Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių gimdymas

QUOTE(Kutveliukas @ 2011 04 05, 10:05)
taip ir darau, pirma kart su ramunelem, prausiau, bet nieko, kate nesuregavo, dabar prausiu su siltu vandenuku ir marle, poto apsausinu, kvapas sioks toks yra, nes kate visvien kitaip juos islaizo, bet jau vis ne toks bjaurus, augam kol kas puikiai, stiprus  thumbup.gif  tik va skaitau apie atsimerkima kaciuku, kad 7-10 para, kitur raso 8-10 para atsimerkia. dabar jiem jau 10 paru ir dar neatsimerke, reiktu jau sunerimti? gal kviesti veterinara?

O kaip atrodo akytes? Ar nesimato traiskanu,ar neissiputus akyciu vieta? Jei viskas atrodo normaliai,tai nereiketu labai rupintis. Atsimerkimas labai individualus.Pas mus vieni kaciukai atsimerke 5 dienu,o kiti tik 10 dienu.Nuo dydzio, svorio, nuo veisles priklauso.Apziurek atidziai.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2011 04 05, 11:10)
O kaip atrodo akytes? Ar nesimato traiskanu,ar neissiputus akyciu vieta? Jei viskas atrodo normaliai,tai nereiketu labai rupintis. Atsimerkimas labai individualus.Pas mus vieni kaciukai atsimerke 5 dienu,o kiti tik 10 dienu.Nuo dydzio, svorio, nuo veisles priklauso.Apziurek atidziai.

vieno kaciuko viena akyte buvo truputi patraiskanojus ir lyg pasiputus, bet kate palaize ji ir lyg susitvarke, stebiu as jo akyte vis. o kiti kaciukai tai nieko, viskas normoj.
Atsakyti
Labas.
Mūsų dviem kačiukams vakar buvo 3savaitės. Jau ima žaisti, judrūs...
Paskaičiau, kad nuo 3sav.jiems galima duoti papildomai maistelio...Bet ko, nežinau rolleyes.gif Gal galite patarti. Nes ši vada pirma, nelabai žinome kas ir kaip...
Šiap katytė mūsų labai švari, tvarkinga. Prausia mažiukus vis, atrodo, kad net per dažnai ax.gif
Jokio kvapo...Visi švaručiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ailija @ 2011 07 09, 20:02)
Labas.
Mūsų dviem kačiukams vakar buvo 3savaitės. Jau ima žaisti, judrūs...
Paskaičiau, kad nuo 3sav.jiems galima duoti papildomai maistelio...Bet ko, nežinau rolleyes.gif Gal galite patarti. Nes ši vada pirma, nelabai žinome kas ir kaip...
Šiap katytė mūsų labai švari, tvarkinga. Prausia mažiukus vis, atrodo, kad net per dažnai ax.gif
Jokio kvapo...Visi švaručiai wub.gif

Manau per anksti trijų savaičių duoti papildomai, dar tris savaites palaiukite.
Atsakyti
QUOTE(Silver Felis @ 2011 07 09, 23:16)
Manau per anksti trijų savaičių duoti papildomai, dar tris savaites palaiukite.

tikrai nereikia..nuo 4 savaiciu jau galima mirkyta maisteli duoti(skirta maziem kaciukam) bei prie konservo pratinti..bet cia kas kaip augina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(soncco @ 2011 07 09, 23:21)
tikrai nereikia..nuo 4 savaiciu jau galima mirkyta maisteli duoti(skirta maziem kaciukam) bei prie konservo pratinti..bet cia kas kaip augina smile.gif

O kam skubėti, kas keisis? Beto tik žaidimas būna su tuo valgymu kelių savaičių amžiaus. Aš dabar pradedu apie šeštą savaitę ir jokių problemų, ėda iškarto, nereikia mokinti, kišti į burnytes. Taip anksti pradėti maitinti nebent galima jeigu nėra katės, o valgyt reikia. Vienos taisyklės nėra kada, kiekvienas iš savo patirties šneka.
Atsakyti
QUOTE(Silver Felis @ 2011 07 09, 23:29)
O kam skubėti, kas keisis? Beto tik žaidimas būna su tuo valgymu kelių savaičių amžiaus. Aš dabar pradedu apie šeštą savaitę ir jokių problemų, ėda iškarto, nereikia mokinti, kišti į burnytes. Taip anksti pradėti maitinti nebent galima jeigu nėra katės, o valgyt reikia. Vienos taisyklės nėra kada, kiekvienas iš savo patirties šneka.

