Tikrai taip Viskas labai pazistama ir man.
O dar kokiu skambuciu pasitaiko del perklausimo.
Man is tiesu gaila tu, kurie taip elgiasi is neismanymo. As pati daugiausiai dirbu su pardavimo ir aptarnaujanciais darbuotojais. Tai tikrai mielai galiu patarti kaip elgtis pokalbio metu, galiu pamokinti pagrindiniu pardavimo ir aptarnavimo igudziu ir pacio proceso supratimo. Padeti pasiruosti pokalbiui.
Dabar dauguma jaunimo be patirties, bet tikrai galima gauti norima pozicija ir be jos. Tik reikia tureti tesinga poziuri i darba ir dideli nora tobuleti.
O pirmas zingsnis tikrai parasyti savo CV ir motyvacini, o ne paimti sablona is interneto.
QUOTE(Triglavas @ 2010 11 17, 18:25)
O pirmas zingsnis tikrai parasyti savo CV ir motyvacini, o ne paimti sablona is interneto.
Bet tai sunku padaryti (turiu omeny nesablonisko motyvainio laisko sukurima). Juk bet kokiu atveju turi buti surasyti tie klasikiniai momentai - pradzia pabaiga standartine, nieko cia idomaus nesugalvosi, o paciam destyme tai turi paaiskinti, kodel tu kandidatuoji i sias pareigas ir kodel tu butum tinkamiausias kandidatas.
O ka dar galima butu parasyti savaip, isskirtinai
Papildyta:
QUOTE(Triglavas @ 2010 11 15, 10:53)
Nuotrauka turi buti oficiali.
O kaip nuotrauka, kurioje as iki puses, apsirengus dalykiskai, su tamsiai pilku kostiumeliu, fonas ok, bet gana placiai sypsausi. Ar galima siust tokia nuotrauka i rimtas pareigas?
"Sveiki dar karta. Na kaip supratau cvpagalba.eu nieks nebande uzsakineti, tai as surizikavau ir užsakiau. Siaip patiko bendravimas pries ir rasymo metu. Man, su kuo ten bendravau, ta pati pasake ka ir Triglavas ir butent visus tokius dalykus bande akcentuoti, ant kiek gerai padare pamatysim, bet man asmeniskaitikrai daugiau patinka negu mano darytas . Siaip aplamai darbu likau patenkinta, nes pati tikrai neturiu gal tos patirties teisingai pateikti savo sugebejimus ant popieriuas, vis delto mano profesija yra inzinierine Ir aciu visiems uz patarimus. P.S. Man atrodo koks bebutu geras cv arba motyvacinis laiskas, vistiek viskas priklauso nuo musu "
QUOTE(svetlana84 @ 2010 11 18, 12:41)
"Sveiki dar karta. Na kaip supratau cvpagalba.eu nieks nebande uzsakineti, tai as surizikavau ir užsakiau. Siaip patiko bendravimas pries ir rasymo metu. Man, su kuo ten bendravau, ta pati pasake ka ir Triglavas ir butent visus tokius dalykus bande akcentuoti, ant kiek gerai padare pamatysim, bet man asmeniskaitikrai daugiau patinka negu mano darytas . Siaip aplamai darbu likau patenkinta, nes pati tikrai neturiu gal tos patirties teisingai pateikti savo sugebejimus ant popieriuas, vis delto mano profesija yra inzinierine Ir aciu visiems uz patarimus. P.S. Man atrodo koks bebutu geras cv arba motyvacinis laiskas, vistiek viskas priklauso nuo musu "
O kam jums moket pinigus uz CV,jei galit pati parasyti yra svetaines pvz cvonline.lt,cv.lt,isidarbink.lt ir tokiu daug panasiu per google galima surasti.Teisingai viena mamyte parase,kad ne CV uz jus su darbdaviu snekes,o jus,jei jums sukurs net ir tobula CV,cia dar nereiskia,kad iskart i darba priims
Pamirsau dar paklausti, drauge idomu klausima uzdave, jinai iesko vadybininkes darbo ir vienoje firmoje reikalavimas buvo parasytas "Nieko neismanyti apie vadyba". Cia jauna imone ir kaip suprantu idomiai nori save pateikti. Tai jinai ir klause kaip apsirengti pas tokius, man atrodo, gal oficialus ivaizdis pokalbiui ir nelabai tinka? T.y. pagal ka reikia geriau apsirengti, pagal pareigas i kurias pretenduoji ar pagal imones dvasia, pozicionavima?
