Įkraunama...
Įkraunama...

CV

QUOTE(dinaja @ 2008 04 25, 00:04)
Jau tiek apsčiai prirašyta kaip rašyti cv, ko nedaryti ir t.t. ir pan. tereikia bent 10 min. skirti paieškai. Gi visai paprasta wink.gif
Svarbu, kad CV būtų pagrindiai faktai ir tvarkingas, nuoseklus, ir be klaidų!!!Ir svarbiausia - pirmiausiai reikia žinoti ką nori daryti su tuo CV. Nes siunčia merginos bet kur, net nežino dėl kokio konkurso pretenduoja, siunčia ir el. pašte įrašo dešimtis gavėjų (niekada tokių nesikviečiu  schmoll.gif ). Na tarkim iki šio etapo padaro  dar viską taisyklingai, bet ateina į pokalbį dėl administratorės pozicijos, o pradeda pasakoti, kad ji norėtų dirbti marketingiste  doh.gif  Tai jei jau dalyvaujate - tai apgalvokite ko norite, ko tikitės, ir ką darbdaviui galite duoti (ne tik prašyti).

Su situ 100% pritariu drinks_cheers.gif
viena karta ir pas mane taip buvo.Vienas vaikinas atejo i pokalbi pas mane del techniko darbo.tuo metu mes tik tokio darbuotojo ieskojo,o pas mane darbo diena laisvesne buvo,tai nusprendziau pati tuos pokalbius pravesti.O ci pagrinde sekretores ta daro,bet as norejau priimti zmogu kuris savo darba ismano,kad paskui ji nelakstyti.Tai jis kaip pradejo,girti koks jis sytemos administratorius geras,priimkit mane i darba,teorije iskales,bet praktikos neturi!!Tada dar pradejo klausineti,kas priziuri pas mus kompus,tai pasakiau viena mergina,neisidaviau kad as,tai kaip jis pradejo:merginos su kompais nieko neismano ir vis sugadina.Ir jau fliurtuoti pradejo,i restorana kviesti.O as atsistojau ir padekojau kad atejo i pokalbi,aisku ir pasakiau,kad labai malonu ka jis galvoja apie mano darba. Reikejo jums jo israiska pamatyti lotuliukas.gif .Si pokalbi labai gerai prisimenu,nes panasiu ivykiu dar nebuvo cool.gif
Atsakyti
biggrin.gif Tai va, kad dažnai žmonės nepasiruošia pokalbiui, nežino ką atsakyti į elementariausius klausimus, arba "nugrybauja" į šoną, kaip šiuo atveju. Kantrybės su tokiais reikia didelės.
O kalbant apie cv, tai kiek klaidų žmonės dar, pvz. šiandienn kai tik gavau - vyrukas siunčia, šeimyninė padėtis - netekėjusi biggrin.gif Aiškiai nurašo nuo kažkurios merginos ir nepasivargina dar kartelį perskaityti prieš išsiunčiant. Čia tik vienas iš daugelio. Ir dar - kokių tik foto neprisižiūriu. Tai būtų dar vienas iš patarimų - jei jau dedate nuotrauką, kad nuotraukoje būtumėte profiliu, pageidautina portretinė, ir ne daugiau kaip vienas žmogus, pasitaiko variantų - "trečias iš dešinės" smile.gif arba gulinčių ant sofkutės, bevalgančių ir t.t. ir pan. smile.gif Aišku, linksma ir praskaidrina nuotaiką, bet..darbo paieškos lieka rimtu dalyku wink.gif
Atsakyti
sm,as gavau tavo gyvenimo aprasyma ir galiu pasakyti,kad visai neblogai,bet gali kai ka pataisyti.
1. atsikratyk tu lenteliu,tu taigi ne matematikos mokitoje ir gyvenimo aprasymas ne matematikos pamoka.
2.man uzkliuvo,kaip tu aprasai kalbas,tu jei kalbi,rasai ir skaitai tai reiskias ir supranti,ar ne?Ar nebutu paprasciau parasyti,kad
LIETUVIU KALBA- GIMTOJI KALBA
ANGLU KALBA- GERI RASYMO IR SKAITYMO SUGEBEJIMAI,LAISVAI KALBU
Nereikia daryti lenteleje dar vienos lenteles doh.gif
3. o kur dingo tavo vidurine mokykla?ka tu ten nesimokei?
4. rekomendacije rasyk visada virsuje,prie savo domenu,nes tai yra svarbu labai,ir pakartok,kai rasai ta darbdavi,kuris dave rekomendacije
5. vairuotojo pazymejima rasyk taip pat virsuje,prie savo domenu
6.pats svarbiausias,kas man uzkliuvo, ir ne tik tau,sm, rasau bet ir visiems,nerasykit tikslu,niekam neidomu arba jus sudarysit apie save nuomone,kad esat isranki,o to nereikia,ar ne? Jei norite dirbti linksmu zmoniu kompanijoje,tai parasykit apie tai kai rasot apie save,kad man malonu dirbti su linksma kompanije,megstancia bendrauti ir t.t.
jei kas dar neaisku,rasykit drinks_cheers.gif
Atsakyti
jūt tik nesupykit, bet man labai keista, kad konsultuojate cv rašymuose. Man jūsų reiškiamos mintys sunkiai suprantamos tai viena, ir antra akis bado krūvos klaidų.
Atsakyti
QUOTE(tralaila @ 2008 04 26, 21:27)
jūt tik nesupykit, bet man labai keista, kad konsultuojate cv rašymuose. Man jūsų reiškiamos mintys sunkiai suprantamos tai viena, ir antra akis bado krūvos klaidų.