Visi turi savo "auginimo teorija"..teko susidurti su labai daug ivairiu nuomoniu nuo kada ka reikia duoti, ko neduoti ir t.t (tiek auginant kaciukus, tiek suniukus..) ir, zinoma, kazko prisiklausai, kazko ne, darai savo sprendima vienu ar kitu atveju, taip, kad sutinku, jog nera vienos taisykles..BET, sutikit, su manimi, kad jusu auginimo patirtis dar yra itin maza (kelios vados, po pora mazyliu), taigi sneketi is patirties dar kiek ankstoka. Taip, pat nepamirstam, kad kaciuku skaicius/veisle labai itakoja koki maitinimo buda pasirinkti (veisle TIKRAI itakoja, kadangi auginame dvi visiskai priesingas viena kitai ir tikrai tenka susidurti su skirtingais kaciuku poreikiais..)...
Klausimo autorei, siulyciau palaukti keturiu savaiciu ir pradeti duoti sausa mirkyta(spec.maziem kaciukam, mazas granules) nekisti i burna, bet palikti, mazyliai tikrai susiras jeigu jiems jau jo reikia. Taip pat reikia elementariai jausti gyvuna, "matyti" ji. Kaip kaciukai atrodo: vieni 3 sav. yra dar visiski mazyliai, kiti jau kaip reikiant atkute laksto, "duodasi", vis reciau buna prie mamos (daugiau isnaudojamos energijos-daugiau maistiniu medziagu),koks svoris ar yra pilvukas ir t.t. Netaisyklingas perrejimas prie sauso ar konservu gali issaukti viduriavima, reciau vemima. Taigi tikrai reikia tureti nemazai patirties, kad atitaikyti, kas ir KADA tinka duoti mazyliams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo soncco: 09 liepos 2011 - 23:10
QUOTE(soncco @ 2011 07 10, 00:06)
Visi turi savo "auginimo teorija"..teko susidurti su labai daug ivairiu nuomoniu nuo kada ka reikia duoti, ko neduoti ir t.t (tiek auginant kaciukus, tiek suniukus..) ir, zinoma, kazko prisiklausai, kazko ne, darai savo sprendima vienu ar kitu atveju, taip, kad sutinku, jog nera vienos taisykles..BET, sutikit, su manimi, kad jusu auginimo patirtis dar yra itin maza (kelios vados, po pora mazyliu), taigi sneketi is patirties dar kiek ankstoka. Taip, pat nepamirstam, kad kaciuku skaicius/veisle labai itakoja koki maitinimo buda pasirinkti (veisle TIKRAI itakoja, kadangi auginame dvi visiskai priesingas viena kitai ir tikrai tenka susidurti su skirtingais kaciuku poreikiais..)...
Klausimo autorei, siulyciau palaukti keturiu savaiciu ir pradeti duoti sausa mirkyta(spec.maziem kaciukam, mazas granules) nekisti i burna, bet palikti, mazyliai tikrai susiras jeigu jiems jau jo reikia. Taip pat reikia elementariai jausti gyvuna, "matyti" ji. Kaip kaciukai atrodo: vieni 3 sav. yra dar visiski mazyliai, kiti jau kaip reikiant atkute laksto, "duodasi", vis reciau buna prie mamos (daugiau isnaudojamos energijos-daugiau maistiniu medziagu),koks svoris ar yra pilvukas ir t.t. Netaisyklingas perrejimas prie sauso ar konservu gali issaukti viduriavima, reciau vemima. Taigi tikrai reikia tureti nemazai patirties, kad atitaikyti, kas ir KADA tinka duoti mazyliams.