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 11 18, 13:30)
O kam jums moket pinigus uz CV,jei galit pati parasyti yra svetaines pvz cvonline.lt,cv.lt,isidarbink.lt ir tokiu daug panasiu per google galima surasti.Teisingai viena mamyte parase,kad ne CV uz jus su darbdaviu snekes,o jus,jei jums sukurs net ir tobula CV,cia dar nereiskia,kad iskart i darba priims
Darbdavys kandidatus atrenka tai pagal CV ir pagal ji jis sprendzia apie mane, tai as geriau sumokesiu, kad man bent tvarkinga ir teisinga CV padarytu, kad as tureciau ta susitikima, o be normalaus cv ir motyvacinio laisko tai manes nieks ir nepakvies, nors realiai as busiu labai gera darbotoja, o viskas bus tik del cv,kad nemokejau save teisingai pateikti. Jus gi kada remonta bute darote kazkodel samdote kas jums plyteles klijuos Na cia tik mano asmenine nuomone, ir pinigu man tikrai nebuvo gaila nes pati zinojau uz ka moku
QUOTE(svetlana84 @ 2010 11 18, 13:55)
Darbdavys kandidatus atrenka tai pagal CV ir pagal ji jis sprendzia apie mane, tai as geriau sumokesiu, kad man bent tvarkinga ir teisinga CV padarytu, kad as tureciau ta susitikima, o be normalaus cv ir motyvacinio laisko tai manes nieks ir nepakvies, nors realiai as busiu labai gera darbotoja, o viskas bus tik del cv,kad nemokejau save teisingai pateikti. Jus gi kada remonta bute darote kazkodel samdote kas jums plyteles klijuos Na cia tik mano asmenine nuomone, ir pinigu man tikrai nebuvo gaila nes pati zinojau uz ka moku
Man labai įdomu ką tokio stebuklingo tame nupirktame CV parašo?
Juk žmogus apie save ir taip žinai - ką mokeisi, kur dirbai, ką dirbai, kokios stipriosios tavo asmeninės savybės ir t.t. Atsisėdi ir viską surašai iš eilės. Kuom tos firmos už pinigus gali padėti? Juk tavo praeities jos nepakeičia, patirties ar žinių neprideda...
O motyvacinis laiškas tai apskritai kiekvienai firmai, į kurią siunti, bus vis kitoks, tai negi kiekvieną kartą ir mokėti už jo parašymą?
Niekada nesinaudojau CV sudarytojų paslaugomis, tai man nuoširdžiai įdomu, ką gi jie padaro kitaip nei pats padarytum?
Nes pinigus tai nemažus už savo paslaugas jie prašo.
Gal kas papasakos kas naudojosi jų paslaugomis?
QUOTE(Triglavas @ 2010 11 14, 11:12)
Sveiki,
Man paciai teko priimti labai daug darbuotoju ir gaudavau kruvas CV. Galiu siek tiek papasakoti kokie CV kabina, o kokie keliau i siuksliu deze:
CV svarbu rasyti ir akcentuori ta patirti, kuri sutampa su siulomomis pareigomis. Kiekviename buviusiame darbe yra tokiu funkciju, kurios kazkuo gali sietis su naujomis. Jas ir reikia akcentuoti. Neprirasykite per daug, rasykite tai kas svarbiausia.
Bevik niekada nekviesdavau i poklabi tu, kurie raso tik kur dirbo ir pareigas. Na nebent buvo butent ta patirtis, kurios man ir reikedavo.
Taciau CV, tai tik koks 30 - 40% sekmes. Pati svarbiausia dalis yra motyvacinis laiskas.
Jeigu zmogus nesugeba parasyti motyvacinio laisko ir net nepasistengia to padaryti, tai kiek galima is jo tiketis darbe? Jei paraso tik standartini, bet kokiai prifesijai tinkanti motyvacini, tai ir dirbs tik pagal nurodymus.
O vadovams tokiu maziausiai reikia.
Pries rasant motyvacini lasika labai gerai isanalizuokite imones, i kuria norite patekti, veikla, vertybes ir pareigas, funkcijas bei reikalavimus. Tuomet rasykite, kokios jusu vertybes ir kaip sutampa su tos imones vertybemis, rasykite, ka jau esate pasieke savo gyvenime ir ypac tose srityse, kurios yra reikalavimuose. Gali buti, kad patirties tokiose pareigose dar neturite, bet turite dideli nora mokytis. Turite rasyti ne bendrinius dalykus: komunikabili, moku dirbti komandoje ir t.t. Bet rasykite konkrecius pasiekimus siose srityse ir IRODYMUS.
Jeigu zmogus ideda sirdies i savo CV ir motyvacini, tai labai matosi. Tokiu motyvaciniu is simto ateina vienas, todel tikrai turesite sansa buti pakviesti. Net jeigu neturesite patirties, tai protingas darbdavys tikrai susidomes iniciatyvia asmenybe. Dar labai padeda isivaizdavimas, siulymai ir pan.
