Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių gimdymas

QUOTE(domindomin @ 2012 04 03, 18:22)
Sveiki. Turiu klausima kaciu augintojams ir veisejams. Niekada neauginau kaciu, todel nezinau kaip elgtis. Drauge isvaziavo ir paprase priziureti dvi jos besilaukiancias kates. Kates sutaria puikiai, gerai eda, abi miega viename guolyje. Beda ta, kad greiciausiai drauge nespes gristi iki kaciuku gimimo. Tai man kilo klausimas, kas bus, jei viena kate ims gimdyti, kai nieko nebus namie.  ar naujagimiams kaciukams nepavojinga antroji kate? Kadangi gyvenu vieno kambario bute, nelabai turiu kur jas isskirti, taciau blogiausiu atveju, viena kate galiu uzdaryti i vonia. Laukiu atsakymo, aciu.

O ar nežinomas kergimosi laikas? Nes tada būtų paprasčiau apskaičiuoti gimdymo datas... Iš tiesų tai gimdymas vis tiek ateis kurią tai dieną ir būtų geriau, kad tuo metu namie bent jau kažkas būtų ir atskirtumėt abi kates, nes nežinia kaip ten gali sureaguoti viena su kita... Rašot, kad sutaria gerai, abi miega ir t.t., gal ir nieko nenutiks, bet aš tai dėl šventos ramybės atskirčiau kates, bet tikriausiai problema yra, kad namie daugiau niekas pasilikti be jūsų negali... Sudėtingai čia.
Atsakyti
susisiekiau su kaciu seimininke, sake, kad viena kate sukergta vasario 8 o kita vasario 13 diena. taigi kaciuku galiu tiketis jau bet kuria diena doh.gif pabandysiu siandien jas atskirti, iseidama i darba, nes butu labai gaila, jei atsitiktu nelaime schmoll.gif drauge grizta vasario 15, tai gal sulauksime be pagausejimo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(domindomin @ 2012 04 04, 10:13)
susisiekiau su kaciu seimininke, sake, kad viena kate sukergta vasario 8 o kita vasario 13 diena. taigi kaciuku galiu tiketis jau bet kuria diena  doh.gif  pabandysiu siandien jas atskirti, iseidama i darba, nes butu labai gaila, jei atsitiktu nelaime  schmoll.gif drauge grizta vasario 15, tai gal sulauksime be pagausejimo  blush2.gif

vasario 15? kad jau buvo, ar čia už metų grįš tik? smile.gif
katės nėštumas, jei neklystu trunka kažkur 60-65 dienas.
Atsakyti
QUOTE(domindomin @ 2012 04 04, 09:13)
susisiekiau su kaciu seimininke, sake, kad viena kate sukergta vasario 8 o kita vasario 13 diena. taigi kaciuku galiu tiketis jau bet kuria diena  doh.gif  pabandysiu siandien jas atskirti, iseidama i darba, nes butu labai gaila, jei atsitiktu nelaime  schmoll.gif drauge grizta vasario 15, tai gal sulauksime be pagausejimo  blush2.gif

Na pirmoji kate turetu gimdyti apie balandzio 12 diena.
Antroji apie balandzio 17 diena.
tad gali sulaukti ir seimininkes:)Mano viena kate sulauke manes, kol baigiau darbadienius ir gimde diena, kai jau buvau gryzus.
Kalendorius
Pasitikrinimui:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 04 balandžio 2012 - 11:43
Viską Undzika jau kaip ir pasakė apie terminus. Greičiausiai norėjote pasakyti, kad draugė grįš balandžio 15 d. Tai pirmoji katė jau turėtų būti pagimdžiusi, o antroji galbūt išlauks šeimininkės. smile.gif
Atsakyti
oj, tikrai sumaisiau rasydama blush2.gif gris balandzio 15 d. aciu uz atsakymus, tikiuosi gimdymas vyks sklandziai, nes jaudinuos tai baisiai...
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2013 08 01, 19:59)
Gal kas gali pagelbet  4u.gif

Kate pries du men atsivede kaciukus. Viena vakar padovanojau. Likes neima pieno.Kates papai siaubiskai kieti  verysad.gif .Ka daryt?

Masažuoti, masažuoti ir dar kartą masažuoti - geriau su tepalais, skatinančiais rezorbciją (Evija, medetkų tepalas ar pan.).
Atsakyti

