As kiek zinau, tai jaunieji pirmiausia pristato pirslius, tuomet jie apsikeicia gelem, ir tuomet pirsiai pristato poras.
Sveikutės. Labai noriu, kad draugės dukra neštų mūsų vestuvinius žiedus. Gal kas gali supažindinti su šio proceso eiga?
Kaip suprantu mergytė turi eiti priešais mus - ar ne?
Kur jai po to reikia stobėti - su žiedais, ar juos kažkur padėti? Nu košmaras kaip gėda - net smulkmenų nežinau, o norisi, kad per vestuves nebūtų jokių nesusipratimų

aš net nežinau kur man pačiai atsistoti reiks

QUOTE(Reniss @ 2005 07 12, 09:20)
Gerai tu čia pasakei. Nors prajuokinai truputį

Sveiki, noriu sužinoti ar yra žmonių, norinčių tuoktis pagal etnografinius papročius.
Tarkime viskas būtų daroma profesionaliai ir maksimaliai taip kaip būdavo. Tai tęstųsi dvi - tris dienas, visi dalyviai procese taip pat dalyvautų, jie prieš tai būtų paruošiami. Dainos, žaidimai, dovanos, drabužiai. Ar norėtumėte? Parašykite, prašau, man labai įdomu. Aš bandžiau ieškoti tokių paslaugų, tačiau neradau, galbūt kas nors žino kas Lietuvoje daro tokias vestuves? Labai laukiu:)

norėčiau tokių
bet jau tada nuo A iki Z visų nesumeluotų tradicijų

nu kaip tai ir ne....nelabai zavi mane topkia ideja..
fe tikrai nenoreciau

O as visai gal ir noreciau, jei maniskis butu kitokio charakterio.
Kaip organizuoti tokias vestuves reiktu klausti tevu kartos zmoniu, ypac tu, kurie pirsliais buve.Manau, kad turetu tureti uzrasus. Man atrodo, kad pas mano tevus yra islike...ranka rasyti
Papildyta:
Oi, as omeny turejau "tarybiniu laiku" vestuves ir ju paprocius...
Kaip organizuoti tokias vestuves reiktu klausti tevu kartos zmoniu, ypac tu, kurie pirsliais buve.Manau, kad turetu tureti uzrasus. Man atrodo, kad pas mano tevus yra islike...ranka rasyti

Papildyta:

QUOTE(relija @ 2006 02 02, 14:19)
Sveiki, noriu sužinoti ar yra žmonių, norinčių tuoktis pagal etnografinius papročius.
Tarkime viskas būtų daroma profesionaliai ir maksimaliai taip kaip būdavo. Tai tęstųsi dvi - tris dienas, visi dalyviai procese taip pat dalyvautų, jie prieš tai būtų paruošiami. Dainos, žaidimai, dovanos, drabužiai. Ar norėtumėte? Parašykite, prašau, man labai įdomu. Aš bandžiau ieškoti tokių paslaugų, tačiau neradau, galbūt kas nors žino kas Lietuvoje daro tokias vestuves? Labai laukiu:)

man tai neatrodo, kad smagu butu is savo sventes vaidinima daryti... tai jei visi vaidintu, net ir sveciai, tai kas tada ziurovai butu

Papildyta:
QUOTE(vilpra @ 2006 02 02, 17:57)
O as visai gal ir noreciau, jei maniskis butu kitokio charakterio.
Papildyta:

Papildyta:

as visada irgi kai kalbu apie senovines vestuves tai tarybines turiu omeny

man tai jos visai nieko tokios

O mes norejom
Ir gavom ka norejom
Patiko
Mes norejom ir "tarybiniu" t.y. dvi dienas su visias pirsliais ir t.t. ir dar pagonisku, baltisku apeigu. Gavom tokias apeigas, azuolu giraiteje, labai labi patiko. Mes i katalikiska baznycia nejome, todel baltiskos apeigos tikrai paliko labi gilu ispudi.
Tie tokie keli paprasti ritualai, turejo mums gilia prasme

Mes norejom ir "tarybiniu" t.y. dvi dienas su visias pirsliais ir t.t. ir dar pagonisku, baltisku apeigu. Gavom tokias apeigas, azuolu giraiteje, labai labi patiko. Mes i katalikiska baznycia nejome, todel baltiskos apeigos tikrai paliko labi gilu ispudi.

QUOTE(relija @ 2006 02 02, 15:19)

Nu tikrai ne, jau man tos etnografinės vestuvės tai kažkokia siaubastis