Kaip gerai,kad moki skaičiuoti ir turi patirties.Nesvarbu kelinta vada,bet aš kates auginu nuo tada kada kogero dar pati nebuvai gimusi. Tad nereikia įrodynėti savo patirties, ir kitus laikyti kvailais,nes kaip pastebėjau visada nustumi kitus į šoną.Taip negalima,reikia tolerancijos,pagarbos.Manęs nepažįsti,tad ir neskaičiuok mano patirties metų.
Atsakyti
Silver Felis ir soncco 4u.gif Dėkoju už patarimus ir išsakytą nuomonę. Kai neturiu patirties su kačiukais-visos žinios svarbios. Atrodo nieko nežinau, nenusimanau hihihi.gif mastau.gif Gerai, kad mūsų katytė labai motiniškai rūpestinga.
Dar kartą ačiū aciuks.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Reikia skubiu patarimu. Vakar kate atsivede 2 kaciukus, bet vienas kaciukas labai silpnas ir praktiskai dvigubai mazesnis uz kita unsure.gif Vakar nesveriau as ju, bijojau stresuoti kate, vis deliojau mazaji prie papo pienelio isspausdama. Atrodo lyg ir zinda, bet nesu tikra, gal tik siaip i papa isikabines. Dabar pasveriau - didzioji sveria 91g, o mazyliukas vos 56g unsure.gif gal man ji primaitinti? Nebus per daug jeigu jis vistik zinda? Gal kas zinot kiek cornish rexai naujagimiai mazdaug sveria?

Kaip manot? Kodel toks skirtumas tarp kaciuku? Ar gali buti, kad mazasis ne visai isnesiotas (ta prasme gal velyvas apvaisinimas, velyva implantacija g.gif )? Ar cia man jau tiketis liudnos pabaigos del kazkokiu patologiju?
Atsakyti
QUOTE(nendre @ 2011 07 13, 09:03)
Labas rytas,
Reikia skubiu patarimu. Vakar kate atsivede 2 kaciukus, bet vienas kaciukas labai silpnas ir praktiskai dvigubai mazesnis uz kita unsure.gif Vakar nesveriau as ju, bijojau stresuoti kate, vis deliojau mazaji prie papo pienelio isspausdama. Atrodo lyg ir zinda, bet nesu tikra, gal tik siaip i papa isikabines. Dabar pasveriau - didzioji sveria 91g, o mazyliukas vos 56g unsure.gif gal man ji primaitinti? Nebus per daug jeigu jis vistik zinda? Gal kas zinot kiek cornish rexai naujagimiai mazdaug sveria?

Kaip manot? Kodel toks skirtumas tarp kaciuku? Ar gali buti, kad mazasis ne visai isnesiotas (ta prasme gal velyvas apvaisinimas, velyva implantacija g.gif )? Ar cia man jau tiketis liudnos pabaigos del kazkokiu patologiju?

Laba
Sveikinimai 4u.gif
Pirmiausia mesk visas negatyvias mintis.
Paskui būtinai pasverk mažiulį pora kartų (ryte ir vakare) ir žiūrėk ar priauga nors po kelis gramus. Svarbiausia, kad svoris nekristų. Jeigu labai nevalgo, ir svoris krenta reik bandyt lašelinę gliukozės ir ringerio. Bet manau, jeigu įsikabinęs į papą, tai ir valgo mirksiukas.gif
Aš turėjau 45 g. naujagimę egzotukę unsure.gif Išgyveno pati, be jokio mano įsikišimo wub.gif

Laikykitės, aukit ir stiprėkit thumbup.gif Viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2011 07 13, 08:32)
Laba
Sveikinimai  4u.gif
Pirmiausia mesk visas negatyvias mintis.
Paskui būtinai pasverk mažiulį pora kartų (ryte ir vakare) ir žiūrėk ar priauga nors po kelis gramus. Svarbiausia, kad svoris nekristų. Jeigu labai nevalgo, ir svoris krenta reik bandyt lašelinę gliukozės ir ringerio. Bet manau, jeigu įsikabinęs į papą, tai ir valgo  mirksiukas.gif
Aš turėjau 45 g. naujagimę egzotukę  unsure.gif Išgyveno pati, be jokio mano įsikišimo  wub.gif

Laikykitės, aukit ir stiprėkit  thumbup.gif Viskas bus gerai  4u.gif

Kaip nudziuginai mane wub.gif aciu uz sveikinimus, tikesiuos geriausio wub.gif
Atsakyti