geresnio ir platesnio patarimo nei tas, kuris yra sios grupes pirmajame puslapyje neesu skaiciusi!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif manomergyte dabar laukiasi (pirmaji karta), renku visa informacija, tikrai nustebuno ir pradziugino, kiek dar skaiciau veliau, niekur nemaciau taip placiai ir aiskiai pakomentuoto gimdymo ir to, ko jam gali prireikti blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 8588: 10 vasario 2014 - 20:40
Na va, siandien parsiveziau kate is katino. Ir itariu, kad daznai teks lankytis forume, nes niekada nesu suaidurusi su nestukem katytem. Iskart parasysiu, kad katyte dokumentuota kanados sfinkse, taip pat dokumentuotas ir katinelis. Tai va as tokiu klausimu, kada galima spresti, kad katyte pastojo? Beje, nors ji pas mane apie puse metu, bet zinau, kad ne viena vada tyrejo. Katytei pavasari bus 5 metukai ir tai bus (jei aisku pavyko) paskutine jos vada. Kaip man ir kokiu maistu patartumete maitinti? Siuo metu katyte eda virbac ir royal dental. Taip pat namuose gyvena ir kita kanaduke (sterilizuota). Tiesiog seip parasiau, kad suprastumet, kad puikiai zinau kas tai yra sfinksu kates. O prasau patarimo, kaip man purmomis (aisku jei pastojo) dienomis maitinti ar rupintis kate?
Atsakyti
QUOTE(oztoko @ 2014 02 17, 23:53)
O prasau patarimo, kaip man purmomis (aisku jei pastojo) dienomis maitinti ar rupintis kate?

mes ir pirmos vados laukiam su kanados sfinkse smile.gif drinks_cheers.gif pirmiausi pozymiai tai papukai paraudonuoja 3-4savaite po akto, jei nestumas yra tikrai pastebesite, pas maniske tai iskart kaip uogytes pasidare bigsmile.gif mes maitinomes royaliu skirtu sfinksams dabar jau pakeitem i skirta babycat. Salia kiekviena diena duodam jos megstamiausiu konservu ir dar vis gamindama valgyt duodu zalios mesos, apetitas tikrai pas ja pasitaises galetu valgyt ir valgyt doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 8588: 18 vasario 2014 - 09:13
QUOTE(oztoko @ 2014 02 17, 22:53)
Na va, siandien parsiveziau kate is katino. Ir itariu, kad daznai teks lankytis forume, nes niekada nesu suaidurusi su nestukem katytem. Iskart parasysiu, kad katyte dokumentuota kanados sfinkse, taip pat dokumentuotas ir katinelis. Tai va as tokiu klausimu, kada galima spresti, kad katyte pastojo?

Suzinosit po 3 sav. mirksiukas.gif Po tiek laiko papukai parausta, o jei kaciuku daug, tai ir pradeda apvaleti
Maisto nekeisciau, virbac geras maistelis, Mesos zalios duociau, dar duociau ozkos pieno, tegul laka, galima ir medaus truputi imaisyti su putpeliu kiausiniu, toki kokteili paduoti.
QUOTE(8588 @ 2014 02 18, 09:10)
mes ir pirmos vados laukiam su kanados sfinkse smile.gif drinks_cheers.gif  pirmiausi pozymiai tai papukai paraudonuoja 3-4savaite po akto, jei nestumas yra tikrai pastebesite, pas maniske tai iskart kaip uogytes pasidare  bigsmile.gif mes maitinomes royaliu skirtu sfinksams dabar jau pakeitem i skirta babycat. Salia kiekviena diena duodam jos megstamiausiu konservu ir dar vis gamindama valgyt duodu zalios mesos, apetitas tikrai pas ja pasitaises galetu valgyt ir valgyt  doh.gif  lotuliukas.gif

Ooo, kiek kaciuku nusimato bigsmile.gif
Man royalis nepatinka, bet jei ji eda toki, tai tegul, bet kittenas mano katei netiko, kaip jai dabar su ismatom, kai pakeitet, viskas tvarkoj? As pirkau specialiai kittena, katei kaip ir nieko, bet kazkiek ismatos paminkstejo, o kaciukams tai tragiskai netiko,kai pradejo savarankiskai valgyti, keiciau pacia pirma savaite...Siaip as niekada nekeisdavau katei maisto i maziukams skirta, nezinau, kas man symet susisviete biggrin.gif Atidaviau visa maisa i prieglauda...
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 02 19, 15:13)
Man royalis nepatinka, bet jei ji eda toki, tai tegul, bet kittenas mano katei  netiko, kaip jai dabar su ismatom, kai pakeitet, viskas tvarkoj? As pirkau specialiai kittena, katei kaip ir nieko, bet kazkiek ismatos paminkstejo, o kaciukams tai tragiskai netiko,kai pradejo savarankiskai valgyti,  keiciau pacia pirma savaite...Siaip as niekada nekeisdavau katei maisto i maziukams skirta, nezinau, kas man symet susisviete  biggrin.gif Atidaviau visa maisa i prieglauda...

Maniske neisranki gali valgyti betkoki maista. Skiriasi nebent ismatu kiekis ir kvapas doh.gif na o mums taip patare veterinaras, o ir siaip prisiskaitem kad maziuku maiste daugiau besilaukianciai katei reikalingu vitaminu smile.gif

kitas klausimas... mano brangiausia pradejo ciaudeti, ar taip gali but ar jau man verta kreiptis pas veterinarus? vyras sako gal nestumas ka nors spaudzia ir ji nusiciaudo, bet jau kelios dienos as ja stebiu ir i diena kokius 3-4kartus nusiciaudi g.gif nestumo laikas 7savaites.
Atsakyti