As tikrai galiu padeti Jums parasyti CV arba motyvacini, tik po to, pokalbyje jau vis tiek viskas jusu rankose. Ieskant darbo reikia buti labai aktyviam. nepakanka vien CV vienodus siuntineti. Reikia paskambinti i norimas imones, reikia ziureti ju skelbiamus konkursus, reikia tiesiog nusisuti savo CV su aprasymu, ka galite naudingai ten nuveikti. Reikia perskambinti visas darbo ieskancias agenturas ir susitikti su ten dirbanciais asmenimis. Kazkas tikrai tuomet pastebes jusu atkakluma ir darbas garantuotas:)
O po to jau reikia daug aktyvumo, pozityvumo, noro tobuleti
Man paciai teko priimti labai daug darbuotoju ir gaudavau kruvas CV. Galiu siek tiek papasakoti kokie CV kabina, o kokie keliau i siuksliu deze:
CV svarbu rasyti ir akcentuori ta patirti, kuri sutampa su siulomomis pareigomis. Kiekviename buviusiame darbe yra tokiu funkciju, kurios kazkuo gali sietis su naujomis. Jas ir reikia akcentuoti. Neprirasykite per daug, rasykite tai kas svarbiausia.
Bevik niekada nekviesdavau i poklabi tu, kurie raso tik kur dirbo ir pareigas. Na nebent buvo butent ta patirtis, kurios man ir reikedavo.
Taciau CV, tai tik koks 30 - 40% sekmes. Pati svarbiausia dalis yra motyvacinis laiskas.
Jeigu zmogus nesugeba parasyti motyvacinio laisko ir net nepasistengia to padaryti, tai kiek galima is jo tiketis darbe? Jei paraso tik standartini, bet kokiai prifesijai tinkanti motyvacini, tai ir dirbs tik pagal nurodymus.
O vadovams tokiu maziausiai reikia.
Pries rasant motyvacini lasika labai gerai isanalizuokite imones, i kuria norite patekti, veikla, vertybes ir pareigas, funkcijas bei reikalavimus. Tuomet rasykite, kokios jusu vertybes ir kaip sutampa su tos imones vertybemis, rasykite, ka jau esate pasieke savo gyvenime ir ypac tose srityse, kurios yra reikalavimuose. Gali buti, kad patirties tokiose pareigose dar neturite, bet turite dideli nora mokytis. Turite rasyti ne bendrinius dalykus: komunikabili, moku dirbti komandoje ir t.t. Bet rasykite konkrecius pasiekimus siose srityse ir IRODYMUS.
Jeigu zmogus ideda sirdies i savo CV ir motyvacini, tai labai matosi. Tokiu motyvaciniu is simto ateina vienas, todel tikrai turesite sansa buti pakviesti. Net jeigu neturesite patirties, tai protingas darbdavys tikrai susidomes iniciatyvia asmenybe. Dar labai padeda isivaizdavimas, siulymai ir pan.
As tikrai galiu padeti Jums parasyti CV arba motyvacini, tik po to, pokalbyje jau vis tiek viskas jusu rankose. Ieskant darbo reikia buti labai aktyviam. nepakanka vien CV vienodus siuntineti. Reikia paskambinti i norimas imones, reikia ziureti ju skelbiamus konkursus, reikia tiesiog nusisuti savo CV su aprasymu, ka galite naudingai ten nuveikti. Reikia perskambinti visas darbo ieskancias agenturas ir susitikti su ten dirbanciais asmenimis. Kazkas tikrai tuomet pastebes jusu atkakluma ir darbas garantuotas:)
O po to jau reikia daug aktyvumo, pozityvumo, noro tobuleti
super parašei
QUOTE(Siluete @ 2010 11 17, 20:42)
Bet tai sunku padaryti (turiu omeny nesablonisko motyvainio laisko sukurima). Juk bet kokiu atveju turi buti surasyti tie klasikiniai momentai - pradzia pabaiga standartine, nieko cia idomaus nesugalvosi, o paciam destyme tai turi paaiskinti, kodel tu kandidatuoji i sias pareigas ir kodel tu butum tinkamiausias kandidatas.
Papildyta:
O kaip nuotrauka, kurioje as iki puses, apsirengus dalykiskai, su tamsiai pilku kostiumeliu, fonas ok, bet gana placiai sypsausi. Ar galima siust tokia nuotrauka i rimtas pareigas?
Papildyta:
nesunku visai. Motyvacinis turi būti tavo, nes tu esi asmenybė o ne šablonas.
patarimas - perskaitai šabloną, įdedi savęs ir parašai.