as nesutinku.manes zmones klausia,kaip geriau parasyti savo gyvenimo aprasyma.Pas mus Izraelyje uz tokias pastabas zmones moka dar ir pinigus.As ilgai mokiausi kaip tai gyvenimo aprasyma parasyti,kad darbdavys atkreiptu i ji demesi ir jis susidometu!
As pasakau,ka galima ataisyti ir ko isviso nereiketu rasyti. Jei as visas ar visus girciau,kad jusu gyvenimo aprasymai labai geri,tada nepasiektume agrindinio tikslo,parasyti TOBULA GYVENIMO APRASYMA.
As prisimenu,kaip mus moke mokykloje rasyti savo CV,bet tai yra neteisinga!Visi savo pavyzdi laiko USA,tai rasykime kaip jie,sako kad jie pasiekia daugiau,bet ir mes galime parodyti,kad mes neatsilike.
Jei mano patarimai blogi,nekreipkit i juos demesio.
As dariau savo gyvenimo aprasyma,pagal amerikieciu principa.Ir galiu pasigirti,sulaukiu daug skambuciu is Lietuvos su darbo pasiulymais,nors ir grisiu i Lietuva po 6-10 menesiu.Ir juos ant tiek sudomino mano gyvenimo aprasymas kad 5 firmos laukia manes gristant is 20.
Atsakyti
[quote=meile0409,2008 04 26, 17:52]
sm,as gavau tavo gyvenimo aprasyma ir galiu pasakyti,kad visai neblogai,bet gali kai ka pataisyti.
1. atsikratyk tu lenteliu,tu taigi ne matematikos mokitoje ir gyvenimo aprasymas ne matematikos pamoka.
2.man uzkliuvo,kaip tu aprasai kalbas,tu jei kalbi,rasai ir skaitai tai reiskias ir supranti,ar ne?Ar nebutu paprasciau parasyti,kad
LIETUVIU KALBA- GIMTOJI KALBA
ANGLU KALBA- GERI RASYMO IR SKAITYMO SUGEBEJIMAI,LAISVAI KALBU

Kalbos mokėjimas ir yra skirstomas į keturias sritis: skaitymas, rasymas, kalbejimas, supratimas iš klausos (turbūt pastarasis ir buvo įvardytas tik supratimu). Taip pasakys bet koks mokytojas, vertėjas ir bet kuris, bent kiek daugiau susijęs su kalbomis.. 4u.gif

O šiaip, ES tinklalapyje yra pavyzdžiai, kaip rašyti CV, visas formas ir pavyzdžius galima rasti visomis ES kalbomis, toks gyvenimo aprašymas atrodo tikrai geriau, nei tik paprastas, rodo, kad žmogus domisi naujienomis ir sugeba susirasti bei panaudoti naujausią info.
4u.gif

Beje, kiek esu gavusi į savo firmą CV, niekada nekviečiu į pokalbius tų, kurie tik prisega savo CV prie laiško, o pačiame laiške nieko daugiau neparašo, net "laba diena, siunčiu savo CV."... doh.gif

Papildyta:
QUOTE(meile0409 @ 2008 04 26, 21:12)
as nesutinku.manes zmones klausia,kaip geriau parasyti savo gyvenimo aprasyma.Pas mus Izraelyje uz tokias pastabas zmones moka dar ir pinigus.As ilgai mokiausi kaip tai gyvenimo aprasyma parasyti,kad darbdavys atkreiptu i ji demesi ir jis susidometu!
As pasakau,ka galima ataisyti ir ko isviso nereiketu rasyti. Jei as visas ar visus girciau,kad jusu gyvenimo aprasymai labai geri,tada nepasiektume agrindinio tikslo,parasyti TOBULA GYVENIMO APRASYMA.
As prisimenu,kaip mus moke mokykloje rasyti savo CV,bet tai yra neteisinga!Visi savo pavyzdi laiko USA,tai rasykime kaip jie,sako kad jie pasiekia daugiau,bet ir mes galime parodyti,kad mes neatsilike.
Jei mano patarimai blogi,nekreipkit i juos demesio.
As dariau savo gyvenimo aprasyma,pagal amerikieciu principa.Ir galiu pasigirti,sulaukiu daug skambuciu is Lietuvos su darbo pasiulymais,nors ir grisiu i Lietuva po 6-10 menesiu.Ir juos ant tiek sudomino mano gyvenimo aprasymas kad 5 firmos laukia manes gristant is 20.

