčiau, kad Europass nenaudoti, nes oi kaip nemėgsta jų darbdaviai...
QUOTE(cvvilnius @ 2012 03 26, 11:37)
Gal išskirčiau, kad Europass nenaudoti, nes oi kaip nemėgsta jų darbdaviai...
O kodėl? Aš naudojau būtent šį formatą ir tikrai nesulaukiau kažkokių atsiliepimų. Dalyvavau bent keliuose darbo pokalbiuose.
Del cv priklauso, kur pretenduojate. Pretenduojant i valstybines pareigas, geriau siusti europassini cv, nes jis sudarytas pagal bendrus ES standartus ir kai kurios institucijos net pacios reikalauja siusti europass cv. Bet esu ne karta girdejusi, kad siunciant cv privacioms firmoms, geriau sukurti savita cv, nenaudoti sablonu, o paciam pasireiksti, nes kai kurie sablonisku cv net neskaito ir iskarto atmeta, nes tai , anot ju, parodo, kad zmogus yra nekuribingas ir sabloniskas. Zinoma paciam kurti cv irgi reikia sugebejimu, kad nebutu jau per daug kuribiskumo ten
o jei neturi darbo patirties ar verta rašyt susijusį savanoriavimą?