Dėl foto - mano nuomone labiausiai tinka tos pasinės vadinamos. nes man pvz kur deda visą kūną tai jau ne kas... toks jausmas kad : žiūrėk asile, kokia mano figūra!
juk svarbiausia yra asmenybė!
QUOTE(svetlana84 @ 2010 11 18, 14:55)
galiu pasakyti tik tiek - cv turi atspindėti tavo asmenybę.
teisingas sv nebūtinai bus teisingas tam darbdaviui ar tam žmogui kuris atrinkinės.
svarbiausia yra dalis širdies ir akivaizdus noras dirbti siūlomas pareigas.
o pagalvok kas bus jei pvz darbdavys paskaitęs cv pamatys cv ir asmenybės neatitikimą. pvz - aukštos frazės cv o realybėj - mužikiška kalba.... čia kaip pvz aišku, bet neatitikimai ir minimalūs yra neatitikimai. nepateisinsi lūkesčių ir tiek.
sumaniau keisti darbą. per tris savaites išsiunčiau gal dvylika cv ir.... du realūs pasiūlymai dirbti. vieną jų pasirinkau. ir tai ne įmonės vos krutančios ar pan. tai didžiulės lt kompanijos.... kodėl??? krizė, žmonės darbų neranda ir ttt
ogi pas mane nebuvo šablono. NULIS.
cv pasiėmiau savo seną, gamintą prieš dešimt metų, patobulinau, sutvarkiau, foto įkėliau. motyvacinis šiltas, parodantis norą dirbtiir realią naudą darbdaviui.....
tik nesenai įlindau į cv šablonus.... brrrr, jatus, mano nei per kur neatitinka nei vieno šablono.
QUOTE(svetlana84 @ 2010 11 18, 13:55)
o be normalaus cv ir motyvacinio laisko tai manes nieks ir nepakvies, nors realiai as busiu labai gera darbotoja,
Labas,
Kaip tik užsiimu naujo darbo paieškoms, ir nors rašymas man sekasi gana gerai, bet dabar labai susidomėjau ir tuo profesionaliu cv, motyvacinio laiško pakoregavimu. Žinau, kad manieji ir taip neblogi, bet iš 200 kandidatų reikia kažkaip išsiskirt.
Bet pažiūrėjau į tuos pavyzdžius cvpagalba.eu, na tokie nemieli tie motyvaciniai laiškai ten, nors tu ką, galėjo jau ką nors šilčiau parašyti.
Įsivaizduokit, kaip tas vargšas darbdavys skaito tokių laiškų 200 vnt., taigi numirt galima... Taip ir susilaikiau kol kas. Gal geriau duoti perskaityti tuos savo dokumentus, artimam, nors ir neprofesionaliam žmogui... Ir nuomonės paklausti.
Gal yra sėkmės istorijų, įsidarbinusių su pakoreguotais CV?
Sveikos,
Noriu paklausti Pas mane tokia situacija . Šiemet baigiu bakalauro studijas, beliko parašyti diplominį darbą ir jį apsiginti . Kaip rašyti Cv į grafą išsilavinimas . Nebaigtas aukštasis ar paprasščiausiai nerašyti ir tik mokymo įstaigos grafoj paminėti .Ar iš viso rašyti prieš tai koks buvo išsilavinimas . Nu pvz pas mane jis butų spec. vidurinis , pagal rusiškus standartus .
Tikiuosi supratot mano klausimą
Noriu paklausti Pas mane tokia situacija . Šiemet baigiu bakalauro studijas, beliko parašyti diplominį darbą ir jį apsiginti . Kaip rašyti Cv į grafą išsilavinimas . Nebaigtas aukštasis ar paprasščiausiai nerašyti ir tik mokymo įstaigos grafoj paminėti .Ar iš viso rašyti prieš tai koks buvo išsilavinimas . Nu pvz pas mane jis butų spec. vidurinis , pagal rusiškus standartus .
QUOTE(Elija* @ 2010 12 29, 10:44)
Sveikos,
Man atrodo, kar rasyk ka studijuoji ir kada baigi studijas. Tiesiog placiau toje grafoje aprasyk. Siuo metu rasau diplomini ir tada ir tada studijos bus baigtos.
Matai, ne studijose esme, o tavo patirtyje ir savybese. Jeigu cia bus tavi pirmas darbas, tai labai stipru motyvacini turi parasyti.
Esu vargšė darbdavė, šiuo metu skaitanti CV Pagrindinis trūkumas- informacijos stoka...Perskaitau tą CV ir nieko apie žmogų nesužinau. Tenka uždavinėti krūvas klausimų, nes neturiu laiko susitikinėti su kiekvienu atsiuntusiu CV...