Manau, mergina norėjo pasakyti, kad ne tavo patarimai blogi, bet kad tavo pasisakymuose beprotiškai daug klaidų (ne tik rašybos, skyrybos, bet ir kalbos kultūros, o tokie CV tikrai atstumia... Niekada nekviesčiau į pokalbį žmogaus, jei jo CV arba motyvaciniame laiške būtų TIEK klaidų... Žinoma, klaidų tikrai gali pasitaikyti ir jų pasitaiko, niekas negimė tobulas, bet kai jų per daug, tada akis tikrai bado...)
Tikiuosi, nesupyksi už pastabas, turi tikrai daug patirties, kaip rašyti CV, bet niekas dėl to nesiginčija...
4u.gif
Atsakyti
Na jau baikit, kam - nepatinka - neskaitykit, kam teršti temą, gal kam tie patarimai tikrai labai naudingi. Taip, kad padrasinu meile0409 , toliau tęsti patarimus. O kas dėl klaidų - čia gi ne lietuvių kalbos diktantas, čia viso labo internetnis forumas! Nesakau, kad daryti klaidas reikia ir tai priimta, bet jei mergina nori greitai atrašyti ir neturi laiko sutikrinti visus kablelius, brūkšnelius, viena kita klaidelė forumuose niekam dar nepakenkė. Nebūkt tokie priekabūs.
Atsakyti
QUOTE(jolie23 @ 2008 04 27, 16:55)
Manau, mergina norėjo pasakyti, kad ne tavo patarimai blogi, bet kad tavo pasisakymuose beprotiškai daug klaidų (ne tik rašybos, skyrybos, bet ir kalbos kultūros, o tokie CV tikrai atstumia... Niekada nekviesčiau į pokalbį žmogaus, jei jo CV arba motyvaciniame laiške būtų TIEK klaidų... Žinoma, klaidų tikrai gali pasitaikyti ir jų pasitaiko, niekas negimė tobulas, bet kai jų per daug, tada akis tikrai bado...)
Tikiuosi, nesupyksi už pastabas, turi tikrai daug patirties, kaip rašyti CV, bet niekas dėl to nesiginčija...
4u.gif

as nesakau,kad as puikiai moku lietuviu kalba,as prisipazistu,dabartines kalbos as visiskai nesuprantu,nes per 4 metus jinai pasikeite ir prigalvota,visokiausiu nauju dalyku,nauju zodziu,net internete nepraeinu KET teorijos,nes jau nesuprantu!
ir teisingai dajana pasake,nenorit,neskaityk,bet zmogui kuris manes papraso patarimo as negaliu atsakyti ir pasakyti kad ieskok pats,as galiu pasakyti pastabas,o sitas zmogus jau pats spres ar tuo pasinaudoti ar ne
Atsakyti
aciu,meile0409,kad padejei man.Labai aciu,kad pasedejei su manim per skype ir padejei parasyti CV,as dariau kaip tu sakei ir viska parasiau,kaip tu patarei,ir man pasiseke biggrin.gif ! Man skambino visi darbdavei,kad as issiunciau CV ir pirmas pokalbis praejo sekmingai,elgiausi,kaip tu patarei,ir praejau!Pasiule labai gera alga ir geras salygas,apie kurias man buvo geda prasyti ir net nesvajojau!
Labai tau aciu,kai grisi,tai eisim svesti drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnis1227 @ 2008 04 27, 20:06)
aciu,meile0409,kad padejei man.Labai aciu,kad pasedejei su manim per skype ir padejei parasyti CV,as dariau kaip tu sakei ir viska parasiau,kaip tu patarei,ir man pasiseke  biggrin.gif ! Man skambino visi darbdavei,kad as issiunciau CV ir pirmas pokalbis praejo sekmingai,elgiausi,kaip tu patarei,ir praejau!Pasiule labai gera alga ir geras salygas,apie kurias man buvo geda prasyti ir net nesvajojau!
Labai tau aciu,kai grisi,tai eisim svesti  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

tai gavai ta darba? tau tik pasiseke kad preita savaite buvo Izraelio svente,per kuria didziosios firmos nedirba,tai malonu buvo padeti,o siaip dirbu nuo ryto iki vakaro ir turiu tik laisva sestadieni.Bet buvo labai malonu tau padeti ir nepamirsk ka as tau sakiau.Jei tu galvosi,kad esi geriausia,tokia ir busi!Tik pasitikek savimi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolie23 @ 2008 04 27, 14:55)
Niekada nekviesčiau į pokalbį žmogaus, jei jo CV arba motyvaciniame laiške būtų TIEK klaidų...

kažko žinutės viršus nesicituoja g.gif
ką dar nori perskaityti laiške, be Laba diena, siunčiu CV?
Atsakyti
QUOTE(meile0409 @ 2008 04 27, 18:01)
as nesakau,kad as puikiai moku lietuviu kalba,as prisipazistu,dabartines kalbos as visiskai nesuprantu,nes per 4 metus jinai pasikeite ir prigalvota,visokiausiu nauju dalyku,nauju zodziu,

turbūt juokaujat g.gif
Atsakyti