PAPASAKOK APIE LIETUVISKU VIESTUVIU PAPROCIUS;)

Turi galvoje ne etnografines, o dabartines tradicines?
Jo dabartynes tradicines

manau siais laikais kaip kas nori, taip tas ir daro. na, galiu papasakoti kaip mes darysim. pamerges rinksis pas mane, pabroliai aps jauniki. tada jauniki islydes tevai ir pulkas vaziuos pas mane. nuotakos atpazinimo nedarom
tade mano tevai mus islydes, pulkelis papuos masinas ir isdardesim. bevaziuodami i baznycia (ji Traku raj), stosime kelyje ir zaisime zaidimus. baznycioj jaunikis lauks manes prie altoriaus, o mane atves tetis. labai sito noriu. na, grizus musu lauks tevu uzduotys musu sugebejimams patikrinti ir stalo ispirkimas. jaunuju valsas, pirsliu pasiutpolke, pulkelio sokis. pirsliai sake dar visko prigalvojo, bet mum neisduoda. antra diena karsim pirsli ir segsiu vyriausiajai pamergei savo nuometa.

mes irgi panasiai darysim:
pamerges ir svocia is ryto atlekia pas mane, pabroliai ir pirslys - pas jaunaji. Tada jie vaziuoja pas mus - su muzikantais, su filmuotoju
Tada truputis uzduoteliu jaunikiui - jaunosios atpazinimas, ir dar kazka sugalvosim:) paskui tevu palaiminimas, pamergiu ir pabroliu supazindinimas ir "suporavimas"
, po taure sampano, masinu puosimas - ir i baznycia. Po baznycios - zaksan. Tada i gamta pasifotkinti, tilto ieskoti, kur nors uzkasti (maista is namu vesimes), tada i kaima svesti. Pakeliui pas mus daug tu vadinamu "bromu" daro - ten irgi turetu buti linksma
Tada prie nau tevai sutiks, visokiu uzduoteliu prigalvos - jauciu lieps malkas pjauti, bvaika vystyti, dar koki velnia. Tada stalo ispirkimas, vakariene. Paskui musu valsas, ir sokiai, zaidimai, dainuskos iki parysiu. Ai, dar vidurnakti planuoju fejerverkus paziureti (jei liks pinigeliu juos nupirkti), sampanas, tada vainikelio deginimas, nuometo atidavimas vyr.pamergei, man uzrisa skarele - tipo jau seimininke busiu, o ne nekalta mergaite:)))
. tada kokia 3 val. eisim miegoti
- cia tipo pirma naktis.
ryte muzikantai eina zadinti pabrolius ir pamerges, paskui mus. ten tada visokie nesvankus juokeliai
apie pirma nakti... Viska filmuoja aisku:) tada vel uz stalo, pavalgom, einam karti pirslio. dar kokiu nors zaidimuku reikes su pirsliene prigalvoti - kad pavogtu kokia pamerge, arba jauniki:) nu vnz turetu buti linksma
pamerges ir svocia is ryto atlekia pas mane, pabroliai ir pirslys - pas jaunaji. Tada jie vaziuoja pas mus - su muzikantais, su filmuotoju

ryte muzikantai eina zadinti pabrolius ir pamerges, paskui mus. ten tada visokie nesvankus juokeliai

Nu viskas labai teisingai. Tokios tos siuolaikines tradicines vestuves. Beje, man joks vienadienis modernas neatstos tikru vestuviu ir nesukurs vestuvines nuotaikos
.

Merginos padekit, jau nebezinau kaip ir planuoti vestuves, nes pati pradzia scenarijaus baisiai susipainiojo. Gal jus ka sugalvosit?
Reikalas tame kad as kilus is Plunges, maniskis is Zarasu. Gyvenam mes Kaune. Tuoksimes nuostabioj Salako (Zarasu raj) baznycioje. Ir niekaip nesugalvojam kur turi sveciai rinktis
Nei as nei vyras nenorim visu ten teveliu raudu islydint is namu (net jei pasakysim jiems kad mes to nenorim, vis tiek bus asaru upeliai ir as baisiai bjauriai jausiuos) Tai sakau gal tegu visi baznycioj renkas. Kur tau! taigi sveteliai nevalge liks, o ir nepadoru, kad ne namie tures rinktis
Nu papjauna be peilio
Mes tuokiames tik baznycioj, tuoj po to leksim i gamta ir gales ten visi sumustinius ir bananus sveist. Negi numirs per ta valanda nesuvalge kumpio gabalo...
Del mandagumo tai kita kalba butu. Ar tikrai labai nemandagu butu, jei sveciai susirinktu baznycioje, tada vaziuotume i gamta, o paskui jau vakarieniaut i kokia kavinuke?
Reikalas tame kad as kilus is Plunges, maniskis is Zarasu. Gyvenam mes Kaune. Tuoksimes nuostabioj Salako (Zarasu raj) baznycioje. Ir niekaip nesugalvojam kur turi sveciai rinktis

Del mandagumo tai kita kalba butu. Ar tikrai labai nemandagu butu, jei sveciai susirinktu baznycioje, tada vaziuotume i gamta, o paskui jau vakarieniaut i kokia kavinuke?
Mes tai svecius prie Rotuses kviesim, i jokius namus jie neis 
nes pas mus pradzia tai bus tokia, cia kazkieno ideja
jis su masina papuosta manes vaziuot ieskot su mano batu, tipo pelenes istorija
Po to i Rotuse vaziuosim, o ten jau lauks sveciai, po to su jais jau paplaukiot vaziuosim, gamta ir i restorana

nes pas mus pradzia tai bus tokia, cia kazkieno ideja

jis su masina papuosta manes vaziuot ieskot su mano batu, tipo pelenes istorija

Smiling_girl cia tai gerai sugalvojot
nuostabu is pelenes virsti princese

gal tiktu Pazaislio vienuolynas? susitartum su vienuolem, kad pasleptu tave kokiam kambarely. is pradziu jaunikis gali paklaidziot po pusyneli, palei marias, o paskui jau rast kokia uzuomina kur ieskot
Papildyta @ [mergetime]1084210723[/mergetime]
Arba botanikos sodas Fredoje. Ten labai grazu. Susestumet tarp zydinciu krumu ir lauktumet jaunikaiciu

Papildyta @ [mergetime]1084210723[/mergetime]
Arba botanikos sodas Fredoje. Ten labai grazu. Susestumet tarp zydinciu krumu ir lauktumet jaunikaiciu